tuzsuz yemek

Tuzu hayatından tamamen çıkartman mümkün değil, doğru da değil ama azaltabilirsin. Sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanman da çok daha yararlı olur. Annem tansiyon hastası ben Çankırı Kaya tuzu kullanıyorum senelerdir. Bir araştır zaten ikna olursun.

Geçmiş olsun. Yazan oldu mu bilmiyorum ama sodyumu %70 oranında azaltılmış tuzlar var. Büyük marketlerden veya internetten alabilirsiniz sanırım.

Ben icinde tereyagi veya salca olan yemege cok tuz atmam. Salataya baliga tuz koymam. Evime gelen herkes yemek tuzsuz olmus der ve sonradan tuz eklerler. Cok mu lazim? Sirf damak tadi icin tuzun aşirisi alinmamali. Tansiyon hastasi olmasak da fazla tuza gerek yok. Bu konu iyi olmus.

Tamamen kesmek yerine azaltmayı dene benim babam da tansiyon hastası bizim evde yemekler hep az tuzlu pişer biz kendi tabaklarımıza gerekirse biraz ekledik zamanla alışıyorsun evlendikten sonra çok zorşanmıştım kendi evimde kayınvalidemde ne zaman yemek yapsam eşim hep tuz ekerek yedi ister istemez sen de alışacaksın yani

yok olmadi canim bakayim bitadi nasilki sodyum az olunca

Yine tuza benziyor tadı. Kuru kuru yerseniz tuzdan farkı yok. Yemeğin içinde de neredeyse fark yok. Hiç tuzsuz yemekten daha iyidir. Normal tuzda sadece sodyum klorür var. Bu tuzda %30 sodyum klorür, %70 potasyum klorür var. Tansiyonu arttıran sodyum zaten. Yine de bir doktora danışmakta fayda var. Bunu da çok tüketmemek lazım. Bunun içinde de normalden az da olsa tuz var zaten.

Bu arada, eskiden sadece yabancı bir markanın ürününü görüyordum. Artık bir Türk firmasının da ürünü var. Başka bir Türk firması da %50'liğini üretiyor.

Rahmetli annanemde kalp ciktiginda tuzu kestiler birden bana sofrada isaret ederdi bende tuz dokerdim eline;( o geldi aklima yazinizi okuyunca..

Canım annem Allah razı olsun yemekleri hep az tuzlu ya da tuzsuz yapar. Kucuklukten alışkın olduğumuz için hiç dert etmeyiz ama tuz da bazı durumlarda yararlı. Hiçbir yemek tuzsuz diye tuz eklediğim olmadı. Kendisi de bizi buyuturken bu işi bırakmış bir tuzlu bir az tuzlu bir tuzsuz babam bile pek aramiyor öyle deneyebilirsiniz.

Babam tansiyon hastasi
Yemekler hep tuzsuz piserdi evimizde.
Isteyen kendi tabagina tuz ekleyebilir ama kimse de tuz atmazdi.

Zamanla alisiliyor.
Gecmis olsun.

Ne kadar tuz atılıyor ki yemeklere?
Bir tencere yemeğe/çorbaya 1 silme tatlı kaşığı tuz atıyorum.

uç gundur az tuzlu yapiyorum yemekleri çocuklar farkina bile varmiyor zaten yiyolar
bisey demeden
kuçuk daha çocuklarim meger ben onlara ne kadar kotuluk yapiyrmusum
her serde bi hayir varmis, bu tansiyon yuksleikligi sayesind ailecek tuzu hayatimizdan çikaricaz ins

ben alistim bile
dun kabak dolmasi yapti^m tuzu bariz eskikdi
yanina ev tursusu ve cacikla çokda guzeldi
tursum az tuzlu ama bu ne perhiz bu ne lahna tursusu durumu olmuyodur inallah :)
geçmis olsun babaniza

ben yurt disindayim bakicam dediginiz tuza, pazarteside dr a sorayim bi

bakdim intetnetden 66% si gorunuyor sodyum için
marketede bakayim tadi ayniysa super o zaman, ben yine azaltirim ama bunuda kullaninca baya bi duser o zaman sodyum oranimiz

İnsan çok rahat alışıyor.
Öğrenciyken kendi yemeğimi kendim yapıyordum.
Neden bilmiyorum ama tuzsuz yapmaya başlamıştım.
Öyle bir alıştım ki, tuzlu yerken zorlanıyordum.
Şimdi de, mümkün mertebe az tuzlu yapıyorum, en azından sulu yemeklerde.
Tabaklarımızda ekliyoruz, ben az ekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…