Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Duygu Durumu Bozukluğu Polikliniği 0212 414 20 00 Dahili : 31336 Buradan randevu alabilirsiniz. Özel muayenehane de sordum ama Çapa'yı öneririm size.
EVET lütfen banada söleyin bu hastalığı nasıl aştınız nasıl,
neolur söyleyin
Ben en çok şuraya takıldım; konu sahibi önceki mesajlarında kocası için 'Telefonu atarız gider, eli nolacak, IŞİD gibi elini mi keseyim?' diyor. Işid'i, Özcan Deniz'in filmlerini vs bilecek kadar gündemden haberdar. Tüm bunlar gerçekse kişinin bu kadar gündem takip etmeye mecali kalmazdı. Kocası da salak gibi elini uzatıyor, ne kadar sarhoş olsa da bu bana asitle elini yaktırmasını açıklamadı.. Üstelik 4 yıl ilişkiye girmemişler. Bir erkeğin buna tahammül edeceğine asla inanmıyorum. Konu sahibi evli bile olmayabilir, ağır şizofreni olup, uydurarak yazıyor olabilir. Sahte konu açsam bu aklıma gelmezdi çünkü.
Allah yardımcısı olsun o zamanArkadaşlar konu sahibinin eski konularını okursanız eğer ..
Şizofreni gibi bir durum olduğunu anlarsınız ...
Umarım tedavi olur ..
çok istekli gibi yazıyor ama insan da şüpheye düşmüyor değil.kuzummm sana öm ile doktor bilgisi de göndereceğim üçüncü kez soruyorum tedavi olmaya kararlı mısın istiyor musun ?
yok bence sahte değil..yani şöyle belki anlattıklarında doğru olmayan şeyler vardır bilemeyiz ama psikolojik olarak hasta olduğu kesin..Valla ne yalan söyleyeyim keşke sahte olsa. Çok üzüldüm haline çünkü.
okursanız evde ne var ne yok attığını görürsünüz srun sadece wc değil herşey..dışarıdan nasıl yiyor diye soruyorsunuz ama bu arkadaşın takıntı yaptığı mesele wc yolu ile bulaşacak pislikler.farkındaysanız hep aynı örnekler.
o buna takılmış.onun dışındaki mikrop taşınma olasılıklarının hiç üzerinde durmuyor.
onun beyni tek bir duruma kitlenmiş.
yere düşen veya değen her nesne nin hatta ayağın bile oraya wc ye girilmiş ayakkabı ile basılarak bırakılan mikroplar ile kirleneceğine inanıyor bitti.
bu kadındaki kodlama bununla sınırlı.
her okb li de herşeye takıntı göstermiyor bildiğim kadarıyla.
bu sebeple dışarıdan gelen sandwic ona bir uyarı vermiyor.
ben mesela dışarıdan sandwic sipariş edip yiyemem mesela evde.asla yapmayacağım bir şey.
takıntılı da değilim titiz de değilim ama mantık çerçevesinde o sandwic yere değen bir nesneden daha çok ürkütücü geliyor.
çok istekli gibi yazıyor ama insan da şüpheye düşmüyor değil.
mesela neden büyük bir fakültenin psikiyatri kliniğine yatırılmamış?
bunu anlayamadım ben.
nasıl olur da bu boyutta olaylar yaşayan bir vaka bi kutu ilaçla eve gönderiliyor.
benim bildiğim buradaki fakültenin kliniğine az bi dertle git hoop yatış verirler.
durumuna göre çok hafif tedaviler almış.nasıl bir dr. der ki pislik her yerde var takılma diye.
kadın ellerini asitle soyuyor bunu hangi dr. hafife alır ki?
Yorumlarda çirkinleşen yoktu size karşı.samanyolu mu ? Siz şimdi beni kapalı da sanıyorsunuzdur , hatta ve hatta üfürükçülere gitmişliği bile vardır diye bile düşünmüşsünüzdür
Önyargınız için size de tedavi iyi gelecektir. ''İşinize gelmeyen yorumları kiblemeyin'' demişsiniz ya , işime gelmediğinden değil çirkinleşmemeleri için kibliyorum. Benim anlattığım karşı tarafın anladığı kadardır o yüzden , çok söz boş laf... Bu dediklerimi doğru anlamasınızda mühim değil.
İyi günler kiblendiniz...
okuduğum için böyle düşündüm zaten.okursanız evde ne var ne yok attığını görürsünüz srun sadece wc değil herşey..
Ben konunun sahte olduğunu düşünmüyorum.
Çünkü bu durumun hemen hemen aynısını bir arkadaşım yaşadı, şu an bu sebeplerden görüşmüyoruz hatta.
Hatta konu o kadar benziyor ki konu sahibinin çocuğu olsa o arkadaşım konu açtı zannedeceğim.
Arkadaşımın öyküsüne gelince.
O da konu sahibi gibi takıntılıydı.
Eşinin dokunduğu şeylere dokunamıyordu mesela, onun giysilerini başka bir odaya koymasını istiyordu çünkü dokunmaktan tiksiniyordu.
Evde başka şeyler giydiğinde dokunabiliyordu.
Dışardan durmadan mikrop getirdiğini düşünüyordu.
Çamaşırları çok çok az ve 90 derecede yıkıyordu o yüzden bir daha giyilemez hale geliyordu çogu giyeceği.
En cok benzeyen noktaları da şu o da tıpkı konu sahibi gibi bana, sen de böyle misin?
Herkes böyle mi?
Minibüste biri sana çarpsa kac kere yıkanıyorsun?
Elini çamaşır suyuyla yıkar mısın? gibi sorular soruyordu.
Ben de ona üzülüyordum.
Eşine o kadar çok soru soruyor ve sorun çıkarıyordu ki maalesef eşi de çok ama çok anlayışsızdı kızı dövüyordu.
Hep hastalığı yüzünden işte.
Pskologa da gitti, terapi de aldı, farklı tedaviler de denede.
Şu sıra ne halde bilmiyorum, maalesef bu huyları sebebiyle beni de kaybetti.
muhtemelen tedavilerini yarıda bırakıyor.O kısımlar beni de düşündürüyor. Yalnız doktorların paraya taptığını yazmış o doğru bir çok doktor işi insan sağlığından önce ticarete döktü ve annemi de meslekten soğutan bu oldu maalesef. Ve dediğiniz gibi hiçbir doktor bunu hafife almaz, tabii ki gerçekleri tamamen paylaştıysa.. Çok garip olaylar okuyoruz şahit oluyoruz bu da onlardan biri olabilir, kimse tedaviye teşvik etmemiş olabilir buna şaşırmam bu bir. İkincisi de bu gibi vakalar kalıtsal da olabilir örneğin benimkiler baba tarafından bana geçti. E konu sahibi de yazmış ailesinin ruh sağlığı iyi değilmiş dayak, şiddet hakaret... Bu ruh durumundaki aile kızlarına sağlıklı bir yorum yapıp tedaviye teşvik etmez ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?