çok sağol gerçekten ,benim nedemek istediğimi ne hissettiğimi çok iyi anlamışsın
ilk başta öyle yorumlar okuyunca noluyoruz dedim ,onu salla bunu salla taş değiliz ki tabi takıyoruz az çok beklenti içine giriyoruz
aynen dediğin gibi torunum diye başkalarına hava atıcaklar çünkü kaynanam öyle bi karakterde ki yerine göre konuşma şekli değişir ,şunu yaptık bunu yaptık diye hava atar,ben böyle dedim yaptılar der ki bişeyden haberi yoktur...
bikere annemle ortak bi akrabaya geçmiş olsuna gitmişler ,onunda oğlu yeni nişanlı o dönem ,konu altıından takıdan açılmış
ev aldılar ilaydanın hiç bileziği kalmadı söz bileziği bile gitti çok üzülüyorum iki tarafta züğürt demişannemde orda kadın ya sabır çekmiş annemide tanıyolar onuda ,
ki evi biz koparatiften aldığımız için tabu çıkmadı ve kredi çekemedik,eşim annemlerin evi üstüne aldı o evin üzerinden kredi çektik ,kolay kolay kim yapar bunu kim verir evini ,babam emekli memur çeyizimi altınımı mobilyamı istediğim gibi yaptılar ikiletmediler bile ,ama bana sözlüyken getirdiği çorapların parası bile eşimden çıktı bi kuruşları yok üstümüzde ; sorarım kim züğürt ağzından çıkanı kulağı duymuyo densizde aynı zamanda
sonrada bizim gelin hiç takı istemedi biz kendimiz yaptıkdemiş
ben sizden bişey istemem ki muhattabım oğlunuz ;
annemde ilayda oğlunuza güvendiği için sesini çıkarmadı yoksa herşeyin iyisini ister öylede alıştı ,onlar oğlunuzla aralarında konuşmuşlardır herşeyi demiş
işte böyle şeyler aklına gelince takma bakalım
canım benim ,anlıyorum seni insanın annesi böyle yaparsa ,evlat bu ya insanın içi sızlar
sende kaynanana yapıcaksın evlatlığı madem öyle ,herkes hakettiğini yaşasın şu hayatta
Her görüşten yorum geliyor işte,objektif olmaya çalış boşver canım..
Yalnız şu yönden çok iyisin;
En azından çocuğunun üstünde hakları olmayacak..İleride belki çocuğunu çok sahiplenecek,sen hazmedemeyeceksin vs.
O zaman bu yaptıklarını,daha doğrusu 'yapmadıklarını' yüzüne tokat gibi yapıştırır,bebeğin üzerinde saçma sapan hak koşturmazsın..
Ona buna hava atamaz toruna şunu aldık,bunu yaptık diye
Belki şu anda morelini bozduğun konuya,ileride şükürler edeceksin..
Boşver,artık olan olmuş,şu saatten sonra hediye yağmuruna bile tutsalar kırıldın bikere,anlamı yok pek fazla..
Sende ona göre değer verir,kendine ve haklarına laf söyletmezsin canım..
Kayınvaliden baya bir densiz,hadsiz ve patavatsız gibi duruyor,Allah yardımcın olsun,ve bebeğine sağ salim kavuşman dileği ile
Sakın üzülme,inan bu günlerin geri gelmeyecek ve üzüldüğünle kalacaksın..
Her anın tadını çıkar,şımar,gez dolaş
Canım öncelikle Allah sana su gibi bi doğum nasip etsin hayırlısıyla evladını kucağına alırsın inşallah..
Bende geçen mayısta dogum yaptım.Koca göbeğimle bütün evimi kendim temizledim.Ne annemden ne kaynanamdan yardım istemedim ki teklif bile etmediler.Ben o temizlikten sonra muayeneye gittim ve dogurdum 38. haftamda.Kaynanamda atıptuttu biz yaparız ederiz diye ben dogum yaptıktan sonra dediki e ben kadın tutacaktım sen dogurdun.Şaka gibi:)).
Bende çok beklenti içine girdim zamanında baktım arada kalan eşim oluyor canı sıkılan huzuru kacan biz oluyoruz en son bıraktım ne halleri varsa görsünler dedim..
Bak şimdi evladımdan eşimden başkasını önemsemiyorum yeri geliyor kendi annemi bile karıştırmıyorum.Boşver sen bebeğine evine yuvana kocana bak.Bişeyler yapmak içten gelir zorlamayla olmuyo malesef keşke yapsalar diyoruz ama herkes sen ben gibi değil.Seninde yapacağın şey bebek doğduktan sonra onlara bi hak tanımamak misafir gibi gelsinler misafir gibi gitsinler hiç bulaştırma bişeyine..Emin ol öyle daha huzurlu oluyorsun.. :))
Amin canım çok sağol
öyle derler canım sanki dalga geçiyolar
gelsinler bile istemiyorum ne yalan söyliyim 1 buçuk senelik evliyim 4 kere evimde kaldı kızıyla 2 torunuyla ,10 dakika mesafede oturuyoruz , görümceme karşı zaten nötrüm okadar ağırladım bi sağol demedi kapıdan çıkarken Allahaısmarladık demeden kıçını dönüp indi herkes hayırlı olsun yerleşirsiniz yavaş yavaş derken (bizim bi önceki evimiz küçüktü gelin çıktığım ,mutfağı yine masayı zor alıyodu ) bu ilk geldiği gibiii ,amaaan öyle söylediğin gibi büyük değilmiş mutfağın dediruh hastası
ben yapı olarak mesafeli duran bi insanım ama Aile bağlarına önem veririm , ben onlarla gelinlik değil kızlık yapardım her işlerine koşardım 3 ün 5 in hesabını yapmadım hayatta ama bunları görünce çekiyorum kendimi eşimin ailesi el değil ama niye bunu hep erkek anneleri yapıyo onuda anlamıyorum bişey olunca damtlarına koşmuyolar ama ...
geçen kayınvalidem kızında hastalanmış bunu evine bırakmışlar sonra kaynatam arıyo acile götürüyoruz ...düşün işte
ama hala bayramlarda bile 30 yaşında kızını torunlarını bunlar giydiriyo baştan aşşağı giydrsinler umrumda değil ama para eşimden çıkıyo babasının belli geliri yok ;
şöyle çıkıyo babasının çok borcu var daha biz evlenmeden 40 bin borcunu ödedi babasının krediyle daha düne kadar ödedik ,e şimdi para geçiyo eline daha okadar borcu varken gidip borçları ya ödemiyo ya sallıyo ama iş gırtlağa gelince kızına gelince ...geçen 5 kuruş kalmamış cebinde bizimde tam bebek alışverişi yapıcamız zaman kaynanamda dedi size mahsülden geln parayla 2 veririzsonra hiç ses yok eşim aramış ağzını kalmadı para demiş bizde hiçkimdeye bişey demedik aldık annemi gittik alışverişe ...
amaaaan işte böyleler benciller Allah çocuğumu eşimi başımdan eksik etmesin ,gerisi vız gelir
Boşver canım Allaha havale et.Bende eğer bi samimiyet görseydim çok güzel ilgilenirdim benim yapımda öyledir ama baktımki yaranamıyorum sürekli bi tavır bi küslük bi kıskançlık var sürekli arkamdan dedikodum yapılıyor bende iyi kalpli gelin modelini bıraktım cadılığa terfi ettim kendileri zorladılar böyle olmaya inanki böyle daha güzel ne gelen var ne giden ohhh evimde bebeğimle ilgileniyorum eşime vakit ayırıyorum.Dünya böyle daha güzel iyilik yaramaz bu zamanda kimseye sende sana kim nasıl davranıyorsa öyle davran kazanan sen olursun,başında ağrımaz.
Bende bunu soyleyen arkadaslara katiliyorum beklenti icine girdikce mutsuz olunuyor!ben kimseden hicbisey beklemeden hatta esimden ailemden kimseden yasiyorum ve cok huzurlu ve mutluyum.insan ilk once kendine deger verip onemsemeli !yok hamileyim yardima gelmemis yok dogumumda bisey almamis yok su yok bu ne sacma seyler bunlar.burda o kadar tuhaf konular goruyorum ki insanlar neden sapir sapir bosaniyo anliyorum.
Sen buraya bir konu aciyorsan herturlu goruse acik olmalisin herkes sana haklisin demek durumunda degil.ben senin konundan ziyade kk daki diger bazi konulardan bahsettim.yaptigin aciklamaya gelince karsiligini bekleyip goremeyince mutsuz olacagin bisey yapma o halde.guclu kadin gozukmeye calismiyorum zaten oyleyim allaha sukurler olsun sizede tavsiye ederim.
Bide sakin yanlis anlasilmasin ben kimseden bisey beklemeden yasiyorum derken kimse bana bisey yapmiyor anlaminda soylemedim,ben beklemiyorum onlar zaten yapiyor ama yapmazlarsa da uzulmuyorum.kendin soyluyorsun zaten arkadasim benciller diye,e daha ne?zorla kimse kimseyi kendine uyduramaz.fevrisin biraz sakin ol sakin dusun hak vereceksin.