Tutumlu olmak

Bilinçaltınıza işlemiş olabilir yokluk çeken daha çok yapar bunları. Yarın bir gün alamam diye alıp bir tanesini bekletmek mesela. Aşırı gelmedi ama ben de 2-3 tepsi yapcaksam mesela poğaça ayni kagıdı kullanabiliyorum israf gibi geliyor atmak ama yağ sürüp yapmak fazla gibi geldi

Sandaleti coook severim ama bir kez kayip dusmustum ondan sonra alasim gelmiyor bayagi rezil olmustum
Yok ilk evimiz ama inanmiyorlarda 2000 odeme yaptigimiza anneme borcumuz odemeyin diyorlaar yok efenim annen o parayi istemez diyorlar

Kuruyemiş hariç normal geldi.
Başta terzi sandım sizi, ama kendiniz için bir şeyler yapıyorsunuz sanırım.
Yani o kumaşı yanlış tahmin etmeniz normal.

Durumumuz iyi olsun olmasın, tasarruf etmekle derdimiz olmasa da dünya kaynaklarını doğru kullanmakla sorumluyuz.
Ben yapmıyor veya yapamıyorsam da yapana abartıyor diye bakamam.

Ama kuruyemişe ne gerek var demek de olmamış ya.
Sağlıklı atıştırmalıktan ne çocuklarınızı ne kendinizi mahrum edin.

Ben 2 dir oyle kullaniyorum yagi da kendim akil ettim yapisir belki diye hic surmem artik o kadar cope attigim kagitlara yazik oldu

Yagli kagit kirlenmedigi surece 2 3 defa kullanilir, o kagit geri dönüştürülemiyor ve ciddi bir atik birikimi oluyor
Ben elimdeki yagli kağıtlar bitince silikon firin matina geçecegim insallah
Maksat 0 atik

2. El kiyafet almak, ihtiyac sahibi olmasak da kiyafetlerimizi paylasmak da yine ayni sebepten gayet normal, hatta tesvik edilmeli.
Ben ogluma zibin disinda cok fazla 2. El kiyafet aldim, arkadaslarimla paylastim. Henuz bir yan etkisini gormedim

Buzluk da etkili kullanilirsa gida israfi icin ciddi bir cozum. Kalan pilavi corba yapmak uzere saklama kabinda(tek kullanimlik buz dolabi posetlerinde degil) buzliga atarim. Kasar tereyag fazla alir atarim buzluga. Cimrilikle ne alakasi var. Cimri insan bu devirde asla kasar yemez, eritme peynir yer

Makarna yapuyorsan suyuna mutlaka corba yaparim. Ekmek yemeyecek kadar coksa ya dondurucuya atarim ya da kurutur galete unu yaparim. Asla kuflendirmem. Kuflu ekmegi hayvanlar bile yiyemez direkt israf...

Banyoda kovayla dus alirim. 20lt su ile gayet sampuan sac kremi kese olarak yıkanabiliyorum( saclarim omuz hizasinda, uzun olsa çikismaz)

Oglum gun asiri yikaniyor ve suyla oynamayi seviyor. Buyukce bir legen var evde. Oncesinde dusunu aldirip kalan suyu o legene dolduruyorum oyuncaklariyla 30dk oynuyor. Cikinca da o suyla banyoyu yikiyorum.(temiz suyla duruluyorum)

Bunlari pinti oldugum icin degil cevreyi dusundugum icin yapiyorum. Temiz su kaynaklari kisitli ve biz maalesef son 20 yilda cok korkunc aliskanliklar edindik...

Yok dikip satiyorum
Alt pijama
Cocuk pijama takimi falan
Saolsun kv cok destek 5 tane diktirdi kaynimin 1 i gorumcemin 3 u kendi ailem komsular falan

Silikon firin mati mi ay hemen araastirip almam lazim

Aslinda cimrilikten degil ama kasari rendeleyip dondurucuya atma mantikli geldi bazi seylerde rendelenmis daha guzel oluyor ve surekli rendelemek zor geliyor bu sekilde cok pratik olur, tuttum bu fikri ben de genelde boyle daha fazla nasil pratik olup zamandan kazanirim diye dusunurum ben de zaman cimrisiym demek herseyin pratigini alirim yeni bir kolay urun mu cikmis hemen arastirip alirim, mesela robot supurge cikar cikmaz almistim o kadar seviyorum ki onu

Salam degil ama sucuk koyuyorum cunku kayseriden ev yapimi sucuk siparis veriyoruz ve surekli alamadigimz icin dondurucuda duruyor hic bir sorun yasamadik

Petrol atigi degildir demi bu mat

Pahali olanlarda var ucuz olanlarda hangisini onerirsin
Evet ben zamandan tasarrufta etmeyi severim icli kofte karniyarik tamamen hazirlanmis sekilde buzluga atar firinda pisirir yeriz sonra

Birgaripanne anneniz karun değilse ödemek gayet omurgalı bir davranış, cimri olmak parazit olmaktan iyidir onlar öyle dediği için cimri kelimesini kullandım bu arada. Konudan bağımsız hiç dikiş bilmeyen biri ( ben ) nasıl öğrenebilirim?

Petrol atigi degildir demi bu mat

Pahali olanlarda var ucuz olanlarda hangisini onerirsin

Evet ben zamandan tasarrufta etmeyi severim icli kofte karniyarik tamamen hazirlanmis sekilde buzluga atar firinda pisirir yeriz sonra
Silikonun hammeddesi silisyumdur ve silis kumundan elde edilir, camla ayni hammedde yani. Gercek silikondan bahsediyorum bu arada...
Ben instada ekolojikdonusum sayfasinda silicolife markasinda gordum onu temin edecegeim

Yaa ben de nefret ederim böyle cimri arkadaşlardan.

Bir arkadaşım var. Bir fark ettim ki bu arkadaş ne zaman bir yere gidecek olsak direkt benim arabama yöneliyor, hiç kendisininkiyle gitmeyi teklif etmiyor. Bir de şu cümleyi çok sever: "nasıl yapalım?" karşıdaki de cevap olarak "e hadi benimkiyle gidelim" diyecek ya nasılsa, kendini çok akıllı zannediyor, böylece karşı taraf kendi arabasıyla gitmeyi teklif etmiş olacak. Hani arkadaşım bişey dememiş, teklife icabet etmiş olacak.

Bu durumu fark edince bir gün yine "nasıl yapalım" dedi otoparkta. Ben de dedim ki "bilmem, nasıl yapalım? " kaldı böyle. Benimkiyle gidelim dedi mecburen, ama nasıl bozuk ve derinden bir sesle. Olur dedim. Kuruldum yan koltuğa. Bunu iki üç kere daha yaptım. Anladı. Eşşek değilse anlar.

Siz de markette ağır hareket edin. Havaya bakın. Cüzdan çıkarmayın. Bir kaç kere ödesin bakalım. Görelim bir daha sizinle markete gidiyor mu hayvan. Pislik. Parazit. Sizi kullanamasın.

Benim eşimde oğlumda menemeni çok sever yazın bir sürü konserve yaptım kış için arkadaşla konuşurken bende hem tasarruf içinde yapıyorum diyince suratima bön bön baktı şaşırdı neden dedim tasarruf oluyormu dedi evet niye ki yazın kilosunu 1,5 tl den aldığım domatesi kışın 10 tl ye alıyoruz lezzetsiz olmasida cabasi yani demem o ki belki ona gorede ben cimriyim ama bence tasarrufluyum

Aşırı tutumluluk veya cimrilik birşey göremedim. Sadece bana, hersey bende kalsin, benden para cikmasin vs diyorsaniz cimrilik olabilir. Yoksa tutumlu olmak kotu birsey degil. sadaka veya zekat vermem etmem gibi seyler bence daha cok cimrilik. Vereceksin ki çoğalsın

Dikiş tecrubeniz yok mu,müsterim dediğinize göre var
Bedene göre bile tahmin edilebiliyor cunki.Örnegin 36 40 beden arası tek boy ve kol boyundan ön arka elbise cıkar,buyuk bedenlerde 2 boy kumas gerekir artsa bile..

Bence tasarruf demez,çünki kısın belki de menemen yemiyordur.
Biz hesaplı ve saglıklı sofralar kuruyoruz çocuklarımıza ve kendimize,yorucu mu,evet.ama tercihimiz bu..

O kadarcık deterjanla makina bile kirli kalır yav
Tam koyarken bile makinanın giderinin etrafı kirleniyor,periyodık temizliyorum.

Bence tasarruf demez,çünki kısın belki de menemen yemiyordur.
Biz hesaplı ve saglıklı sofralar kuruyoruz çocuklarımıza ve kendimize,yorucu mu,evet.ama tercihimiz bu..
Yok çok sevdiğini söylemişti kendiside bana kahvaltıya geldiklerinde yaptığım konserveden menemen yapmıştım silip supurduler. Tabiki hem sağlık hem tasarruf hemde çalışan kadınım pratikte oluyor benim için yemeğim olmadığında arada akşamları iki yumurta kırıp kahvaltı yapıyoruz iyi oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…