Şimdi size şu an aklımdakileri aktarmak istiyorum. 2. Sınıfa giden oğlumun öğretmeni ayağa kalkanlardan, tahtaya yazılanlardan para topluyor daha doğrusu sinif kumbarasina 1 lira atacak yazilanlar demiş. Sonra okuldaki hademeler az ve iskurdan gelen olmadigi icin sınıfı haftalik temizleyecek bir bayan ayarlandi, o temizliyorm sinifta da temizlik icin her türlü sey var. Hani su faraş ve süpürgeler var ya.pratik temizlik icin onlardan da varmis her gün 2 nöbetçi oluyor, tenefuse cikamiyorlar ve sinifi temiz tutuyorlar, gerekiyotsa supuruyorlar vs. Bir de kitap okuyorlar aylik kitap listelerini ogretmen bizden istiyor. Orda da sayfa sayisina bakmiyor genel olarak 32-48 sayfasi arasi değiştiği icin kitap sayisini baz alıyormuş. Simdi benim canımı sıkan durumlar şöyle: biz zaten temizlik, sınıfın ihtiyaclari icin vs para topluyoruz. Bu kumbarada biriken paralarla da sinif kitapligina kitap yada sinifin herhangi bir ihtiyacini karsiliyor da olsa para isi bana gereksiz geldi. Temizlik icin bir bayan olmasina rağmen cocuklarin sinifi temizliyoruz supuruyoruz gibi sozleri de beni rahatsiz ediyor. Belki sorumluluk alma adina yaptiriyor olanilir ama.. son olarak da kitap sayısını baz almasi bana tamamen haksizlik olarak geliyor. Bizimkinin okudugu kitap sayisi zaten birincilerin cok altında, demem o ki derdim birincilik ya da ödül değil, öğretmene bu şaşkınlığımı dile getiridigimdeki tavrı ve mimikleri ve hatta ben o sayfa sayilsrini toplamakla uğraşamam demesi beni çok rahatsiz etti. Siz bu durumda ne düşünürsünüz? Çok mu irdeliyorum sizce?