Türkiye'ye temelli dönüş

Başınız sağolsun, babanızın mekanı cennet olsun.
Ama çok dramatize ediyorsunuz. Birkaç yerde daha görüyorum gurbetin sonu uçakla tabut ile memlekete dönmek diye. Bana çok gereksiz demagoji geliyor. Benimde babaanem ve dedem almanyada vefat etti, cenazelerini Türkiye getirdik, orda gömülmek istedikleri için. Halam Ankarada vefat etti, onuda uçakla memlekete getirdik. Oldukları yerede gömülebilirlerdi, tercih meselesi.
Herkes doğdu yerde yada memleketinde vefat etmiyor neticede, bukadar dramatik hale getirmeye gerek yok. Allah hayırlı ölüm versin, kimi kazada vefat ediyor cesedi bile bulunmuyor, kimi yanarak vefat ediyor kül olup gidiyor. O yüzden tabutla uçakla getirdik muhabbetini sevmiyorum.
Demagoji yapmıyorum yapmam da
Sadece üzüntümü ifade etmiştim
Yani üstüne binip allta babayı götüemenin acısı
Kimse kendini acındırmıyor bende acındırmadım
Evet sosyal medyada bu yapılıyor
Ama herkesi ayni şeye koymayın lütfen
Acım taze çok konuşmak istemem bu konuyu kb

Almancamı yazışıcaz?
Ja, ich lebe in Bayern und habe davon nichts mitbekommen?! Wieso Bayern eigentlich, gibt es Ausländerfeindlichkeit nur in Bayern? In Baden-Würtemberg nicht, oder wie?? Warum sollte ich so tun? Yalan borcummu var
Ich habe es live erlebt
Das gibt es hier aber mehr als in anderen Bundesländern
Jeder hat seine eigene Meinung
Ich diskutiere ja nicht ich sage nur meine MEINUNG !

Demagoji yapmıyorum yapmam da
Sadece üzüntümü ifade etmiştim
Yani üstüne binip allta babayı götüemenin acısı
Kimse kendini acındırmıyor bende acındırmadım
Evet sosyal medyada bu yapılıyor
Ama herkesi ayni şeye koymayın lütfen
Acım taze çok konuşmak istemem bu konuyu kb
Aciniza saygim sonsuz.
Ama dediğim gibi babanız Türkiyenin farklı ilindede vefat edip memleketine uçakla gidebilirdi.
Yurtdışından gitmiş olması birşey değiştirmiyor, ölümün kendisi yeterince acı zaten.

Aciniza saygim sonsuz.
Ama dediğim gibi babanız Türkiyenin farklı ilindede vefat edip memleketine uçakla gidebilirdi.
Yurtdışından gitmiş olması birşey değiştirmiyor, ölümün kendisi yeterince acı zaten.
Bu acıyı yaşayan bilir
Evet olabilirdi lakin böyle oldu
Üstte siz altta o
Bunu yaşayan anlar

Ich habe es live erlebt
Das gibt es hier aber mehr als in anderen Bundesländern
Jeder hat seine eigene Meinung
Ich diskutiere ja nicht ich sage nur meine MEINUNG !
Jeder kann seine Meinung zu einem Thema haben.
Tu bitte nicht so heißt aber, ich akzeptiere deine nicht bzw. deine Meinung ist falsch. Das hat nichts mit Respekt aber sehr wohl mit Diskussion zu tun.

Jeder kann seine Meinung zu einem Thema haben.
Tu bitte nicht so heißt aber, ich akzeptiere deine nicht bzw. deine Meinung ist falsch. Das hat nichts mit Respekt aber sehr wohl mit Diskussion zu tun.
Du musst sie auch nicht akzeptieren .
Wie gesagt meine Meinung
Du diskutierst
Ich rede mit anderen du springst in das Gespräch nicht ich

Du musst sie auch nicht akzeptieren .
Wie gesagt meine Meinung
Du diskutierst
Ich rede mit anderen du springst in das Gespräch nicht ich
Almancamı yeterince test ettiyseniz, almanca bildiğime emin olduysanız türkçeye dönelim isterseniz😅
Malum burası bir Türk sitesi, ve Forum o yüzden birşeyler yaziyorsanız tepkilere, sorulara açık olcaksınız.
Değilseniz yazmaycaksınız, benim yazdıklarıma atlıyorsun diye birşey söz konusu olamaz.
İstediğim herşeye yazarım, bu size göre atlamak ise yazmaya bilirsiniz. Ve hatırladığım kadarıyla ilk siz benim yorumuma “atladınız” sizin tabiriniz ile.
Ayrıca size siz diye hitap ediyorum, karşılığı sen olarak yazıyorsunuz.
Bence önce hitap şeklinizi gözden geçirin. Fikrini beyan eden karşı fikirlere açık olmalı. Duymak istemediği birşeyi başkasına demeyecek yada yazmaycak, çok basit aslında.
Neyse size iyi akşamlar 🙋🏻‍♀️

Almancamı yeterince test ettiyseniz, almanca bildiğime emin olduysanız türkçeye dönelim isterseniz😅
Malum burası bir Sitesi ve Forum o yüzden birşeyler yaziyorsanız tepkilere, sorulara açık olcaksınız.
Değilseniz yazmaycaksınız, benim yazdıklarıma atlıyorsun diye birşey söz konusu olamaz.
İstediğim herşeye yazarım, bu size göre atlamak ise yazmaya bilirsiniz. Ve hatırladığım kadarıyla ilk siz benim yorumuma “atladınız” sizin tabiriniz ile.
Ayrıca size siz diye hitap ediyorum, karşılığı sen olarak yazıyorsunuz.
Bence önce hitap şeklinizi gözden geçirin. Fikrini beyan eden karşı fikirlere açık olmalı. Duymak istemediği birşeyi başkasına demeyecek yada yazmaycak, çok basit aslında.
Neyse size iyi akşamlar 🙋🏻‍♀️
Bana konusmayi hitap şeklini öğretecek son insansınız
Asıl açık olmayan ve başkalrın fikrine yanlış düşünüyorsun diyip düşünceyi değiştirmeye calışan da SENSİN
İşine bak kardeşim
Und wenn du doch so mutig bist und hier im Forum nicht „ gut“ dastehen willst dann schreib mir doch auf Deutsch :)
Hadi canim
Gute Nacht 😂

Bana konusmayi hitap şeklini öğretecek son insansınız
Asıl açık olmayan ve başkalrın fikrine yanlış düşünüyorsun diyip düşünceyi değiştirmeye calışan da SENSİN
İşine bak kardeşim
Und wenn du doch so mutig bist und hier im Forum nicht „ gut“ dastehen willst dann schreib mir doch auf Deutsch :)
Hadi canim
Gute Nacht 😂
Oy çok korktum şimdi, napsakki ya tırstım resmen 😂😂😂
Ay bak gördünüzmü gene Türkçe yazdım🤦🏻‍♀️ Tüh tüh, halbuki cesaretimi ispatlicaktım dimi.
Neyse. Seviyenize inerdim de ama geç oldu şimdi, vaktimi harcamak istemiyorum daha fazla çünkü sizin benimkine çıkmanızı beklemek ütopik olur malum.
Hadi tschüss cınımmm, uyumaya devam 🙋🏻‍♀️

Oy çok korktum şimdi, napsakki ya tırstım resmen 😂😂😂
Ay bak gördünüzmü gene Türkçe yazdım🤦🏻‍♀️ Tüh tüh, halbuki cesaretimi ispatlicaktım dimi.
Neyse. Seviyenize inerdim de ama geç oldu şimdi, vaktimi harcamak istemiyorum daha fazla çünkü sizin benimkine çıkmanızı beklemek ütopik olur malum.
Hadi tschüss cınımmm, uyumaya devam 🙋🏻‍♀️
Du armes kind 😂😂😂

Bence hayır
İnsanın Aslı neyse öyle yaşamalı
O zaman bu iş yine dini şeylere girer
Siz hiç bizim gibi yaşayan bir Alman gördünüz mü
Yada bize benzemeye çalışan
Ben görmedim
Ama çok Türk gördüm
Onlara benzeyen ve onlar gibi yaşayan
Adamların ülkesinde yaşayıp, 3 nesildir entegre olamayıp dahası olmamak için inatla daha da kapanıp yaşamak ve sonrasında da bizi sevmiyorlar, dışlıyorlar diye ağlamak da bana bi garip geliyor. İşin kötüsü uyum sağlamaya çalışan türkler de, kültürüne dinine sıkı sıkı bağlanan diğer gurbetçiler tarafından dışlanıyor.
6 yıldır hollanda'da yaşıyorum. Dilini, kültürünü öğrendim, diploma denkliğini aldım ve kısa bir zaman sonra inşallah mesleğime de dönücem. Adapte olmak için elimden geleni yapıyorum ve yan komşum hariç hiçbir hollandalıdan da ırkçılık görmedim aksine birçoğu merakla yaklaştı, tanımak bilmek istedi. Ha bu arada hollanda'nın milliyetçi sayılabilecek bir bölgesinde oturuyorum. Hem burda yaşayıp hem de adamlar domuz eti yiyor, alkol içiyor diye yerden yere vuran tipler dışlanıyordur belki, bilemem.

Burası Türkiye’de açılmış bir site lütfen Almanca yazışmalarınızı özelden yapın.
“Forum Dili "Türkçe" dir. Yabancı dil başlıkları hariç konu ve cevaplar Türkçe olmalıdır.” kuralına uyulmasını rica ediyorum.

Adamların ülkesinde yaşayıp, 3 nesildir entegre olamayıp dahası olmamak için inatla daha da kapanıp yaşamak ve sonrasında da bizi sevmiyorlar, dışlıyorlar diye ağlamak da bana bi garip geliyor. İşin kötüsü uyum sağlamaya çalışan türkler de, kültürüne dinine sıkı sıkı bağlanan diğer gurbetçiler tarafından dışlanıyor.
6 yıldır hollanda'da yaşıyorum. Dilini, kültürünü öğrendim, diploma denkliğini aldım ve kısa bir zaman sonra inşallah mesleğime de dönücem. Adapte olmak için elimden geleni yapıyorum ve yan komşum hariç hiçbir hollandalıdan da ırkçılık görmedim aksine birçoğu merakla yaklaştı, tanımak bilmek istedi. Ha bu arada hollanda'nın milliyetçi sayılabilecek bir bölgesinde oturuyorum. Hem burda yaşayıp hem de adamlar domuz eti yiyor, alkol içiyor diye yerden yere vuran tipler dışlanıyordur belki, bilemem.
Tesetturlumusunuz bilmiyorum ama dış görünüşun etkisi yüksek bu konuda. Ben soyle dönüşüyorum tesetturlu ve carsafli olanların( misal ben carsafliyim ve geri dönüş yaptım fransadan) bulundukları ülkelerden geri dönme imkanları varsa muhakkak dönsünler. Tesetturle coook zor çünkü ağır oluyo biyerden sonra.

Tesetturlumusunuz bilmiyorum ama dış görünüşun etkisi yüksek bu konuda. Ben soyle dönüşüyorum tesetturlu ve carsafli olanların( misal ben carsafliyim ve geri dönüş yaptım fransadan) bulundukları ülkelerden geri dönme imkanları varsa muhakkak dönsünler. Tesetturle coook zor çünkü ağır oluyo biyerden sonra.
Hayır tesettürlü değilim ama bu noktada yaşadığınız zorluklar muhakkak vardır bu konuda hem fikirim.

Her ülkede olan münferit olaylar bunlar maalesef.... Baksana konu sahibi sokaklarda heroin savaşlarından bahsediyor :KK57: çok şükür bizde yok öyle şeyler henüz. Ayyyy düşüncesi bile korkunç
istanbulun neresinde oturuyorsunuz merak ettim. biz avrupa yakasında taksimde oturuyoruz. daha bir iki sene evvel uyuşturucu satıcıları arasında çatışma çıktı park halindeki arabamıza kurşunlar isabet etti. ya içinde olsaydık. istanbuldaki suç oranı hiç te hafife alınacak gibi değil.

Evet ablacım, Kanada'da uluorta, gündüz vakti silahlar ateşleniyor vatandaşlar vurulup yerlere düşüyor. Her yer cinayet vallahi, berbat. Şunu görüyorum ki, reisçilerin beyni sulanmış. 1 haftalığına tatile geliyorum, TVde habire şiddet habire hayattan soğuyorum. Sokakta insanlar her an random şekilde darpa uğrayabiliyor. Bizim toplumun acilen kendine gelmesi gerek, bu su götürmez bir gerçek. Her şey şahane, kalan her yer berbat diyerek şu ülkeye iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Acilen darpa daha çok ceza gelmeli, hiçbir ceza yok hangi haberi izlesem zanlılar ifade alınıp serbet bırakılıyor. Umarım sen de darp edilip karakolda hakkını aramak zorunda kalmazsın çünkü hakkını alamayacaksın.
hele birde ülkede uyuşturucu yok diyor ya beni benden alıyor :)))).

X