Ya ne demessiniz burda o sizin cok övdügünüz yurt disinda "medeni" insan dolu..doluu
Avrupada dogdugum yasadigim ülkenin dilini sakir sakir bilen ben. Gecenlerde nasil hor görüldüm asagilandim bir bilseniz
..kadin durusuyla bakislariyla beni öldürmeye calisti sanki
..
Birde bana en son okuman varmi diye laf sokmaya calisti stresli bayanimiz. Keske deseydim buranin insanlarindan bile daha cok hakimim sizin dilinize diye. Zamaninda okulda dil dersinde bu ülkenin insanlarindan daha iyi puan alirdim. Kendini dilini bilmez insanlar irkcilik yapiyor bana! Cok acinasi bir durum öyle degil mi? Daha nice böyle yasanmisliklar var. Hatta bu kücük bile kalir.. ama en son bu olay basima geldi iste. Valla gücendim kirildim.
Ayrica Lütfen yurtdisina sadece tatile cikmis insanlar bize buralarin nasil oldugu anlatmasin ! Sizde komik duruma düsüyorsunuz benim gözümde.
Türkiyede yarim sene yasamis biri olarak diyebilirim ki ordaki yasam daha güzeldi benim icin hatta mecbur olmasam dönmiyecektim. Yinede gözümü acmis oldugum bu ülkeden tamamen kopacagimi sanmiyorum. Cunku kültürüne insanina herseyine alismislik var. Baba ocagi gibi bisey bu his. Ama Türkiyede gayet güzel bir hayat gecirebilecegimi görmüs oldum.
Ama tabiki her ülkenin iyi kötü yani vardir elbet. Ne türkiye dörtdörtlük ne baska ülkeler. O yüzden bu konuda tartismaya gerek yok. Senin sekerin daha tatli gibisinden
Ve insan haklari dediginiz sey sadece kuru bir laf avrupada.. cogu ülkelerde. Türkiyede de elbet öyle olacak.
Ama böyle konularda daha derine inmeyi ve tartismayi sevmiyorum. Cunku bazi insanlar daha kör ve kapali bazi seyleri kendisi yasamasi ögrenmesi lazim ki anlasin neyin ne oldugunu.
Herneyse.. aslinda önemli olan insanin yaninda sevdikleri olmasi.. gerisi bos