Türkiye'ye temelli dönüş

Hiç katılmıyorum, her ülkede böyle şeyler yok. Japon kılıçlı adam sokağa fırlayıp kızı doğradı, düğünde havaya ateş açanlar 3 kişiyi vurdu, dolmuştaki şortlu kadına yumruk/tekme gibi haberler emin olun sadece bizim ülkede var.

Erkek arkadaş kızı camdan attı, adam kadını varile koyup yaktı, koca boşanmak isteyen kadını çocuklarının önünde öldürdü haberlerini Avrupada 1 kez olsun duymadım. Bu kadar vahşi şekilde kadın cinayeti sadece bizim ülkede ve Hindistan taraflarında var. Bunları geçtim kadınsan akşam saatlerinde sokakta yürünmüyor özellikle İstanbulda. Tanıdığım pekçok erkek ben erkek halimle korkuyorum, kadınlar araçları varsa bile dikkatli olsunlar dedi şaka gibi.

Hani iyi denilecek bir semtte oturuyorum İstanbulda oyle olayli biyer degildir ama yine de çok güvenli olduğunu dusunmuyorum, o kafa rahatlik yok yani.

Ama avrupada oyle değil gecenin bi yarisi ustumde mini elbisemle sokakta da yururken hiç rahatsiz edilir miyim diye dusunmedim, korkmadim, endişelenmedim birakin öldürülmeyi sözlü olarak dahi rahatsiz edemez ceza cok. Dunyanin her yerinde ol mu yor.

Hani iyi denilecek bir semtte oturuyorum İstanbulda oyle olayli biyer degildir ama yine de çok güvenli olduğunu dusunmuyorum, o kafa rahatlik yok yani.

Ama avrupada oyle değil gecenin bi yarisi ustumde mini elbisemle sokakta da yururken hiç rahatsiz edilir miyim diye dusunmedim, korkmadim, endişelenmedim birakin öldürülmeyi sözlü olarak dahi rahatsiz edemez ceza cok. Dunyanin her yerinde ol mu yor.

Elbette, yine de dikkat etmek gerekiyor hele ki İstanbul'da. İyi bir yerde oturuyorsan o taraflardan çok uzaklaşmamak gerekiyor bence. Onun dışında dediğim gibi Türkiyede iyi yaşamanın ilk şartı para, şu günlerde çok para. Konu sahibesi ev peşinatı olarak en az birkaç milyon lira toplamadan dönmesin diyorum. Diğer türlü gelip de ortagelirli olarak yaşamanın hiçbir mantığı yok. Paran yoksa sağlığa erişimin çok zor çok sıra bekliyorsun, spor olanakllarına erişimin zor, dışarda gezme lüks .. paran yoksa Türkiye akıl karı değil.

Ben de aynı soruyu soruyordum kendime.
Niye öyle diyorsunuz a dostlar...konu sahibi anlatmış işte "her gün kapımın önünde heroin savaşları oluyor, emekliler yaldır yaldır ölüyor, Dr yok , uçak bileti 2500 CaD , asgari ücret 15 CAD demiş...kadın 16 yıldır orda yaşıyormuş niye inanmiyorsunuz?

Niye öyle diyorsunuz a dostlar...konu sahibi anlatmış işte "her gün kapımın önünde heroin savaşları oluyor, emekliler yaldır yaldır ölüyor, Dr yok , uçak bileti 2500 CaD , asgari ücret 15 CAD demiş...kadın 16 yıldır orda yaşıyormuş niye inanmiyorsunuz?
Ya şuna heroin deyip durma çocuğun suratına gülerken tukuruk sicratiyorum 🤣🤣🤣

piraye piraye durdum Piraye ciddi mi diye düşünüyorum şu an vallahi
Niye öyle diyorsunuz a dostlar...konu sahibi anlatmış işte "her gün kapımın önünde heroin savaşları oluyor, emekliler yaldır yaldır ölüyor, Dr yok , uçak bileti 2500 CaD , asgari ücret 15 CAD demiş...kadın 16 yıldır orda yaşıyormuş niye inanmiyorsunuz? Niye bana taktınız kafayı? Ben kanadaya ayak basmadim nerden bilicem yav?

Son düzenleme:
Oldu mu o kadar yav? Ben herşeyi 50 liralık alıyorum. Hiç farketmedim o yüzden....
Benden önce davranan olmuş ama ben de geri kalmayayım

ben olsam dönmeyi aklımın ucundan bile geçirmezdim. şu durumda dön dön diye ağlanıp beni gönülsüz eden üzüleceğimi kahrolacağımı bilerek hergün dırdır edip beni sıkıntıya sokan ailenin de sevgisinden şüphe ederim açıkçası. 16 yıl dilekolay, artık sizin öncelikli aileniz kocanız. bir evin içinde kimle yaşıyorsanız o evdeki huzuru, kendi huzurunuzu ve eşinizin huzurunu düşünemk zorundasınız bence. Manipülasyona gelmeyin, emeklerinizi çöpe atmayın.

Niye öyle diyorsunuz a dostlar...konu sahibi anlatmış işte "her gün kapımın önünde heroin savaşları oluyor, emekliler yaldır yaldır ölüyor, Dr yok , uçak bileti 2500 CaD , asgari ücret 15 CAD demiş...kadın 16 yıldır orda yaşıyormuş niye inanmiyorsunuz? Niye bana taktınız kafayı? Ben kanadaya ayak basmadim nerden bilicem yav?
Gözümde telefonunu çıkar diyen dayılar canlandı şu an

Şu an imkanım olsa koşa koşa giderdim. Çevremdekiler ay nasıl ailenden o kadar uzağa gitmek istersin diyor mesela, ama napim. Ben aileme çok düşkünümdür, yine de dönmezdim valla. Ne kadarrrr kötü olursa olsun Türkiye kadar olamaz, gerçekten söylüyorum insanlar Aç!

Konu çok derin, ailenin evlatligi gibi diyeyim anlayın, yüzüne gülüp kullanan cinsten, o nedenle yalnız bırakamıyorum anında manipüle ediyorlar ve huzurum kaçıyor.
Şimdi de senin ailen seni manipüle ediyor, huzurunuzu kaçıyor ve yanlış bir karar verdirmek üzere:)
Bu arada çoluk çocuğun var mı?
Kesin dönüşle onları türk hocalara emanet edersen bir ömür arkadaş ortamında kulaklarınızi çinlatirlar
Ben İstanbul'un en pahalı semtlerinin birinde oturuyorum, daha dün bizim semtten bir kadın kezzap atmış gelene geçene pencereden.
Sağlık sistemini de kim övdü ya? Alt tarafı bozuk gözüme gözlük numarası alacağım Allah sizi inandırsin beş hafta boş yer aradım. Şile hastanesi disinda yer açılmıyor İstanbul'da. Özele gitsen gecekondu semtinde en ucuz hastane 400 lira diyor,evime yakın olanlar daha fazla. En son biri iptal etmis sağolsun, bildiri geldi hemen aldım ,gittim doktora.
Benimkisi gözlük numarasıydi,acelesi yok diye bekledim. Ya önemli bir şeyim oldaydi? Artık poliklinikler randevusuz da almıyor, insanlar haftalarca randevu kovalayip bir de onbeş gün sonrayı beklemek yerine özele gidiyorlar.
Ananem geçen hastanede yattı, bir sebepten devlete gidememiş, o alet mi yokmuş bilmiyorum, beş gün özelde yattı, sekiz bin ödedi çıktı. Yani hangi yaşlı bunu nasıl ödesin? Devlet de "yok" diyip gönderiyor.
Kaldı ki özeller insanı daha beter hasta ediyor. En basit örnek annem özelde test verdi , ileri derece protein çıktı idrarda. Böbrekte kaçak var dediler, az daha yatışı yapılacakti. Ama kendini iyi hissediyordu, öyle yatis yapacak gibi değil...bir doktor arkadaşın yönlendirmesiyle başka hastanede test yaptı, protein sınırda bile çıkmadı, normal cikti. Hastaneyi şikayet ettik ama sonuç yok... Eğer yönlendiren olmasa belki de kadın yatış yapacak, bir sürü test yapacak, gereksiz ilaçlar alacak sonra da düzeldi diye 'allah razı olsun' deyip binlerce lira ödeyip çıkacaktı...

Şu an imkanım olsa koşa koşa giderdim. Çevremdekiler ay nasıl ailenden o kadar uzağa gitmek istersin diyor mesela, ama napim. Ben aileme çok düşkünümdür, yine de dönmezdim valla. Ne kadarrrr kötü olursa olsun Türkiye kadar olamaz, gerçekten söylüyorum insanlar Aç!
Gecen gün sosyal medyada bir teyze ile tartıştım,kendisi Almanya'da yaşıyor,gelmiş diyor ki;Türkiye'de insanlar akın akın alışveriş merkezlerine gidiyormuş,her evin önünde ikişer araba varmış bla bla.. ama nankörmüşüz biz.Onlar sabah beşte kalkıp işe gidiyormuş,Türkiye'de kimse çalışmıyormuş falan filan,deliriyorum yeminle deliriyorum😣.

Babanız ve kardeşiniz mi bakacak size dönseniz? Ya da holdingleri var da işe mi alacaklar? O kurulu düzen bozulur mu, yapmayın etmeyin. Benimde abilerim yurt dışında. Evet çok özlüyoruz ama artık daha sık gelebiliyorlar. Ayrıca durumları da çok iyi. Bize bile çok katkıları oluyor. Her geldiğinde de yengem hep yanında. Bugüne kadar bunu niye getirdin demedim o ne biçim laf. Özel vakit geçirebilirsiniz geldiğinizde de..

Ne kadar üzülsek de bazen bizim tr şartlarına göre iyi durumumuz olsa bile onlar kadar olamayız artık şu şartlarda. Gelmeniz saçmalığın daniskası.

Evet ablacım, Kanada'da uluorta, gündüz vakti silahlar ateşleniyor vatandaşlar vurulup yerlere düşüyor. Her yer cinayet vallahi, berbat. Şunu görüyorum ki, reisçilerin beyni sulanmış. 1 haftalığına tatile geliyorum, TVde habire şiddet habire hayattan soğuyorum. Sokakta insanlar her an random şekilde darpa uğrayabiliyor. Bizim toplumun acilen kendine gelmesi gerek, bu su götürmez bir gerçek. Her şey şahane, kalan her yer berbat diyerek şu ülkeye iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Acilen darpa daha çok ceza gelmeli, hiçbir ceza yok hangi haberi izlesem zanlılar ifade alınıp serbet bırakılıyor. Umarım sen de darp edilip karakolda hakkını aramak zorunda kalmazsın çünkü hakkını alamayacaksın.
Yav konu niye bana döndü. Ben demedim ki konu sahibi dedi. Tamam biz de muhteşem durumda değiliz bunu konu sahibi de bizden iyi biliyodur emin olun zaten ama kapısının önünde hergün heroin savaşı oluyorsa orda da hak hukuk yok demek ki....Ben de dönsün diyorum bu yüzden, evet bizim sokaklarimzda kadın kesmek serbest olduğu için çok mudehale edilmiyor haklısınız ama en azından kolluk güçlerimiz heroin savaşlarına izin vermiyor henüz çok şükür. Konu sahibi de sadece rahatsız olduğu şeyi vurgulamış. Ben de ona şeyettim doğal olarak....

Son düzenleme:
X