- 22 Eylül 2023
- 134
- 165
- 18
- 33
- Konu Sahibi desenlihali
-
5 litre tursuya 2 yemek kasigi tuz az erir tabii. En az 5 kasik eklemen lazimKizlar gecen hafta salatalık ve acur turşusu yaptim. Tadi cok guzel olmuş ama salatalıklar hep erimiş.
Zaman gectikçe yenecek hali kalmaz muhtemelen suyu da çektikçe
Salatalıklar neden erir turşu icinde?
Erimemesi icin ne yapmam lazim?
Not: salamura tuzu kullandim 5 litre icin 2 yemek kasigi olacak şekilde ve soğuk suyla yaptim.
Erken degil aslinda muhtemelen onun da tuzu az olmusBende geçen hafta salatalık turşusu kurdurdum anneme.
İlk defa suyunda kararma gibi bişey olmuş.
Herkes çok erken kurmussunuz dedi moralim bozuldu.
Ama tursularin erimesi tuzuna bağlı diye biliyorum.
Zeytin bidonlarina kurdum sari kapakli olanlarneye kurdunuz turşuları? hiç kullanılmamış kaplarda turşu daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluyor.
sarı kapaklılarda annemde kurardı öyle erirdi. şu su şişeleri varya 5lt olanlar benim bir tanıdığım onlara kuruyor içne tek tek atıyor ağzı dar ama hızlı oluyo suyunu sirkesini tuzunu falan atıp serin bir yerde muhafaza ediyor. Yiyecekkeri zamanda şşenin üst kısmını kesip büyük cam şişelere boşaltıyo hiç eridiğini görmedim turşusununZeytin bidonlarina kurdum sari kapakli olanlar
Cam kavanozlarim da vardi 2 litrelik
Toplam 7 litre yapmisim allahtan az oldu hemen yer bitiririz ziyan etmeden
Tuzu iyi ayarlarsan erimez ben biraz limon tuzu da ekliyorum.sicak suyla hic denemedimCok tecrubeli degilim mesele tuzla cozulecekse cok sevindim rahatladim kizlar sagolun
Bugun yine aldim turşuluk her litre icin 1 yemek kasigi koycam bakalim yine eriyecek mi
tuz fazla olsa da erime yapar mi peki?
Sıcak suyla salatalik tursusu deneyeniniz var mi o nasil oluyor?
Cok tecrubeli degilim mesele tuzla cozulecekse cok sevindim rahatladim kizlar sagolun
Bugun yine aldim turşuluk her litre icin 1 yemek kasigi koycam bakalim yine eriyecek mi
evet benim kv de sıcak suyla kuruyorYengem hep sıcak suyla yapar
Kütür kutur asla erimez
Limon tuzu ciddi anlamda zararlı. Hatta yasak bazı ülkelerde.Tuzu iyi ayarlarsan erimez ben biraz limon tuzu da ekliyorum.sicak suyla hic denemedim
Evet biliyorumLimon tuzu ciddi anlamda zararlı. Hatta yasak bazı ülkelerde.
5 lt ye tuz az olmus daha fazla koyun tuzu ve kaynamis suyla kavanozda deneyin asla yumusamaz ben hep kaynar suyla koyarim dibine 5 6 tane nohut 3 4 sarmisak ..Kizlar gecen hafta salatalık ve acur turşusu yaptim. Tadi cok guzel olmuş ama salatalıklar hep erimiş.
Not: salamura tuzu kullandim 5 litre icin 2 yemek kasigi olacak şekilde ve soğuk suyla yaptim.
Kizlar gecen hafta salatalık ve acur turşusu yaptim. Tadi cok guzel olmuş ama salatalıklar hep erimiş.
Annem fazla koymuştu. O da yumuşamıştıCok tecrubeli degilim mesele tuzla cozulecekse cok sevindim rahatladim kizlar sagolun
Kornişon mu yoksa normal salatalık mı eğer normal salatalık ise onlar yumusuyor bence çoğunlukla.Annem fazla koymuştu. O da yumuşamıştı
1 yemek kaşığı tuz 9 gram sanırım. Acaba makbul olan yüzdelik 0,9 mu? Öyle ise en temizi serum fizyolojik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?