Türkiye'ye temelli dönüş

nasil ya, doktora yapiyorsa mis gibi iste, post doc yapar. meslegi ne erkek kardesinizin? walla iki kardesseniz mutlaka erkek kardesinizi oraya getirin, anne baban da bir sure turkiye canada yapar, iyice yaslaninca oraya yerlesirler. biz oyle yaptik, cocuklar akrabayla kuzenle buyuyor simdi. oyle rahat ki.

bir de tavsiyem, eger gelin vs diye israr ediyorlarsa, ya gelemem vs diye onlari iyice strese sokmayin, ben oyle soylediklerinde keskeeeee ama iyi bi is bulmak lazim, iyi sartlarin olmasi lazim diyorum. onlar da biraz rahatliyorlar...

geleceği Rabbim bilir elbet hiç belli olmaz eğer kabul olursa ilerde gelir bellimi olur. Dediğiniz gibi strese sokmamak lazım onları da, tatlı dille söylemek lazım yaşlandıkça iyice kırılgan oldular. Elimden geldiğince tatile gelirlerse hasretleri diner diye düşünüyorum.

Merhaba, Bende Kanada da yasiyorum. Tahminim ayni sehirdeyiz :) Turkiye ye olan saat mesafesinden oyle anliyorum:)

Ben 8, esim 6 senedir burada. Sizin aksinize benim ailem sakin gelme diyor.Zaten beni en basta zorla yollamislardi :) Zamanin da gidip napicaksin diyen akrabalarim nasil geliriz yarisindalar.

Sizin gibi benim esim de bana cok baglidir ama ailem bundan asla rahatsiz olmaz. Aksine cok hoslarina gider. Bence abiniz kendinizi yalniz hissediyordur, eger hayatinda bir hayat arkadasi olsa sizinle zaten bu sekilde konusmaz. Sonucta biz bir secim yaparak buradayiz, kolay degil. Bu acidan bakmadiklari icin size duygusal baski yapiyorlar.

Ailelerimiz yaslaniyor. Ben sizin gibi her sene gidemiyorum, iki senede bir gidiyoruz , sonrasin da bir sure borc odemek zorunda kaliyoruz. Malum ucak biletleri vs. Her gittigimde annemle babami daha yaslanmis gormek beni cok uzuyor ama onlar burada kalmamiz konusunda da destek verdikleri icin bir sekilde ustesinden geliyorum.
Bende kendi kendime " yasliliklarin da yaninda olmak varken, bu kadar uzakta olmaya deger mi " diye dusundugum cok oldu. Sonra oradaki ve burada ki hayatimi kiyasladigim da maddi ve manevi , kendimi cok daha iyi hissettigimi, iyi yonde nasil degistimin farkina vardim. O yuzden icim rahat.

Benim ailem 2 defa geldi gitti, su an hamileyim bu sonbahar da gelip 2 sene civari kalicaklar cunku dogumdan sonra benim isime kisa surede geri donmem gerekiyor, ikiside 60 li yaslarinin ortalarindalar ve bu yolculugu hic problem etmiyorlar.

Arada mesafeler olunca tek tarafli olmuyor hersey malesef, ailenizin de goze alip gelmesi gerekir.

Benim gorucu usulu evlenip Almanya ya giden cok akrabam var, malesef esleri yillarca 2 saatlik mesafede ki Istanbul a ailelerini gormeye gondermiyorlar eslerini. Oyle baskici insanlar.

Siz ne istiyorsunuz ? Onemli olan bu. Esiniz bu konuda ne dusunuyor ?
Eşim belli etmesede ben ne istersem o olacak gibi

Söyleyiş tarzları bana iyi niyetli olmadıklarını hissettirdi.
Onların karın ağrıları var. Açık açık yazarım ama linçlenmek istemiyorum.
Siz gelin dediğinizde mırın kırın eden insanları samimi bulamam.
Sizde Aklınızı başınıza alın. Çok pişman olursunuz iki özledik diye gel dediler diye düzen bozulup dönülmez.
Dönünce derdinizi anlatınca, dönmeseydin bile derler.
Hepsini bir köşeye at. Memleket bırakıp gittiğin memleket değil. Fakirleşmenin haddi hesabı yok.
Öyle tatilde gelmelerle anlaşılmaz. Bizzat yaşayınca, paran yetmeyince, hastanelerde değil evlerde sıra bekleyince, sıra gelse bile çözüm bulamayınca anlarsın. İnş anlamak zorunda olmazsınız.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Niyetler kötü değilde, Evin tek kızı olduğum için bide devamlı gidemediğim için böyle oluyor, anne ve babam çok çile çekmiş insanlar ve birine yük olmaktan ödleri kopuyor. inş beni anlayıp gelip görürler rahatlarlar.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Niyetler kötü değilde, Evin tek kızı olduğum için bide devamlı gidemediğim için böyle oluyor, anne ve babam çok çile çekmiş insanlar ve birine yük olmaktan ödleri kopuyor. inş beni anlayıp gelip görürler rahatlarlar.
bi de ailenizi gaza getiren birileri var mi diye biraz sorusturun anne babaniza. mesela benim anneme akrabalardan gelip "ay sen kizini nasil gonderdin, ben olsam asla gondermem" vs deyip fitne sokuyorlar. onlari da firsati gelince bozmak gerekiyor.

Kardeşim üniversite de doktora yapıyor öğretim görevlisi
Adama bak, eğitimsiz de degil,
hani ülkenin genel durumunu, her yönüyle az cok degerlendirebilir.
İnsanlar ne yapsak, nasil yurt dışına gitsekin hesabinda, ailenizse sizin kurulu düzeninizi bozup gelmenizi istiyor. Emin olun sizi düşünen yok, yaptiklari bencillik.

Kızlar merhaba, uzun bir aradan sonra sizinle tekrar dertleşmek istedim. Gerçekten de buna çok ihtiyacım var, kısacası derdim şu ki, yada beni 50/50 cenderede bırakan mevzu; 16 yıldır yurtdışında yaşıyorum ve bu son bir yıldır ailem yavaş yavaş bana psikolojik baskı yapmaya başladı dönmem konusunda. Babam bana aşırı düşkün ve " ben artık iyi değilim seni yanımda görmek istiyorum" diyor, diğer bir yandan 38 yaşında bekar erkek kardeşim birden bana, "nezaman tatile gelsen enişte yanından ayrılmıyor birturlu yalnız kalamıyoruz ailecek seninle konuşamıyoruz diyor.(yıllık iznimiz malesef 2,3 hafta ve elbette eşimle birlikte geliyorum ve eşimin ailesiyle olan bağları da zayıf olduğundan dolayı devamlı bizde yanımda). İşin acayibi, uzaktada olsam bile 2 günde bir hiç aksatmadan ailemle 16 yıl boyunca görüştüm, konuştum,konuşuyorum. Elbetteki eşimle bizde çok uzak bir tarih olmasada yakında dönmeyi istiyoruz ailelerimiz için, gurbette yalnız olduğumuz için, ama bu işi ne aceleye getirmeye vaktim nede riske atabilecek bir birikimim var. 16 yıl ikimizde dişimiz tırnağımizla çalışarak hayatımızı kurmaya çalıştık, bir nefeste te bu kurulu düzeni yıkıp gitmek hiç akıl karı gelmiyor bana. Ailemin bana olan düşkünlüğü yüzünden aşırı duygusal da olduklarından dolayı beni gerçekten çok üzüyorlar. Gelin buraya uzatmalı kalın beraber olalım diyorum, o yolu çekemeyiz diyorlar çok uzak diyorlar... Benim için herşeyi yaparlar çok bağlıyız birbirimize ama evlenirken onların onayi görücü usulü ile gittim uzaklara. Kurulu düzeni heleki dünyanın bir ucunda iseniz öyle bozup yeniden kurmak hiç mi hiç kolay değil. Eşimin tatillerde bana olan bağlılığıda onların acayibine gidiyor, bunun birkaç nedeni varki, biri değerini bilmeyen ailesinin kucağına atmamak için onu yanımdan ayirmamam ve gurbette kimsemiz olmadığı içinde ister istemez birbirimize aşırı bağlandık. Kısacası, bir yanım ailenin yanında ol artık diyor, diğer bir yanım ise binbir emekle kurduğumuz hayatı geleceğimi sağlama almadan bozma diyor. Ailemin duygusal anlari bir gün bir gününe uymuyor ve bu beni çok fazla yıpratıyor. Özellikle gurbette yaşayan yada yaşamış olan buna benzer tecrübeleri arkadaşların yorumlarını bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim hepinize. Bir sağlık çalışanı olarak, sağlıcakla kalın arkadaşlar
Aileniz size bagli falan degil orda bi anlasalim.Bagli olsalar yol cok uzak gelemeyiz,sen gel demezler.Ailenize neki nezaman doneceginizden?Sunu koca tarafi yapsa kiyamaet kopardi evde,esiniz bisey demiyor mu?

Valla siz benim ne demek istediğimi çok iyi anlamışsınız.
Gayette niyetler öyle. Yoksa iyi niyetli olan düzen boz gel, kocan yokken görmek istiyoruz gibi şeyler demez. Siz artık bir ailesiniz.
Bencil istekler.
Siz onlara yol göstermişsiniz. Onlar oralı bile değil. Onların yapamadığını sen neden yapasın?
Şimdilerde gelinler akıllandığı için evin kızlarına kalıyor her şey. Niyetler böyle benden demesi.

Kızlar merhaba, uzun bir aradan sonra sizinle tekrar dertleşmek istedim. Gerçekten de buna çok ihtiyacım var, kısacası derdim şu ki, yada beni 50/50 cenderede bırakan mevzu; 16 yıldır yurtdışında yaşıyorum ve bu son bir yıldır ailem yavaş yavaş bana psikolojik baskı yapmaya başladı dönmem konusunda. Babam bana aşırı düşkün ve " ben artık iyi değilim seni yanımda görmek istiyorum" diyor, diğer bir yandan 38 yaşında bekar erkek kardeşim birden bana, "nezaman tatile gelsen enişte yanından ayrılmıyor birturlu yalnız kalamıyoruz ailecek seninle konuşamıyoruz diyor.(yıllık iznimiz malesef 2,3 hafta ve elbette eşimle birlikte geliyorum ve eşimin ailesiyle olan bağları da zayıf olduğundan dolayı devamlı bizde yanımda). İşin acayibi, uzaktada olsam bile 2 günde bir hiç aksatmadan ailemle 16 yıl boyunca görüştüm, konuştum,konuşuyorum. Elbetteki eşimle bizde çok uzak bir tarih olmasada yakında dönmeyi istiyoruz ailelerimiz için, gurbette yalnız olduğumuz için, ama bu işi ne aceleye getirmeye vaktim nede riske atabilecek bir birikimim var. 16 yıl ikimizde dişimiz tırnağımizla çalışarak hayatımızı kurmaya çalıştık, bir nefeste te bu kurulu düzeni yıkıp gitmek hiç akıl karı gelmiyor bana. Ailemin bana olan düşkünlüğü yüzünden aşırı duygusal da olduklarından dolayı beni gerçekten çok üzüyorlar. Gelin buraya uzatmalı kalın beraber olalım diyorum, o yolu çekemeyiz diyorlar çok uzak diyorlar... Benim için herşeyi yaparlar çok bağlıyız birbirimize ama evlenirken onların onayi görücü usulü ile gittim uzaklara. Kurulu düzeni heleki dünyanın bir ucunda iseniz öyle bozup yeniden kurmak hiç mi hiç kolay değil. Eşimin tatillerde bana olan bağlılığıda onların acayibine gidiyor, bunun birkaç nedeni varki, biri değerini bilmeyen ailesinin kucağına atmamak için onu yanımdan ayirmamam ve gurbette kimsemiz olmadığı içinde ister istemez birbirimize aşırı bağlandık. Kısacası, bir yanım ailenin yanında ol artık diyor, diğer bir yanım ise binbir emekle kurduğumuz hayatı geleceğimi sağlama almadan bozma diyor. Ailemin duygusal anlari bir gün bir gününe uymuyor ve bu beni çok fazla yıpratıyor. Özellikle gurbette yaşayan yada yaşamış olan buna benzer tecrübeleri arkadaşların yorumlarını bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim hepinize. Bir sağlık çalışanı olarak, sağlıcakla kalın arkadaşlar

Cok toksik bi ailenin var farkindasiniz dimi, zehir saciyorlar resmen. Hangi ülkedesiniz? Asla ama asla donmeyin lütfen, yuvanizi bile yikar bi aile.

Emin olun bir süre sonra en ufak bir sızlanmanızda gelmeseydin olacak.
Kurulu düzeninizi neden bozuyorsunuz?
Durumunuz nasıl herhangi bir geliriniz var mı?
38 Yaşında kardeşiniz sizinle zaman geçiremiyor diye hayatınızı alt üst mü edeceksiniz?
Belli bir zamandan sonra insan kendi hayatına dönüyor. Böyle de olmak zorunda yaşam şartları neye el veriyorsa öyle bir düzen kuruluyor.
Ablam mesela çok uzak bir şehirde değil ama 6-7 ayda 1 anca görüşürüz.

Belki konu ile alakasız olacak özür dilerim.Aileniz kötü niyetli değildir diye düşünüyorum. eşiniz neden ailesine gitmiyo. Değer vermeyen ailesi demişsiniz ama uzaktan gelip yanlarına gitmek istemiyor mu hiç.
Konu çok derin, ailenin evlatligi gibi diyeyim anlayın, yüzüne gülüp kullanan cinsten, o nedenle yalnız bırakamıyorum anında manipüle ediyorlar ve huzurum kaçıyor.

Aileniz size bagli falan degil orda bi anlasalim.Bagli olsalar yol cok uzak gelemeyiz,sen gel demezler.Ailenize neki nezaman doneceginizden?Sunu koca tarafi yapsa kiyamaet kopardi evde,esiniz bisey demiyor mu?
Eşim ara sıra kendini artık çok yorgun hissediyorum deyip bazen sıcak bile bakıyor konuya. Burda bütün mesele benim kararım gibi olacak.

Yanlış anlamayın ama aileniz çok bencil geldi . Burada yaşasaniz bir evliligi yürütmeniz çok zor bence huzurusuz olacaksınız belli ki çok duygusalsiniz. Kendi iyiliğiniz için de lütfen gelmeyin hayatınızın en büyük hatası olur . Hamileyim şu an imkanını bulayım şu anda çantamızi alır eşimle çıkarız yurt dışına .

Konu çok derin, ailenin evlatligi gibi diyeyim anlayın, yüzüne gülüp kullanan cinsten, o nedenle yalnız bırakamıyorum anında manipüle ediyorlar ve huzurum kaçıyor.
Birde o taraftan da sorun yasayacaksiniz buraya dönerseniz nasıl istiyorsunuz dönmeyi anlamadım

Türkiye refah içinde yaşanabilecek bir ülke olmaktan çıktı. Dönmeyin, sizin yerinizde olmayı isteyen yığınla üye var burada, eminim.

X