Tutumlu olmak

Mesela arada bir kendiniz ya da çocuklarınızla beraber dışarı yemeğe ya da bir şeyler içmeye çıkar mısınız?
Ya da çocuğunuzun çok beğendiği bir elbiseyi/oyuncağı üç dört ayda bir de olsa almamazlık eder misiniz?
Birine hediye alır mısınız onu mutlu etmek için?
Bunları yapıyor ve yağlı yağıdı iki kez kullanıyor, kaşarı bol alıp dondurucuya atıyorsanız tutumlusunuz. Ama bunları yaparken elli kere düşünüyor iseniz cimrisiniz net!

Ben de kıyafete vs çok para vermiyordum.Daha doğrusu almıyordum. Sonra düşündüm bir daha bu yaşlarda olmayacagim 50 60 yaşına gelince hem yaşlanacağım hem aldıklarım üzerimde böyle durmayacak diye düşündum. Aşırıya kaçmamak kaydı ile kiyafet vs alıyorum. Kasar vs fazla alıp rendelemek buzluga koymak tuhaf değil ben de koyarım. Salam sosis almayız siz de fazla tüketmeyin. Saglik için. Onun dışında tasarruflu olmak iyidir abartmamak kaydıyla.
Dışarıda yemek alışveriş iyi geliyor insana siz bunlardan çok kısıyorsanız oyle yapmayın derim.

Benim ailemde yok maalesef tutumluluk keske biraz olsaydik..Ama efsane cimriler var bildigim..bir uzaktan tanidigimiz adam vardi oldu 2 kizina trilyona yakin mkras birakti..o derece cimriymis ki yalniz yasardi sadece yumurta yermis...yine bir tanidik yasli torun tirba sahibi kadin bayramda bur ilceden diger ilceye bayramlasmaya akrabalarina gider gidince de" eyvah eyvah nasil geldim buraya yola verdigim parayi havlu alir kenara atardim"dermis.Bu teyze tam efsanedir ama..Yani sokak lambasi isiginda oturan cinsten..

Aklıma bir akrabamız geldi. Kahvaltıya davet etmiştim onları. Gelırken pogaca almıslar. Bende o gece tatıle gıdecegım yemegı de dısarda yıyecegız. Baska bır akrabamız loveit bu kalan pogacaları ne yapayım dıye sordu bende sokak hayvanlarına ıslatıp ındırcem dedım yazık onlarından bogazından bırsey gecsın. Pogacayı getıren akrabamız atıldı ordan aa loveit sacmalama ver sen onları bana ben eve gotururum dedı kadın getırdıgını gerı goturecek kadar cımrı mı dıyeyım tutumlu mu dıyeyım anladın sen onu

Parası olan yesın arkadaşlar, hayat kısa kuslar ucuyor.
Ulen keşke bende biraz maddi sıkıntı çekseydim de huzurum yerinde olsaydı be. Kışı zor geçircez botlarını ıdare edebılır mısın deseydı ama elımı sıcacık tutsaydı vallahi daha az koyardı en azından bahar gelecek derdim. Hayvan herif

Benim eşimde öyle her şeyin kalitelisini alır fiyatı uygunsa stok yapar ama hangi markette uygunsa. Eşime eski ortağımız cimri diyordu. Bende en kalitelisini alır bu cimrilik değil demiştim. Ve bunu diyen adam cimrinin önde gideni cebimden para çıkacak diye ödü kopan biriydi.
Üstüne kıyafet bile almazdı.

Herkesın bir derdi var iste, benım de var. Senın de var.
Keske tek dert para tutmak ya da harcamak olsa. Hayat kısacık. Yiyelim gıtsın olanı.

Bu tutumlu olmakla cimri olmak arasında çok ince bir çizgi var arkadaşlar dikkat edin.benim teyzem var tutumluluk falan derken bildiğin cimri oldu ama işine gelen konularda .evden bir günlüğüne bile çıksa modemin decoderin fişini çekiyor, onunla avm v.b yerlere gitmeye sevmem nedeni ise mesela bir yere yemek yemeğe yada kahve içmeye oturduk ya bizim odememizi bekler yada ben tokum der ben tokum der ama oturup yemekler gelince yanındakilerden yemeye başlar defalarca ismarladigimizda oldu ama bi takım kurnazlıkları görünce insan soğuyor bu davranışlardan .asla para harcamayı sevmez ama iş kendi bakımı veya giyim kuşamı olunca değişir.konu sahibi arkadaşım bence ayarı kaçırmayın ayarı kaçırınca karşı tarafı ayar etmeye başlıyor böyle tipler hem hayat kısa koşullar elverdiğince harcamalar yapılmalı bence

Yagli kagit neden tek bir sefer kullanilsin ki? Ilk kez duydum :) Hic cimri sayilmam ama yagli kagidi 3-4 sefer kullanirim. Asiri kirlenmediyse.

Hatta üsenmedim internet‘ten arastirdim, yasadigim ülkedeki tüketici kurumu ayni yagli kagidi bir kac kez kullanmamizi tavsiye ediyor.

Lütfen gereksiz cöp üretmeyelim

Herkesın bir derdi var iste, benım de var. Senın de var.
Keske tek dert para tutmak ya da harcamak olsa. Hayat kısacık. Yiyelim gıtsın olanı.
Ben cocuklara yaptıgım bırıkım harıcınde yapamıyorum zaten

Bakin bu cimrilik, ayakkabi cok onemli ben kendime ,esime, cocuguma hep ayakkabinin iyisinj almaya calisirim...bakin yaz doneminde denk geldi ucuz bir sandalet almistim aslinda rahat gibiydj ama ayagimi oyle agritti ki hava serinleyjnce spor ayakkabilarima gecince fark ettim ayaklarim rahatladi

Aşırı cimriler diye bir program var YouTube da falan var videoları aklıma o geldi. Orda da bir çift vardı bir kulak çöpünün bir tarafını adam diğer tarafını kadın kullanıyordu böylelikle bir duşta tek kulak çöpü gidiyordu bu bir örnek. Ya tutumlu olmak güzel de, şurda 20-25 yıl daha yaşayacağım, kendime bakıp güzel yemeyeceksem, güzel içmeyeceksem, gezmeyeceksem stres yapacaksam kendime ( ki kumaş olayı sizde stres yaratmış gördüğünüz gibi ) o zaman ne anlamı var ki...Savrukluk kötü ama gözden geçirin bence düzeninizi.Sizi mutsuz eden ve strese sokan kısımlarını değiştirin

Peki birikim yapabiliyor musunuz Yani sonuçlarını görüyor musunuz ?

Şu yasta ayakkabı almaya 2 yil,bot almaya 4 yil beklediniz.Yaslaninca bekleseniz de,beklemeseniz de hep ayni tarz anneanne ,babaanne botlarini alacaksiniz.Henuz gençken ,neden gönlünüze göre alıp giymiyorsunuz ki? Almaktan kastın on tane ayni sezonluk ayakkabi bot degil tabi ki,.İkinci bir yedek bot niye alinmasin ki.Ben aşırı gittiginizi düşündüm.Yazın hiç mi sandalet giymek istemezsiniz mesela

Varken harcamamak cimrilik. Oturacağınız tek ve ilk evin kredisini ödemek adına bu tarz şeyler yapıyorsanız bu bir mecburiyet ve tasarruf. Maalesef bu devirde başka çare yok. Sizi kınayanlardan uzaklaşın bunu bilerek borç ödediğiniz için evinize katkı adına bunları yaptığınızı bilerek sizi cimrilikle itham ediyorlarsa çok ayıp. Ama ikinci üçüncü eve borca girip kendinizden çevrenizden sosyal yaşamınızdan kısıyorsanız haklılar cimri olabilirsiniz

Iste ben o evreyi atlattim heylolsa odeniyor dedim ama kisitlama getiremiyorum yine aklima gelip takiliyor birde cevremdekilere de sunu soyle yapalim bunu boyle yapalim ah ah
Uzak durmani oneririm gercekten somurulmek cok kotu
Benim esimde yeme icmede serbest ev icinde disarida yemek yemeye gelince zitlasiyoruz e ben gidelim diyorum esim kisitliyor eve alalim daha iyi diyor
Giyimde al diyor e ben dikiyorum artik esime tisort bile diktim gecen sene 3 tane bu sene de kazak dikmeyi dusunuyorum

Esimin fabrikasinda da oyle ortak para toplayip ceyrek takarlar
Ama yillardir arkadaslar yani
Disarida yemek yemeyiz birseyler icmeyiz esim fazla sevmiyor kalabaligi
Evin icinde ben oyleyim
Giyime gelince de esim serbest ben kisarim maalesef yemek konusu 1 hafta esim evde diger hafta olmuyor zaten 2 ogun besleniyoruz ikimizde
Durum bu annemgile yakinim ara sira orda yemek yerim esim evde olmayinca bahcem var yazin sebze kisin yesillik dikeriz
Asla dusunmem yapacagim zaman karar verir hemen yaparim cok unutkan biriyim cunku
Esimde disarida yemeyi sevmez yoksa ben araba ile gezip tozmayi severimde
Sanirim istedigim seyler olmayinca digerlerini de benim yapasim gelmiyor daha iyi anliyorum
Aklimin kosesine yazdim daha ozenli davranacagim sunun surasinda daha ne kadar yasayacagiz

Allahim mutluluk versin o zaman sana dua edelim
Allah cok verip azdirmasin

Bencede burdakilerin hilesi var tek kullanimlik diye daha fazla satmak icin

Ben cocuklara yaptıgım bırıkım harıcınde yapamıyorum zaten
O aklimda zaten 2022 de borcumuz bitince cocuklarima hesap actirip icine esimin maaşının yuzde 10 kismini yatirmak istiyorum ama esim bende biriksin ne olacak diyor bense kendi hesaplari ayri ayri olsun istiyorum ileride egitim is ev yada araba neye yatirim yapmak istiyorlarsa ona gore hareket etsinler isstiyorum
Peki birikim yapabiliyor musunuz Yani sonuçlarını görüyor musunuz ?
2017 de evlendim 12000 tl borc ustune 9000 tl birikim yaptik eve verdik arti bu aya kadar 20000 ev odemesi yaptik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…