tuzsuz yemek

Benim babamda kortizon kullanıyor ve tuzlu yemek yasak. Biz alıştık sonradan atıyoruz. Ama pilav ne makarna sonradan tuz atınca iyi olmuyor. Hiç tadını alamıyorum. Baharatlı yapın yemekleri o zaman tuzu aramıyorsunuz pek.
Ne kadar doğru bilmiyorum komşumuz himalaya tuzu kullanıyor doktor daha az zararlı demiş isterseniz sorun.
Aslında tuz ve şeker gibi şeyleri hiç kullanmamak en iyisi. Kuzenimin ev arkadaşı var japon onlar hiç kullanmıyor mesela. Sağlıklılar o yüzen. :) Benim ev arkadaşlarımın hiç biri kullanmıyordu. Ne kadar az o kadar iyi aslında.

bakdim intetnetden 66% si gorunuyor sodyum için
marketede bakayim tadi ayniysa super o zaman, ben yine azaltirim ama bunuda kullaninca baya bi duser o zaman sodyum oranimiz

Dediğim gibi ben çok bir fark görmedim. Bir tanıdığım bu tuzu yeterince tuzlu bulmadığı için normalden çok koymuştu. O zaman bir faydası olmuyor tabii. Hatta fazladan potasyum klorür oluyor. Doktora soracak olmanıza sevindim. Geçmiş olsun.

merhaba hanimlar ..
tuzsuz yemek yenirmi ? aranizda hayatindan tuzu çikaran varmi onu ogrenmek istiyorum ..
esimde su an yuksek tansiyon var ,yeni ogendik, ne zamandir var bilmiyorum belki basidir, acil tuz olayina el atmam lazim
yemeklerimiz asiri tuzlu deil ama sonuçta ekleniyor illaki herkes gibi
ben nasil azalticam bu tuzu , hayatimizdan ççkarmak istiyorum
bunu basaran varsa bana akil evrebilirmi ?
bende kullanmam o kadarda lazim deil zaten doktorlar hep soyluyor bunu, sadece nereden nasil basliycam bilmiyorum :KK43:
Ben tamamen çıkarmasamda epey azalttım tuzu..kahvaltıda yumurta yapıyorsam tuz atmam yanına zeytin peynir ile yerim öyle öyle alışıyorsun Cnm.Eşimi de alıştırdım hatta .Salatalardan başla hiç tuz atma yavaş yavaş Çorba yemeklere geç

labarotuar sonuçlarini aldim
kolesterol de yuksek galiba :KK43:
tek avuntum sigara hiç kullanmamis olmasi ..

dr a gittik
tansiyon ve kolesterol biraz yuksek dedi
ialç vermedi biraz daha takip edecekmisiz
tuzlu beslenme ve zayifla ondan sonra gel bi daha degerlendirelim dedi
5 kg kadar zayiflarsa hepsi duzelebilirmis sorunlarin
duzelmezse o zaman tedaviye baslayaack galiba

simdi nolucak nasil zayiflaticamki ben esimi:KK64:
becerebilirsem o 5 kg yu kendim verirdim zaten:)

ben de tuzu önceden çok tüketirdim hatta yemeğin tuzuna bakmadan tuz atardım. tuzun zararlarını anlatan bir yazı okudum çok etkiledi. büyük oğlum tuzu hiç tüketmiyor eşim de az tuz tüketir ben de onlara uydum azalttım bazen de yemeğe tuz koymuyorum. tuzsuz yemeye ben bile alıştım

dr a gittik
tansiyon ve kolesterol biraz yuksek dedi
ialç vermedi biraz daha takip edecekmisiz
tuzlu beslenme ve zayifla ondan sonra gel bi daha degerlendirelim dedi
5 kg kadar zayiflarsa hepsi duzelebilirmis sorunlarin
duzelmezse o zaman tedaviye baslayaack galiba

simdi nolucak nasil zayiflaticamki ben esimi:KK64:
becerebilirsem o 5 kg yu kendim verirdim zaten:)
yeşil çay içsin. ye diyetisyene gittiniz mi? en çok tükettiği yiyecek içeceği azaltın. mesela çok kola tüketen biri kola içmeyi bırakınca daha rahat zayıflıyor

yemekleri az tuzlu yaoiyorum sabah yumurtayi tuz atmadan yedi mesela
tabi peynir ve zeytinde tuz vardi

16/10 çikdi bugun tansiyonu 9 u pek geçmiyordukuçugu :KK43:

yeşil çay içsin. ye diyetisyene gittiniz mi? en çok tükettiği yiyecek içeceği azaltın. mesela çok kola tüketen biri kola içmeyi bırakınca daha rahat zayıflıyor
canim 1 haftadan fazla oldu beyaz ekmegi çikarttik jayatilizdan eve almiyorum hiç
sekerli seyler yemiyor
kolayi arada içiyordu galiba ama artik içmiyor
bi kere ice tea içmis gecen gun
iki kere dondurma yedi onun disinda hazir gida sekerli seyler tuketmiyro

biraz deneyelim olmazsa diyetisyeene gideriz
boyu uzun oldugu için kilosu çok asiri deil aslinda
karatayi tam yapabilsek bence hiç bi sorunumuz kalmayacak ama olmuyor yapamiyor, is saatlerininde etkisi var :KK43:

yeşil çayı denebilir. limon da sık tüketebilir. limon hem zayıflatır hem de tansiyon düşürür. detoks çorbalarını deneyebilirsiniz. hatta bu forumda ayran detoksu tarifi vardı yapanlar 800-900 gr veriyormuş annem de denedi o da 900 gr verdi. sabahları bir su bardağı ılık suya birer tatlı kaşığı elma sirkesi ve bal koymak da zayıflatıyor.
aslında spor yapabilse beş kilo çok rahat gider. en azından eve geldiğinde ip atlasa

yeşil çayı denebilir. limon da sık tüketebilir. limon hem zayıflatır hem de tansiyon düşürür. detoks çorbalarını deneyebilirsiniz. hatta bu forumda ayran detoksu tarifi vardı yapanlar 800-900 gr veriyormuş annem de denedi o da 900 gr verdi. sabahları bir su bardağı ılık suya birer tatlı kaşığı elma sirkesi ve bal koymak da zayıflatıyor.
aslında spor yapabilse beş kilo çok rahat gider. en azından eve geldiğinde ip atlasa
ben beslenmemizi tamamen degismek istiyorum
saglikli beslenmedikden sonra 5 kgda verse 10 kg da verse duzelmez gibi sanki
un tuz seker uçlusunu hayatimizdan çikarmadiigmiz surece sagligimizi geri kazanamayiz gibi sanki,o ne yiyorsa bende yiyorum
keske o uç zehiri evden hepden çiakrabilsem
ama birden olmuyor iste zamanla olur insallah

hatta çocuklar yemekde tuz azaldigini farketmediler bile bilmeden onlara ne kadar zarar verdigimi dusundukçe vijdanim sizliyor ..

yesil çayi deneeyim bi ama onada seker isterki benim kocaaa

bi suree tansiyon hayatimizin merkezi haline gelsede esimi çok sttres altinda tutmamak adina çok SIKMADIM sonrada beyaz ekmege döndük vs konu kapanmis oldu
1 yil olmus konu açali

bu sabah esim midem bulaniyor flaan dedi,sonra basim dönüyor dedi bunaldigini soyledi
bi kaç dk surdu duzeldi , neyin var diyorum ben telaslanirim die bisey demiyor
tansiyonu olçuncede 17 /10 u gorduk
o iyiydide benim betim benzim atti o rakamlalri gorune buyuk ihtimal daha yuksekdi uç bes dk once
dr a gittiginde yuksek çikmuyor ; galiba aralarda boyle oluyor gun içinde
ama ben napicam simdi
bisey de diyemiyorum esime ,hemen beni hasta yapiyon deyip çikiyor

kabul etmiyor risk altinda oldugunu
onu bilmiyorum da ben hasta olucam bu strees denn bu gidisle ..

ben annemi kaybetiigmde esimin yasindaydi çok korkuyorum bisey olcak diye
kendim o yasa geldigimde napacam acabaa ..

tek istedigim benim kaderimi çocuklarim yasamasin :KK43: ..

tuz yasak dedi perinatloji. bu kez tansiyonum çok düştü...
tuzunu aza aza yenince normale döndü..
tuzsuza alıştım ama az tuzlu daha iyi
çok şükür şu an bişey yok 6 aydan sora tansiyon çikabilir dedi.
yumurtayı bile tuzsuz yiyorum tuzu atinca çok tuhaf geliyo.
tuz yememen lazim. tansiyon çok tehlikeli..
tuz şeker hamurişi yemeyince kiloyu çok rahatça veriyosun.

X