Üç çocuklular, çok çocuklular

Ayy rahatlayacagim degil mi.. küçük 2,5 yasina gelince ben de hep bu hayali kuruyorum. Allah saglik versin hep böyle zorlanacak degilim diyorum..
Kesinlikle şu an çok daha rahatız çok şükür, ben küçükten yana sıkıntı yaşamadım da büyük çok zorladı ben de nasıl davranacağımı bilemediğimden yanlış davrandım süreci iyi yönetemedim. Ama şimdi ikisi masada oturup boyama yaparken, beraber oturup bir şeyler yiyip sohbet ederken tarif edilemez bir mutluluk yaşıyorum. Tünelin sonunda ışık var yani

32 ay bizim de ama büyüdüler küçüğü 2,5 yaşına geldi de zor bir süreçti özellikle pandemiden sonrası
Benim de rahatlamam için küçüğün 3 yaşına gelmesi lazım özellikle su an epey zor ama ayaklanınca daha da zor olacak gibi allah sabır versin ne diyim

Ne gibi zorladı benim de büyük aşırı zor bi çocuk. Hatta beni yakından tanıyan nasıl cesaret ettin 2. Ye birinci üç çocuğa bedel diyor hala.

Benim de rahatlamam için küçüğün 3 yaşına gelmesi lazım özellikle su an epey zor ama ayaklanınca daha da zor olacak gibi allah sabır versin ne diyim
ilk ayaklandığında biraz zor evet ama sonrası daha kolay olacak emin ol. Sadece büyük işte küçük en tatlı zamanlarına gelince ve tüm ilgiyi toplayınca biraz sıkıntı oluyor. Süreci iyi yönetmek lazım, sürekli evde olunca ben geçen sene çok zorlandım. Ama şimdi daha iyiyiz çok şükür

Ne gibi zorladı benim de büyük aşırı zor bi çocuk. Hatta beni yakından tanıyan nasıl cesaret ettin 2. Ye birinci üç çocuğa bedel diyor hala.
Büyük küçüğü kıskanıyor kıskanınca tuhaf davranıyor, sınırları zorluyor. Güzellikle anlatmaya çalışıyorsun olmuyor, sinirler geriliyor. Biraz sesin yükselse vicdan azaba. Ben bu kısır döngüye sıkışıp kalmıştım. Net mesajlar verip, davranışlarını daha akıllıca yönetmem gerekirdi. Şimdi kendimi geliştirdim. Siz belki bunu yaşamazsınız, süreci akıllıca yönetmek önemli. Bi de sürekli evde olmamak deşarj olmak önemli

Geçmiş olsun valla benimkiler uykuyu sevmiyorlar. Ben ve eşim uykuyu severiz. Bunlar kime çekmiş bilmiyorum

Her harfine katılıyorum

Okulu eve tasiyinca da cok zorlandik biz

Bilmiyorum daha neler yaşarız allah kolaylık versin hepimize

Hayırlı günler hanımlar nasılsınız? Büyüğün dünden beri ateşi çıkıyor ateş düşürücü veriyorum. İnşallah bebelere bulaşmadan geçer. Sabah kalktık eşim işe gitti. Bizde kahvaltı ettik. Temizlik yaptım bir arkadaşım aradı çaya gelecekti. Bende yemeğe davet ettim. Yemeğimi yaptım. Çocukları giydirdim evde eksikler vardı onları almaya gittik hep beraber. Maksat çocuklar biraz hava alsınlar,ordan parka geçtik arkadaş geldi beraber eve geldik. Ortanca öğlen uykusu için kriz geçirdi. onu uyutum birazdan yemek yiyecez sonra çay çerez faslı. Bu arada gelen misafirlerim genelde aşı olmuş olanlar. Geçen yıl korona için çok dikkat ettim. Bu yıl biraz kuralları gevşettim.

Geçmiş olsun canım. Benimkiler de sürekli birbirine bulastiriyor, taze yoğurt mayası gibi her hafta yeniliyoruz acil sifalar diliyorum kuzucuklarina. Allah beterinden korusun. Bağışıklık kazanıyorlar diye kendimi avutuyorum ben de.

Şimdi size şu an aklımdakileri aktarmak istiyorum. 2. Sınıfa giden oğlumun öğretmeni ayağa kalkanlardan, tahtaya yazılanlardan para topluyor daha doğrusu sinif kumbarasina 1 lira atacak yazilanlar demiş. Sonra okuldaki hademeler az ve iskurdan gelen olmadigi icin sınıfı haftalik temizleyecek bir bayan ayarlandi, o temizliyorm sinifta da temizlik icin her türlü sey var. Hani su faraş ve süpürgeler var ya.pratik temizlik icin onlardan da varmis her gün 2 nöbetçi oluyor, tenefuse cikamiyorlar ve sinifi temiz tutuyorlar, gerekiyotsa supuruyorlar vs. Bir de kitap okuyorlar aylik kitap listelerini ogretmen bizden istiyor. Orda da sayfa sayisina bakmiyor genel olarak 32-48 sayfasi arasi değiştiği icin kitap sayisini baz alıyormuş. Simdi benim canımı sıkan durumlar şöyle: biz zaten temizlik, sınıfın ihtiyaclari icin vs para topluyoruz. Bu kumbarada biriken paralarla da sinif kitapligina kitap yada sinifin herhangi bir ihtiyacini karsiliyor da olsa para isi bana gereksiz geldi. Temizlik icin bir bayan olmasina rağmen cocuklarin sinifi temizliyoruz supuruyoruz gibi sozleri de beni rahatsiz ediyor. Belki sorumluluk alma adina yaptiriyor olanilir ama.. son olarak da kitap sayısını baz almasi bana tamamen haksizlik olarak geliyor. Bizimkinin okudugu kitap sayisi zaten birincilerin cok altında, demem o ki derdim birincilik ya da ödül değil, öğretmene bu şaşkınlığımı dile getiridigimdeki tavrı ve mimikleri ve hatta ben o sayfa sayilsrini toplamakla uğraşamam demesi beni çok rahatsiz etti. Siz bu durumda ne düşünürsünüz? Çok mu irdeliyorum sizce?

Slmlar, Para olayı olabilir ama 1 TL değil de 25 krş falan olmalıymış yani. Kitap meselesinde sayfa sayamaz gerçekten ama şöyle üstünkörü bakabilir aslında. Yine de gerçekten okuyup okumadıklarını bilemez. Özetletmesi gerekir. Onu da yapamayacağına göre o konuya takılma bence. Temizlik konusunda sorumluluk kazanmış olurlar senin de dediğin gibi. Ona da takılmazdım eğer ki temizlikçiye para veriyor olmasaydık.

Ya ben çok hassasım. Yere kalem düşse öğrenciler koşar gelir ya ben hemen ben alırım derim. Para isine zaten girmem, hademeler yillar önce aman öğrenciler sandalyeleri kaldırıp ters koysun siraya falan dediler, dedim üstüne düşürürse ne olacak peki dedim, yaptirmam ben dedim. Boyu kadar sandalyeyi kaldirip koymak zorunda degil çocuklar.

Amin amin Sizede geçmiş olsun canım. Valla bu gün daha iyi çok şükür. Bende kendimi avutuyorum. Biri hasta oldu mu. Diğerleride hasta oluyorlar böylece bir ay sürüyor. İnşallah bu sefer uzun sürmez.

Ben de öyleyim sen çok haklısın da, sınıfçıların kendince yöntemleri oluyor. Genel mana da memnunsan takılma ama genel olarak sıkıntı varsa bilemiyorum

Oğlun memnun mu genel olarak seviyor mu öğretmenini?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…