Türkiye'ye temelli dönüş

Hiç katılmıyorum, her ülkede böyle şeyler yok. Japon kılıçlı adam sokağa fırlayıp kızı doğradı, düğünde havaya ateş açanlar 3 kişiyi vurdu, dolmuştaki şortlu kadına yumruk/tekme gibi haberler emin olun sadece bizim ülkede var.

Erkek arkadaş kızı camdan attı, adam kadını varile koyup yaktı, koca boşanmak isteyen kadını çocuklarının önünde öldürdü haberlerini Avrupada 1 kez olsun duymadım. Bu kadar vahşi şekilde kadın cinayeti sadece bizim ülkede ve Hindistan taraflarında var. Bunları geçtim kadınsan akşam saatlerinde sokakta yürünmüyor özellikle İstanbulda. Tanıdığım pekçok erkek ben erkek halimle korkuyorum, kadınlar araçları varsa bile dikkatli olsunlar dedi şaka gibi.
Zaten konu sahibi oraya hiç değinmemiş ki dikkat edersen, burda "heroin savaşları" var demiş... Türkiye de Sokakta heroin savaşı hiç duymadım ben? Heroin günah allahtan, bizde yok çok şükür

Siz kendi isteginizle dönmüyorsunuz. Bunlar esinizi de ezer. Akrabagim iki sene döndü, ama orda ikiside istiyordu. O yüzden bütün sorunlara beraber gögüz geriyorlar. Ama gelir seviyeleri ve ekonomik rahatlari eskiye göre yok.

Zaten konu sahibi oraya hiç değinmemiş ki, "heroin savaşları" demiş... Türkiye de Sokakta heroin savaşı hiç duymadım ben?

Uyuşturucu Avrupada büyük şehirlerde de var ama şehrin her yerinde olmuyor. Getto tarzı göçmenlerin bol olduğu yerlerde satılıyor mesela, o da uluorta olmuyor belirli parklarda oluyor mesela. Uyuşturucu çatışması da her yerde, her zaman olmuyor zaten tek mahallede, gettoda oluyor. Konu sahibesi oraya gitmezse, uzağa taşınırsa sorun çözülür. Ben bizim TVde de meydan savaşı gördüm resmen Afganlar Suriyelilerle kapışıyordu, yer Esenyurt. Eeee biz orda yaşamadığımız için ucu bize dokunmuyor ama sokak meydan savaşı artık bizde de var.
Onun dışında Kanadada sokakta kimseye uluorta şiddet yok. İnsanlar genelde kibar ve güleryüzlü. kardeşim gitmiş, çok çok beğenmiş.

Uyuşturucu Avrupada büyük şehirlerde de var ama şehrin her yerinde olmuyor. Getto tarzı göçmenlerin bol olduğu yerlerde satılıyor mesela, o da uluorta olmuyor belirli parklarda oluyor mesela. Uyuşturucu çatışması da her yerde, her zaman olmuyor zaten tek mahallede, gettoda oluyor. Konu sahibesi oraya gitmezse, uzağa taşınırsa sorun çözülür. Onun dışında Kanadada sokakta kimseye uluorta şiddet yok. İnsanlar genelde kibar ve güleryüzlü. kardeşim gitmiş, çok çok beğenmiş.
Konu sahibi öyle anlatmamiş valla...senelerdir orda yaşayan kadın biliyodur nerde ne olduğunu....ona mı inancaz sana mı? Hem uyuşturucu bizlik bişey değil çok şükür. Her yerde varsa da bizim ülkemizde yok .

Yok arkadaşlar oyun filan, babam şuan bile evden çıkmayı sevmeyen kardeşimle zorla evden çıkarıp hava aldiriyoruz. Geçmişte yaşadığı üzücü olaylar malesef hayata bakış açısını dengesini bozmuş durumda. Hem annem hemde babam aileleri tarafından ezilmiş haksızlığa ugramislar o nedenle aşırı düşkünlük var dördumuz arasında, yıllarca da sık sık gidip gelemeyince çok uzulduler çünkü ben evlenirken kabul etmelerinin en önemli nedeni bize 6 ayda bir Türkiye'ye geleceğim konusuydu. Ama tabiki öyle olmadı, bir gittim 4 yıl gelemedim durumumuz olmadığı için, anliyacaginiz bu gurbetligin düşündükleri gibi olmadığını anlayınca iş geç ti. Ama şu varki şunun farkındayım ki, kurulu düzen öyle kolay kolay bozulmuyor, hayatım orada kötü olunca eminim gelmeseydin diyecekler iki tarafta.
O yuzden mi kardeşiniz bu hep dibimizde seni goremiyoruz diyor. Ailenizde pek benimsememis anlasilan.

Konu sahibi öyle anlatmamiş valla...senelerdir orda yaşayan kadın biliyodur nerde ne olduğunu....ona mı inancaz sana mı?

Evet ablacım, Kanada'da uluorta, gündüz vakti silahlar ateşleniyor vatandaşlar vurulup yerlere düşüyor. Her yer cinayet vallahi, berbat. Şunu görüyorum ki, reisçilerin beyni sulanmış. 1 haftalığına tatile geliyorum, TVde habire şiddet habire hayattan soğuyorum. Sokakta insanlar her an random şekilde darpa uğrayabiliyor. Bizim toplumun acilen kendine gelmesi gerek, bu su götürmez bir gerçek. Her şey şahane, kalan her yer berbat diyerek şu ülkeye iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Acilen darpa daha çok ceza gelmeli, hiçbir ceza yok hangi haberi izlesem zanlılar ifade alınıp serbet bırakılıyor. Umarım sen de darp edilip karakolda hakkını aramak zorunda kalmazsın çünkü hakkını alamayacaksın.

Konu sahibi de nordik değil dikkat ederseniz.... Ailesi burda yaşayan has be has türk....Durumu bilip karşılaştırarak yaziyordur herhalde. Sağlık sistemi kötü diyorsa burdan kötü demektir, sokaklar güvensiz diyorsa burdan kötü demektir. Sonuçta yıllardır orada yaşayan eğitimli kadın yazdıysa doğrudur. Ben orası daha iyi kal desem, burayı okuyanlar bana mı inanacak ona mı? Ben kanadaya ayak basmamis insanım, nerden bilicem?

Zaten konu sahibi oraya hiç değinmemiş ki dikkat edersen, burda "heroin savaşları" var demiş... Türkiye de Sokakta heroin savaşı hiç duymadım ben? Heroin günah allahtan, bizde yok çok şükür

Yorumlariniz dalga geciyor gibi. 🤔 Gerçek değildir diye dusunuyorum. İyi gunler.😂

Oha gerçekten....kanada da enflasyon 6 olmuş, bizden beter sahiden....Bizde en azından daha 30 yıllık rekorlar kirilmadi...bizde kaçtı bu yıl?
Bizde rekorlar kırılmadı derken 🤣 bizim son yirmi yıldaki en düşük enflasyon oranlarımızdan o, farkında mısınız?

Eklentiler

• Screenshot_20220801-131523_Chrome.jpg
    Screenshot_20220801-131523_Chrome.jpg
    112,1 KB · Görüntüleme: 37
Konu sahibesi karar senin. Ailen mantıklı düşünemiyor, duygusal düşünüyor. Sen bilirsin, ben aileme destek olucam dersen dön ama maddi şartları mutlaka mutlaka hazırlayın. Ev almalık paranız olsun, ev sahipleri akıllarını kaçırmış, hem kiralar çok fazla hem de öyle kontrata falan uyan yok her an çık git diyebiliyorlar. Kirayla mirayla uğraşmak akıl karı değil, dönecekseniz ev alıp dönün. Gelmeden önce iş de bakın ona göre karar verin. Paran varsa Türkiye hiç kötü değil, dediğim gibi en iyisi uzaktan çalışmanız dolarla geçinmeniz. Bol şans dilerim.

Yaa neler anlatıyorsunuz öyle....Biz kanadayi İngiltere yi nispeten refah yerler zannediyoruz hala, bu ne böyle....

Şartlar orada öyleyse aileniz haklı, kesinlikle donmelisiniz. Burda enflasyon filan biraz yükseldi belki ama en azından sağlık sistemimiz taş gibi, şehir hastanelerimiz 7/24 ücretsiz hizmette, yaşlılarımız emeklilerimiz refah içinde, ulaşım ucuz henüz, sokaklarimiz güvenli çok şükür....

Sizin orası için anlattiklariniz beni dehşete düşürdü şahsen. İyi ki yaşayan birileri anlatıyor da öğreniyoruz. Yoksa burdaki muhaliflere inansak battık bittik yanii
Piraye nerde ? Sen kimsin ?

Kanada da yaşıyorum, Türkiye'de olduğu gibi burada da son 3 yılda herşey bozuldu, aşırı dengesiz ve kontrolsüz alınan göçmenler mahv etti burayı, evimin önünde her ay eroin çatışmasi oluyor, sağlık sistemi çökmüş durumda uzmana 8 ay sonrası randevu veriliyor ve türkiye'deki gibi özel sağlık sistemide yok, yaşlılar emekliler ölümüne terkediliyor, evet kesinlikle katılıyorum türkiye'deki enflasyon la buradaki enflasyon asla bir olmaz. Askeri ücretle geçinsek bile en azından Türkiye'den alım gücü daha iyi. Ama uçakların pahalıligi(2 kişi 5 bin dolar) , sağlık sisteminin bozuk olması, Amerika gibi çatışmaların artması vesayre... Anliyacaginiz dünyanın artık hiçbir yerinde Full mutluluk yok heryerde ayrı sorun ayrı sıkıntı. Ama siz arkadaşların da dediği gibi, iyi bir birikim yapmadan dönmek ancak herkese mutsuzluk getirir. Tek dileğim temelli dönene kadar ailemi beni buraya görmeye getirebilmek parent vizesiyle ve biraz çift taraflı düşünüp mantıklı olabilmeleri. Rabbim onları başımızdan eksik etmesin inşallah. Gurbetlik heleki çok uzaksa çok zor.
Neresinde? Varoş, getto bölgelerinde mi?
Yani insanlar öyle şeyler yazıyor ki ben yurtdışı diye nereye çıktım nerede yaşadım acaba diyorum. Bu dedikleriniz illâki vardır da, çok nadir ve çok kötü bölgelerdedir. Aldıkları sayılı göçmeni bu kadar dert ettiyseniz Türkiye Ortadoğu çöplüğü haberiniz olsun. x50 yapın kaba hesap.

X