- Konu Sahibi Ahtapot Anne
- #1.201
Yemek yaptım evi süpürdüm. Bebeğe duş aldırdım ki uyusun diye. Daha sabahtan beri uyumamış. Açlıktan ölüyorum yemek yemedim. Bebek uyuyacak ki bende gidip yemek yiyecem. Sonra diğer ikisine duş aldıracam.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yanlız olmadığımı bilmek iyi geldi. Sağol. Umarım daha ılımlı yaklaşabiliriz. Hem biz, hem de çocuklar.Çok iyi yapmışsın. Hem denize gitmek ile hemde kızın ile kahvaltı etmek. Benim büyükte eşyalarını ortada bırakır kardeşi alınca çok yüksek ses ile bağırır. Bende bin defa uyarırım gün içinde bağırma diye. Bazen bende poposuna bir iki atıyorumBiliyorum iyi değil ama. Bazen beni deli ediyor. Biz bu günlerde yoğunuz tatile gidecez inşallah. Hazırlıklılar ile uğraşıyorum
Bence doğru yoldasın.Üç çocuk mu? Ben almayım tekiyle baş edemiyorum daha![]()
İnşallah ya valla bende çok üzülüyorum. Büyük Sağolsun beni çok zorluyorYanlız olmadığımı bilmek iyi geldi. Sağol. Umarım daha ılımlı yaklaşabiliriz. Hem biz, hem de çocuklar.![]()
Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnişli çıkışlı bir zaman büyüme zamanları. Gerçi hayat böyle geçiyor. hep birileri ile anlaşma anlatma bazen tam tersi...Maşaallah barekallah diyeyim kendime. Bugün öğleden sonra derin uyuyabilmişim çok şükür. İyi geldi. Darısı uyuyamayan annelere.
Eve girişsem deniz kalacaktı. Bende planlı ve oda oda gitmeye karar verdim. O yüzden ikindi sonrası denize götürdüm çocukları. Dalgalıydı. Onlar daha çok dalgadan kaçmak için eğlendiler. Benim de gözüm üzerlerinde olmak zorunda olduğumdan gerildim haliyle. Yanımızda bir kız babasını çağırdı denizin içinde. Adam duymadı mı, ilk seslendiğinde olayı mı anlamadı nedir, kızı boğulmaktan kurtardı. Su yutmuştu. Kıyıya çıkardı. İlgilendi vs. Rabbim korusun.
Sabah kursa beslenme götürmek istedim. Hocaya da söyledim. Simit ayran. Hem ben yorulmam ikram hazırlamak için. Hem de simiti daha önce çok sevmişlerdi.
Telafisi biten oğlumu da gönderdim ufaklıkla. Umarım faydalı olur. Tahiyyatı ödev vermiş. Bu ödev işlerinde verimli olamıyorum evde. Bu sefer kendimi mutsuz hissediyorum. Bakalım artık nasıl olur...
Oğlanları kursa bıraktıktan sonra kızımla anne kız kahvaltısı yapalım diye gözlemeciye götürdüm. Dün tatsızlık olmuştu aramızda. İster istemez vicdan yapıyorum. Ufaklık qrada derede bulgur pilavını kızımın laptopuna dökmüş. Kızımı daha önce de uyardım. İşin bitince kaldır diye. Ama kaldırayım demiyor.Ufaklık da gerçekten çok dökücü. Arkanı dön. Bir yeri halleder. Haliyle her an tepesinde olamıyorum. Uyarıyorum. Kızıyorum. Anlatıyorum. Toplatıyorum...yok işte... Bir şekilde sil baştan. Neyse. Kızım görünce çok sinirlendi bilgisayarını ve bağırmaya başladı. Ben de tam teşefonla konuşuyorum. Bağırarak bana bunu kimin döktüğünü soruyor. Telefonu göstererk konuşuyorum dedim ve kolunu sıkmış bulundum.Bu sefer böğürerek ağladı ama ilgilenmedim. Genelde bağırarak tepkisi oluyor. Bu da yorucu tabii. Babası da telefonunu aldı. Sürekli evde oluncq elinden düşürmemeye başlamıştı. Haliyle dersleri kalıyor. Benim şikayetimle aldığını düşünüyor ve ona göre 15 dk anca bakmış telefonuna.
Bende bu olumsuz hava dağılsın diye kahvaltı niyetine ikimize zaman ayırmak istedim.Oturduk yedik. Konuştuk. Sonra arkadaş çağırmıştı kahve içmeye. Çok sıcak diye bizimle gelmedi o. Dönüşte uğra da kahve iç diyince uğradık. Konuştuk hüzünlendik sevindik... Oğlanları aldım kurstan.
Öğle yemek faslı vs. Basket kursu vardı. Eve girince tekrar çıkmak işime gelmedi. Götürmedim. Aslında kızımı kütüphaneye götürecektim. Ona da zaman yetmedi. Sonra da ona da üşendim. En azından denize gidebildik.Elimden geldiğince denize götürmek istiyorum. Bakalım nasip.
Umarım gününüz güzel geçmiştir anne sultanlar.![]()
Ahh canım benim, bütün kardeşler böyle Rabbim yardımcın olsun. Tatile nereye gideceksiniz. Yani Türkiye tatilimi?Çok iyi yapmışsın. Hem denize gitmek ile hemde kızın ile kahvaltı etmek. Benim büyükte eşyalarını ortada bırakır kardeşi alınca çok yüksek ses ile bağırır. Bende bin defa uyarırım gün içinde bağırma diye. Bazen bende poposuna bir iki atıyorumBiliyorum iyi değil ama. Bazen beni deli ediyor. Biz bu günlerde yoğunuz tatile gidecez inşallah. Hazırlıklılar ile uğraşıyorum
Senin bu yoğunluğun benim 3.bebeğimin doğduğu yaz gibi. Ama benimkilerin arası daha uzun olduğu için bebek tek beni istiyordu. Sen şiödi paylaşılamayan pırtantasın. Ortanca ve bebeğin ikiz gibi.Yemek yaptım evi süpürdüm. Bebeğe duş aldırdım ki uyusun diye. Daha sabahtan beri uyumamış. Açlıktan ölüyorum yemek yemedim. Bebek uyuyacak ki bende gidip yemek yiyecem. Sonra diğer ikisine duş aldıracam.
Ben denize 5 km kadar uzağım canım.Esselamu aleyküm ve Rahmetullahi ve berekâtuhü
Kızlar biz bugun çok sürpriz spontan gelişen bir gün yaşadık ama ne iyi geldi elhamdülillah çok şükür..
Sabah oğlumun futbol kursu vardı , benim plates 9.30 gibi Evden çıktık. 11 gibi geldik kahvaltı yaptık alel acele.
Sonradan alışverişe diye çıktık şimiz ertelendi bayramdan sonraya, rotayı florya tarafına çevirdik.
Yıllardır burdayım ilke kez orada sahil gördüm şaka gibi.
Çocuklar için ne havlu ne mayo
Karı koca heyecan arıyoruz, yeterki gönülleri olsun.
Allahatan yanımda ayedek kıyafetler vardı,
Eğlendiler baya. Sonra dinlendik, yolda açıklık yemek yedik çay içtik. Eve gel duş çamaşır derken şimdi uyudular. Rabbim sana Hamdler sana şükürler olsun.
Bir daha planlı şekilde gideceğiz inşallah.
Hem daha erken gider rahat rahat gireriz..benim gözüm kaldı
Öyle kedinin ciğere baktığı gibi baktım çocuklarıma
kavs-i kuzah oralarda olsam her hafta giderdim herhalde.
Amin canım cümlemizin yardımcısı olsun. Türkiye'ye önce aileleri görmeye,Sonrada bir tatil yerine gitmeyi planlıyoruz. Ama tatil daha tam belli değil. Eşimin annesi yaşlı bana kalsa bütün iznimizi aileler ile geçiririz. Ama eşim yok diyor. Araba kiraladık hiç olmazsa günü birlik gezelim diyor. Nedense hem havanın sıcak olması hemde 3 çocukla gözüm kesmiyor.mecbur eşimin de gönlü olsun diye gezerizAllah hepimizin yardımcısı olsun. İnişli çıkışlı bir zaman büyüme zamanları. Gerçi hayat böyle geçiyor. hep birileri ile anlaşma anlatma bazen tam tersi...
Hele onların sorumluluğu almayı öğrenmeleri, hepsi böyle laptopun bulgur bölenmesi gibi tecrübe ede ede olacak inşallah.
Telefonla konuşurken en büyüğü bile yapar o meseleyi, ortada mevzu yoksa bile gelir illa.
Ben onlar varken mümkün mertebe telefon görüşmesi yapmam mecbur kalmadıkça.
Bende sinirlenince batırıyorum işleri Hem sonra kızı yada oğlanı alıp başbaşa geçirecek zamanımda olmuyor. İçim içimi yiyor kalıyorum öyle.
Dün gece Saliha erdimin konuk olduğu peynir gemisi adlı programı izledim. İlaç gibi geldi.
Elhamdülillah çok şükür.
Sultanız biz demi. Günüm güzel geçti elhamdülillah çok şükür. Rabbim yarıdımcımız olsun.
Ahh canım benim, bütün kardeşler böyle Rabbim yardımcın olsun. Tatile nereye gideceksiniz. Yani Türkiye tatilimi?
Valla canım çok iyi olmuş. Hem sizin için hem çocuklar için. Benimkiler daha ayaktalar. Eşim çay yapmış çay içecez. Valizleri orta yere yığmışım. Hediyelikleri ayarlıyorum. Ama sığmıyorlarEsselamu aleyküm ve Rahmetullahi ve berekâtuhü
Kızlar biz bugun çok sürpriz spontan gelişen bir gün yaşadık ama ne iyi geldi elhamdülillah çok şükür..
Sabah oğlumun futbol kursu vardı , benim plates 9.30 gibi Evden çıktık. 11 gibi geldik kahvaltı yaptık alel acele.
Sonradan alışverişe diye çıktık şimiz ertelendi bayramdan sonraya, rotayı florya tarafına çevirdik.
Yıllardır burdayım ilke kez orada sahil gördüm şaka gibi.
Çocuklar için ne havlu ne mayo
Karı koca heyecan arıyoruz, yeterki gönülleri olsun.
Allahatan yanımda ayedek kıyafetler vardı,
Eğlendiler baya. Sonra dinlendik, yolda açıklık yemek yedik çay içtik. Eve gel duş çamaşır derken şimdi uyudular. Rabbim sana Hamdler sana şükürler olsun.
Bir daha planlı şekilde gideceğiz inşallah.
Hem daha erken gider rahat rahat gireriz..benim gözüm kaldı
Öyle kedinin ciğere baktığı gibi baktım çocuklarıma
kavs-i kuzah oralarda olsam her hafta giderdim herhalde.
Amin canım sağol ALLAH razı olsun. Aynen doğru ikisi küçük olduğu için çok zor oluyor. Uyutmaya çalışıyorum,o sırada ortanca odaya geliyor ağlıyor,beni kucağına al diye gürültüye bebek uyanıyor.sonra tekrar baştan uyutmaya çalışıyorum. Çok şükür sağlıkları yerinde olsun yeter hepsi geçiyor. Oğlum hastalanınca çok yıprandım sabahlara kadar uyuyamadım korkudan. Onun için yorgunluğum hiç aklıma gelmiyor. Tabiki çok yoruluyorum ama canları sağolsunlar çok şükür büyüyecekler bu günlerde geçecek sonuçta sizinkilerde bu günlere kolay gelmedilerSenin bu yoğunluğun benim 3.bebeğimin doğduğu yaz gibi. Ama benimkilerin arası daha uzun olduğu için bebek tek beni istiyordu. Sen şiödi paylaşılamayan pırtantasın. Ortanca ve bebeğin ikiz gibi.
İnşallah manen çok dolu doyumlu olursun. Huzur , zamanın bereketi seninle olsun.
Bi arkadaşım anlatmıştı çok hoşuma gitti. Komşuları varmış durumları hallice, bütün ülkeyi gezmişler zeytin ekmek yiyerek. Tabi bu bahsettiğim 35 yaşında bir arkaşdımın çocukluk komşusu. Nasıl imrendim. İnsanın hayat heyecanı sevinci olmadımı deniz dibinde olsa ne yazar.Ben denize 5 km kadar uzağım canım.Tam Akdeniz çocuğuyum. Küçükken de denizden çıkmazdık. Allah razı olsun babamdan. Götürmeyen götürmüyor çünkü burada yörük kültürü baskın. Yerliler yaylaya çıkar yaz boyu. Dolayısıyla deniz görmeden ölen yaşlılar tanıyorum. Şaka gibi.
İşte herkesin hayat anlayışı kendine göre.
Ben çok severim böyle ani gezileri, maceraları. Bayağı eğlenceli geçmiş maşaallah barekallah. Senin de sefan olur bir sonraki sefere.
Bugün bende aniden annemin bulunduğu ilçeye geldim. Gel de çocuklara bayramlık alalım diye. Evi topladık hızlıca. Sonra da geldik. Sandalet ihtiyaçları vardı. Kıyafet pek yoktu qma bayram alışverişi tabiiki bir başka oluyor. Ben çok severim. Çocuklar da yaşasın isterim. Hala eve gitmedik. Eşim de yeni gelmiş. Konuştuk şimdi. Bakalım ya bu gece ya da sabah geçerim inşaallah evime nasipse.
Çok aldın demekki sığmıyorlarValla canım çok iyi olmuş. Hem sizin için hem çocuklar için. Benimkiler daha ayaktalar. Eşim çay yapmış çay içecez. Valizleri orta yere yığmışım. Hediyelikleri ayarlıyorum. Ama sığmıyorlar![]()
Sağol Aynen canım yaÇok aldın demekki sığmıyorlar
Allah yardımcın olsun
Valla canım bizde de var. Büyük ortancayı hırpalıyor. İnanırmısın yapma etme demekten boğazım ağrıyor.Kızlar benim büyük ve ortanca çok kavga ediyorlar bunaldım...........................
Maşaallah demek ki atladığın kimse kalmamış. Herkesi düşünmüşsün.Çok aldın demekki sığmıyorlar
Allah yardımcın olsun
Benim de çaresiz hissettiğim anlar oluyor. Geçen küçüğün küçülenlerini ve ayakkabılarını ayırıyordum. Götürüp giysi kumbarasına atmak istedim annemlere giderken. (Normalde eşimin yeğeni istedi. Daha önce ayırıp vermiştim ama ona tembihledim. Ben kötü iyi ne varsa koyacağım. Sen kendin işine geleni ayırırsın diye. Köyde yaşıyor kendisi. Aslında maddi durumları da yerinde. Almak istemiyor demekki. Neyse...Sera falan olunca zaten güzel de giydirmezler biliyorum. Sonuçta çocuk toz çamur oluyor. Bende bahçeye gidecek olursak ona uygun ve rahat giydiriyorum. İşte eşimin başka yeğenine söylemiş bu, yengem kötülerden de koymuş vs diye. Üstüne basa basa ısrarla söyledim zaten aşağıya inerken giydirirsin vs diye. Haklısın yenge diyerek kabul etti baştan. Sonra ben niye başkalarından duyuyorum böyle. Açıkçası canım da sıkıldı bir miktar. Eşim de boşvermemi, onların durumunun olduğunu falan söyledi. Benim de niyetim akraba kollamak. Bu sefer hem verip hem de laf yemek istemedim. Ondan giysi kumbarasına atmak daha mantıklı geldi. İşte ayakkabıları ayırırken toprak boş saksı küçük ayak parmağımın üzerine düştü. Morardı şişti...Canım o kadar yandı ki. Oturdum ağladım bir güzel. Ağladım ağladım... çocuklar başımda. Buz koy vs derken biraz kalktım artık. Çocukları da korkutmak istemedim. Aslında ağlama sebebimin birisi de artık beni zorlayan ev işleri ve zorlayan çocuklara karşı çaresizliğimdi. Bahane ettim diyebilirim.Kızlar benim büyük ve ortanca çok kavga ediyorlar bunaldım...........................
Yaaa işte maşaallah barekallah. Özendim onlara. Zeytin ekmeği bölüşmek de ayrı keyif. Rabbim muhabbetlerini arttırsın.Bi arkadaşım anlatmıştı çok hoşuma gitti. Komşuları varmış durumları hallice, bütün ülkeyi gezmişler zeytin ekmek yiyerek. Tabi bu bahsettiğim 35 yaşında bir arkaşdımın çocukluk komşusu. Nasıl imrendim. İnsanın hayat heyecanı sevinci olmadımı deniz dibinde olsa ne yazar.
Olsa üç beş yedi kaç çocuk olursa olsun gidilir gezilir.
Bayram sevinci ve alışveriş konusunda eşimle zıttız ,geçen bayram zorla aldım kızlara oğlum almadık gitmediği çok kıyafeti vardı etiketli onları giydi.
Rabbim işlerimizi kolay etsin.