Tutku olmayan bir evliliğin bitmesi mi gerekir

Corlun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2018
305
205
Merhaba kızlar,
Önceki konularımı bilenleriniz vardır belki.
Kısacası 3yılı aşkın bir süredir evliyiz fakat bir kısmı vajinusmus(bununda aslında eşimden kaynaklandıgını düşünüyorum) , bir kısmı eşimin sertleşme problemi bir kısmı da eşimin isteksizliği ile geçti.
Kendimi asla çekici bi kadın gibi göremiyorum artık. Bakımsız çirkin bi kadın değilim aksine evlendikten sonra 6 kg almak dısında cok daha bakımlı biri olmaya basladım. Dekolteli giyinmeye özen gösteriyorum. Ama yine de kendimi bekarlıgımda oldugum gibi cekici göremiyorum eşim yüzünden.
Aramızda tutku denen bişey yok. Kurban bayramından beri aramızda cinsel ilişki diye bişey yok. Normalde de ayda bir falan anca oluyor. O da eşim alkol aldıgında falan genelde. Hiçbiri de benim tatminimle sonuclanmıyor. Eşim orgazm oluyor ve bitiyor. Çünkü kadınlar zor orgazm olurmus. Neyse ben kendi tatminin üzerinde hiç durmamıştım bu gğne kadar bu kısmını es geçiyorum o yüzden.
Benim asıl sorum kafam özellikle son dönemlerde cok karısık. Eşimi seviyorum, çekici buluyorum, aramızda saygı var şefkate dayalı bir sevgi var,orrak zevklerimiz var, eşimin şefkate dayalı ilgisi de var ama tutku yok. Terapilere gittik ama eşim sürekli yarıda bıraktı. Ürologa gidiyorum diyor ama ben gittigibi sanmıyorum cunku her ne hikmetse sonradan bi sorun yok ya bence deyip testlerinü falan yaptırmıyor. Düzelen hiçbişey yok. Bu durumda dogru olan gençken ve henüz cocugumuz falanda olmamısken ayrılmak mıdır?
O kadar zor geliyorki düşüncesi bile severken cinsellik yok diye ayrılmak.

Birde benim evlendikten sonra cok huzurlu bir hayatım oldu cinsellik konusu dısında, eşim bana karısmaz etmez resmen özgürlügümü elime almıs gibi oldum. Üniversite hayatım evlendikten sonrada devam etmiş gibi oldu. Bunların hepsini boşandıktan sonra kaybetmekten korkuyorum. Evimden tasınma fikri falan beni cok mutsuz ediyor. İstiyorumki bosansak bile eşim gitsin baska bi yere ben burada kaldıgım yerden devam edeyim. Bana ailem yine evli biriymişim gibi müdehale etmesin.

Bu durumları yasamıs deneyimli arkadaslardan fikir almak istedim.

Bunları eşinize de anlatsanız. Yani boşanma işini. Terapiden ve doktordan başka çözümünüz yok gibi görünüyor.
Bunları yapmazsa ayrılacağınızı söyleyin bence. Belki itici güç olur.
Kabul etmezse de inceldiği yerden kopsun.
Bu genç yaşta kendinizi buna mahkum etmeye değmez.

Bende bunu düşündüm ama bunun için gercekten bosanmayı göze almam lazım cunku esim sen nasıl istersen diyebilecek yapıda bir insan.
Kavga ettigimizde bile 2-3 hafta küsüp aynı ev icinde hiç konusmadan yüzüme bakmadan durabiliyor.

Evlenmeden önce tanisirken ya da nisanliyken aranızda çekim, tutku var mıydı?

terapiye gidipte bi tane duzelen gormedim simdiye kadar, boş iş hepsi. bazı erkeklerin libidosu düşük oluyo Allahtan gelen bişey. size sefkat göstermesi, iyi davranması herseyin üstünde bence. hayatta herseyde cinsellik değil, disardaki erkeklerde dört dörtlük değil inanın.

Bence sevgi varsa her şey hallolur bu konunun üzerine düşerseniz aşamayacağınız bi şey yok boşanma fikrini aklınızdan çıkarın bence birbirinize odaklanın ve ilişkinizi güçlendirin

Evlenmeden önce tanisirken ya da nisanliyken aranızda çekim, tutku var mıydı?
Vardı ama cogu zaman uzak oldugumuz için denk gelipte seviştigimiz az olurdu. O zamanlar cekim vardı. Evlendigimiz ilk günlerde de vardı sonrasında ne oldu bilmiyorum. Basarısız olmak cok etkiledi esimi ikimizinde ilk deneyimizi kendimiziz.

Teşekkür ederim. Buralardan okudugum biçok insan cinsellik yoksa evlilik olmaz mutlaka birgün biter yorumlsrı yazıyorlar nitekim psikologlarda bunu destekleyen acıklamalar yapıyorlar. Bende iş işten geçtikten sonra ayrılırda bu genc yaslarımız heba olursa diye korkuyorum ne düşünecegimi sasırdım

Genel olarak iyi bir ilişkiniz varmış, aranızdaki sorunları çözmeniz mümkün. Çift terapisini denemelisiniz.
Terapiye ben gittim sonuna kadar ama eşim 3 kere baslayıp yarıda bıraktı. Terapist ısrar etmen sasece seni kırmamak ivin gelmesine sebeo oluyo kendisinin istemesi lazım dedi. O nedenle ısrar edemiyorum

Terapiye ben gittim sonuna kadar ama eşim 3 kere baslayıp yarıda bıraktı. Terapist ısrar etmen sasece seni kırmamak ivin gelmesine sebeo oluyo kendisinin istemesi lazım dedi. O nedenle ısrar edemiyorum

Tavrınızı net bir şekilde ortaya koyun, bu şekilde evliliğinizin devam etmeyeceğini bilmeli.

Terapist başka bir yorum yapmadi mi altta yatan sebeple ilgili? Sizin tek sorununuz tutku değil bence, kurban bayramından beri birlikte olmadık diyorsunuz. Bu kadar isteksizlikte tutku aramak zaten lüks olurdu. Daha da yeni evli sayılırsınız. Cinsellik bence evlilikte çok önemli, cinsellik yoksa arada gerilim ve anlaşmazlıklar oluyor. Esiniz kaç yaşında? Alkol falan alması acaba başka bir derdi mi var diye düşündürdü

Evliliğin bence temeli cinsellik arada ki bağı kuvvetlendiren bir şey anladığım kadarı ile gencsiniz çocukta yok ilerleyen yıllarda nasıl olucak resmen ev arkadaşı gibi olucaksiniz şuan sorun etmeseniz bile ilerde sizin de belli istekleriniz olucak bunlar yerine gelmedikçe sinir stres gerginlik çıkabilir kendinizi değersiz hissedebilirsiniz sizin için çabalamayan birine bu kadar uğraş vermek ne kadar doğru bilemedim aynı evin içinde küs kalmak hemde haftalarca bu bile çok anormal aynı yatağa küs girmek bile insanı kahreder siz haftalardan bahsediyorsunuz

Genel olarak iyi bir ilişkiniz varmış, aranızdaki sorunları çözmeniz mümkün. Çift terapisini denemelisiniz.
Bunun için cok ısrar ettim zamanında 3 kere baslayıp yarıda bıraktı. Teraspistimiz kendi istegiyle gelmesi gerekiyor yoksa içini açmıyor bana ve yarıda bırakıyor dedi o yüzden bende artık bişey demiyorum sıkıldım onu sürüklemekten

açık açık konuşup seçenekleri değerlendirmelisiniz .boşanmak da bunlardan biri olmalı .bencil erkelere dayanamıyorum artık hep kendı keyıflerını dusunup kadınları yok saymak yada onarın da bu hakkını kullanmalarına yardımcı olmamak cabalamamak nedir? hepimiz dertliyiz

Cinsellik önemli, taraflardan biri isterken diğeri oralı olmuyorsa bu ciddi bir sorun. İlk zamanlar istekliydi ama başarısız olunca uzaklaştı diyorsunuz, başarısızlığın yarattığı bir isteksizlik var. Terapilere sizin zorunuzla gidiyorsa yapabileceğiniz bir şey yok.

Kendinize karşı dürüst olun, haftalarca küs kalabilen, çözüm odaklı olmayan bir adamla gerçekten güzel bir evliliğiniz var mı yoksa kendinizi mi kandırıyorsunuz.

Boşandığınız zaman neden kendi hayatınızı yaşayamayacağınızı anlayamadım ben, ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsanız pekala kendi hayatınıza devam edebilirsiniz, aile evine dönmek zorunda falan değilsiniz, sizi buna kimse zorlayamaz. Çalışmıyorsanız da iş bulursunuz yine yalnız yaşarsınız, bu sizin dirayetinize, dik duruşunuza bağlıdır.

Eşim iyi bunun için boşanmak istemiyorum diyorsanız ki terapi de denemişsiniz, kendinize bir oyuncak alıp eşinizi böyle kabullenmenizi tavsiye ederim.

Teşekkür ederim yorumlarınız cok haklı bende bir türlü dogru kararı veremiyorum

Böyle adamları bir salona toplasalar sıra dayagina ceksek,başka türlü akillanmayacaklar. Evlilik değil ki bu zaten

Esinizi sevmiyorsunuz gibi geldi sevseniz sanki daha cok cabalardiniz duzelsin diye siz rahatlik istiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…