Yagli kagit kirlenmedigi surece 2 3 defa kullanilir, o kagit geri dönüştürülemiyor ve ciddi bir atik birikimi oluyor
Ben elimdeki yagli kağıtlar bitince silikon firin matina geçecegim insallah
Maksat 0 atik
2. El kiyafet almak, ihtiyac sahibi olmasak da kiyafetlerimizi paylasmak da yine ayni sebepten gayet normal, hatta tesvik edilmeli.
Ben ogluma zibin disinda cok fazla 2. El kiyafet aldim, arkadaslarimla paylastim. Henuz bir yan etkisini gormedim
Buzluk da etkili kullanilirsa gida israfi icin ciddi bir cozum. Kalan pilavi corba yapmak uzere saklama kabinda(tek kullanimlik buz dolabi posetlerinde degil) buzliga atarim. Kasar tereyag fazla alir atarim buzluga. Cimrilikle ne alakasi var. Cimri insan bu devirde asla kasar yemez, eritme peynir yer
Makarna yapuyorsan suyuna mutlaka corba yaparim. Ekmek yemeyecek kadar coksa ya dondurucuya atarim ya da kurutur galete unu yaparim. Asla kuflendirmem. Kuflu ekmegi hayvanlar bile yiyemez direkt israf...
Banyoda kovayla dus alirim. 20lt su ile gayet sampuan sac kremi kese olarak yıkanabiliyorum( saclarim omuz hizasinda, uzun olsa çikismaz)
Oglum gun asiri yikaniyor ve suyla oynamayi seviyor. Buyukce bir legen var evde. Oncesinde dusunu aldirip kalan suyu o legene dolduruyorum oyuncaklariyla 30dk oynuyor. Cikinca da o suyla banyoyu yikiyorum.(temiz suyla duruluyorum)
Bunlari pinti oldugum icin degil cevreyi dusundugum icin yapiyorum. Temiz su kaynaklari kisitli ve biz maalesef son 20 yilda cok korkunc aliskanliklar edindik...