Şimdi de senin ailen seni manipüle ediyor, huzurunuzu kaçıyor ve yanlış bir karar verdirmek üzere:)
Bu arada çoluk çocuğun var mı?
Kesin dönüşle onları türk hocalara emanet edersen bir ömür arkadaş ortamında kulaklarınızi çinlatirlar
Ben İstanbul'un en pahalı semtlerinin birinde oturuyorum, daha dün bizim semtten bir kadın kezzap atmış gelene geçene pencereden.
Sağlık sistemini de kim övdü ya? Alt tarafı bozuk gözüme gözlük numarası alacağım Allah sizi inandırsin beş hafta boş yer aradım. Şile hastanesi disinda yer açılmıyor İstanbul'da. Özele gitsen gecekondu semtinde en ucuz hastane 400 lira diyor,evime yakın olanlar daha fazla. En son biri iptal etmis sağolsun, bildiri geldi hemen aldım ,gittim doktora.
Benimkisi gözlük numarasıydi,acelesi yok diye bekledim. Ya önemli bir şeyim oldaydi? Artık poliklinikler randevusuz da almıyor, insanlar haftalarca randevu kovalayip bir de onbeş gün sonrayı beklemek yerine özele gidiyorlar.
Ananem geçen hastanede yattı, bir sebepten devlete gidememiş, o alet mi yokmuş bilmiyorum, beş gün özelde yattı, sekiz bin ödedi çıktı. Yani hangi yaşlı bunu nasıl ödesin? Devlet de "yok" diyip gönderiyor.
Kaldı ki özeller insanı daha beter hasta ediyor. En basit örnek annem özelde test verdi , ileri derece protein çıktı idrarda. Böbrekte kaçak var dediler, az daha yatışı yapılacakti. Ama kendini iyi hissediyordu, öyle yatis yapacak gibi değil...bir doktor arkadaşın yönlendirmesiyle başka hastanede test yaptı, protein sınırda bile çıkmadı, normal cikti. Hastaneyi şikayet ettik ama sonuç yok... Eğer yönlendiren olmasa belki de kadın yatış yapacak, bir sürü test yapacak, gereksiz ilaçlar alacak sonra da düzeldi diye 'allah razı olsun' deyip binlerce lira ödeyip çıkacaktı...