• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç çocuklular, çok çocuklular

Kızlar çok şükür doktordan geldik. Ortancanın önemli birşeyi yok. Doktor dedi çocuklar arasında virüs var. Ağız içi yara yapıyormuş. İlaç yazdı onları kullanacaz inşallah en kısa zamanda geçecek
Salgin var dediniz ya acaba nerde okulda mi kindergartende mi?

Salgin var dediniz ya acaba nerde okulda mi kindergartende mi?
Benimki küçük daha okula gitmiyor. Bizim okul kapandı. Geçenlerde çocukları havuza götürdüm. Ben normalde oğlumu havuz suyuna koymadım. çocuklar havuz kenarında oynuyorlardı. Nasıl oldu anlamadım. Oğlum elini suya koyup ağzına koydu. kesin ordan kaptı virüsü.

Allah bağışlasın,daha küçüklermis,Rabbim kolaylık versin
Amin cümlemizin. Evet küçükler birde üstüne üstlük ortanca neredeyse 3 haftadır hasta. Ateşi yükseliyor gözleri yaşarıyor. Dişleri kanıyor. İnşallah en kısa zamanda geçer. Artık çocuk ilaç yememek için benden kaçıyor☹️Fitil veriyorum diye. Bezini değiştirmemi istemiyor 🥺

20 aylık sabah çocuk doktorumuzdan randevu alacaz inşallah. Duş almak istiyorum ama o kadar ki çökmüşüm duş almak bile istemiyorum. Ha bire internete araştırma yapıyorum. Sanırım bebeğim diş iltihabı enfeksiyon geçiriyor. Ve galiba ilerlemiş. Çünkü ilk başta diş etleri iyiydi doktor hep salgın dedi. Son üç gündür diş etleri şişti ve morarmaya başladı.
Dentinox var mi evde biz benzer sebeple sürmüştük damaklarina

Benimki küçük daha okula gitmiyor. Bizim okul kapandı. Geçenlerde çocukları havuza götürdüm. Ben normalde oğlumu havuz suyuna koymadım. çocuklar havuz kenarında oynuyorlardı. Nasıl oldu anlamadım. Oğlum elini suya koyup ağzına koydu. kesin ordan kaptı virüsü.
Durgun ya da akarsulardan virüs bulasmaz diyor doktorumuz. Ben e kışın havuza gonderirken tedirgindim. Hasta olmadi havuz sebebiyle. Ha tabi ki baska sebeple olabilir,olabilirdi de ama içiniz rahat olsun diye yazdım.

Sabah uyuyakalınca koştur koştur çocukları okula bıraktım. Dönüşte küçük meyve suyu diye tutturdu. Beslenmeye birşeyler koymak gerekiyordu. Poğaça da almak zorunda kaldım diyeyim. Hazır şeyleri almamaya çalışırım ama bugün böyle oldu.

Eve gelip kahvaltı yaptırdım/yaptım küçüğe.Ver elini Diyanet in kreşi. İçime sinmese de gidiyor. Biraz sıkıntılar yaşadık hocayla. Sorun onların yanlış bilgilendirmesi. Ama tabii kusura bakmayın, biz kayıt için bunları söylemedik demek yerine bana sitem ediyorlar. Bende net olmayı seven bir insanım. Kendimi ifade edince de hoşlarına gitmedi. Neyse bakalım. Baktım çok sıkıntı olacak. Israr etmenin manası yok. Benim derdim de manevi eğitimini okul öncesi alması.
Bugün sınıfta yaramazlık yapmış vs.Hoca kafamı görünce söylemeye başladı. Arkadaşının karnına yumruk vurdu. Şunu yaptı bunu yaptı dinlemedi özür dilemedi...Hikaye okurken dinlemedi. Yanındakiyle konuştu.Konuşuruz hocam dedim. Canım da sıkılmadı değil. Afedersiniz ama eli burnunda oluyor ara ara. Hoca ilk defa bunu da söyledi. Uyarıyoruz ama başka ne yapsam sizce? Ufaklık şakacı ve afacan bir çocuk. Muzip yönü de var. Neyse cidden içim sıkıldı.
Yaş grubu olarak 5 yaşında. Arkadaşları bundan büyük. Seneye 1.sınıf olacaklar var. Başka yere gönderme şansım yok. Camiler için küçük yaşta. Daha doğrusu konuştuğum hocalar küçük yaş almak istemiyor.🙄 15 çocuk olunca ek ders alıyormuş hocalar. Bizim hocaya da büyük yaş gelmediği için mecburiyetten aldığını söylemişti. Okul çıkışı abi ve ablasını da götürüyorum. Hoca seviyelerine göre Kuran öğretiyor. Bu da avantajlı. Çünkü hem boşuna beklememiş oluyoruz camide kursta vs. Ortancanın telafi eğitimi yarın son olduğu için kardeşiyle beraber perşembe götürmeyi düşünüyorum. Belki abi yanlış yapmasına engel olabilir.
Dini eğitim veren bir yer daha var. Hem pahalı, hem bir cemaatin(fikir ayrılıklarım oluyor biraz), hem de akşama kadar okulda kalsın istemiyorum. Benim göremediğim şeyler konusunda sizden fikir istiyorum kızlar.

Durgun ya da akarsulardan virüs bulasmaz diyor doktorumuz. Ben e kışın havuza gonderirken tedirgindim. Hasta olmadi havuz sebebiyle. Ha tabi ki baska sebeple olabilir,olabilirdi de ama içiniz rahat olsun diye yazdım.
Valla daha ilk deneyimdi. Muhtemelen bünyesi alışık olmadığı için ordan kaptı.

Sabah uyuyakalınca koştur koştur çocukları okula bıraktım. Dönüşte küçük meyve suyu diye tutturdu. Beslenmeye birşeyler koymak gerekiyordu. Poğaça da almak zorunda kaldım diyeyim. Hazır şeyleri almamaya çalışırım ama bugün böyle oldu.

Eve gelip kahvaltı yaptırdım/yaptım küçüğe.Ver elini Diyanet in kreşi. İçime sinmese de gidiyor. Biraz sıkıntılar yaşadık hocayla. Sorun onların yanlış bilgilendirmesi. Ama tabii kusura bakmayın, biz kayıt için bunları söylemedik demek yerine bana sitem ediyorlar. Bende net olmayı seven bir insanım. Kendimi ifade edince de hoşlarına gitmedi. Neyse bakalım. Baktım çok sıkıntı olacak. Israr etmenin manası yok. Benim derdim de manevi eğitimini okul öncesi alması.
Bugün sınıfta yaramazlık yapmış vs.Hoca kafamı görünce söylemeye başladı. Arkadaşının karnına yumruk vurdu. Şunu yaptı bunu yaptı dinlemedi özür dilemedi...Hikaye okurken dinlemedi. Yanındakiyle konuştu.Konuşuruz hocam dedim. Canım da sıkılmadı değil. Afedersiniz ama eli burnunda oluyor ara ara. Hoca ilk defa bunu da söyledi. Uyarıyoruz ama başka ne yapsam sizce? Ufaklık şakacı ve afacan bir çocuk. Muzip yönü de var. Neyse cidden içim sıkıldı.
Yaş grubu olarak 5 yaşında. Arkadaşları bundan büyük. Seneye 1.sınıf olacaklar var. Başka yere gönderme şansım yok. Camiler için küçük yaşta. Daha doğrusu konuştuğum hocalar küçük yaş almak istemiyor.🙄 15 çocuk olunca ek ders alıyormuş hocalar. Bizim hocaya da büyük yaş gelmediği için mecburiyetten aldığını söylemişti. Okul çıkışı abi ve ablasını da götürüyorum. Hoca seviyelerine göre Kuran öğretiyor. Bu da avantajlı. Çünkü hem boşuna beklememiş oluyoruz camide kursta vs. Ortancanın telafi eğitimi yarın son olduğu için kardeşiyle beraber perşembe götürmeyi düşünüyorum. Belki abi yanlış yapmasına engel olabilir.
Dini eğitim veren bir yer daha var. Hem pahalı, hem bir cemaatin(fikir ayrılıklarım oluyor biraz), hem de akşama kadar okulda kalsın istemiyorum. Benim göremediğim şeyler konusunda sizden fikir istiyorum kızlar.
Valla canım çocuk bu tabiki yaramazlık yapacak. Hoca ne bekliyormuş oturup hoca ile vaaz mı verecekti. Zamanla öğrenir kuralları. Sen ara ara uyar bu yanlış yapma diye. Başka ne yapılırki küçücük çocuk sonuçta. Her çocuk yeni bir huy ediniyor. Benim büyükte bir ara tırnaklarına sarmıştı. Sonra tatile gittik ortam değiştiği için bıraktı. İnşallah seninkide en kısa zamanda o huyunu bırakır

kavs-i kuzah kavs-i kuzah canının sıkılmasını o kadar iyi anlıyorum ki, bende aynı şeyi öğretmen yapınca acayip canım sıkılmıştı.
Senin bahsettiğin husus ne anlamadım. Yani ters düştüğünüz konu.
Sen ilk günden pes etme . Gitsin bakalım
Belki onlarında kalbine bir sukunet iner ve ne için hizmet ettiklerini farkederler, kazanmak sevdirmek...
Başka bir deyişle kelin ilacı olsa başına sürer... Başka ne tavsiye edebilirim bilmiyorum :KK70:

Valla canım çocuk bu tabiki yaramazlık yapacak. Hoca ne bekliyormuş oturup hoca ile vaaz mı verecekti. Zamanla öğrenir kuralları. Sen ara ara uyar bu yanlış yapma diye. Başka ne yapılırki küçücük çocuk sonuçta. Her çocuk yeni bir huy ediniyor. Benim büyükte bir ara tırnaklarına sarmıştı. Sonra tatile gittik ortam değiştiği için bıraktı. İnşallah seninkide en kısa zamanda o huyunu bırakır
Vsrya tek hoca değilki , bütün insanlık sanki doğmuş adam kadın , yani büyümüş çocuk istiyorlar. Çocuklar kırar döker bağırır oynar kavga eder , bu şekilde öğrenir, ama hayır... burnunu oymak Aaaaaa ne demek asla.... itmek aaaaaaa asla.... hay Allah seni yardımcımız ol.

Ya doktorun öyle demiş ama benşm oğlumda havuzdan mikrop kaptı. Ateş ishal kusma. O zamanda aynı A Asya89 Oğlumda kadardı heöen hemen 19 aylıktı. Kolorluu su havuz suları.

Vsrya tek hoca değilki , bütün insanlık sanki doğmuş adam kadın , yani büyümüş çocuk istiyorlar. Çocuklar kırar döker bağırır oynar kavga eder , bu şekilde öğrenir, ama hayır... burnunu oymak Aaaaaa ne demek asla.... itmek aaaaaaa asla.... hay Allah seni yardımcımız ol.
Doğru. Valla bana göre çocuk ölümüne vurmadığı sürece sorun yok. Tabiki koşacak bağıracak oynayacak. Adı üstünde çocuk bu.

Ya doktorun öyle demiş ama benşm oğlumda havuzdan mikrop kaptı. Ateş ishal kusma. O zamanda aynı A Asya89 Oğlumda kadardı heöen hemen 19 aylıktı. Kolorluu su havuz suları.
Aynen canım. Maalesef oğlum mahvoldu. 6 saat önce ilaç verdim. Şimdi iyi çok şükür daha ateşi çıkmadı. İnşallah artık çıkmaz. Valla onu öyle görünce çok üzülüyorum

Aynen canım. Maalesef oğlum mahvoldu. 6 saat önce ilaç verdim. Şimdi iyi çok şükür daha ateşi çıkmadı. İnşallah artık çıkmaz. Valla onu öyle görünce çok üzülüyorum
Ben bile çok üzüldüm burdan. Ama iyi olacak annesi. Rabbim şifalar versin. Sanasa gönül ferahlığı. Bu arada ne zaman şeker ölçümü için gidecektin?
Senşn durumunun nasıl ?

Ben bile çok üzüldüm burdan. Ama iyi olacak annesi. Rabbim şifalar versin. Sanasa gönül ferahlığı. Bu arada ne zaman şeker ölçümü için gidecektin?
Senşn durumunun nasıl ?
Amin Sağol canım ALLAH razı olsun. Önümüzdeki hafta içinde çağıracaklar inşallah. Valla kafam kazan gibi olmuş. Artık ne düşüneceğimi şaşırmışım.

kavs-i kuzah kavs-i kuzah canının sıkılmasını o kadar iyi anlıyorum ki, bende aynı şeyi öğretmen yapınca acayip canım sıkılmıştı.
Senin bahsettiğin husus ne anlamadım. Yani ters düştüğünüz konu.
Sen ilk günden pes etme . Gitsin bakalım
Belki onlarında kalbine bir sukunet iner ve ne için hizmet ettiklerini farkederler, kazanmak sevdirmek...
Başka bir deyişle kelin ilacı olsa başına sürer... Başka ne tavsiye edebilirim bilmiyorum :KK70:
Ben biraz uzun yazıyorum ya, konuyu uzatmamak adına ters düştüğümüz konuyu kısa kestim aslında. Şöyle ki
Ben bu yıl çocuğumu Diyanete vereyim dediğimde hem yaşı ay olarak tutmuyordu, hem de bir hocaya 10 öğrenci dendiğinden kontenjan dolmuştu. Ayı tutunca götürdüğümde haliyle açıkta kaldı. Ama abla abi okula gidince hani benim okulum dediğinden arayışım devam etti. Diğer bana uzak kursu bulup verdim. Aralıklı toplam 5 gün gitti gitmedi derken okullar kapandı mqlum pandemi. Bir evde 3 çocuğun canlı dersini ayarladım bu süreçte vs.

Hocamız evinin olduğu ilçeden bizim ilçeye geliyor. 45 km kqdar mesafesi var yaklaşık. Ben yazın gelemeyebilirim'i çok vurguladı. Benim çocukta ona alışmıştı. O da ilgilendi şimdi hakkını yiyemem. Evde de ben ilgilendim tabii kendi hakkımı da yemeyeyim. :KK70: Yazın ısrarla birkaç kere tekrar kursa gelip gelmeyeceğini sorunca belli değil. 5 Temmuzda belli olur vs diyerek net birşey söylememişti. Yine diyanetin başka kurs hocası da benim camiye kayıt yaptırabileceğimi ve kayıtların erkenden dolduğunu, acele etmemin iyi olacqğını söyleyince, bede tekrar açıkta kalmamak adına kayıtı camiye yaptırdım. Bu arada eğer bu hocamız gelirse önceliğim onda olduğunu, oğlumun ona alışık olduğunu vs söyledim.

Hocamız meğerse 4-6 yaş grubunu istemediği için, onlarla uğraşmak zor olduğu için, belli bir süre sonra "bakıcı" konumuna geçtiği için, diyanetin de yardımcı anne vermediği için, onun kursuna da büyük yaştan sadece iki kişi geldiği için, 15 kişiyi tamamlayamadığı , yani ekders qlamayacağı için, bari yol parasının çıkması için bizim 4-6 yaşı istemeye istemeye kayıt etmek zorunda kaldığını kendisi bana söyledi.
Bizim meseleye gelince, diğer camide kayıtlı olunca haliyle kendi kaydına alamamış. O imamında eksik öğrencisi varmış.15 i tamamlayamamış. Vermez o sizinkileri diyince tabiri caizse "çıldırdım." 😆 Hocam ne demek vermez?! O ek ders alacak diye çocuklarımı feda edecwk değilim dedim. Göndermiyorum ve de ortancanın okul saatiyle çakıştığı için hiç gönderemedim zaten. Ben aldırırım dedim. Müftülüğü aradım. İmamın numarasını buldum. Aradım. Çocuklarımın kaydını silmesini istedim. Durumu özetledim. Hiç silmemiş öğrenci. Silmeyi de bilmiyormuş imam efendi. Müftülüğü aradığımı, sadece kaydeden kişinin silebileceğini söyleyince bakayım qkşam diyerek konuyı kapattık. Bana haber verecekti sildiğine dair. Ben de bizim hocaya bildirecektim. Kayıtı aldıracaktım ama imam efendiden ses çıkmadı. Bende habire aramak istemedim.
Pazartesi çocuğumu götürünce hocaya durumu anlatıp imamın haber vermediğini , o yüzden de ona geri dönüş yapmadığımı söyledim. O da artık çok geç dedi.
Normalde kayıt bu pazartesi doluyor olmasına rağmen bizim hoca pazardan kesin listeyi göndermiş.Bizi beklemediniz mi yani hocam dedim ama acayip canım sıkıldı...O da biraz suratsız konuştu benimle. Bugün son demiştiniz dediğimde de çok üzerinde durmadı. Kızımı (12 yaş) kaydettiğini söyledi. Ben ya üçünü getiririm ya da getiremem dedim çünkü ben okuldan alıp getirinceye kadar bunların 3 saat ders verme süresi doluyor. Getirin kayıtsız ben okuturum, sorun olmaz dedi ama açıkçası onda o elektriği göremedim bu hafif tartışmadan sonra.
Bana kimse bu pazartesi kayıt doluyor demedi. Kendisi burada kesin okutup okutmayacağını söylemedi. Hatta en başında ben kendi ilçeme tayin isteyeceğim diye vurguladı. Ayyhhh valla bayıliciyymmm. Niye bu kadar zorlaştırır insanlar? Ben elimden geleni yapıyorum ama hocanın derdi 15 i doldurdum. Ek ders cepte. Diğerlerine gerek yok mu yani? Ben anlamadım arkadaşlar gerçekten.

Back