• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutumlu olmak

Son bir ay ıcınde hayatımda bı suru aklıma gelmeyecek seyler oldu olumsuz anlamda.
Yıpratıcı, aglatan yemeden ıcmeden kesen.
Her zaman sukrederım saglıgıma, sevdiklerimin saglıklı olmasına ama bırkere daha gordum kı en onemlısı yine saglıkmıs. Saglık gercek zengınlıkmıs.
Parayla satın alamıyorsun caresız hastalıkların sıfasını.
Huzuru da satın alamıyorsun.
Kimse parasını biriktirmesın cope atsın demek degıl bu ama, senın de dedıgın gıbı bak bir dogal felakette Hersey yok olup bitiyor.
Omur boyle biseyken, yiyelim gıtsın iyiyken saglıklıyken. Bulasık deterjanının tabletini uce bolmek insanın kendine yaptıgı en buyuk saygısızlıklardan bırı bence.
Tabağın canagın saglıgın soz konusu, deterjan kadar degerın yok mu?
Hemde durumun iyiyken.
Herseyden onemli saglik kesinlikle bunun ustune yok. Onun ustude huzur. Onun disinda para pul ask hepsi yalan. Ama soyle bisey var cok zor zamanlardayiz bizden gelecek nesil felaket ekonomi felaket. Ben artik ciddi anlamda tutumlu olmayi dusunuyorum. Bugun son eksik ve acil ihtyaclarimi aldim 4 bin baydim. Kredi kartini bugun kiriyorum. Ve artik varsa yiyorum varsa geziyorum varsa iciyorum. Yoksa otur asagiii.

Inanmiyorlar odedigimize sıkıntı orda kkimseyi inandirmak zorunda deilim
Ama sende varlik icinde yokluk diyorlar
Ama aylik 15000 maas alan bir tanidik bizi cimri buluyor misafir cagirinca 2 cesitten fazla yemek yapmaz hani yiyen var yiyemeyen var demez bizdende çeşit cesit bekler

Bende bakayim canim

👏👏👏

Aynen ben birde bahcemde yetistiriyorum artik 😊😊
Bol bol yapmaya calistim o ara param yoktu sise alamadim gelecek sene alip daha cok yapmak istiyorum

Aynen Allah a sukur verdikce cogaldigini biliyoruz
Bahcemin butun mahsulunden komsularima da verdim bu sene bir domates bir domates her toplamaya 2 helke topladik
Gelecek sene de coookkk olur insAllah paylasiriz yine

Dikis tecrubem dikimde var kesimde o kadar iyi deilim tam olcu kesimi icin kursa gidecegim 2 hafta sonra
Süper olur,cevrede müşteri potansiyeli varsa hiç durmayın.
En onemlisi kumaşı biçmektir,düzgün kesilmiş bir kuması acemi bile dikebilir hevesliyse.
Kursta ölcü alma,hesaplama,püf noktaları herseyi ögrenirsiniz.
Sweet dikiyorsunuz anladıgım kadarıyla,kapuşon da çalısın,çok işinize yarar ve çok basit,çocuklar bayılıyor...

En dogrusunu yapiyorsunuz yarin itibariyle tlc cimrilerin muptelasi olacagim ordaki japon kadin diyecekler bana and iciyorum dolarin altinin haline bak. Birak salami kasari rendeleyip atmayi artik isitip isitip bir yemegi bir hafta yemessek sukret
Iyyy onlara cimriler degil de pisssler diyelim olmaz mı?
Pislikten çürüyecekler,abad olmasakta o kadar da olmayız yav:olamaz:

bende bunun tarifini istediğim halde alamadım vermedi. kavanoz kavanoz yapmış. Net tarifi hatırlamıyoemiş. zahmet olmazsa yazabilir misiniz
Közlenmiş biber iri parçalara bölünüp kavanoza alınıyor.Sarımsak,sirke tuz,az seker ve bir miktar sıvıyag karıstırılarak üzerine dökülüyor,kapagı kapatılıp buzdolabında saklanıyor.Çok güzel salata tursu arası birşey oluyor.

Yok zaten bir daha kolay kolay almam et tuketirim daha iyi

Cevremdekiler abarti goruyor buda beni tereddute dusuruyor görüşmüyorum degistiriyorum bu sefer sonraki gorustuklerim duyunca onlarda ayni tepkiyi veriyor iyice yalniz kaliyorum
Habhic mi kimseyle sohbet etmeyim diyorum bu seferde

Yok bu kislik 3 4 aylik maaliyeti yani biz yilda 1 defa aliriz
Ya millet kendisini zengin göstermek için sizin yaptıklarınıza abartı tepkiler veriyordur . Bizim millet böyle, inanın kendileri daha beterini yapıyordur evlerinde de söylemezler

Selam kk kadinlari
Asiri derece tutumluluktan gina geldi care bulamiyorum artik cevremdeki insanlara da zararim oldugunu dusunuyorum
En basit en yakin zamanda olani anlatayim
1 musterim tunik diktirecek oldu bende 1 metreden fazla kumas almasini istedim eninden kollarida cikar dedim

Ama cikmadi 2 saattir ordan olcuyorum burdan olcuyorum olmuyor Allahtan ayni kumastan kuzenimde almisti kollari icin ona diicem ama kadina derken fazla aldir kolu cikmaz demisti sözünü tutmadim burnumdan getirirmi diye dusunuyorum oyle olursa pisman eeder soyledigime
Diger bir mevzu da cevremdekileri de etkilemeye basladim
Bu aksam pogaca yapiyordum kuzenim kullanilmis yagli kagida azicik yag surup kullandigimi gorunce sasirdi bende ne var tek kullanimlik yazmiyor sonucta dedim guldum
Buyuk salam kasar alip rendelemek posetlerde buzluga atmak
Ne bilim surekli tasarrufa alistim diye paranoyaya mi bagliyorum asiri gitmeye mi basladi bir diger kuzenim asiri tasarrufcu diyor kafam karisik yorumlariniza ihtiyacim var
Kasarı büyük alıp rendelemek akıllı insan işi. Arada ben de yapıyorum pratik oluyor. Yaglı kagıda da birsey bulaşmamışsa ikinci kez kullanıyorum. Yumurta vs akmışsa atıyorum çünkü kokuyor.
Streç film alırken 300 metrelik rulo alıyorum. Bebek bezi şampuan sabun tarzı bozulmayan ürünleri indirimde toplu alıyorum. Çocukların kırtasiye ürünlerini de uygun bulduk a alıp stokluyorum. Evde kırtasiye kutumuz var. Kitap için de aynısını yapıyorum. Çocukların kitaplarını arkadaslarım la değiş tokuş yapıyorum. Bir kitabı en az 5 6 çocuk okumalı.
Bu tip ufak şeyler bütceye ciddi katkı saglamasa bile bereketi artırır diye düşünüyorum. Evlatlarıma da öğretiyorum. Saglıklı ve en güzel malzemeleri alıyorum ama idareli kullanıyorum. Bundan daha mantıklı ve doğa için anlamlı birsey olamaz.

Süper olur,cevrede müşteri potansiyeli varsa hiç durmayın.
En onemlisi kumaşı biçmektir,düzgün kesilmiş bir kuması acemi bile dikebilir hevesliyse.
Kursta ölcü alma,hesaplama,püf noktaları herseyi ögrenirsiniz.
Sweet dikiyorsunuz anladıgım kadarıyla,kapuşon da çalısın,çok işinize yarar ve çok basit,çocuklar bayılıyor...
Evet kapisonu ogrenecegim
Ust kesim ogrenmek istiyorum o yuzden gidicem
Közlenmiş biber iri parçalara bölünüp kavanoza alınıyor.Sarımsak,sirke tuz,az seker ve bir miktar sıvıyag karıstırılarak üzerine dökülüyor,kapagı kapatılıp buzdolabında saklanıyor.Çok güzel salata tursu arası birşey oluyor.
Bozulma olmaz demi birde kullanilmis kapak kullanilir mi
Ya millet kendisini zengin göstermek için sizin yaptıklarınıza abartı tepkiler veriyordur . Bizim millet böyle, inanın kendileri daha beterini yapıyordur evlerinde de söylemezler
Zaten beni one surmeleri canimi sıkıyor artistte deilim ki gundem hep ben hep ben
Kasarı büyük alıp rendelemek akıllı insan işi. Arada ben de yapıyorum pratik oluyor. Yaglı kagıda da birsey bulaşmamışsa ikinci kez kullanıyorum. Yumurta vs akmışsa atıyorum çünkü kokuyor.
Streç film alırken 300 metrelik rulo alıyorum. Bebek bezi şampuan sabun tarzı bozulmayan ürünleri indirimde toplu alıyorum. Çocukların kırtasiye ürünlerini de uygun bulduk a alıp stokluyorum. Evde kırtasiye kutumuz var. Kitap için de aynısını yapıyorum. Çocukların kitaplarını arkadaslarım la değiş tokuş yapıyorum. Bir kitabı en az 5 6 çocuk okumalı.
Bu tip ufak şeyler bütceye ciddi katkı saglamasa bile bereketi artırır diye düşünüyorum. Evlatlarıma da öğretiyorum. Saglıklı ve en güzel malzemeleri alıyorum ama idareli kullanıyorum. Bundan daha mantıklı ve doğa için anlamlı birsey olamaz.
Aynen en iyisi idare

Birde cevresel faktor var maalesef surekli herseyin tutumlu tasarruflu uzaklasiyorum bu sefer diger yakinlarim soyluyor
Millette birbirine anlatinca herkes tasarrufcu diyor
Millet yüzünüze tasarrufcu diyodur. Arkanızdan emin olun cimridir diyolardir😆

Mesela benim bi akrabam var eşi de kendi de iyi işlerde çalışıyor aslında maddi durumları normal ama hep akşamdan sonra pazara gidip kalanları toplar. Bir tableti 4e bölüp makineye koyar. Genelde 2.el kıyefet alır. Daha neler neler bunlar saçma boyutta cimrilik bana göre
Tableti 4 e mi bölüyor var be nasıl bölüyor ki şaşılacak şey var yemez deniyor dimi böylelerine

Bi anlattiklarinizda o kadar bir şey yok. Milletin cimrisin söylesin böylesin diye abartı tepki vereceği bir şey de pek yok. Anlatamadığıniz şeyler olabilir mi? Eksik bit şeyler var sanki. Aylık 800 lira ile yanılmıyorsam 2 cocuk ile geçinmek çok zor. Başka şeyler olmalı gibime geliyor hala anlatilmayan

Herseyden onemli saglik kesinlikle bunun ustune yok. Onun ustude huzur. Onun disinda para pul ask hepsi yalan. Ama soyle bisey var cok zor zamanlardayiz bizden gelecek nesil felaket ekonomi felaket. Ben artik ciddi anlamda tutumlu olmayi dusunuyorum. Bugun son eksik ve acil ihtyaclarimi aldim 4 bin baydim. Kredi kartini bugun kiriyorum. Ve artik varsa yiyorum varsa geziyorum varsa iciyorum. Yoksa otur asagiii.
Affedin güldüm son cümlemize 'yoksa otur asağı' çok doğru benim bazı arkadaşlar kredi kartına kıştan tatil alıyorlar başlıyorlar ödemeye yazın bitiyormuş ödemesi aslında sizin dediğiniz çok güzel varsa harca yoksa karta yüklenme en güzeli

Kaliteden tasarruf olmaz bence heleki terzilikte müşterileriniz için en güzel en kaliteli ne olucaksa kaçınmayın .Bu buzlupa atma soğuk zinciri bozmadan mantıklı daha bugün kayınvalidem donuk bütün tavuk istedi aldık dondurucu ya attıramadım çözdürüp bölüp atacaktı dondurucuya tekrar yani bu zarar kaş yaparkn gözçıkarmak🙄😬Peygamber efendimiz yiyiniz içiniz israf etmeyini buyurmuştur.

Kaliteden tasarruf olmaz bence heleki terzilikte müşterileriniz için en güzel en kaliteli ne olucaksa kaçınmayın .Bu buzlupa atma soğuk zinciri bozmadan mantıklı daha bugün kayınvalidem donuk bütün tavuk istedi aldık dondurucu ya attıramadım çözdürüp bölüp atacaktı dondurucuya tekrar yani bu zarar kaş yaparkn gözçıkarmak🙄😬Peygamber efendimiz yiyiniz içiniz israf etmeyini buyurmuştur.
zehirlenirdiniz allah korusun.donmuş gıda çözdürülüp tekrar dondurulur mu.4. sınıf kızımın fen kitabında bile yazıyorrr :KK53:

Çok önemli bir konuyu atlamışsınız. Herkes her işi kendi yaparsa esnaf açlıktan ölür... Hepimiz bir zincirin halkasıyız birbirimize ihtiyacımız hiç olmazsa kimse para kazanamaz.

Yufka yapıp satarak ev geçindirmeye çalışan kadından kimse yufka almazsa o kadın evine nasıl ekmek götürecek ?

Tutumluluk güzel, becerikli olmakta güzel ama sizin ki fazla.

Benimde elimden gelmeyen iş yoktur ama param varsa çok dar bir zamanda değilsem insanlar da para kazansın diye o işi kendim yapmam. Gider ona yaptırır ya da alışveriş yaparım ki herkesin çarkı dönsün.

Özetle herşeyin fazlası zarar. Tutumluluğun da

Siz arkadaşınıza az kumaş aldırınca mesela hem kolları çıkmadı hem esnafa zararınınz oldu. Hem de kuzeninizin kumaşını para vermeden ondan alacağınız için onu da zarara uğrattnız.
Valla harikasınız harika bir konuya temas ettiniz kıyafet satanlar ne olacak herkes kendi dikmeye uğraşırsa 1 ayakkabıyı 4 5 sene giyince ayakkabı satanlar yorgan mı yesinler hepimiz bir zincirin halkayız sözü gerçekten de öyle ben bazen alacağım birşeyi esnaf da kazansın diyerek de alıyorum.

Çözdürüp bölüp atmak mı bakteri üretiyor çözünen şey yine buzluğa konmaz ben mi yanlış okudum acaba

Valla harikasınız harika bir konuya temas ettiniz kıyafet satanlar ne olacak herkes kendi dikmeye uğraşırsa 1 ayakkabıyı 4 5 sene giyince ayakkabı satanlar yorgan mı yesinler hepimiz bir zincirin halkayız sözü gerçekten de öyle ben bazen alacağım birşeyi esnaf da kazansın diyerek de alıyorum.
aynen katılıyorum mesela kızıma oda takımı aldık ama odasının duvarları berbat boyanması lazım bu hafta ihtiyacı olan bir tanıdıkla anlaştık boyayacak.e hadi amann bir oda diye biz boyasak e bu adam işsiz 2 çocuğu var o taş mı yesin herkes kendi evini kendi boyarsa gibi gibiiii

Back