Türkiyeyi çok özlüyorum :(

ama bu mantıkla sende sadece 6 ay yaşamışsın Tr'de Doux? bu durumda senin savunmanı da "komik" olarak nitelendirmek mi gerek? nereden biliyorsun ki buradakilerin sadece tatile gittiklerini ve o şekilde bilgi sahibi olduklarını? biz kıyaslamamızı yapıyoruz keşke sende bizlere laf atmak yerine kıyaslamanı yapsaydın.. ha ırkçılık konusunda senin gördüğün o 1 kişi, bizim bir gün içinde uğraşmak zorunda kaldığımız yığının içinde damla bile değil..

Ben tatil haricinde türkiyede yasadim diyorum. Hani sizinde hep savunmaniz oluyor ya.. bunlar bir ay tatile geliyor tabi hayat onlara güzel gibisinden. 6 ay gayet yetti. Ve türkiye dörtdörtlük demedim zaten ama güzel rahat yasayabilirim eger temelli dönersem diyorum.
Ben irkcilik ile büyüdüm. Bende hergün ugrasmak zorunda kaldim. O anlattigim 1 kisi yi misal olarak verdim. Tek tek yasadiklarimi yazsam sayfalar yetmez.
Hem sizi zaten cok kati görüyorum bu konularda. Yurtdisinda yasayan insanlarin acisina tuz basiyorsunuz her defasinda.
Siz türkiyeyi hergün sikayet ediyorsunuz. E biz yasadigimiz ülkeyi niye sikayet edemiyoruz kötü yanlarini anlatsak tasa tutuluyoruz adeta. Bu ülkede siz mi yasiyorsunuz yoksa biz mi? Biraz saygi...

ama bu mantıkla sende sadece 6 ay yaşamışsın Tr'de Doux? bu durumda senin savunmanı da "komik" olarak nitelendirmek mi gerek? nereden biliyorsun ki buradakilerin sadece tatile gittiklerini ve o şekilde bilgi sahibi olduklarını? biz kıyaslamamızı yapıyoruz keşke sende bizlere laf atmak yerine kıyaslamanı yapsaydın.. ha ırkçılık konusunda senin gördüğün o 1 kişi, bizim bir gün içinde uğraşmak zorunda kaldığımız yığının içinde damla bile değil..

aaa öyle deme, kadın gözünü dikip bakmış, bundan daha vahşi bişi düşünebiliyo musun?
misal daha bi süre önce türkiye'de sabah 11de beni önce gözle sonra sözle taciz eden bi herife "hadi işine dayı" dedim diye herif bana sokak ortasında pata küte saldırdı. suratıma kaç tane yumruk yedim, yere düştüm, dizim çatladı. istanbulun en -sözde- lüks semtlerinden birinde, herkesin ortasında oldu. bi kişi durup yardım etmedi. polis hiçbir şey yapmadı. zaten olsa olsa açılacak dava "basit yaralama" davası, onun da kanunda doğru dürüst cezası bile yok, para cezası var. o para cezası bile verilmiyor genelde. ve dava, olaydan taaaa aylar, yıllar sonraya koyuluyor. bir de bir sürü abuk subuk polisle muhatap oluyorsun, yerini bulsalar onlar herkesten önce taciz ederler seni.
ya da mesela daha geçenlerde, 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden 20 kişinin "çocuğun rızası" vardı gerekçesiyle cezasız salıverilmeleri... bir değil, bin değil, yüz bin değil... bu ülke koskoca bir tecavüzcü. kültürüyle, kanunuyla, insanıyla... tecavüzcü. hem de ensest, pedofili, zoofili bi tecavüzcü.
trans bireylere yapmadıkları işkence kalmayan ama sonra gidip üstüne para vererek o translarla ilişkiye giren sümük gibi heriflerin ülkesi burası.
cinsel ilişkiden anladığı şey, eşeğe tecavüz etmek olan yaratıkların ülkesi. her bir kadının, çocukluğundan itibaren tacize uğramaya başladığı bir ülke burası.
sonra ne halt konuştuğu belli olmayan, bi garip milliyetçi hassasiyetleri olan tipler "ama bunlar her yerde var bi kere tımam mıı bidi bidbdödöb bid öbidbi" falan diyorlar. ya he he ablacım.
ayrıca objektif bakan herkes, avrupa'da sadece 1 hafta tatil yapsa bile bu gerçeklerin farkına çok rahat varır.
zira ben türkiyede 1 hafta tatil yaptığımda bile türkiye'nin ne kadar iğrenç bir yer olduğunu hızlandırılmış bir özet şeklinde harikulade biçimde deneyimliyor ve görebiliyorum.

Ben tatil haricinde türkiyede yasadim diyorum. Hani sizinde hep savunmaniz oluyor ya.. bunlar bir ay tatile geliyor tabi hayat onlara güzel gibisinden. 6 ay gayet yetti. Ve türkiye dörtdörtlük demedim zaten ama güzel rahat yasayabilirim eger temelli dönersem diyorum.
Ben irkcilik ile büyüdüm. Bende hergün ugrasmak zorunda kaldim. O anlattigim 1 kisi yi misal olarak verdim. Tek tek yasadiklarimi yazsam sayfalar yetmez.
Hem sizi zaten cok kati görüyorum bu konularda. Yurtdisinda yasayan insanlarin acisina tuz basiyorsunuz her defasinda.
Siz türkiyeyi hergün sikayet ediyorsunuz. E biz yasadigimiz ülkeyi niye sikayet edemiyoruz kötü yanlarini anlatsak tasa tutuluyoruz adeta. Bu ülkede siz mi yasiyorsunuz yoksa biz mi? Biraz saygi...

aynen ben de onu anlatıyorum, saygı.. siz 6 ay yaşamışsınız ama sanki burada yıllarca yaşamış gibi konuşuyorsunuz.. oysa ben 6 sene yaşadım ve işim orada olduğu için hala gidip geliyorum mecburen.. aradaki farkı çok iyi ayırt edebiliyorum.. kaldı ki ben ülkeyi batırmıyorum, yaşadıklarımızı, karşılaştıklarımızı yazıyorum.. yazdıklarımın içinde yalan- yanlış olan herhangi bir bilgi varsa lütfen yazın.. ama oradan Tr'yi savunmak çok tuhaf oluyor.. hele hele "asgari ücret alan da ayağını yorganına göre uzatsın" mantığı boşuna yazdığımı da gösteriyor zaten..

yurtdışında yaşayan insanlar yaralarına tuz basıldığını düşünüyorlarsa istedikleri an gelebilirler.. en fazla asgari ücret alır, ayaklarını yorganlarına göre uzatırlar sevgili Doux :KK66:

bırak "rahat" yaşamayı, "yaşayamazsın" diyoruz biz de sana.
bi gece sokağa çıkarsın, tecavüz edip öldürülürsün. the end.

Konu sahibi ben degilim. Carsi sadece bir ornekti. Cabalarim var. Universite okudum. Turkiyede olsam hemen ise baslardim burda bi iki sene aksadi. Ama hayallerime yaklastim. Sevil mesajini cok aradim cevap yazmak icin:KK49:ayrica burdaki turkler biraz garip. Kultur catismasi vs yuzunden. Onun icin on yargilari var. Insani bilmeden hemen kucuk goruyorlar. Ama hepsi degil tabi
Kusura bakmayın, niye konu sahibesi yazmış gibi geldiyse bana : )
Ne güzel sıkışıp kalmamışsınız, en iyisi insanın kendine yatırım yapması.

aynen ben de onu anlatıyorum, saygı.. siz 6 ay yaşamışsınız ama sanki burada yıllarca yaşamış gibi konuşuyorsunuz.. oysa ben 6 sene yaşadım ve işim orada olduğu için hala gidip geliyorum mecburen.. aradaki farkı çok iyi ayırt edebiliyorum.. kaldı ki ben ülkeyi batırmıyorum, yaşadıklarımızı, karşılaştıklarımızı yazıyorum.. yazdıklarımın içinde yalan- yanlış olan herhangi bir bilgi varsa lütfen yazın.. ama oradan Tr'yi savunmak çok tuhaf oluyor.. hele hele "asgari ücret alan da ayağını yorganına göre uzatsın" mantığı boşuna yazdığımı da gösteriyor zaten..

yurtdışında yaşayan insanlar yaralarına tuz basıldığını düşünüyorlarsa istedikleri an gelebilirler.. en fazla asgari ücret alır, ayaklarını yorganlarına göre uzatırlar sevgili Doux :KK66:

kirmizi ile isaretledigim sözler ne alaka anlamadim?
Ben türkiye yi savunmadim - ben türkiyede yasayabilirim dedim..
Her ülkede iyi kötü olaylar oluyor dedim..
Asgari ücret alan ayagini yorganina göre uzatsin diye birsey mi demisim yoksa savunmusum mu bu cümleyi?
Önyargilariniz var yurtdisinda yasayanlara karsi maalesef.
Benden bukadar..iyi günler

Sanırım burada yazan arkadaşların sapla samanı karıştırdığı nokta şu: türkiyede en asgari insan haklarının bile olmadığını söylüyoruz. Yok. Her an tacize uğruyorsun, her an tecavüze uğrayabilirsin, her an öldürülebilirsin, bunları yapan da ceza bile almaz. Böyle bir ülkeden bahsediyoruz. Hele hele eşcinselsen, biseksüelsen, ne biliyim Ermeni'ysen, Kürt'sen, cinselliğini özgürce yaşayan, bastırmayan bir kadınsan, istediğin kıyafeti giyme özgürlüğünü kimsenin engellemesine izin vermiyorsan falan... Tam s.çtın. Şimdi ağzına s.çacaklar, arkandan da oh olsun diyecekler =)

kirmizi ile isaretledigim sözler ne alaka anlamadim?
Ben türkiye yi savunmadim - ben türkiyede yasayabilirim dedim..
Her ülkede iyi kötü olaylar oluyor dedim..
Asgari ücret alan ayagini yorganina göre uzatsin diye birsey mi demisim yoksa savunmusum mu bu cümleyi?
Önyargilariniz var yurtdisinda yasayanlara karsi maalesef.
Benden bukadar..iyi günler

yok onu sana yazmadım zaten, biliyorum senin söylemediğini.. arka sayfalarda bir arkadaş yazdığı için söyledim, üşendim onun mesajını alıntılamaya.. nasıl olsa okuyup üzerine alır, alırsa şayet..

yahu yurtdışında yaşayanlara niye önyargım olsun.. tam tersi aman gelmeyin diyoruz..

bırak "rahat" yaşamayı, "yaşayamazsın" diyoruz biz de sana.
bi gece sokağa çıkarsın, tecavüz edip öldürülürsün. the end.

Ilginc..
Ozaman ben 6 ay boyunca nasil yalniz yasadim ve öldürülmedim acaba ? :KK53:
Hatta seyahat ettim yurt ici bol bol.

Ha.. haksiz degilsiniz biliyorum.. ama okadar da degil yahu :KK14:

Irkçılık, her nerede her kim tarafından her kime karşı yapılıyorsa yapılsın, bir hastalıktır.
Ama ırkçılığın tanımını iyi bilmek lazım. Mesela ben türkiyeli olsun ortadoğulu olsun... buraların erkeklerinden tiksiniyorum, kaldırımda görsem yolumu değiştiririm. Bu tiksintimin sebebi sahip oldukları ırktan dolayı değil, sahip oldukları iğrenç, mizojinik (kadın düşmanı), hastalıklı, sapkın kültürden ve zihniyetten dolayı.
Dolayısıyla gayet kültürsüz, rahatsız edici, hanzo, hak hukuk, saygı, eşitlik bilmeyen bir türke gösterilen negatif tutumu da hemen ırkçılık olarak yaftalamazdım. Şahsen benim karşıma çıksa aynı tip, ben daha beter bir tutum gösterirdim çünkü.

Yalnız şunu belirtmek isterim hani deniyor ya el kol sallana sallana suç işlenmiyor diye, gayet de işleniyor.
Hatta pedofiller de insan ve hakları var diye hafta sonu izinli çıkarılıyorlar, o izinde yine yapıyorlar. Yani sanıldığı gibi caydırıcı yasaları yok, aksine pis sapığı hakkı var diye çıkarıyorlar. İnanılmaz karşı olduğum saçmalıkları var.

Ilginc..
Ozaman ben 6 ay boyunca nasil yalniz yasadim ve öldürülmedim acaba ? :KK53:
Hatta seyahat ettim yurt ici bol bol.

Ha.. haksiz degilsiniz biliyorum.. ama okadar da degil yahu :KK14:

Gerçekten o kadar. Keşke o kadar olmasa ama öyle. Türkiyede hayatta kalmak bile tam anlamıyla şans. Ama buna da yaşamak denirse tabi. İnsanlar yaşamıyor ki türkiyede, sadece hayatta kalmaya çalışıyorlar.

Aklıma şey geldi. Bir sabah evdeyken gözüm Müge Anlı'nın programına takıldı. Norveçli adam ailesini arıyor falan. Norveçli televizyoncular da gelmişti. Norveç'te böyle olaylar çok az oluyormuş da Türkiye'de ne kadar diye sormuşlar. Müge Anlı da 'Burada da az oluyor dedik' dedi. Sanki adamların elinde internet yok. Kimden neyi saklıyorsunuz ki? Müge Anlı sırf kendi programından kolaj yapıp verse bile olurdu.:KK70:
Gurbetçi domestik kadın mode: ON
Çoq öslüyorum :/ Keşke bi komşum olsaydı da kahve içseydim onunla. Birbirimizin tabaklarını da yemekle doldurup geri yollardık. Milliyetçilik, ırqçılık, böhüüü :/
Gurbetçi domestik kadın mode: OFF

Biz de tl ödüyoruz. Ama fiyatlar her gün değişiyor. Malesef sabit değil. Dolar bir yılda 2.12den 2.70e çıktı. Ekonomi 101 :) istanbul lüks de lüksünü mü görüyoruz. :KK43: başka yerde iş olsa durur muyuz?

Asgari ücrete yakın bir para ile geçiniyoruz o yüzden nasıl bir yaşam koşulundan bahsetmemi bekliyorsunuz ki ? Yaşadığımız yerde kira fiyatları yaklaşık olarak 1000 lira üstelik nüfus az falan da değil.Söylemesi kolay bir yollarını bulurlar demek ama olmuyor işte...
Onun dışında ben zaten böyle bir şey söylediğinizi iddia etmedim.Benim kızdığım nokta ne biliyor musunuz ? Gelişmiş ülkenin neden gelişmiş olduğunu sorgulamadan nasıl battığını ya da batacağını konuşmak.Önce bir kendimize bakalım sonra Almanya'ya,Belçika'ya bakalım değil mi ? Ya da onu geçiyorum bizim ülkede halk arasında bir uçurum var mı,işçinin aldığı para yetiyor mu,bir aile ortalama nelerle besleniyor,et tüketimi nasıl bunları öğrenmek sanki Türk milleti için daha faydalı.Çünkü burada Almanların nasıl battığını okumak benim karnımı doyurmuyor.
Ha ayrıca insan hakları ya da kadın hakları konusunda lütfen bir ayınızı Güneydoğunun herhangi bir ilinde geçirin.Bakalım yalnız bir kadın olarak sokakta kaç saat yürüyebileceksiniz ? Zaten bu bile başlı başına şu ülkeden kaçıp gitmek için bir sebep.

Sevgili arkadaşım, elbette türkiyede akla hayale gelmeyecek iğrençlikte şeyler yaşanıyor. Hem de Allah'ın her günü, günün her saniyesi.
Medyaya yansıyanlarsa o yaşananların sadece çok çok çok çok çok çok küçük, ufacık bir kısmı.
Dünyanın her yerinde boktan, ruh hastası, psikopat, sapık insan olabilir. Her yerinde. En refah, en gelişmiş ülkesinde bile. Fakat 5-10, 1000-5000 hatta 100.000-200.000 bin sapık insanla dolu bir ülkede olmakla, sapıklığın adeta kültür haline geldiği bir ülkede olmak aynı şey değil, bu gerçeğin üstünü örtmeye çalışmaktan vazgeçin artık.
Türkiye dediğin yerde sapıklık adeta bir kültür haline gelmiş durumda. Hat safhada kadın düşmanı ve sapkın bir kültür var ve türkiye topraklarında yaşayan neredeyse herkes bu kültür sebebiyle sapkın ve hastalıklı zihniyetlere sahip. Herkes diyorum bak.
HERKES.
Türkiyede daha altına s.çmayı yeni bırakmış küçücük oğlan çocuklarının bile ilk öğrendiği şey: karşı cinsi taciz etmek, kız çocuklara laf atmak, küfür etmek oluyor.
Türkiyede kadına hakaret içeren küfürlerle dolu tek bir cümlesi olmayan erkeği çok nadir bulursun. Her laflarında noktalama işareti gibi kadına ve kadın cinsiyetine dair her şeye hakaret ediyorlar.
Türkiyede ev içi emeği sömürülmeyen kadın çok nadir bulursun. Türkiyedeki erkeklerin neredeyse tamamının tek bildiği şey k.çlarını devirip televizyon izlerken, evdeki kadınları kendilerine hizmet ettirmektir. Belki kırk yılın başına bir salata yapmaya yardım ederler ama, yalan yok ^^
Türkiye sokaklarında tacize uğramadan yürüyemezsin, gündüz vakti bile. Gece vakti çıktıysan zaten tecavüze uğramayı ve öldürülmeyi hemen hemen garantiledin, bir de üstüne hakettin demektir.
Kanunlar mı? Onlar zaten hak getire. Tacizcilere, katillere, tecavüzcülere, kadına şiddet uygulayanlara bir madalya vermediği kalıyor "yüce" türk adaletinin.

Almanya zaten çok iyi bir yer değil çünkü çok kozmopolit. Dünyanın her yerinden her türlü göçmeni almış. Nerde 3. dünya ülkesinden gelmiş göçmen var, hepsi Almanya'da cirit atıyor, başta türkler olmak üzere. Böyle kozmopolit bir ülkede de elbette çeşitli suçların var olması normal. Ama orası Almanya işte. Adamın ç.künden kan alırlar bir kanunsuzluğa bulaştığı zaman. O yüzden de ne kadar rezalet bir zihniyetten, kültürden gelen 3. dünya vatandaşlarıyla dolu olursa olsun, hiç kimse elini kolunu sallaya sallaya suç işlemeye cesaret edemiyor orada. Ederse de hakettiği cezayı bir güzel alıyor.

Kızlar görüşlerinize saygı duyuyorum, ALLAH yardımcınız olsun - konuyu daha fazla uzatmayacağım. Sizin çektiğiniz zorlukların bazılarını biz de çekiyoruz, şikayetlerimi dile getireyim derken suçlu gibi hissettim kendimi. office office beni insanları aşağılıyormuşum gibi göstermen; neyse eyvallah :)

Kızlar görüşlerinize saygı duyuyorum, ALLAH yardımcınız olsun - konuyu daha fazla uzatmayacağım. Sizin çektiğiniz zorlukların bazılarını biz de çekiyoruz, şikayetlerimi dile getireyim derken suçlu gibi hissettim kendimi. office office beni insanları aşağılıyormuşum gibi göstermen; neyse eyvallah :)

hayır, burası hakkında bilginin olmadığını söylüyorum.. haber spikerleri bile "yarın ruh sağlığınızı kaybetmezseniz görüşürüz" diyorlar.. bak senin "aşağılama" olarak düşündüğün şeyi yaşıyor insanlar burada.. onu anlatıyoruz saatlerdir..

ayrıca sokağa çıktığınızda hangisini görmek istersiniz?
ilki norveç diyarlarından, ikincisi deutschland deutschland über alles, üçüncüsü gözümüzün bebeği, canımızın için hollanda, sonuncusu da malum...
(yakışıklı türk erkeği diye arattım, çıkan bu valla =D )

tartışma bitmiştir. konu kilit=D

Eklentiler

• andreas mikkelsen rajd ypres irc rsme dzien 1 (2).JPG
    andreas mikkelsen rajd ypres irc rsme dzien 1 (2).JPG
    82 KB · Görüntüleme: 74
  • c59c6dd3163e67d1e945b0dac03e9de8 (1).jpg
    c59c6dd3163e67d1e945b0dac03e9de8 (1).jpg
    10,2 KB · Görüntüleme: 78
  • 2j1odpj.jpg
    2j1odpj.jpg
    40,8 KB · Görüntüleme: 58
  • hqdefault.jpg
    hqdefault.jpg
    21,9 KB · Görüntüleme: 68
Gerçekten o kadar. Keşke o kadar olmasa ama öyle. Türkiyede hayatta kalmak bile tam anlamıyla şans. Ama buna da yaşamak denirse tabi. İnsanlar yaşamıyor ki türkiyede, sadece hayatta kalmaya çalışıyorlar.

Gercekten garipsiyorum böyle konusanlari.
Hani türkiyede hic yasamis olmasam korkacagim o derece :KK70:

Ama bunlar televizyon yüzünden oluyor sanirim. Insanlara niyeyse cok korku salmaya basladilar son yillarda türkiyede.
Insanlar huzursuz ve tetikte oluyorlar böylelikle.
Avrupada bir olay yasaninca bizim haberlere cikmiyor..nadir cikiyor.
Birde su an bile kötü olaylar yasaniyor dünyaca. Ama hicbiri haber malzemesi olmuyor.
Eger olsa aa bak bu ülkede hep böyle olaylar yasaniyor dersiniz ister istemez iyi kötü bir fikir belirir aklinizda.
Ister akilli okumus bir insan olun televizyon yinede bir iz birakir üzerinizde.
Televizyonun gücü okadar cok ki. Yani en gec gezi olaylarindan sonra insanlar birsey fark eder ve tv izlemeyi birakir dedim ama yok yani. Korku sahnelerini izlemeye aptallasmaya ve koyun gibi yönlendirilmeye devam..

Gercekten garipsiyorum böyle konusanlari.
Hani türkiyede hic yasamis olmasam korkacagim o derece :KK70:

Ama bunlar televizyon yüzünden oluyor sanirim. Insanlara niyeyse cok korku salmaya basladilar son yillarda türkiyede.
Insanlar huzursuz ve tetikte oluyorlar böylelikle.
Avrupada bir olay yasaninca bizim haberlere cikmiyor.
Birde su an bile kötü olaylar yasaniyor dünyaca. Ama hicbiri haber malzemesi olmuyor.
Eger olsa aa bak bu ülkede hep böyle olaylar yasaniyor dersiniz ister istemez iyi kötü bir fikir belirir aklinizda.
Ister akilli okumus bile olun televizyon yinede bir iz birakir üzerinizde.
Televizyonun gücü okadar cok ki. Yani en gec gezi olaylarindan sonra insanlar birsey fark eder ve tv izlemeyi birakir dedim ama yok yani. Korku sahnelerini izlemeye aptallasmaya ve koyun gibi yönlendirilmeye devam..

komiksiniz=) ama her yerde böyle konuşmayın, çok gülerler.

X