Üç çocuklular, çok çocuklular

Doğru. Valla bana göre çocuk ölümüne vurmadığı sürece sorun yok. Tabiki koşacak bağıracak oynayacak. Adı üstünde çocuk bu.
Hoca kafasında kurmuş diyeceğim çünkü beni görür görmez "ben onu tanıyamamışım" diye başladı ve de sıraladı. Hatta sonra benim sakin sakin dinlediğimi ve konuşuruz evde hocam dediğimi görünce, "bende böyle sıralamış gibi oldum ama..." diye kendisi söyledi. Tabii ki kurallara uyacak çocuk. Uymak zorunda. Kayıt etmediği için " getirmeyşn bu çocuğu" rahatlığına mı girdi diye düşünmedim değil. Öyleyse de Allah herkese kalbine göre hayırlısını versin diyorum. Ama yıprandım yani bu meseleden.

Amin devir değişmiş. Bende diyorum bundan sonra yaz tatillerinde memlekete gideyim, çocukları Kuran kursuna yazdırayım.Sen böyle anlatınca resmen gözüm korktu. Biz gidene kadar muhtemelen kayıtları dolar

Ya doktorun öyle demiş ama benşm oğlumda havuzdan mikrop kaptı. Ateş ishal kusma. O zamanda aynı A Asya89 Oğlumda kadardı heöen hemen 19 aylıktı. Kolorluu su havuz suları.
Havuzu hiç sevemedim ben. İşte deniz imkanı olamyanlar ne yapsın? Mecburen götürüyorlar.
Çok çok geçmiş olsun canım. Çocuklar hastalanınca tüm modumuz da düşüyor. Rabbim hepimize, hepinize maddi manevi şifa versin. ❣

Koskoca imam rahatını düşüp böyle yapıyorsa,diğerleri neler yapar ALLAH bilir. Demiyorki çocuğun hevesi var sevabıma seve seve öğretirim. Onu bile istemeye istemeye söylüyor.

Amin amin canım. Burda her parka çocuklar için havuz koymuşlar. Parka gidince mecbur havuzada gitmiş oluyoruz. Ne kadar uzak tutmaya çalışsamda olmuyor.

Amin devir değişmiş. Bende diyorum bundan sonra yaz tatillerinde memlekete gideyim, çocukları Kuran kursuna yazdırayım.Sen böyle anlatınca resmen gözüm korktu. Biz gidene kadar muhtemelen kayıtları dolar
Bilmiyorum ama işin içine girince canım sıkılıyor çok çok. Etiketlemek değil amacım. Zaten herşey az çok ortada ama gerek imam hatip, gerek Kuran kursu hocaları, gerekse kendince ibadet eden kişileri tanıyorum. Allah rızası kavramını ya ben yanlış anlıyorum, ya da onlar. Bilemedim. Birine Allah(cc)'ı anlattığın, bir harf öğrettiğin," emr-i bil maruf, nehyi anil münker" yaptığında, belki bu vesileyle affa mazhar olacaksın. Kaçırılır mı??!

Rabbim diyorum, bizi kendinden ayırma. Hangi yol senin yolunsa ondan ayırma. Düştük sen tut. Bizi dünyaya bırakma.

Rabbim diyorum, bizi kendinden ayırma. Hangi yol senin yolunsa ondan ayırma. Düştük sen tut. Bizi dünyaya bırakma.
Amin kardeşim âmîn. Sen çok dikkatli işini şansa bırakmadan elinden geleni yapmışsın, buna rağmen senin kaydın orda kalmış. Velhasıl "işinin ehli olmayanlar işin başına geçtiğinde kıyameti bekleyin" hadisi geldi aklıma...
Sevabı ecri senin olacak , böyle niyet al gene işini şansa bırakmamış olursun, kazanan sen olursun. Götür ne öğrense kardır. Bakalım yarın ne diyecek hoca hanımcım.

Bu arada bu ay olmadı hayallerim suya düştü....
Eşim bekleyelim diyor, bana zaman geçmiyor... daha ne kadar bekleyeceğiz neyi bekliyoruz
Yaradan Rabbim yaratır. Demek ki zamanı gelmemiş. En güzel zamanda, en hayırlı evlat versin sana Rabbim.

Yaradan Rabbim yaratır. Demek ki zamanı gelmemiş. En güzel zamanda, en hayırlı evlat versin sana Rabbim.
Amin amin amin, olsa sanki ilk gebeliğim olacak yle hayaller kuruyorum istiyorum, sağlıkla hayırlısıyla olsun. Bu heyecandan bir tutam eşimde olsaydı ahh ahh inşallah

Amin amin amin, olsa sanki ilk gebeliğim olacak yle hayaller kuruyorum istiyorum, sağlıkla hayırlısıyla olsun. Bu heyecandan bir tutam eşimde olsaydı ahh ahh inşallah
Ben ilkinde hiçbir şey anlamadım gibi..zaten tecrübesizim vs. Bakıcı sorunları...yemedi sorunları...bağlanma sorunları...borç vs derken ikinci. Onda da benzer süreçler. Üçüncü de çok rahat bir hamilelik geçirmeyi hayal ederken başka imtihanlarla boğuştuk. Bende senin gibi 4. olursa anlarım anneliği gibi geliyordu. 3.bile benim "erkek gibi kız"şeklinde yetiştirildiğim hormanlarımı anca düzeltip, biraz daha "anne" olmama vesile olmuştu. 4.den umutluydum ama eş kişisi istemiyor. Olsa " neden oldu" demez ama olmasa daha mutlu gibi. Bir zamandan sonra dişiydi çişiydi memmemiydi derken, benim de gözümde büyüdü açıkçası. Özellikle oğlanlar o Buz Devri filmindeki iki keseli sıçan (opossum) kardeşler gibi birbirine girince azıcık isteğim de iyice uçup gidiyor.

Rabbim senin gönlüne göre hayırlısını versin.❣

Aynı sebeple eşimde yeter diyor. Rabbim ne derse o. Ondan istiyorum

Hanımlar, size çatkapı gelmek isteyenleri rahatça davet edebiliyor musunuz evinize?

Geçenlerde "evdeysen kahve içmeye geliyoruz" telefonu aldım. Normalde misafir severim ama evde olmadığıma memnun oldum. O zamandan beri "Bari ben davet edeyim de, en azından evimi ayarlarım" diyerek bugün için davet ettim. Ama o çocuklara yaptığım servisçilik yüzünden kapan git , çocukları yetiştir okula kursa vs ye diye oyalandım mecbur. Yaparım dediklerimin hepsini de yapamadım. Evet, yatak odasına kadar bal dök yala olmasın diyorum ama nasık başarılıyorsa,çocuğa bakma bahane ediliyor, her odaya giriliyor ya da işte lavaboya gideceğim vs diyerek bakılıyor. Bende birkaç kere bunları yaşayınca artık es geçemiyorum temizliği ve o temizlik beni inanılmaz yoruyor. Bu arada demir deposunun neredeyse boş olması yüzünden 2 defa serum yemek zorunda kaldım bu yıl içinde. Tekrar baktırsam iyi olacak ama üşengeçlik mi desem, ne desem, ayağım gitmiyor bir türlü.

Bugün 3 gibi buyurun dediğim insanlara ikramımı vs ayarladım. Evin de bayağı kısmını ayarladım. Sonra bir telefon geldi. Bayanlardan bir tanesi aşı olmuş ve aşı çok halsiz yapmış onları. Hatta eşi serum yemiş hastanede 2 saat. Sen gel diyince bende ikramlarımı da oraya götürdüm. Çay ondan, ikramlar benden, yedik içtik elhamdülillah.

Temizlik vs yaparken "evde misafir ağırlama işi benden geçmiş" diye düşünüyordum. Yoruldum. 2 saate iftar da hazırladım
Maşaallah çok da misafir ağırladım zamanında. Ama şimdi yapamadım. Hatta "misafir evin bereketi" diye düşüncemden utandım ama sonuçta toparlanmadan da gelsinler diyemedim. Çocukların beni bayağı oyaladığını farkettim. Onlar küçük tabii. Çok da düşünceli olmalarını beklemiyorum. Çocuklarla ilgilendikten sonrq da deli gibi temizliğe girişmek istemiyorum. Hergün her yer 4 4 lük olmuyor haliyle. Bilmiyorum ama bugün biraz karışıktım.

O arkadaştan geldikten sonra Çocuklar denize girmek istedi. Hazırladım ama gün batımı yakın olunca sabah götürürüm inşaallah dedim. Kızım karşı çıktı. Götürürüm demişim de götürmemişim... İyi de hangi birine yetişeyim ? Denizle bitmiyor ki...Gelince banyosu, yemeği, çıkan kıyafetlerin yıkanması...zaten yoruluyorum. Üzerine de ertelenemeyecek işler çıkıyor. Bende dinlenmek istiyorum haliyle.

Bu ara buzluktaki yemeklere sardım zaten. Hem yemek yapmak gözümde büyüdü. Hem de kurban öncesi ne var ne yok bir bakayım dedim. Çocuklar patlıcanı yemek olarak yemiyorlar. İsraf olmasın diye iç hazırlayıp pideciye gönderdim. Hem misafirlere ikram için. Hem de kalanını buzluğa koyup denizdi, köydü, piknikti...pratik yemek için. Bugün de kısaca böyleyiz.

Ben de sizin gibiyim kaldi ki biz de 2 kucuk cocuk var.

Herkesi cagirmiyorum evi bal dok yala yapmiyorum.

Ikram icin kendimi germiyorum evde ne varsa o.

Evet bana çat kapı gelecek kadar samimi olduğuma göre kabul ediyorum. Samimi olmadığım kimse bana çat kapı gelmez zaten. Bu komşularım içinde geçerli. Evim küçük genelde derli topludur , değilse bile gelen bunu görünce rahatsızlık duymam. Pandemiden beri evlerdeyiz , yalnızlığa iyi alıştık. Evlerde misafir ağırlamak zorlaştı , ikram hazırlığı sorun değil ama genelde bahçede misafir ağurlamayı tercih ediyorum. Evim çok küçük. Bir iki aile eyvallah ama kalabalık oldumu bahçe ideal.
Senin bugun deniz günü desene. İyi eğlenceler.
Biz bugun pikniğe gitmeyi düşünüyoruz bakalım nasip olursa.
Ahtapot Anne nasılsın canım çocukların nasıllar herley yolundadır inşallah.
A Asya89 Kuzum nasılsın paşan iyikeşmiştir inşallah

Denp senden ne haber nerelerdesin?

Kızlar oğlum 8 yaşında, o doğduğundan beri ilk kez spora yazıldım. Plates ilk tercihim.
Hafta sonu 9.30 iki gün.
2 ay sürecek.
Bahçeye indik iki gün gün boyu. Ev derli toplu oluyor bu nedenle.
Yarında ineceğim komşularımla.
Çocukalr gün boyu ayakta toprakta olunca daha sakin uyuyorlar, elhamdülillah çok şükür.
Daim olur insallah.
Şimdi kahvaltı yaptık, kızım hemen bahçeye koştu. Kendşmne mutfak kurmuş yaprak çeşitleri çiçekler kozalaklarla türlü oyunlar yapıyor. Minikte gitmek istiyor giydirir inerim inşallah.

Sağol canım Allah razı olsun. Çok şükür toparlandı iyi. Valla canım kendin için birşeyler yapman çok iyi. Gece saat 3 te yatağa girdim. bu mesajı yazarken uyuya kalmışım.

Maşaallah barekallah diyeyim kendime. Bugün öğleden sonra derin uyuyabilmişim çok şükür. İyi geldi. Darısı uyuyamayan annelere.
Eve girişsem deniz kalacaktı. Bende planlı ve oda oda gitmeye karar verdim. O yüzden ikindi sonrası denize götürdüm çocukları. Dalgalıydı. Onlar daha çok dalgadan kaçmak için eğlendiler. Benim de gözüm üzerlerinde olmak zorunda olduğumdan gerildim haliyle. Yanımızda bir kız babasını çağırdı denizin içinde. Adam duymadı mı, ilk seslendiğinde olayı mı anlamadı nedir, kızı boğulmaktan kurtardı. Su yutmuştu. Kıyıya çıkardı. İlgilendi vs. Rabbim korusun.

Sabah kursa beslenme götürmek istedim. Hocaya da söyledim. Simit ayran. Hem ben yorulmam ikram hazırlamak için. Hem de simiti daha önce çok sevmişlerdi.
Telafisi biten oğlumu da gönderdim ufaklıkla. Umarım faydalı olur. Tahiyyatı ödev vermiş. Bu ödev işlerinde verimli olamıyorum evde. Bu sefer kendimi mutsuz hissediyorum. Bakalım artık nasıl olur...

Oğlanları kursa bıraktıktan sonra kızımla anne kız kahvaltısı yapalım diye gözlemeciye götürdüm. Dün tatsızlık olmuştu aramızda. İster istemez vicdan yapıyorum. Ufaklık qrada derede bulgur pilavını kızımın laptopuna dökmüş. Kızımı daha önce de uyardım. İşin bitince kaldır diye. Ama kaldırayım demiyor.Ufaklık da gerçekten çok dökücü. Arkanı dön. Bir yeri halleder. Haliyle her an tepesinde olamıyorum. Uyarıyorum. Kızıyorum. Anlatıyorum. Toplatıyorum...yok işte... Bir şekilde sil baştan. Neyse. Kızım görünce çok sinirlendi bilgisayarını ve bağırmaya başladı. Ben de tam teşefonla konuşuyorum. Bağırarak bana bunu kimin döktüğünü soruyor. Telefonu göstererk konuşuyorum dedim ve kolunu sıkmış bulundum. Bu sefer böğürerek ağladı ama ilgilenmedim. Genelde bağırarak tepkisi oluyor. Bu da yorucu tabii. Babası da telefonunu aldı. Sürekli evde oluncq elinden düşürmemeye başlamıştı. Haliyle dersleri kalıyor. Benim şikayetimle aldığını düşünüyor ve ona göre 15 dk anca bakmış telefonuna. Bende bu olumsuz hava dağılsın diye kahvaltı niyetine ikimize zaman ayırmak istedim.Oturduk yedik. Konuştuk. Sonra arkadaş çağırmıştı kahve içmeye. Çok sıcak diye bizimle gelmedi o. Dönüşte uğra da kahve iç diyince uğradık. Konuştuk hüzünlendik sevindik... Oğlanları aldım kurstan.

Öğle yemek faslı vs. Basket kursu vardı. Eve girince tekrar çıkmak işime gelmedi. Götürmedim. Aslında kızımı kütüphaneye götürecektim. Ona da zaman yetmedi. Sonra da ona da üşendim. En azından denize gidebildik. Elimden geldiğince denize götürmek istiyorum. Bakalım nasip.

Umarım gününüz güzel geçmiştir anne sultanlar.

Çok iyi yapmışsın. Hem denize gitmek ile hemde kızın ile kahvaltı etmek. Benim büyükte eşyalarını ortada bırakır kardeşi alınca çok yüksek ses ile bağırır. Bende bin defa uyarırım gün içinde bağırma diye. Bazen bende poposuna bir iki atıyorumBiliyorum iyi değil ama. Bazen beni deli ediyor. Biz bu günlerde yoğunuz tatile gidecez inşallah. Hazırlıklılar ile uğraşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…