• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutumlu olmak

Benim eşimde oğlumda menemeni çok sever yazın bir sürü konserve yaptım kış için arkadaşla konuşurken bende hem tasarruf içinde yapıyorum diyince suratima bön bön baktı şaşırdı neden dedim tasarruf oluyormu dedi evet niye ki yazın kilosunu 1,5 tl den aldığım domatesi kışın 10 tl ye alıyoruz lezzetsiz olmasida cabasi yani demem o ki belki ona gorede ben cimriyim ama bence tasarrufluyum
Bunun cimrilikle alakası yok.

Yok çok sevdiğini söylemişti kendiside bana kahvaltıya geldiklerinde yaptığım konserveden menemen yapmıştım silip supurduler. Tabiki hem sağlık hem tasarruf hemde çalışan kadınım pratikte oluyor benim için yemeğim olmadığında arada akşamları iki yumurta kırıp kahvaltı yapıyoruz iyi oluyor...
Bana da biri misafir gelmişti,soslu közlenmiş biber cıkarmıstım,bayıldı,gittiği yerlerde anlatmış,sordular bana o neydi diye.O kadar da basit birşey ki ama tarifini sormadı bile nasıl yapılıyor diye:))
Ben ugrasamam modunda çogu kişi..

Kumaş olayı tecrübesizlikten olmuş, takmayın kafanıza.

Diğerlerini bende yapıyorum, salam sosis dışında, onları hem sevmem hem çok zararlı.
Fazla aldığım şeyleri bende atarım buzluğa. Pazara gitmeyide çok severim, sosyete pazarına bayılırım, elimden dikişte gelir.
Bir buldozer botum var sanırım 15 yılı geçti hala taş gibi eskitemedim bir türlü 😅 Eşyalarımı çok temiz kullanırım çünkü. Burda 2 yılda bir ayakkabı çanta değiştirenleri görünce şaşırıyorum.

Ama benim için de cimri diyenler var çevremde. Ve bu diyenler sadece kendilerine bonkör. Ne akrabalarına doğru düzgün hediye alırlar, ne evlerinde ağırlarlar, nede yardıma ihtiyacı olana yardım ederler. Aldıkları, yedikleri hep gösteriş aracı. Böyle olacağıma bana cimri desinler hiç umrumda değil.

Sizde böyle kendinizi rahat hissediyorsanız boş verin insanları. Onlar her zaman diyecek şey bulurlar.

Birgaripanne Birgaripanne anneniz karun değilse ödemek gayet omurgalı bir davranış, cimri olmak parazit olmaktan iyidir😊 onlar öyle dediği için cimri kelimesini kullandım bu arada. Konudan bağımsız hiç dikiş bilmeyen biri ( ben ) nasıl öğrenebilirim?
Inanmiyorlar odedigimize sıkıntı orda kkimseyi inandirmak zorunda deilim
Ama sende varlik icinde yokluk diyorlar
Ama aylik 15000 maas alan bir tanidik bizi cimri buluyor misafir cagirinca 2 cesitten fazla yemek yapmaz hani yiyen var yiyemeyen var demez bizdende çeşit cesit bekler
Silikonun hammeddesi silisyumdur ve silis kumundan elde edilir, camla ayni hammedde yani. Gercek silikondan bahsediyorum bu arada...
Ben instada ekolojikdonusum sayfasinda silicolife markasinda gordum onu temin edecegeim
Bende bakayim canim
Yaa ben de nefret ederim böyle cimri arkadaşlardan.

Bir arkadaşım var. Bir fark ettim ki bu arkadaş ne zaman bir yere gidecek olsak direkt benim arabama yöneliyor, hiç kendisininkiyle gitmeyi teklif etmiyor. Bir de şu cümleyi çok sever: "nasıl yapalım?" karşıdaki de cevap olarak "e hadi benimkiyle gidelim" diyecek ya nasılsa, kendini çok akıllı zannediyor, böylece karşı taraf kendi arabasıyla gitmeyi teklif etmiş olacak. Hani arkadaşım bişey dememiş, teklife icabet etmiş olacak.

Bu durumu fark edince bir gün yine "nasıl yapalım" dedi otoparkta. Ben de dedim ki "bilmem, nasıl yapalım? " kaldı böyle. Benimkiyle gidelim dedi mecburen, ama nasıl bozuk ve derinden bir sesle. Olur dedim. Kuruldum yan koltuğa. Bunu iki üç kere daha yaptım. Anladı. Eşşek değilse anlar.

Siz de markette ağır hareket edin. Havaya bakın. Cüzdan çıkarmayın. Bir kaç kere ödesin bakalım. Görelim bir daha sizinle markete gidiyor mu hayvan. Pislik. Parazit. Sizi kullanamasın.
👏👏👏
Benim eşimde oğlumda menemeni çok sever yazın bir sürü konserve yaptım kış için arkadaşla konuşurken bende hem tasarruf içinde yapıyorum diyince suratima bön bön baktı şaşırdı neden dedim tasarruf oluyormu dedi evet niye ki yazın kilosunu 1,5 tl den aldığım domatesi kışın 10 tl ye alıyoruz lezzetsiz olmasida cabasi yani demem o ki belki ona gorede ben cimriyim ama bence tasarrufluyum
Aynen ben birde bahcemde yetistiriyorum artik 😊😊
Bol bol yapmaya calistim o ara param yoktu sise alamadim gelecek sene alip daha cok yapmak istiyorum
Aşırı tutumluluk veya cimrilik birşey göremedim. Sadece bana, hersey bende kalsin, benden para cikmasin vs diyorsaniz cimrilik olabilir. Yoksa tutumlu olmak kotu birsey degil. sadaka veya zekat vermem etmem gibi seyler bence daha cok cimrilik. Vereceksin ki çoğalsın 🌸🌸
Aynen Allah a sukur verdikce cogaldigini biliyoruz
Bahcemin butun mahsulunden komsularima da verdim bu sene bir domates bir domates her toplamaya 2 helke topladik
Gelecek sene de coookkk olur insAllah paylasiriz yine
Dikiş tecrubeniz yok mu,müsterim dediğinize göre var o_O
Bedene göre bile tahmin edilebiliyor cunki.Örnegin 36 40 beden arası tek boy ve kol boyundan ön arka elbise cıkar,buyuk bedenlerde 2 boy kumas gerekir artsa bile..
Dikis tecrubem dikimde var kesimde o kadar iyi deilim tam olcu kesimi icin kursa gidecegim 2 hafta sonra

Birgaripanne Birgaripanne anneniz karun değilse ödemek gayet omurgalı bir davranış, cimri olmak parazit olmaktan iyidir😊 onlar öyle dediği için cimri kelimesini kullandım bu arada. Konudan bağımsız hiç dikiş bilmeyen biri ( ben ) nasıl öğrenebilirim?
Canim Youtube sayfalari var ama bence kurs imkanin olursa kursa git

Yorumlariniz icin tesekkur ederim 😊😊

Bende indirimleri takip ediyorum cogu seyi senin yaptigin gibi yapiyorum

Baska ayakkabilarim var topuklu ayakkabi asigiyim
Fazla kilolarimdan dolayi giymek zor oluyordu simdilerde bir kismini giyiyorum cocuklarla ne kadar kolay oolursa
Sadece ornekti vermek istedigim zaten sadece kisin giyiyorum oda biryere gittigimde yani 20 30 defa falan

Ah bende stok yapmak istiyorum ama daha 24 ay odeme yapmamiz lazim

Aynen buzluktan cikar direk kullan kolayda oluyor hayati kolaylastiriyor

Iste devami yok kumasin kadina ben keseyim oyle sat kalanini dedim
Bu arada tunik diktirecek olan kisi arkadasim deil kumascinin kendisi ve kadina demistim satma diye esi satmis kalanini

Tunigi dikecegim kisiden aldim zaten kumasci o
Kuzenimine dikis ogretiyorum zaten karsilik istemez ama isterse parasini veririm sorun olmaz
Ilmimin sadakasini da evimin fazlasini da dagitmayi severim hatta cok paylasimciyim buda insanlari sasirtiyor
Ailemi dostlarimi yilda 2 defa evime davet ederim yeni ogrendigim tarifleri yaparim hatta
Oyle yemek yonunden kismam

Maalesef her zaman borcluydum
Uni de kredi karti calisirken telefon borcu
Nisanli iken kyk borcu
evlenince esya borcu
Simdi ev borcu bir turlu harcayamadim ki bu arada tek esim calisiyor asgari ucretin bir kisim ustunde maas aliyor bir sekilde gecim saglamaliyiz

Maalesef 2 yil yok para harcamasini bile bilmiyorum 2 yildir spor ayakkabi alicam ama 2800 tl ile nasil alayim bir turlu kilifina uyduramiyoruz esime kalsa herseyi alalim kiyafet ayakkabi o bu su e faturalr ne olacak bu ay savurunca diger ay nasil yapacagiz

Hayatimi engellemiyor ama ne bilim cevre abartiyor

Coookkk haklisin da esim biliyor😊😊

Cocuklarimdan kismiyorum biz yoklugu gorduk ama Allah a sukur acgozlu olmadik onlarinda olmamasi icin herseyi yapiyoruz esimle 😊

Kisin 20 30 defa giyerim botumu fazla giymem

Bende cocuklari sevindirmeyi severim acikcasi hep cocuklara birseyler alir diker veririm mutlu olsunlar diye kendime gelince bir kisitlama yasiyorum
Yani simdi 2800 maas alip 2000 ev odemesi ve 2 cocuk, gecinmeniz bile mucize yani ek gelir yoksa bu sekilde davranmaniz cimrilik degil ayagini yorganina gore uzatmak olur, onceki yorumlarimi unutabilirsinjz

İstemediğim bir harcamayi kimse yaptıramaz bana zaten:) Misal ofiste devamlı birileri evleniyor (hiç biri yakınım değil,ofisteki insanlar alt tarafı). İş yerindekiler de devamlı para topluyor,herkes aslında istememelerine rağmen ayıp olmasın diye katıyor birkacyuz lira. Ama ben en başında 'yok, teşekkürler. Prensip olarak düğünüme çağıracak yakınlıkta olmadığım kimseye altın almıyorum yillardir' diyorum.. biraz uyuzca tabi, hatta millet ben katılmıyorum diye altın alabilmek için daha çok para vermek durumunda kaliyor. Ama bana ne? Yaşım 29, bunca sene davet edildigim düğünün haddi hesabı yok, bütün çevrem hunharca evleniyor. Sırf ayip olmasın diye hepsine para taksam yazık günah bence benim güzel bütçeme :confused:
Sonuç olarak artık para toparlanirken kimse bana sormuyor, mutluyum :)
Bunun gibi şeyler...mesela geçen günlerde tatil planı yaptik tatlı bir kizla (genelde yalnız gezerim,ya da istisna varsa sevgilimle). İlk konuşmaya 'haftasonu kampı' diye başladık, sonra 'hava soğuk olabilir, bungalov daha iyi' dedik. Kız bana bir bungalov atıyor, arayalım bunu diye, bungalov değil saray yavrusu 🤪 iki gece için bin lira istenen Instagram bungalovu. Yani neden katilayim ki? O bin liranın yarısına daha yeni Pegasus indiriminden gidis dönüş bilet aldım kendime,fi tarihindeki yillik izninde kullanacagim.
Öyle yani, sırf ayip olmasın diye para harcama huyuma yıllar önce son verdim. (Bu arada terapistim benim bu tepkimi sağlıklı buldu 😋).
Benimle buluşmak isteyen de davet ettiğim tiyatroya gelsin, davet ettiğim bisiklet turuna katilsin, davet ettiğim mangala, hamaklı şehir içi pikniğinde gelsin, ya da evde buluşalım :) hiç bulusmayalim demiyorum ama sırf arkadaşım Instagrama foto atacak diye neden bir tatlıya yirmi lira vereyim ki???
Bensiz buluşsunlar, ziyanı yok :p
Sizi agir cimri buldum, hic katlanamayacagim arkadas tipisiniz, yillar once bir yerde yeni calsimaya basladim 24 saat bayram nobetindeyiz hastane yemegi felaket yani benim midemi bozacak turden, disardan soyleyelim dedim tamam dedi etrafi biliyor musun diye sordum guzel neresi yapiyor gibisinden basladi orasi pahali burasi pahali demeye, sonra zar zor secip soyledik Allahmm butun gece soylendi durdu yok efendim o yemek o para etmezdi yok efendim cok pahaliydi ki bence gayet normaldi fiyati yemek asiri guzel degildi ama pahali da degildi...sinir olmustum kiza sanki yalvardim benimle yemek soyle diye

9
Iste ben o evreyi atlattim heylolsa odeniyor dedim ama kisitlama getiremiyorum yine aklima gelip takiliyor birde cevremdekilere de sunu soyle yapalim bunu boyle yapalim ah ah

Uzak durmani oneririm gercekten somurulmek cok kotu

Benim esimde yeme icmede serbest ev icinde disarida yemek yemeye gelince zitlasiyoruz e ben gidelim diyorum esim kisitliyor eve alalim daha iyi diyor
Giyimde al diyor e ben dikiyorum artik esime tisort bile diktim gecen sene 3 tane bu sene de kazak dikmeyi dusunuyorum

Esimin fabrikasinda da oyle ortak para toplayip ceyrek takarlar
Ama yillardir arkadaslar yani

Disarida yemek yemeyiz birseyler icmeyiz esim fazla sevmiyor kalabaligi
Evin icinde ben oyleyim
Giyime gelince de esim serbest ben kisarim maalesef yemek konusu 1 hafta esim evde diger hafta olmuyor zaten 2 ogun besleniyoruz ikimizde
Durum bu annemgile yakinim ara sira orda yemek yerim esim evde olmayinca bahcem var yazin sebze kisin yesillik dikeriz

Asla dusunmem yapacagim zaman karar verir hemen yaparim cok unutkan biriyim cunku 😂😂
Esimde disarida yemeyi sevmez yoksa ben araba ile gezip tozmayi severimde
Sanirim istedigim seyler olmayinca digerlerini de benim yapasim gelmiyor daha iyi anliyorum

Aklimin kosesine yazdim daha ozenli davranacagim sunun surasinda daha ne kadar yasayacagiz

😆😆

Allahim mutluluk versin o zaman sana dua edelim 😊

Allah cok verip azdirmasin
😆😆

Bencede burdakilerin hilesi var tek kullanimlik diye daha fazla satmak icin

O aklimda zaten 2022 de borcumuz bitince cocuklarima hesap actirip icine esimin maaşının yuzde 10 kismini yatirmak istiyorum ama esim bende biriksin ne olacak diyor bense kendi hesaplari ayri ayri olsun istiyorum ileride egitim is ev yada araba neye yatirim yapmak istiyorlarsa ona gore hareket etsinler isstiyorum

2017 de evlendim 12000 tl borc ustune 9000 tl birikim yaptik eve verdik arti bu aya kadar 20000 ev odemesi yaptik
evi ne kadara aldınız

Yaa ben de nefret ederim böyle cimri arkadaşlardan.

Bir arkadaşım var. Bir fark ettim ki bu arkadaş ne zaman bir yere gidecek olsak direkt benim arabama yöneliyor, hiç kendisininkiyle gitmeyi teklif etmiyor. Bir de şu cümleyi çok sever: "nasıl yapalım?" karşıdaki de cevap olarak "e hadi benimkiyle gidelim" diyecek ya nasılsa, kendini çok akıllı zannediyor, böylece karşı taraf kendi arabasıyla gitmeyi teklif etmiş olacak. Hani arkadaşım bişey dememiş, teklife icabet etmiş olacak.

Bu durumu fark edince bir gün yine "nasıl yapalım" dedi otoparkta. Ben de dedim ki "bilmem, nasıl yapalım? " kaldı böyle. Benimkiyle gidelim dedi mecburen, ama nasıl bozuk ve derinden bir sesle. Olur dedim. Kuruldum yan koltuğa. Bunu iki üç kere daha yaptım. Anladı. Eşşek değilse anlar.

Siz de markette ağır hareket edin. Havaya bakın. Cüzdan çıkarmayın. Bir kaç kere ödesin bakalım. Görelim bir daha sizinle markete gidiyor mu hayvan. Pislik. Parazit. Sizi kullanamasın.
Çok yaşayın. Bütün sinirim geçti. okuduğumdan beri gülüyorum.

Selam kk kadinlari
Asiri derece tutumluluktan gina geldi care bulamiyorum artik cevremdeki insanlara da zararim oldugunu dusunuyorum
En basit en yakin zamanda olani anlatayim
1 musterim tunik diktirecek oldu bende 1 metreden fazla kumas almasini istedim eninden kollarida cikar dedim

Ama cikmadi 2 saattir ordan olcuyorum burdan olcuyorum olmuyor Allahtan ayni kumastan kuzenimde almisti kollari icin ona diicem ama kadina derken fazla aldir kolu cikmaz demisti sözünü tutmadim burnumdan getirirmi diye dusunuyorum oyle olursa pisman eeder soyledigime
Diger bir mevzu da cevremdekileri de etkilemeye basladim
Bu aksam pogaca yapiyordum kuzenim kullanilmis yagli kagida azicik yag surup kullandigimi gorunce sasirdi bende ne var tek kullanimlik yazmiyor sonucta dedim guldum
Buyuk salam kasar alip rendelemek posetlerde buzluga atmak
Ne bilim surekli tasarrufa alistim diye paranoyaya mi bagliyorum asiri gitmeye mi basladi bir diger kuzenim asiri tasarrufcu diyor kafam karisik yorumlariniza ihtiyacim var
Benim annem de böyle.Ne var bunda tasarruflu olmak da iyi bir şey.Eğer bu sana sıkıntı vermiyorsa kimseyi ilgilendirmez.com

Bana da biri misafir gelmişti,soslu közlenmiş biber cıkarmıstım,bayıldı,gittiği yerlerde anlatmış,sordular bana o neydi diye.O kadar da basit birşey ki ama tarifini sormadı bile nasıl yapılıyor diye:))
Ben ugrasamam modunda çogu kişi..
bende bunun tarifini istediğim halde alamadım vermedi. kavanoz kavanoz yapmış. Net tarifi hatırlamıyoemiş. zahmet olmazsa yazabilir misiniz

Bence kelimenin anlamları üzerinde çalışın.
Bence siz daha iyi bı anne olmak için çalışın 🤣ben bizzat sizinle kendimi kiyaslarsam oldukça üstünüm çünkü sizden 😘 daha üstün olacağım bı durum kalmadı siz beni geçmeye çalışın filan.

Bence siz daha iyi bı anne olmak için çalışın 🤣ben bizzat sizinle kendimi kiyaslarsam oldukça üstünüm çünkü sizden 😘 daha üstün olacağım bı durum kalmadı siz beni geçmeye çalışın filan.
Tamam tamam sinirlenme örnekle öğreteyim o zaman.Konunun üzerinden gidelim.Konu sahibi açısından;
Cimri olan poğaçayı canı istese de yapmaz malzeme gitmesin masraf olmasın diye.
Tutumlu olan önceden bir kere kullanılmış yağlı kağıdı yine kullanır.Bunun adı tasarruftur.
Cimri ve tutumlu arasındaki fark budur😘😘😘😘
Umarım anlamışsındır canım çünkü örnekle anlattım.Bye

Parası olan yesın arkadaşlar, hayat kısa kuslar ucuyor.
Aynı şeyi düşünüyorum.daha geçen hafta depremi yaşadık,ölümü ilk kez bu kadar yakın hissettim.çok şükür evde bi de sağlamız ama tersi de olabilirdi.5 dakka sonrasının garantisi yokken hiç kasamam kendimi.zaten çok tutumlu hiçbir zaman olamadım.yiyip içmeyeceksem,gezip tozmayacaksam ne diye çalışıyoruz.tabi ki kenara da atıyorum ama ben harcamayı sevenlerdenim..çevremde çok var bi sürü malı mülkü olup yemeden,içmeden,giymeden göçüp giden.kendileri yıllarca biriktirdi geride kalanlar malların başında birbirini yedi 🙄

Aynı şeyi düşünüyorum.daha geçen hafta depremi yaşadık,ölümü ilk kez bu kadar yakın hissettim.çok şükür evde bi de sağlamız ama tersi de olabilirdi.5 dakka sonrasının garantisi yokken hiç kasamam kendimi.zaten çok tutumlu hiçbir zaman olamadım.yiyip içmeyeceksem,gezip tozmayacaksam ne diye çalışıyoruz.tabi ki kenara da atıyorum ama ben harcamayı sevenlerdenim..çevremde çok var bi sürü malı mülkü olup yemeden,içmeden,giymeden göçüp giden.kendileri yıllarca biriktirdi geride kalanlar malların başında birbirini yedi 🙄
Son bir ay ıcınde hayatımda bı suru aklıma gelmeyecek seyler oldu olumsuz anlamda.
Yıpratıcı, aglatan yemeden ıcmeden kesen.
Her zaman sukrederım saglıgıma, sevdiklerimin saglıklı olmasına ama bırkere daha gordum kı en onemlısı yine saglıkmıs. Saglık gercek zengınlıkmıs.
Parayla satın alamıyorsun caresız hastalıkların sıfasını.
Huzuru da satın alamıyorsun.
Kimse parasını biriktirmesın cope atsın demek degıl bu ama, senın de dedıgın gıbı bak bir dogal felakette Hersey yok olup bitiyor.
Omur boyle biseyken, yiyelim gıtsın iyiyken saglıklıyken. Bulasık deterjanının tabletini uce bolmek insanın kendine yaptıgı en buyuk saygısızlıklardan bırı bence.
Tabağın canagın saglıgın soz konusu, deterjan kadar degerın yok mu?
Hemde durumun iyiyken.

Son bir ay ıcınde hayatımda bı suru aklıma gelmeyecek seyler oldu olumsuz anlamda.
Yıpratıcı, aglatan yemeden ıcmeden kesen.
Her zaman sukrederım saglıgıma, sevdiklerimin saglıklı olmasına ama bırkere daha gordum kı en onemlısı yine saglıkmıs. Saglık gercek zengınlıkmıs.
Parayla satın alamıyorsun caresız hastalıkların sıfasını.
Huzuru da satın alamıyorsun.
Kimse parasını biriktirmesın cope atsın demek degıl bu ama, senın de dedıgın gıbı bak bir dogal felakette Hersey yok olup bitiyor.
Omur boyle biseyken, yiyelim gıtsın iyiyken saglıklıyken. Bulasık deterjanının tabletini uce bolmek insanın kendine yaptıgı en buyuk saygısızlıklardan bırı bence.
Tabağın canagın saglıgın soz konusu, deterjan kadar degerın yok mu?
Hemde durumun iyiyken.
Aynen şimdi giydiğim yakışıyorken giymeyeceksem,sağlıklıyken yemeyeceksem yaşlanınca yapabilecek miyim? Anneannem tek başına çalışıp 4 çocuk büyüttü,okuttu,evlendirdi.hep çalıştı,didindi.şimdi 2 maaşı var,çocukları yağdırıyo ama evden çıkamıyo,ayaklarında sorun var yürüyemiyo,istediğini yiyemiyo,şeker ve tansiyonu var.ömrü geçti gitti günyüzü göremeden,hiç yaşayamadan.herşey zamanında güzel,yaşamı ertelememeli

Selam kk kadinlari
Asiri derece tutumluluktan gina geldi care bulamiyorum artik cevremdeki insanlara da zararim oldugunu dusunuyorum
En basit en yakin zamanda olani anlatayim
1 musterim tunik diktirecek oldu bende 1 metreden fazla kumas almasini istedim eninden kollarida cikar dedim

Ama cikmadi 2 saattir ordan olcuyorum burdan olcuyorum olmuyor Allahtan ayni kumastan kuzenimde almisti kollari icin ona diicem ama kadina derken fazla aldir kolu cikmaz demisti sözünü tutmadim burnumdan getirirmi diye dusunuyorum oyle olursa pisman eeder soyledigime
Diger bir mevzu da cevremdekileri de etkilemeye basladim
Bu aksam pogaca yapiyordum kuzenim kullanilmis yagli kagida azicik yag surup kullandigimi gorunce sasirdi bende ne var tek kullanimlik yazmiyor sonucta dedim guldum
Buyuk salam kasar alip rendelemek posetlerde buzluga atmak
Ne bilim surekli tasarrufa alistim diye paranoyaya mi bagliyorum asiri gitmeye mi basladi bir diger kuzenim asiri tasarrufcu diyor kafam karisik yorumlariniza ihtiyacim var
En dogrusunu yapiyorsunuz yarin itibariyle tlc cimrilerin muptelasi olacagim ordaki japon kadin diyecekler bana and iciyorum dolarin altinin haline bak. Birak salami kasari rendeleyip atmayi artik isitip isitip bir yemegi bir hafta yemessek sukret

Back