Türkiye'ye temelli dönüş

Şu an imkanım olsa koşa koşa giderdim. Çevremdekiler ay nasıl ailenden o kadar uzağa gitmek istersin diyor mesela, ama napim. Ben aileme çok düşkünümdür, yine de dönmezdim valla. Ne kadarrrr kötü olursa olsun Türkiye kadar olamaz, gerçekten söylüyorum insanlar Aç!
Dün ben eşim bebeğim çıktık yemek yedik 2 kişilik içecek su ve ortaya tatlı bebeğime küçük muz istedik. 5 km taksiyle eve döndük. Cebimizden 650 tl çıkmış. Gerçekten ben hala geçiniyoruz diyen insanları yumruklamak istiyorum ki bizim durum asgari ücretle geçinmeye çalışanlardan daha iyi. Sinemaya gitmedik tiyatroya gitmedik hobilerimize yakın etkinliklere katılmadık. Sadece yemek yedik ya yemek

Niye öyle diyorsunuz a dostlar...konu sahibi anlatmış işte "her gün kapımın önünde heroin savaşları oluyor, emekliler yaldır yaldır ölüyor, Dr yok , uçak bileti 2500 CaD , asgari ücret 15 CAD demiş...kadın 16 yıldır orda yaşıyormuş niye inanmiyorsunuz? Niye bana taktınız kafayı? Ben kanadaya ayak basmadim nerden bilicem yav?
Piraye, öncelikle bence de dalga geciyrosun ama yine de öyle düşünenler için yazayım..saatlik asgari 15 cad kazanan insan günde 8 saat, haftada 25 gün çalışsa ayda 3000 cad kazanır.
Yani demek oluyor ki eşlerden biri bir aylık birikimini hiç harcamazsa iki kişi bir aylık parayla kitalar aşip turkiyeye gidip gelebilir.
Bir de söyle bakalım, 2500 cad bugünkü kurla 35.000 TL ediyor. Aylık asgari ücret 5bin.
Bizde eşlerden biri tüm parasını biriktirse 7 ayın sonunda anca bilet parası biriktirebilir . Ki o zamana kadar kurdan dolayı fiyatlar artar,yine biriktiremez 😂
Nasıl bir bakış açısı hiç anlayamiyorum ..

Gecen gün sosyal medyada bir teyze ile tartıştım,kendisi Almanya'da yaşıyor,gelmiş diyor ki;Türkiye'de insanlar akın akın alışveriş merkezlerine gidiyormuş,her evin önünde ikişer araba varmış bla bla.. ama nankörmüşüz biz.Onlar sabah beşte kalkıp işe gidiyormuş,Türkiye'de kimse çalışmıyormuş falan filan,deliriyorum yeminle deliriyorum😣.
Bunu diyen gurbetçilerin tez zamanda Türkiye'ye yerleşmesini, yerine bizim gibilerin alınmasını diliyorum.
Dün ben eşim bebeğim çıktık yemek yedik 2 kişilik içecek su ve ortaya tatlı bebeğime küçük muz istedik. 5 km taksiyle eve döndük. Cebimizden 650 tl çıkmış. Gerçekten ben hala geçiniyoruz diyen insanları yumruklamak istiyorum ki bizim durum asgari ücretle geçinmeye çalışanlardan daha iyi. Sinemaya gitmedik tiyatroya gitmedik hobilerimize yakın etkinliklere katılmadık. Sadece yemek yedik ya yemek
Oha ya 650 ne demek? Gerçekten inanılır gibi değil, alt tarafı bir akşam yemeğine insan o kadar para vermek istemez ya. Gerçekten artık çok zoruma gidiyor, ve hâlâ bazı insanların asgari ücretle rahat geçinebiliriz demeleri beni benden alıyor. Şiddete karşıyım ama bunlar hak ediyor.

Gelme sonucta sizde bir ailesiniz artik kendi aileniz once gelmeli. Ikincisi duzeni bozup yapmasi zor gelipte pisman olmakta var oraya alismissiniz artik ben 1 ay geliyorum canim SIKILIYOR cunki evimi ozluyorum alismisim oraya. Ben olsam duzenimi bozmam bu sebepten

Bunu diyen gurbetçilerin tez zamanda Türkiye'ye yerleşmesini, yerine bizim gibilerin alınmasını diliyorum.

Oha ya 650 ne demek? Gerçekten inanılır gibi değil, alt tarafı bir akşam yemeğine insan o kadar para vermek istemez ya. Gerçekten artık çok zoruma gidiyor, ve hâlâ bazı insanların asgari ücretle rahat geçinebiliriz demeleri beni benden alıyor. Şiddete karşıyım ama bunlar hak ediyor.
Yumuşatıcım bitti,dün marketleri dolaştım biraz,daha iki gün önce 27,5 lira olan Bim'in yumuşaticisi 32,5 lira olmuş ya,sadece bu da değil herseye üçer beşer zam.İçimden bela okuya okuya gittim eve😐m

Piraye, öncelikle bence de dalga geciyrosun ama yine de öyle düşünenler için yazayım..saatlik asgari 15 cad kazanan insan günde 8 saat, haftada 25 gün çalışsa ayda 3000 cad kazanır.
Yani demek oluyor ki eşlerden biri bir aylık birikimini hiç harcamazsa iki kişi bir aylık parayla kitalar aşip turkiyeye gidip gelebilir.
Bir de söyle bakalım, 2500 cad bugünkü kurla 35.000 TL ediyor. Aylık asgari ücret 5bin.
Bizde eşlerden biri tüm parasını biriktirse 7 ayın sonunda anca bilet parası biriktirebilir . Ki o zamana kadar kurdan dolayı fiyatlar artar,yine biriktiremez 😂
Nasıl bir bakış açısı hiç anlayamiyorum ..
Yok tatlım niye dalga geçeyim? Hayatımda kanadaya ayak basmış insan değilim. Konu sahibi 16 yıldır orda yaşıyormuş. Ne dese doğrudur haliyle? Kadın madmax seti gibi anlatıyor kanadayi, niye yalan söylesin ki?

Yediğimizi de yazayim gozunuzde cok birsey canlanmasin 1 corba 1 hamburger 1 cop sis ortaya krep hamuruna sarili cikolatali meyveler. 2 kola 2 su 1 cay. Hani boyle elit bir mekanda değildi. Millette esnafta aç suyu 14 tl den kolayi 23 tl den yazmışlar adisyona. Ben pes ettim yani durumum olsa da mecbur kalmasam disarda yemek yemem.

Yumuşatıcım bitti,dün marketleri dolaştım biraz,daha iki gün önce 27,5 lira olan Bim'in yumuşaticisi 32,5 lira olmuş ya,sadece bu da değil herseye üçer beşer zam.İçimden bela okuya okuya gittim eve😐m
Eskiden fakir pastası dediğimiz bisküvili pastanın maliyeti şu an 50 60 tl daha üstü de olabilir, çıkar şimdi pasta yemeyin diyenler :KK70:

Yediğimizi de yazayim gozunuzde cok birsey canlanmasin 1 corba 1 hamburger 1 cop sis ortaya krep hamuruna sarili cikolatali meyveler. 2 kola 2 su 1 cay. Hani boyle elit bir mekanda değildi. Millette esnafta aç suyu 14 tl den kolayi 23 tl den yazmışlar adisyona. Ben pes ettim yani durumum olsa da mecbur kalmasam disarda yemek yemem.
Nerde yaşıyorsun Jes? Çok pahalı yav, benim şehrimde de fiyatlar eskisi gibi değil ama çok daha uygun en azından. Çok şaşırdım şu an

Oh oh oh... hamburger çöp şiş krep yatağında çikolata soslu meyveler....neyine yetmiyor evde bulgur pilavı....konu sahibine inat mi yazıyorsunuz şunları...kadın gurbette gurbette..... özledim diyor....bura çok fena diyor.....gurbetlik zor diyor.....gecinemiyorum diyor.....siz burda ultra lux yiyip içiyonuz sonra vay efendim gicinimiyiriz, sukığı çıkımıyırız bilmem ne

Nerde yaşıyorsun Jes? Çok pahalı yav, benim şehrimde de fiyatlar eskisi gibi değil ama çok daha uygun en azından. Çok şaşırdım şu an
Ataşehir ama inan mekan oyle aman aman bir mekan degildi. Ogrenciler filan da geliyor. Düşün mekan adına bile bakmadik yer gideriz dedik. Yedigimiz seyler kus kadar boyutta olunca doymadik ortaya tatli soyledik. Ben şaşırdım hatta dedim yuh saka heralde cagirdim garsona sordum. Bebeğe istedigim ufak muza 20 tl yazmislar. Tabi biraz kaziklandik da ama ne yapacagiz biz nerde yiyecegiz. Hamuru kuru lastik gibi kofteyi millete dayayan burgerkimg bile 65 tl olmus yiyilebilir menüsü. Lahmacun diye menemen koyuyorlar kiyma yok. 15 tl diyor adet fiyatina.

Oh oh oh... hamburger çöp şiş krep yatağında çikolata soslu meyveler....neyine yetmiyor evde bulgur pilavı....konu sahibine inat mi yazıyorsunuz şunları...kadın gurbette gurbette..... özledim diyor....bura çok fena diyor.....siz burda ultra lux yiyip içiyonuz sonra vay efendim gicinimiyiriz, sukığı çıkımıyırız bilmem ne

Piraye tamam dalga geçilir hadi 2-3 mesaj yaparsin da artik konu sahibinin konusunu baltalamiyor musun?

Oh oh oh... hamburger çöp şiş krep yatağında çikolata soslu meyveler....neyine yetmiyor evde bulgur pilavı....konu sahibine inat mi yazıyorsunuz şunları...kadın gurbette gurbette..... özledim diyor....bura çok fena diyor.....gurbetlik zor diyor.....gecinemiyorum diyor.....siz burda ultra lux yiyip içiyonuz sonra vay efendim gicinimiyiriz, sukığı çıkımıyırız bilmem ne
Sen böyle yazinca dun yedigim tadi muhtesem olmayan seyleri tekrar canim cekti 🤣🤣

Eskiden fakir pastası dediğimiz bisküvili pastanın maliyeti şu an 50 60 tl daha üstü de olabilir, çıkar şimdi pasta yemeyin diyenler :KK70:
Geçen hafta çocuklara bisküvi pastası yaparken ben de bu hesabı yaptım ve oha dedim ..malzemelerin hepsi bimden alınmıştı üstelik😬

Geçen hafta çocuklara bisküvi pastası yaparken ben de bu hesabı yaptım ve oha dedim ..malzemelerin hepsi bimden alınmıştı üstelik😬
Evet dedim ya daha fazla da tutabilir, bu bim hesabı. Kaliteli malzeme almak isteyene daha çok tutar, şaşkın ve üzgünüm maalesef.

Geldim :rapci:Biskuvi şart mı, pasta çok mu lazım, hem zararlı hem gereksiz....sanki paran olsa evinin önünde heroin savaşı varken bakkala gidip bisküvi alabilcen mi ? Heroinlenmeden bakkala gidip gelebiliyoz diye şukredeceginize bisküvi şu kadar pahalı diye dert yaniyorsunuz. Biraz insaf edin be...yemeyiverin

İmkanı yok yerleşmezler buraya bekar kardeşimden dolayı. Bırakın gelmeyi, tatile gelmiyorlar yol uzun, zor, diye.... Yapabileceğim herşeyi önlerine sunuyorum ama gurbette yaşayanlara duygusallık sadece zarar veriyor.
Onlar bos calismiyorlar yol uzun diye gelmiyorlar ama siz her sene bir Hawai tatili Parasini ucak biletine verip yanlarina gidiyorsunuz ama yaranamiyorsunuz…. Bencilligin farkinda misiniz ?
Ben de Almanyadayim gittigimde herkese ugramaya Mutlu etmeye calisirdim, ailemin yaninda kalirdim, baktim bu yaptiklarim Pek de deger gormuyor… yazlik aldik memlekette ve onlara gelirseniz kapim acik beklerim dedim

artik kendi Ailem de dahil kimseye bana adim attigindan daha fazlasini atmayacagim , size de biraz kendinizi ve esinizi dusunmenizi tavsiye ederim

Şimdi de senin ailen seni manipüle ediyor, huzurunuzu kaçıyor ve yanlış bir karar verdirmek üzere:)
Bu arada çoluk çocuğun var mı?
Kesin dönüşle onları türk hocalara emanet edersen bir ömür arkadaş ortamında kulaklarınızi çinlatirlar

Ben İstanbul'un en pahalı semtlerinin birinde oturuyorum, daha dün bizim semtten bir kadın kezzap atmış gelene geçene pencereden.
Sağlık sistemini de kim övdü ya? Alt tarafı bozuk gözüme gözlük numarası alacağım Allah sizi inandırsin beş hafta boş yer aradım. Şile hastanesi disinda yer açılmıyor İstanbul'da. Özele gitsen gecekondu semtinde en ucuz hastane 400 lira diyor,evime yakın olanlar daha fazla. En son biri iptal etmis sağolsun, bildiri geldi hemen aldım ,gittim doktora.
Benimkisi gözlük numarasıydi,acelesi yok diye bekledim. Ya önemli bir şeyim oldaydi? Artık poliklinikler randevusuz da almıyor, insanlar haftalarca randevu kovalayip bir de onbeş gün sonrayı beklemek yerine özele gidiyorlar.
Ananem geçen hastanede yattı, bir sebepten devlete gidememiş, o alet mi yokmuş bilmiyorum, beş gün özelde yattı, sekiz bin ödedi çıktı. Yani hangi yaşlı bunu nasıl ödesin? Devlet de "yok" diyip gönderiyor.
Kaldı ki özeller insanı daha beter hasta ediyor. En basit örnek annem özelde test verdi , ileri derece protein çıktı idrarda. Böbrekte kaçak var dediler, az daha yatışı yapılacakti. Ama kendini iyi hissediyordu, öyle yatis yapacak gibi değil...bir doktor arkadaşın yönlendirmesiyle başka hastanede test yaptı, protein sınırda bile çıkmadı, normal cikti. Hastaneyi şikayet ettik ama sonuç yok... Eğer yönlendiren olmasa belki de kadın yatış yapacak, bir sürü test yapacak, gereksiz ilaçlar alacak sonra da düzeldi diye 'allah razı olsun' deyip binlerce lira ödeyip çıkacaktı...
Kanada da 8 ay sonraya gün veriyorlarmış....özel hastane bile hiç yokmuş orda...okumadınız mı konu sahibinin yazdıklarını.... şükür halimize

çocuğunuz yok mu hiç konu geçmemiş

anladığım kadarıyla kanadanın varoş getto bir yerinde oturuyorsunuz.
yine mimarlar cam siliyor filan demişsiniz ama gökdelen camı silmek asgari ücretli iş değil. VİP şöfürlüğü gibi. genç sağlıklı insanların yapacağı işler. böyle işleri ilk gittiklerinde çoğu ülke insanı yapar. sonra diploma saydırır...çevre edinir, beyaz yaka iş bulur. benim hiç alakasız bölümler okumuş tanıdıklarım gitti Kanadaya dil kursuna diyerekten sonra orada sertifika filan aldılar mesela jeoloji mühndisiydi bankacı oldu, gibi. İnşaat işçiliği de batı ülkelerinde kötü kazanan bir iş değil aslında ama onu da genelde diploma dil sertifika halledene kadar yapıyorlar.
siz benim anladğım bir an önce iş bulalım da en ucuz yerde oturalım, işe gidip gelelim sosyalleşmeyelim burada kimseyle tanışıp kaynaşmayalım kafasındasınız. (sonra da eş olarak birbiriniz oluyorsunuz hayatınızda sadece tabii)
özellikle gititği yeri benimsemeyen, gurbetçiler böyle düşünüyor ama bence sağlıklı değil.
keşke daha düzgün mahallelerde gerekirse tek odada, paylaşımlı evde kalsaydınız.
daha fazla arkadaş edinseydiniz. okul sertifika vs. düşünseydiniz. dil olmadan okula gitmişsiniz mesela. keşke güzel bir dil okuluna gidip yüksek bir IELTS skoru filan alsaydınız (ya da eşiniz alsa) çok daha farklı işlere başvurabilirdiniz. neyse ki aile hekiminiz size bir iş bulmuş.

sonra eşinizin ailesiyle görüşmeme neden ki?
manipüle ediliyor diyorsunuz da...e sizin aile de az manipülatör değil yani. bu sizin manipüle edilmemiş haliniz mi?
ne olursa olsun ailesi senede 3 hafta görüyor yazık değil mi adama çocuk gibi davranıyorsunuz.

abiniz zaten hiç sağlıklı kafada değil.

X