Türkiye'ye temelli dönüş

çocuğunuz yok mu hiç konu geçmemiş

anladığım kadarıyla kanadanın varoş getto bir yerinde oturuyorsunuz.
yine mimarlar cam siliyor filan demişsiniz ama gökdelen camı silmek asgari ücretli iş değil. VİP şöfürlüğü gibi. genç sağlıklı insanların yapacağı işler. böyle işleri ilk gittiklerinde çoğu ülke insanı yapar. sonra diploma saydırır...çevre edinir, beyaz yaka iş bulur. benim hiç alakasız bölümler okumuş tanıdıklarım gitti Kanadaya dil kursuna diyerekten sonra orada sertifika filan aldılar mesela jeoloji mühndisiydi bankacı oldu, gibi. İnşaat işçiliği de batı ülkelerinde kötü kazanan bir iş değil aslında ama onu da genelde diploma dil sertifika halledene kadar yapıyorlar.
siz benim anladğım bir an önce iş bulalım da en ucuz yerde oturalım, işe gidip gelelim sosyalleşmeyelim burada kimseyle tanışıp kaynaşmayalım kafasındasınız. (sonra da eş olarak birbiriniz oluyorsunuz hayatınızda sadece tabii)
özellikle gititği yeri benimsemeyen, gurbetçiler böyle düşünüyor ama bence sağlıklı değil.
keşke daha düzgün mahallelerde gerekirse tek odada, paylaşımlı evde kalsaydınız.
daha fazla arkadaş edinseydiniz. okul sertifika vs. düşünseydiniz. dil olmadan okula gitmişsiniz mesela. keşke güzel bir dil okuluna gidip yüksek bir IELTS skoru filan alsaydınız (ya da eşiniz alsa) çok daha farklı işlere başvurabilirdiniz. neyse ki aile hekiminiz size bir iş bulmuş.

sonra eşinizin ailesiyle görüşmeme neden ki?
manipüle ediliyor diyorsunuz da...e sizin aile de az manipülatör değil yani. bu sizin manipüle edilmemiş haliniz mi?
ne olursa olsun ailesi senede 3 hafta görüyor yazık değil mi adama çocuk gibi davranıyorsunuz.

abiniz zaten hiç sağlıklı kafada değil.
hakkaten,konu sahibi 16 yıldır orda ama çocuk var mı yok mu, Türkiye de şimdiye kadar mülk gelir elde edilmedi mi ....vs hiç bahsetmedi. Konuda yaptığı yorumlar "kanada çok kötü, ailem bı değişik" ten oteye geçmedi zaten....ilginc di mi?

Kızlar merhaba, uzun bir aradan sonra sizinle tekrar dertleşmek istedim. Gerçekten de buna çok ihtiyacım var, kısacası derdim şu ki, yada beni 50/50 cenderede bırakan mevzu; 16 yıldır yurtdışında yaşıyorum ve bu son bir yıldır ailem yavaş yavaş bana psikolojik baskı yapmaya başladı dönmem konusunda. Babam bana aşırı düşkün ve " ben artık iyi değilim seni yanımda görmek istiyorum" diyor, diğer bir yandan 38 yaşında bekar erkek kardeşim birden bana, "nezaman tatile gelsen enişte yanından ayrılmıyor birturlu yalnız kalamıyoruz ailecek seninle konuşamıyoruz diyor.(yıllık iznimiz malesef 2,3 hafta ve elbette eşimle birlikte geliyorum ve eşimin ailesiyle olan bağları da zayıf olduğundan dolayı devamlı bizde yanımda). İşin acayibi, uzaktada olsam bile 2 günde bir hiç aksatmadan ailemle 16 yıl boyunca görüştüm, konuştum,konuşuyorum. Elbetteki eşimle bizde çok uzak bir tarih olmasada yakında dönmeyi istiyoruz ailelerimiz için, gurbette yalnız olduğumuz için, ama bu işi ne aceleye getirmeye vaktim nede riske atabilecek bir birikimim var. 16 yıl ikimizde dişimiz tırnağımizla çalışarak hayatımızı kurmaya çalıştık, bir nefeste te bu kurulu düzeni yıkıp gitmek hiç akıl karı gelmiyor bana. Ailemin bana olan düşkünlüğü yüzünden aşırı duygusal da olduklarından dolayı beni gerçekten çok üzüyorlar. Gelin buraya uzatmalı kalın beraber olalım diyorum, o yolu çekemeyiz diyorlar çok uzak diyorlar... Benim için herşeyi yaparlar çok bağlıyız birbirimize ama evlenirken onların onayi görücü usulü ile gittim uzaklara. Kurulu düzeni heleki dünyanın bir ucunda iseniz öyle bozup yeniden kurmak hiç mi hiç kolay değil. Eşimin tatillerde bana olan bağlılığıda onların acayibine gidiyor, bunun birkaç nedeni varki, biri değerini bilmeyen ailesinin kucağına atmamak için onu yanımdan ayirmamam ve gurbette kimsemiz olmadığı içinde ister istemez birbirimize aşırı bağlandık. Kısacası, bir yanım ailenin yanında ol artık diyor, diğer bir yanım ise binbir emekle kurduğumuz hayatı geleceğimi sağlama almadan bozma diyor. Ailemin duygusal anlari bir gün bir gününe uymuyor ve bu beni çok fazla yıpratıyor. Özellikle gurbette yaşayan yada yaşamış olan buna benzer tecrübeleri arkadaşların yorumlarını bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim hepinize. Bir sağlık çalışanı olarak, sağlıcakla kalın arkadaşlar
ben de senelerdir yurtdışında yaşıyorum, lise okumaya geldim, kaldım üniyi burda okudum vs. şimdi 28 yaşındayım. burası da ikinci evim oldu artık. ben tek geldim, vatandaşlık da aldım. şuan çevrem burda tr den daha çok. erkek arkadaşım da yabancı. ama ailem yaşlanıyor, ben de napıcam bilmiyorum. tr dekilere uzaktan güzel görünüyor, güzel de kötü değil ama cennet de değil asla. ama aileme ilerde nolcak ben napıcam diye düşünmeden duramıyorum. gerçekten sıkıntılı bi şey yurtdışına sonradan taşınmak ki 14 yıldır burdayım.

hakkaten,konu sahibi 16 yıldır orda ama çocuk var mı yok mu, Türkiye de şimdiye kadar mülk gelir elde edilmedi mi ....vs hiç bahsetmedi. Konuda yaptığı yorumlar "kanada çok kötü, ailem bı değişik" ten oteye geçmedi zaten....ilginc di mi?
kanadanın sağlık sisteminin ideal olmadığı çoğu yerde konusu edilen, bilinen bir mevzu. yani bunu gitmeden önce bilmiyor olamazdı. kendisi sğalıkçıymış bir de.
insanlar dişlerini, doğum kontrolü için gerekli işlemlerini filan burada yaptırıp gidiyordu bu dediğim 20 sene önce. abd-kanada arasında sınır kentlerde hangi ülkede ne doktoru iyiyse oraya giden gelen bi dolu sağlık turisti var. o da bilinen bir şey....ama konu sahibi kapsamlı sağlık sigortası ödemiyor olabilir. ki bence öyle. o zaman oranın sistemi belli aylar sonraya randevu bulursun uzmanda bulmak için ciddi bir şeyin olması gerekir. adamlar ufak tefek şeyler için gelmeyin, kendinize de iyi bakın öyle zırt pırt hastanelik olmayın diyorlar.

konu sahibi bu arada, ankara şehir hastanesi de endoskopi randevularını şubata veriyor. 7 ay yani. o da kışa kadar 8-10 ay olur içiniz rahat edebilir bizim bi işe yarar, düzgün sağlık sistemimiz vardı onun da içinden geçtik, çok şükür.

Aileniz nasil hayatinizla ilgili boyle bir karar verirken soz sahibi olabiliyor? Hayal edemedim. Kendi aileniz var, babanizin size baski yapma gibi bir hakki yok. Buna izin verdiginiz icin cok pasif bir insan oldugunuzu dusundum.

Aileniz bir gün bu dünyadan göçtüğünde türkiyede olmak sizi mutku edecek mi. Yetişkin bireylersiniz, bu hayat sizin, düzeninizde mutluysanız kimse için bozmayın. Bir askerle evlenip türkiyenin öte ucına gitmiş olsanız da görüşeceğiniz senede 3 haftaydı, şehir dışında özel sektörde çalışıyor olsanız da senede 3 haftaydı. Kardeşiniz eşinizden ayrı başbaşa ne konuşacak ki sizinle, o da bizim ailemizin parçası, ondan ayrı konuşacak kadar özel bir şeyim yok benim diyebilirsiniz. Ailenizinki bağlılıktan ziyade naz yapmak bence, konuşacak mevzu bulamayınca "eeee kesin dönüşne zaman" a bağlıyorlar sanki. Ayrıca özleyen uzaklığa bakmaz, senede bir defa gelir evladının yanına. Türkiyeye dönseniz iş bulmak kurmak çok mu kolay, bu ülkenin şu anki ekonomisinden haberiniz var mı sizin. Nefes alamaz haldeyiz, ekmek aslanın ağzında falan değil artık. Memur maaşları bile yaşam kalitesini korumaya yetecek kadar artmıyor.

Bir de kendi başıma geleni ekleyeyim. 5 yıl türkiyenin doğu köşesinde evli olarak çalıştım, her telefonda annem beynimi yedi, kaldım orada uzaktasın, burada olsan çocuğuna ben bakardım, özledik... Vs, 6.Yıl tayinimiz çıktı ailemin olduğu şehre, o gel diye yalvaran annem yarı yolda bırakıp kocama da rezil etti beni. Yani demem o ki kimsenin ağzına değil kendi hayat kalitenize bakarak yaşayın. Sizin yerinizde olsam bu ülkeye dönüp var olacak çocuklarımın geleceğini de yakmam.
Teşekkür ederim

Burdan guvenli olduguna yemin edebilirim ama ispatlayamam😑
Burada hiç tanımadığı bir kadını belediye otobüsün içinde üzerine benzin dökerek yaktılar, dediğim gibi son 3 yıl burası berbat oldu dengesiz alınan kanun bilmeyen göçmenler yüzünden , eğer gelecekseniz Ontario sakın olmasın.

Evet ablacım, Kanada'da uluorta, gündüz vakti silahlar ateşleniyor vatandaşlar vurulup yerlere düşüyor. Her yer cinayet vallahi, berbat. Şunu görüyorum ki, reisçilerin beyni sulanmış. 1 haftalığına tatile geliyorum, TVde habire şiddet habire hayattan soğuyorum. Sokakta insanlar her an random şekilde darpa uğrayabiliyor. Bizim toplumun acilen kendine gelmesi gerek, bu su götürmez bir gerçek. Her şey şahane, kalan her yer berbat diyerek şu ülkeye iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Acilen darpa daha çok ceza gelmeli, hiçbir ceza yok hangi haberi izlesem zanlılar ifade alınıp serbet bırakılıyor. Umarım sen de darp edilip karakolda hakkını aramak zorunda kalmazsın çünkü hakkını alamayacaksın.
Elbetteki herkes yaşadığı yeri yorumlayabilir. Tekrar söylüyorum son 3 yıl berbat oldu burası, felaket bir araba hırsızlığı ve hergün meydana gelen çatışmalar var, anketlerde toronto artık bir new-york diye bahsediliyor. Gündüz gözüyle belediye otobüsünde kadın yaktılar, eskiden çok güzeldi. Yeni göçmenler Somali, Afgan, hintli, suriyeli bunlar eskisi gibi incelenip alınmıyor çünkü çalışma gücüne ihtiyaç var özellikle de inşaat sektöründe. Bu yüzden nüfus arttı, suçlar arttı, sağlık sistemi zaten berbattı, şuan itibariyle çöktü. Doktorlar Ontario yu terkediyor, hasta kabul etmiyor, apandisit ameliyatında sıra beklerken apandisitimi patlattılar. Kısacası şunu söylemek istiyorum, artık hiçbir yer mutlu değil, dünyanın by covid ve Rus savaşı yüzünden dengesi bozulmuş durumda. Kim nerde ekmeğini buluyorsa orasıdir yeri diye düşünüyorum. 16 yıllık yaşamı gözardı etmiyelim arkadaşlar dediğim gibi son 3,5 yıl bozuldu herşey.

Niye öyle diyorsunuz a dostlar...konu sahibi anlatmış işte "her gün kapımın önünde heroin savaşları oluyor, emekliler yaldır yaldır ölüyor, Dr yok , uçak bileti 2500 CaD , asgari ücret 15 CAD demiş...kadın 16 yıldır orda yaşıyormuş niye inanmiyorsunuz? Niye bana taktınız kafayı? Ben kanadaya ayak basmadim nerden bilicem yav?
Asgari ücret saat başına 15 dolar Ontario, açın bakın arkadaşlar, her yıl Türkiye'ye gelememe sebebimiz bu, yolunu bulup zengin olanda var, inşaat sektörü ve emlakcilik gibi

Gecen gün sosyal medyada bir teyze ile tartıştım,kendisi Almanya'da yaşıyor,gelmiş diyor ki;Türkiye'de insanlar akın akın alışveriş merkezlerine gidiyormuş,her evin önünde ikişer araba varmış bla bla.. ama nankörmüşüz biz.Onlar sabah beşte kalkıp işe gidiyormuş,Türkiye'de kimse çalışmıyormuş falan filan,deliriyorum yeminle deliriyorum😣.
Elbette yapılan işe göre değişir ama kimse kusura bakmasın türkiye'deki memurlar resmen covid zamanı yattığı yerden para aldılar kayinlarim dan biliyorum, burada polis itfaiye ve hükumet hariç memurluk sistemi yok ve türkiye'deki gibi bayram tatilleride yok, sadece yılbaşında 3 gün tatil yapıyoruz, yıllık izin 2 hafta, tabiri caizse burada Türkiye'de nene dedikleriniz bile kasiyerlik yapıp çalışıyor. Tekrar söylemek isterim, meslekten mesleğe değişir bu elbet. Eşim günde 10 saat haftada 6 gün 10 yıldır çalışıyor, burada ayakta durmak öyle kolay değil, tabiki başka yolunu bulursanız ayrı.

Nefret ediyorum böyle melek gibi görünüp psikolojik baskıyla çocuklarının aklını hep onlarda bırakan ailelerden. Sizi çok ozleseler, o kıymetli popolarini kaldırıp görmeye gelirler. Kocanız artık sizin aileniz elbette her zaman dipdibe olacaksınız bekarmissiniz gibi samimiyetinize karismalari çok saçma. Sizle nasıl sohbet ediyorlarsa kocanizla da etsinler. Evladını düşünen ana baba cocugunun mutluluğununu gözetir kendi mutlulugunu gozetmez. Yaslandilar diye bakacak biri olsun istiyolar sanirim

Elbette yapılan işe göre değişir ama kimse kusura bakmasın türkiye'deki memurlar resmen covid zamanı yattığı yerden para aldılar kayinlarim dan biliyorum, burada polis itfaiye ve hükumet hariç memurluk sistemi yok ve türkiye'deki gibi bayram tatilleride yok, sadece yılbaşında 3 gün tatil yapıyoruz, yıllık izin 2 hafta, tabiri caizse burada Türkiye'de nene dedikleriniz bile kasiyerlik yapıp çalışıyor. Tekrar söylemek isterim, meslekten mesleğe değişir bu elbet. Eşim günde 10 saat haftada 6 gün 10 yıldır çalışıyor, burada ayakta durmak öyle kolay değil, tabiki başka yolunu bulursanız ayrı.
Türkiye'de insanların %45'i asgari ücret ile çalışıyor.Bahsettiğiniz kesim %10 falan,oradaki saat ücreti ile buradaki saat ücreti çok farklı.Burada da kadınlar sabahın 4'unde kalkıp bağa gidiyorlar.Aldikları ücret ise 150 lira,bu para ile beş litrelik yağ bile alamazsanız.Yurt dışında hakkınız ne ise onu alırsınız,Türkiye'de ise emeğiniz sömürülür.Turkiye ile diğer gelişmiş ülkeleri karşılaştırmak bile çok saçma.

Piraye, öncelikle bence de dalga geciyrosun ama yine de öyle düşünenler için yazayım..saatlik asgari 15 cad kazanan insan günde 8 saat, haftada 25 gün çalışsa ayda 3000 cad kazanır.
Yani demek oluyor ki eşlerden biri bir aylık birikimini hiç harcamazsa iki kişi bir aylık parayla kitalar aşip turkiyeye gidip gelebilir.
Bir de söyle bakalım, 2500 cad bugünkü kurla 35.000 TL ediyor. Aylık asgari ücret 5bin.
Bizde eşlerden biri tüm parasını biriktirse 7 ayın sonunda anca bilet parası biriktirebilir . Ki o zamana kadar kurdan dolayı fiyatlar artar,yine biriktiremez 😂
Nasıl bir bakış açısı hiç anlayamiyorum ..
Aylık evinize 2500 dolar Morgic ödüyorsunuz
Piraye, öncelikle bence de dalga geciyrosun ama yine de öyle düşünenler için yazayım..saatlik asgari 15 cad kazanan insan günde 8 saat, haftada 25 gün çalışsa ayda 3000 cad kazanır.
Yani demek oluyor ki eşlerden biri bir aylık birikimini hiç harcamazsa iki kişi bir aylık parayla kitalar aşip turkiyeye gidip gelebilir.
Bir de söyle bakalım, 2500 cad bugünkü kurla 35.000 TL ediyor. Aylık asgari ücret 5bin.
Bizde eşlerden biri tüm parasını biriktirse 7 ayın sonunda anca bilet parası biriktirebilir . Ki o zamana kadar kurdan dolayı fiyatlar artar,yine biriktiremez 😂
Arkadaşlar karıştırdığı
Arkadaşlar hepiniz eğitimli insanlarsiniz, kaçırdığınız en büyük nokta bunu ailelerimizde yapıyor malesef, biz dolar kazanıp Türk lirası harcamıyoruz, dolar kazinip dolar harcıyoruz. Benim haftalık market harcamam iki kişi için 300 dolar, Morgic aylık 2500 dolar, buna benzin, faturalar, tel, net, giyim, ilaç, gezi, burda evler tahta onların tamiri bakımı , bahçe düzenlemesi kanunen şart bunların hepsi sizin elinizi kolunuzu bağlıyor rahat hayat için. Nefes alamıyorsunuz. O nedenle uçağa 5000,turkiyeye gel gezi filan birden elinizden en az 7bin gidiyor bunu bu şartlarda biriktirmek çok zor. İşyerinde ki arkadaşım çocuğunu kreşe veriyor aylık 1500 dolar. İşler öyle hayal ettiğiniz gibi değil. Ha, emlakcilik, inşaat, badana boya, polis, bunları yaparsanız süper. Zaten buraya gelende asla kendi mesleğini yapamıyor, mimar olup cam silen, hali yıkayan çok gördüm, hele masa başında işi unutun. Ne kadar tehlikeli ve pis iş yaparsanız burda para var. Ama beyaz yakalı iş yok burda.

Onlar bos calismiyorlar yol uzun diye gelmiyorlar ama siz her sene bir Hawai tatili Parasini ucak biletine verip yanlarina gidiyorsunuz ama yaranamiyorsunuz…. Bencilligin farkinda misiniz ?
Ben de Almanyadayim gittigimde herkese ugramaya Mutlu etmeye calisirdim, ailemin yaninda kalirdim, baktim bu yaptiklarim Pek de deger gormuyor… yazlik aldik memlekette ve onlara gelirseniz kapim acik beklerim dedim

artik kendi Ailem de dahil kimseye bana adim attigindan daha fazlasini atmayacagim , size de biraz kendinizi ve esinizi dusunmenizi tavsiye ederim
Çok teşekkür ederim

Yok, nasip olmadı

Aylık evinize 2500 dolar Morgic ödüyorsunuz

Arkadaşlar karıştırdığı

Arkadaşlar hepiniz eğitimli insanlarsiniz, kaçırdığınız en büyük nokta bunu ailelerimizde yapıyor malesef, biz dolar kazanıp Türk lirası harcamıyoruz, dolar kazinip dolar harcıyoruz. Benim haftalık market harcamam iki kişi için 300 dolar, Morgic aylık 2500 dolar, buna benzin, faturalar, tel, net, giyim, ilaç, gezi, burda evler tahta onların tamiri bakımı , bahçe düzenlemesi kanunen şart bunların hepsi sizin elinizi kolunuzu bağlıyor rahat hayat için. Nefes alamıyorsunuz. O nedenle uçağa 5000,turkiyeye gel gezi filan birden elinizden en az 7bin gidiyor bunu bu şartlarda biriktirmek çok zor. İşyerinde ki arkadaşım çocuğunu kreşe veriyor aylık 1500 dolar. İşler öyle hayal ettiğiniz gibi değil. Ha, emlakcilik, inşaat, badana boya, polis, bunları yaparsanız süper. Zaten buraya gelende asla kendi mesleğini yapamıyor, mimar olup cam silen, hali yıkayan çok gördüm, hele masa başında işi unutun. Ne kadar tehlikeli ve pis iş yaparsanız burda para var. Ama beyaz yakalı iş yok burda.
ablacım senelerce yurtdışında çalıştım
ben de sağlık çalışanıyım
yurtdışında da araştırmacı olarak tıp fakültesinde çalıştım
neden beyaz yaka iş olmasın yahu...bir kere doktorların hepsi yabancı onlar beyaz yaka değil mi?

tabii ki dolar kaznaıp dolar harcıyorsun da. 5-6 bin dolara kazanıp karı koca
2500 dolarla krediyi ödeyebiliyorsun...

burada da çalşsan asgari alacaksın eşin de asgari alsın ki yaşlarınız 40 filan olmuştur sizin o yaşta burada iş de vermiyorlar ama hadi buldunuz diyelim burada da haftada 6 gün çalışıp 5500 lira alacaksınız

karı koca 11 bin eder
burada 11 bin liranın hepsini de versen ev kredisi ödeyemezsin şu anda... hatta 14 15 alsan hepsini versen o zaman anca belki...

hadi burada 11 birim kazanıyorsun orada 11 birim değil 5,5 birim kazanıyor ol, yani birim olarak 2 ile çarpalım.

Benim haftalık market harcamam iki kişi için 300 diyorsun ya burada da 600'e haftalık marketi zor halledersin.

benzin, faturalar, tel, net, giyim, ilaç, gezi, diyorsun e burada bunlar bedava mı sanıyorsun?

burada 11k alarak zaten araban olmaz. yola verirsin benzin parasını.

tek fark evler burada tahta değil tahtakurusu yok bak..buradan edeceğin karla abad olursun artık.

neden beyaz yaka iş olmasın yahu...bir kere doktorların hepsi yabancı onlar beyaz yaka değil mi?

burada da çalşsan asgari alacaksın eşin de asgari alsın ki yaşlarınız 40 filan olmuştur sizin o yaşta burada iş de vermiyorlar ama hadi buldunuz diyelim burada da haftada 6 gün çalışıp 5500 lira alacaksınız

karı koca 11 bin eder
burada 11 bin liranın hepsini de versen ev kredisi ödeyemezsin şu anda... hatta 14 15 alsan hepsini versen o zaman anca belki...

hadi burada 11 birim kazanıyorsun orada 11 birim değil 5,5 birim kazanıyor ol, yani birim olarak 2 ile çarpalım.

Benim haftalık market harcamam iki kişi için 300 diyorsun ya burada da 600'e haftalık marketi zor halledersin.

benzin, faturalar, tel, net, giyim, ilaç, gezi, diyorsun e burada bunlar bedava mı sanıyorsun?

tek fark evler burada tahta değil tahtakurusu yok bak..buradan edeceğin karla abad olursun artık.

buradaki hesabınız çok

karı koca 11 bin eder

Hesabınız çok yanlış çünkü buradaki maaslardan kesilen vergiden haberiniz yok, aldığımız maaşın dörtte birini vergiye veriyoruz biz. Alış veriş lerde yüzde 13 vergi kesiliyor kasada. Şimdi bunları bilmeden hesap etmek kolay. Ben bu parayı kazansaydım eğer her yıl Türkiye deydim ve şuan evimi ödemiştim, yüksek faizler yüzünden evim 25 yıl sonra benim olacak düşünün.
çünkü Canada daki maaş

Hesabınız çok yanlış çünkü buradaki maaslardan kesilen vergiden haberiniz yok, aldığımız maaşın dörtte birini vergiye veriyoruz biz. Alış veriş lerde yüzde 13 vergi kesiliyor kasada. Şimdi bunları bilmeden hesap etmek kolay. Ben bu parayı kazansaydım eğer her yıl Türkiye deydim ve şuan evimi ödemiştim, yüksek faizler yüzünden evim 25 yıl sonra benim olacak düşünün.

güzel ablacım türkiyede vergi dilimi diye birşeyden haberin var mı? bizde maaşlarda vergi %30lar düzeyinde, daha falza kazananlarda daha yüksek :KK70:

hey allahım evet biz hiç bilmiyoruz vergiyi filan. siz maaşı alıp vergiyi sonradan ödediğiniz için bir tek siz ödüyorsunuz vergi. biz yurtdışında çalışırken kıyak geçiyorlardı ünkü ödemiyorduk vergi filan. sadece size mahsus bu vergiler...

Hepinize çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için, yaşamak görmek lazım elbette iki taraf için, konuyu özetlersek ister Türkiye ister yurtdışı kurulu düzen kolay kolay bozulmuyor, eşimin abisi de 50 yaşında öğretim üyesi yurtdışı çok istiyordu ama o yaştan sonra ve elde ettiği mevkiyi bırakıp bozup maceraya atilamadi. Hangi ülkede olursanız olun her ülkenin kendine has sorunları oluyor, işiniz guzelze nerde olduğunuzun bir anlamı yok. Herses sağlıcakla kalsın, herkesin yolu açık olsun.

Aileniz sizi özleyebilir ama kaç yaşında gelmişsiniz bu kadar baskıyla, vicdan yaptırmaya çalışarak gel demeleri abartı.
Sizin de eşinizin velisi gibi tek başına ailesine gitmesine müsade etmemeniz, ailenizin garip tavrının farklı bir boyutu gibi.
16 yıldır oradasınız, bir düzeniniz var işinize nasıl geliyorsa öyle yapın.

Birde bu yurtdışında yaşayıp, yaşadığı ülkeyle ilgili şikayeti olanlara yapılan yorumlar bir yerden sonra saçma bir hâl alıyor. Yurtdışında yaşayan kimse hiçbirseyden şikayetçi olamaz, ekonomik sıkıntı çekemez, yaşadığı bölgede güvenlik zafiyeti olamaz. Olsa bile olamaz çünkü biz bunu kabul etmeyiz. Tam olarak tavır bu. Bizim ülke olarak birçok konuda sıkıntı yaşıyor olmamız dünyanın geri kalanın hiç zorluk yaşamadığı anlamına gelmiyor.

X