- 15 Temmuz 2019
- 4.227
- 6.707
- 158
- Konu Sahibi Birgaripanne
-
Sandaleti coook severim ama bir kez kayip dusmustum ondan sonra alasim gelmiyor bayagi rezil olmustumŞu yasta ayakkabı almaya 2 yil,bot almaya 4 yil beklediniz.Yaslaninca bekleseniz de,beklemeseniz de hep ayni tarz anneanne ,babaanne botlarini alacaksiniz.Henuz gençken ,neden gönlünüze göre alıp giymiyorsunuz ki? Almaktan kastın on tane ayni sezonluk ayakkabi bot degil tabi ki,.İkinci bir yedek bot niye alinmasin ki.Ben aşırı gittiginizi düşündüm.Yazın hiç mi sandalet giymek istemezsiniz mesela
Yok ilk evimiz ama inanmiyorlarda 2000 odeme yaptigimiza anneme borcumuz odemeyin diyorlaar yok efenim annen o parayi istemez diyorlarVarken harcamamak cimrilik. Oturacağınız tek ve ilk evin kredisini ödemek adına bu tarz şeyler yapıyorsanız bu bir mecburiyet ve tasarruf. Maalesef bu devirde başka çare yok. Sizi kınayanlardan uzaklaşın bunu bilerek borç ödediğiniz için evinize katkı adına bunları yaptığınızı bilerek sizi cimrilikle itham ediyorlarsa çok ayıp. Ama ikinci üçüncü eve borca girip kendinizden çevrenizden sosyal yaşamınızdan kısıyorsanız haklılar cimri olabilirsiniz
Ben 2 dir oyle kullaniyorum yagi da kendim akil ettim yapisir belki diye hic surmem artik o kadar cope attigim kagitlara yazik olduBilinçaltınıza işlemiş olabilir yokluk çeken daha çok yapar bunları. Yarın bir gün alamam diye alıp bir tanesini bekletmek mesela. Aşırı gelmedi ama ben de 2-3 tepsi yapcaksam mesela poğaça ayni kagıdı kullanabiliyorum israf gibi geliyor atmak ama yağ sürüp yapmak fazla gibi geldi
Yok dikip satiyorumKuruyemiş hariç normal geldi.
Başta terzi sandım sizi, ama kendiniz için bir şeyler yapıyorsunuz sanırım.
Yani o kumaşı yanlış tahmin etmeniz normal.
Durumumuz iyi olsun olmasın, tasarruf etmekle derdimiz olmasa da dünya kaynaklarını doğru kullanmakla sorumluyuz.
Ben yapmıyor veya yapamıyorsam da yapana abartıyor diye bakamam.
Ama kuruyemişe ne gerek var demek de olmamış ya.
Sağlıklı atıştırmalıktan ne çocuklarınızı ne kendinizi mahrum edin.
Silikon firin mati mi ay hemen araastirip almam lazimYagli kagit kirlenmedigi surece 2 3 defa kullanilir, o kagit geri dönüştürülemiyor ve ciddi bir atik birikimi oluyor
Ben elimdeki yagli kağıtlar bitince silikon firin matina geçecegim insallah
Maksat 0 atik
2. El kiyafet almak, ihtiyac sahibi olmasak da kiyafetlerimizi paylasmak da yine ayni sebepten gayet normal, hatta tesvik edilmeli.
Ben ogluma zibin disinda cok fazla 2. El kiyafet aldim, arkadaslarimla paylastim. Henuz bir yan etkisini gormedim
Buzluk da etkili kullanilirsa gida israfi icin ciddi bir cozum. Kalan pilavi corba yapmak uzere saklama kabinda(tek kullanimlik buz dolabi posetlerinde degil) buzliga atarim. Kasar tereyag fazla alir atarim buzluga. Cimrilikle ne alakasi var. Cimri insan bu devirde asla kasar yemez, eritme peynir yer
Makarna yapuyorsan suyuna mutlaka corba yaparim. Ekmek yemeyecek kadar coksa ya dondurucuya atarim ya da kurutur galete unu yaparim. Asla kuflendirmem. Kuflu ekmegi hayvanlar bile yiyemez direkt israf...
Banyoda kovayla dus alirim. 20lt su ile gayet sampuan sac kremi kese olarak yıkanabiliyorum( saclarim omuz hizasinda, uzun olsa çikismaz)
Oglum gun asiri yikaniyor ve suyla oynamayi seviyor. Buyukce bir legen var evde. Oncesinde dusunu aldirip kalan suyu o legene dolduruyorum oyuncaklariyla 30dk oynuyor. Cikinca da o suyla banyoyu yikiyorum.(temiz suyla duruluyorum)
Bunlari pinti oldugum icin degil cevreyi dusundugum icin yapiyorum. Temiz su kaynaklari kisitli ve biz maalesef son 20 yilda cok korkunc aliskanliklar edindik...
sanırım bende çevreden cimri görünüyorumdurmarket indirimlerini takip ederim
bebek bezi ıslak mendil indirimde bulursam stok yaparım
domestos,sıvı sabun,bulaşık deterjanını 4er kiloluklardan alırım
1kg et alırsam 5-6 küçük poşete bölüp buzluğa kaldırırım sulu yemeklere katarım
sizin gibi dikiş becerim yok o yüzden giyimi sezon sonu indirim olursa yaparım
çocuklara mecburen biraz büyük alırım daha fazla giyebilsinler diye evlendiğimden beri aynı montu giyiyorum
telefonuma 6 ayda 1 hat kapanmasın diye tl yüklüyorum
daha böyle devam eder. tabi borçlardan dolayı böyleyim ben.paraya kıyabileceğim bir birikimimiz yok.sizinde borcunuz varmış .ondan belkide böylesiniz
Allah kısmet edip borç biterse salcam kendimi
Aslinda cimrilikten degil ama kasari rendeleyip dondurucuya atma mantikli geldiBen yağlı kağıdın tek kullanımlık olduğunu burada öğrendimDiğerlerini bilemiyorum ama çok yapışan bir şey olmadığı sürece biz de iki sefer kullanıyoruz. Annem değil de ben kaşarı rendeleyip dolaba koyuyorum çünkü tosta rendelenmiş eklemek daha güzel geliyor. Yani biz de cimriymişiz sanırım
Bence tutumlusunuz bana da bazen cimri derler ama ben hep tasarruf kafasında oldum. Cocukluktan gelen bir sey okulda da hep harçlık biriktirirdim lazim olur diyeBen 2 dir oyle kullaniyorum yagi da kendim akil ettim yapisir belki diye hic surmem artik o kadar cope attigim kagitlara yazik oldu
Salam degil ama sucuk koyuyorum cunku kayseriden ev yapimi sucuk siparis veriyoruz ve surekli alamadigimz icin dondurucuda duruyor hic bir sorun yasamadikBunu ancak şöyle yaparım.
Üst üste 2 tepsi pişirceksem aynı yağlı kağıdı kullanabilirim.
Buzluğa salam sucuk koymam ama koyan gördüm.
Siz yine de koymayın hatta eve de özledikçe az az alın ben öyle yapıyorum.
Kumaş olayı çok garip değil.
Yeter diye kesin konuşmak yerine dur bir az al yetmezse isterim yine israf olmasın diye söylerseniz sonra istemek sorun olmaz.
Son olarak tasarruf güzeldir. Ben de severim.
Elimden gelse çok konuda yapardım ama kısıtlı imkânlarım maalesef..
Petrol atigi degildir demi bu matYagli kagit kirlenmedigi surece 2 3 defa kullanilir, o kagit geri dönüştürülemiyor ve ciddi bir atik birikimi oluyor
Ben elimdeki yagli kağıtlar bitince silikon firin matina geçecegim insallah
Maksat 0 atik
2. El kiyafet almak, ihtiyac sahibi olmasak da kiyafetlerimizi paylasmak da yine ayni sebepten gayet normal, hatta tesvik edilmeli.
Ben ogluma zibin disinda cok fazla 2. El kiyafet aldim, arkadaslarimla paylastim. Henuz bir yan etkisini gormedim
Buzluk da etkili kullanilirsa gida israfi icin ciddi bir cozum. Kalan pilavi corba yapmak uzere saklama kabinda(tek kullanimlik buz dolabi posetlerinde degil) buzliga atarim. Kasar tereyag fazla alir atarim buzluga. Cimrilikle ne alakasi var. Cimri insan bu devirde asla kasar yemez, eritme peynir yer
Makarna yapuyorsan suyuna mutlaka corba yaparim. Ekmek yemeyecek kadar coksa ya dondurucuya atarim ya da kurutur galete unu yaparim. Asla kuflendirmem. Kuflu ekmegi hayvanlar bile yiyemez direkt israf...
Banyoda kovayla dus alirim. 20lt su ile gayet sampuan sac kremi kese olarak yıkanabiliyorum( saclarim omuz hizasinda, uzun olsa çikismaz)
Oglum gun asiri yikaniyor ve suyla oynamayi seviyor. Buyukce bir legen var evde. Oncesinde dusunu aldirip kalan suyu o legene dolduruyorum oyuncaklariyla 30dk oynuyor. Cikinca da o suyla banyoyu yikiyorum.(temiz suyla duruluyorum)
Bunlari pinti oldugum icin degil cevreyi dusundugum icin yapiyorum. Temiz su kaynaklari kisitli ve biz maalesef son 20 yilda cok korkunc aliskanliklar edindik...
Evet ben zamandan tasarrufta etmeyi severim icli kofte karniyarik tamamen hazirlanmis sekilde buzluga atar firinda pisirir yeriz sonraAslinda cimrilikten degil ama kasari rendeleyip dondurucuya atma mantikli geldibazi seylerde rendelenmis daha guzel oluyor ve surekli rendelemek zor geliyor bu sekilde cok pratik olur, tuttum bu fikri ben de genelde boyle daha fazla nasil pratik olup zamandan kazanirim diye dusunurum ben de zaman cimrisiym demek herseyin pratigini alirim yeni bir kolay urun mu cikmis hemen arastirip alirim, mesela robot supurge cikar cikmaz almistim o kadar seviyorum ki onu
Silikonun hammeddesi silisyumdur ve silis kumundan elde edilir, camla ayni hammedde yani. Gercek silikondan bahsediyorum bu arada...Petrol atigi degildir demi bu mat
Pahali olanlarda var ucuz olanlarda hangisini onerirsin
Evet ben zamandan tasarrufta etmeyi severim icli kofte karniyarik tamamen hazirlanmis sekilde buzluga atar firinda pisirir yeriz sonra
Yaa ben de nefret ederim böyle cimri arkadaşlardan.Çok haklısınız. bana seni cömert olduğun için çok seviyorum diyen bir arkadaşım var neden böyle söylediğini anlayamıyordum. Evler yanyana hep birlikte markete gitmeyi teklif eder. birsey almayacağım indirimlere bakacağım der. bende boşa market gezmeyi sevmem alınacak birsey olduğunda giderim. O alışveriş yapmayacağı için araba almaz. Kasaya geldiğimizde market sepetinde en az 30tl'lik ürünü olur ben onları kasadan geçirirken de hava ya bakar sonrada niye sen odedin der. Fakir olsa hiç sorun değil çok şükür evi var borcu yok eşi çok iyi maaş alıyor. ve aldığına hiç karışmazmış. Benim eşim calismiyor bile ben ayın sonunu zor getiriyorum. kendime birsey almıyorum. çalıştığım halde cocugumun ihtiyaçları evin kirası, masrafı her ay eksideyim. Bir kerede cocugumun kitabını almayalım demedim. aylik 60tl kitap alıyoruz. okuldan isteniyor. O arkadaş almayıp benden istiyor durumumu da biliyor. yüzüm tutmuyor birsey demeye ama gerçekten ondan nefret etmeye başladım. Eşim enayi olduğunu fark etmiş diyor. herseyin farkındayım ama bu durumu ona söylemeye ben utanıyorum. konu vesilesiyle içimi döktüm. Ben gerçekten bunu yapan insanların amacını merak ediyorum. Para harcamaçtan korkmalarının sebebi bir travmamı yasamislar. Yoksa insan kullanmaktan mi haz alıyorlar.
Dikiş tecrubeniz yok mu,müsterim dediğinize göre varSelam kk kadinlari
Asiri derece tutumluluktan gina geldi care bulamiyorum artik cevremdeki insanlara da zararim oldugunu dusunuyorum
En basit en yakin zamanda olani anlatayim
1 musterim tunik diktirecek oldu bende 1 metreden fazla kumas almasini istedim eninden kollarida cikar dedim
Ama cikmadi 2 saattir ordan olcuyorum burdan olcuyorum olmuyor Allahtan ayni kumastan kuzenimde almisti kollari icin ona diicem ama kadina derken fazla aldir kolu cikmaz demisti sözünü tutmadim burnumdan getirirmi diye dusunuyorum oyle olursa pisman eeder soyledigime
Diger bir mevzu da cevremdekileri de etkilemeye basladim
Bu aksam pogaca yapiyordum kuzenim kullanilmis yagli kagida azicik yag surup kullandigimi gorunce sasirdi bende ne var tek kullanimlik yazmiyor sonucta dedim guldum
Buyuk salam kasar alip rendelemek posetlerde buzluga atmak
Ne bilim surekli tasarrufa alistim diye paranoyaya mi bagliyorum asiri gitmeye mi basladi bir diger kuzenim asiri tasarrufcu diyor kafam karisik yorumlariniza ihtiyacim var
Bence tasarruf demez,çünki kısın belki de menemen yemiyordur.Benim eşimde oğlumda menemeni çok sever yazın bir sürü konserve yaptım kış için arkadaşla konuşurken bende hem tasarruf içinde yapıyorum diyince suratima bön bön baktı şaşırdı neden dedim tasarruf oluyormu dedi evet niye ki yazın kilosunu 1,5 tl den aldığım domatesi kışın 10 tl ye alıyoruz lezzetsiz olmasida cabasi yani demem o ki belki ona gorede ben cimriyim ama bence tasarrufluyum
O kadarcık deterjanla makina bile kirli kalır yavMesela benim bi akrabam var eşi de kendi de iyi işlerde çalışıyor aslında maddi durumları normal ama hep akşamdan sonra pazara gidip kalanları toplar. Bir tableti 4e bölüp makineye koyar. Genelde 2.el kıyefet alır. Daha neler neler bunlar saçma boyutta cimrilik bana göre
Yok çok sevdiğini söylemişti kendiside bana kahvaltıya geldiklerinde yaptığım konserveden menemen yapmıştım silip supurduler. Tabiki hem sağlık hem tasarruf hemde çalışan kadınım pratikte oluyor benim için yemeğim olmadığında arada akşamları iki yumurta kırıp kahvaltı yapıyoruz iyi oluyor...Bence tasarruf demez,çünki kısın belki de menemen yemiyordur.
Biz hesaplı ve saglıklı sofralar kuruyoruz çocuklarımıza ve kendimize,yorucu mu,evet.ama tercihimiz bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?