- 5 Aralık 2022
- 2.236
- 3.746
- 63
- Konu Sahibi desenlihali
-
Tuzsuz olmuştur 1 kaşık daha tuz koy ben 3 kaşık tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 şu bardağı sirke dibine biraz nohut koyuyorum sıcak suyla daha lezzetli oluyor denemelisinKizlar gecen hafta salatalık ve acur turşusu yaptim. Tadi cok guzel olmuş ama salatalıklar hep erimiş.
Zaman gectikçe yenecek hali kalmaz muhtemelen suyu da çektikçe
Salatalıklar neden erir turşu icinde?
Erimemesi icin ne yapmam lazim?
Not: salamura tuzu kullandim 5 litre icin 2 yemek kasigi olacak şekilde ve soğuk suyla yaptim.
Kornişondu hatta domates vs de yumuşaktı. Annem tuzda acayiplik vardı sanki dedi. Farklı bir marka almıştı da ama çok da koymuştu.Kornişon mu yoksa normal salatalık mı eğer normal salatalık ise onlar yumusuyor bence çoğunlukla.
5 litre için 2 yemek kaşıgı çok az 2 yemek kaşıgını ben büyük kavanoz için koyuyorum geçen yaptım bugün yedik kütür kütür olmuştu ölçüsü 5 litrelik bidonaKizlar gecen hafta salatalık ve acur turşusu yaptim. Tadi cok guzel olmuş ama salatalıklar hep erimiş.
Not: salamura tuzu kullandim 5 litre icin 2 yemek kasigi olacak şekilde ve soğuk suyla yaptim.
Icebilecekden bir tık fazla olmalıydı tuzu içindekiler de çekiyor tuzunuKizlar gecen hafta salatalık ve acur turşusu yaptim. Tadi cok guzel olmuş ama salatalıklar hep erimiş.
5 lik bidon için tuzu az olmus.Kizlar gecen hafta salatalık ve acur turşusu yaptim. Tadi cok guzel olmuş ama salatalıklar hep erimiş.
Kizlar gecen hafta salatalık ve acur turşusu yaptim. Tadi cok guzel olmuş ama salatalıklar hep erimiş.
Ters çevirmeyi önermiyorlar pek, tepkimeye girebilir ve paslanabilir.Aklima yeni geldi bir de asla hava almamasi lazim kapağını iyi kontrol edin ters cevirip bekletin su akiyor mu diye
Uzun sureli degil 1 kac saat sonra ceviriyorum.Ters çevirmeyi önermiyorlar pek, tepkimeye girebilir ve paslanabilir.
3 geri, 1 ileri tekniği var. Kapak bu şekilde sağlam kapanıyormuş.
Litre basina limon tuzu fazla olmamis mi ekşi olmasin sonraBende dun kurdum litre basina bir kadik kaya tuzu bir kadikti limon tuzu koydum 9 litre kurdum salatalik ksrnabahar ve fasulye seklinde ilk kez denedim bakalim nasil olcak
İnternetten aldim tarifi oyle gisteriyorduLitre basina limon tuzu fazla olmamis mi ekşi olmasin sonra
Guzel olur insallah :) ben 5 litreye 1 kasik limon tuzu atiyorumİnternetten aldim tarifi oyle gisteriyordu
Hayatimda ilk defa denedim bakicaz artik insallah iyi olur Allah herkese agiz tadiyla yemeyi nasip etsinGuzel olur insallah :) ben 5 litreye 1 kasik limon tuzu atiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?