Tutumlu olmak

Bunun cimrilikle alakası yok.

Bana da biri misafir gelmişti,soslu közlenmiş biber cıkarmıstım,bayıldı,gittiği yerlerde anlatmış,sordular bana o neydi diye.O kadar da basit birşey ki ama tarifini sormadı bile nasıl yapılıyor diye:))
Ben ugrasamam modunda çogu kişi..

Kumaş olayı tecrübesizlikten olmuş, takmayın kafanıza.

Diğerlerini bende yapıyorum, salam sosis dışında, onları hem sevmem hem çok zararlı.
Fazla aldığım şeyleri bende atarım buzluğa. Pazara gitmeyide çok severim, sosyete pazarına bayılırım, elimden dikişte gelir.
Bir buldozer botum var sanırım 15 yılı geçti hala taş gibi eskitemedim bir türlü Eşyalarımı çok temiz kullanırım çünkü. Burda 2 yılda bir ayakkabı çanta değiştirenleri görünce şaşırıyorum.

Ama benim için de cimri diyenler var çevremde. Ve bu diyenler sadece kendilerine bonkör. Ne akrabalarına doğru düzgün hediye alırlar, ne evlerinde ağırlarlar, nede yardıma ihtiyacı olana yardım ederler. Aldıkları, yedikleri hep gösteriş aracı. Böyle olacağıma bana cimri desinler hiç umrumda değil.

Sizde böyle kendinizi rahat hissediyorsanız boş verin insanları. Onlar her zaman diyecek şey bulurlar.

Inanmiyorlar odedigimize sıkıntı orda kkimseyi inandirmak zorunda deilim
Ama sende varlik icinde yokluk diyorlar
Ama aylik 15000 maas alan bir tanidik bizi cimri buluyor misafir cagirinca 2 cesitten fazla yemek yapmaz hani yiyen var yiyemeyen var demez bizdende çeşit cesit bekler
Silikonun hammeddesi silisyumdur ve silis kumundan elde edilir, camla ayni hammedde yani. Gercek silikondan bahsediyorum bu arada...
Ben instada ekolojikdonusum sayfasinda silicolife markasinda gordum onu temin edecegeim
Bende bakayim canim

Aynen ben birde bahcemde yetistiriyorum artik
Bol bol yapmaya calistim o ara param yoktu sise alamadim gelecek sene alip daha cok yapmak istiyorum
Aynen Allah a sukur verdikce cogaldigini biliyoruz
Bahcemin butun mahsulunden komsularima da verdim bu sene bir domates bir domates her toplamaya 2 helke topladik
Gelecek sene de coookkk olur insAllah paylasiriz yine
Dikiş tecrubeniz yok mu,müsterim dediğinize göre var
Bedene göre bile tahmin edilebiliyor cunki.Örnegin 36 40 beden arası tek boy ve kol boyundan ön arka elbise cıkar,buyuk bedenlerde 2 boy kumas gerekir artsa bile..
Dikis tecrubem dikimde var kesimde o kadar iyi deilim tam olcu kesimi icin kursa gidecegim 2 hafta sonra

Canim Youtube sayfalari var ama bence kurs imkanin olursa kursa git

Yani simdi 2800 maas alip 2000 ev odemesi ve 2 cocuk, gecinmeniz bile mucize yani ek gelir yoksa bu sekilde davranmaniz cimrilik degil ayagini yorganina gore uzatmak olur, onceki yorumlarimi unutabilirsinjz

Sizi agir cimri buldum, hic katlanamayacagim arkadas tipisiniz, yillar once bir yerde yeni calsimaya basladim 24 saat bayram nobetindeyiz hastane yemegi felaket yani benim midemi bozacak turden, disardan soyleyelim dedim tamam dedi etrafi biliyor musun diye sordum guzel neresi yapiyor gibisinden basladi orasi pahali burasi pahali demeye, sonra zar zor secip soyledik Allahmm butun gece soylendi durdu yok efendim o yemek o para etmezdi yok efendim cok pahaliydi ki bence gayet normaldi fiyati yemek asiri guzel degildi ama pahali da degildi...sinir olmustum kiza sanki yalvardim benimle yemek soyle diye

9
evi ne kadara aldınız

Çok yaşayın. Bütün sinirim geçti. okuduğumdan beri gülüyorum.

Benim annem de böyle.Ne var bunda tasarruflu olmak da iyi bir şey.Eğer bu sana sıkıntı vermiyorsa kimseyi ilgilendirmez.com

bende bunun tarifini istediğim halde alamadım vermedi. kavanoz kavanoz yapmış. Net tarifi hatırlamıyoemiş. zahmet olmazsa yazabilir misiniz

Bence kelimenin anlamları üzerinde çalışın.
Bence siz daha iyi bı anne olmak için çalışın ben bizzat sizinle kendimi kiyaslarsam oldukça üstünüm çünkü sizden daha üstün olacağım bı durum kalmadı siz beni geçmeye çalışın filan.

Tamam tamam sinirlenme örnekle öğreteyim o zaman.Konunun üzerinden gidelim.Konu sahibi açısından;
Cimri olan poğaçayı canı istese de yapmaz malzeme gitmesin masraf olmasın diye.
Tutumlu olan önceden bir kere kullanılmış yağlı kağıdı yine kullanır.Bunun adı tasarruftur.
Cimri ve tutumlu arasındaki fark budur
Umarım anlamışsındır canım çünkü örnekle anlattım.Bye

Parası olan yesın arkadaşlar, hayat kısa kuslar ucuyor.
Aynı şeyi düşünüyorum.daha geçen hafta depremi yaşadık,ölümü ilk kez bu kadar yakın hissettim.çok şükür evde bi de sağlamız ama tersi de olabilirdi.5 dakka sonrasının garantisi yokken hiç kasamam kendimi.zaten çok tutumlu hiçbir zaman olamadım.yiyip içmeyeceksem,gezip tozmayacaksam ne diye çalışıyoruz.tabi ki kenara da atıyorum ama ben harcamayı sevenlerdenim..çevremde çok var bi sürü malı mülkü olup yemeden,içmeden,giymeden göçüp giden.kendileri yıllarca biriktirdi geride kalanlar malların başında birbirini yedi

Son bir ay ıcınde hayatımda bı suru aklıma gelmeyecek seyler oldu olumsuz anlamda.
Yıpratıcı, aglatan yemeden ıcmeden kesen.
Her zaman sukrederım saglıgıma, sevdiklerimin saglıklı olmasına ama bırkere daha gordum kı en onemlısı yine saglıkmıs. Saglık gercek zengınlıkmıs.
Parayla satın alamıyorsun caresız hastalıkların sıfasını.
Huzuru da satın alamıyorsun.
Kimse parasını biriktirmesın cope atsın demek degıl bu ama, senın de dedıgın gıbı bak bir dogal felakette Hersey yok olup bitiyor.
Omur boyle biseyken, yiyelim gıtsın iyiyken saglıklıyken. Bulasık deterjanının tabletini uce bolmek insanın kendine yaptıgı en buyuk saygısızlıklardan bırı bence.
Tabağın canagın saglıgın soz konusu, deterjan kadar degerın yok mu?
Hemde durumun iyiyken.

Aynen şimdi giydiğim yakışıyorken giymeyeceksem,sağlıklıyken yemeyeceksem yaşlanınca yapabilecek miyim? Anneannem tek başına çalışıp 4 çocuk büyüttü,okuttu,evlendirdi.hep çalıştı,didindi.şimdi 2 maaşı var,çocukları yağdırıyo ama evden çıkamıyo,ayaklarında sorun var yürüyemiyo,istediğini yiyemiyo,şeker ve tansiyonu var.ömrü geçti gitti günyüzü göremeden,hiç yaşayamadan.herşey zamanında güzel,yaşamı ertelememeli

En dogrusunu yapiyorsunuz yarin itibariyle tlc cimrilerin muptelasi olacagim ordaki japon kadin diyecekler bana and iciyorum dolarin altinin haline bak. Birak salami kasari rendeleyip atmayi artik isitip isitip bir yemegi bir hafta yemessek sukret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…