bence sen yeme haslanmis yumurtayi :)igrenç oluyordu yaa geçmiyordu zor yutkunuyordum halada öleyim alışamadim
sadece 21 gün tuzsuz yemek yapın yiyin ondan sonra zaten kendiniz istemeyeceksiniz tuzu,tek tansiyon hastaları için değil bu yasaklar sağlıklı insanlar bile bir günde bir çay kaşığından fazla tuz tüketmemeli...NOT:tuz çok zararlı kalbe ,böbreğe,gözlere kısacası tüm organlarımıza zarar verir ayrıca kilo yapar.Ekmeğin içindeki tuz oranınıda unutmayalım ekmeğide kendiniz yapın bence sağlıklı uzun ömürler diliyorum ...merhaba hanimlar ..
tuzsuz yemek yenirmi ? aranizda hayatindan tuzu çikaran varmi onu ogrenmek istiyorum ..
esimde su an yuksek tansiyon var ,yeni ogendik, ne zamandir var bilmiyorum belki basidir, acil tuz olayina el atmam lazim
yemeklerimiz asiri tuzlu deil ama sonuçta ekleniyor illaki herkes gibi
ben nasil azalticam bu tuzu , hayatimizdan ççkarmak istiyorum
bunu basaran varsa bana akil evrebilirmi ?
bende kullanmam o kadarda lazim deil zaten doktorlar hep soyluyor bunu, sadece nereden nasil basliycam bilmiyorum
ohh afiyet olsun..:)saol canim benim tarifimde boyle,ben tost makinesinde bazlama deriz biz onu yapiyorum buzluga atiyorum, çikarinca yeni pismis gibi yumusak oluyor bayatlamiyorda :)
aksama yapayim firsatim olursa çocuklardan
dogru tuz sisiriyor su topluyor cunku...ama emzirirken ozellikle diyorlar iyotlu tuz yeyin bebek icin faydali diye..doktor bile diyo sana tuz yasak diye.. tuzlu yemek ödem yapıyor tuzu biraktim ödem gitti:)
haşlama yumurta protein besini. bebegimede çok iyi geliyor doktorum önermişti hergün bi yumurta yiyin diye.. bu sağlık açisindan çok faydalı... tuzsuza bi alışabilsem çok iyi olucak. hamileler hergün protein yemeli süt yumurta peynir yogurt... bu çok önemli.bence sen yeme haslanmis yumurtayi :)
ben tuzusz yiyecegime hiç yemem daha iyi :)
salçam hazir zaten, ev yapimi bulupta alamamkiSalcanizi hazir alin ya da kendiniz yapin ev yapimi satanlar tuzu bastiriyor saglam adamida hasta ediyor..Tursu kullanmayin taze biber tuketin.Yemeklere bol baharat atin karabiber,pulbiber,nane gibi tuzun eksigini giderir yani.Tuzlugunuzu kaldirin hic kullanmayin
iyotlu iyotsuz farketimyor yinede tuz odadogru tuz sisiriyor su topluyor cunku...ama emzirirken ozellikle diyorlar iyotlu tuz yeyin bebek icin faydali diye..
ne biliiyiùm yumurtayi baska turlu yesen olmazmikihaşlama yumurta protein besini. bebegimede çok iyi geliyor doktorum önermişti hergün bi yumurta yiyin diye.. bu sağlık açisindan çok faydalı... tuzsuza bi alışabilsem çok iyi olucak. hamileler hergün protein yemeli süt yumurta peynir yogurt... bu çok önemli.
tost makiesinin arasinda koy hamuru bazlama olur anana gerek yok sende yaparsion :)ohh afiyet olsun..:)
bende ocak üstü tost makineden yapıyorum.. Kv yaptığı köy ekmekleri kızartiyorum.. oh mis gibi koku.. çok severim her sabah yapıyorum bunu.. çok güzel oluyor hatta bazlamayı da özledim annem yapardi bana. :)
merhaba hanimlar ..
tuzsuz yemek yenirmi ? aranizda hayatindan tuzu çikaran varmi onu ogrenmek istiyorum ..
esimde su an yuksek tansiyon var ,yeni ogendik, ne zamandir var bilmiyorum belki basidir, acil tuz olayina el atmam lazim
yemeklerimiz asiri tuzlu deil ama sonuçta ekleniyor illaki herkes gibi
ben nasil azalticam bu tuzu , hayatimizdan ççkarmak istiyorum
bunu basaran varsa bana akil evrebilirmi ?
bende kullanmam o kadarda lazim deil zaten doktorlar hep soyluyor bunu, sadece nereden nasil basliycam bilmiyorum
yok daha ilaca baslamadikcanım insan ona da alışır mutlaka ama zamanla. ayrıca tansiyon ilacı içiyorsa tuzu tamamen hayatından çıkarmasına gerek yok. tat verecek kadar kullanabilir. yoksa bu sefer tansiyon düşüklüğü olur
salçam hazir zaten, ev yapimi bulupta alamamki
baharat midesine dokunuyormus
ispanak yapicam sarimsakli yopgurtla guzel olur ama sarimsakli yogurduda yemezki benimki
karnibahari sevmez , enginar i hiç yapmadim pisirmesini bvilmiyorumki :)Bende midemden rahatsizim mesela cigden domates ve soganda cok etkiler :/
Karnibahar seviyorsa onu cok guzel patatesli falan yapiyorlar harika oluyor
Bulabilirseniz enginar mevsimi ne zaman bilmiyorumda :/
Ispanakta super olurr sarimsak koymayin o zaman bence ustune cok az pulbiber falan o kadarda dokunmaz bence
Valla ben 6 sekerli cay icerken 2ye dusurduysem her sey yapilir:)) Bende tuzu birakmaya calisiyorum tansiyon sorunum var midemdende rahatsizim bakalim :/
karnibahari sevmez , enginar i hiç yapmadim pisirmesini bvilmiyorumki :)
ispanagida yemedi az makarna yedi, isten gelicek çok acikdim diye birazdannn
teseekkurlerTansiyon hastaları için özel tuzlar var eczanelerde satılıyor,tadı tam tuz gibi değil gerçi ekşiye daha yakın ama hiç yoktan iyidir.
Babam tansiyon hastası oradan biliyorum yıllardır onu kullanıyor
yok yok az atiyorum ama yetmiyorEnginarin tarifi cokk kolay ama pahali bir sebze sanirim bize tarladan ciftci bi amca getiriyodu ondan bol bol yemistik sifir tuzsuz bir yemek :)
Alisir zamanla ama birden kesmeyin bence yavas yavas alistirarak :))
yok yok az atiyorum ama yetmiyor
yemekden sonra olçtu 16/10 du
yanlis bu diye çagirdi beni, benimkini olçtum 12/8 çikdi
valla bilmmiyorumkiAma bi anda dusmez ki pat diye cok takarsa yine dusmez stres yaptigindan :/