Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Terbiyesizlik bence ahlaksızlık

Aynen oyle bide yaşlı annem babam var allah korusun Tüm sevdıklerımızı.

İzlemeyin siz de. Gerçi tv'de nereyi açsam her yerde konu bu. İnternette nereye girsem yine bu, kaçmak da pek mümkün değil ama olabildiğince uzak durun psikolojiniz için. Alınabilecek önlemler zaten milyon kere söylendi artık hepimiz ezberledik. Sürekli bunu düşünmenin bir yararı yok. Ekstra bir durum olduğunda zaten açıklama yapılıyor bir şekilde kulağınıza gelir.

İnsanlar deli gibi yiyecek içecek stokları yapıyor inanamıyorum gerçekten. Her şeyin suyunu çıkarmasak olmuyor. Asıl milletimizin vebası bu "abartmak" ve bunun tedavisi de yok maalesef. Felaket tellallığı yapmaya bayılıyor insanlar.

Özellikle sağda solda dolaşan whatsapp sesli mesajlarına itibar etmeyin. İssiz gucsuz insanların uydurmalari olduğunu düşünüyorum. Geçen üniversitede akademisyen bir arkadaşım yollamış bir tanesini. Dedim sen bari yapma ya. Kim yolladı diyorum, bir arkadaş diyor. Arkadaşına da başka bir arkadaş yollamıştır. Kaynağı yok. Doğru olsa bile zaten yapılacaklar belli. Paranoyak olup kendinizi evlerinize kapatmayın. Sadece bu değil her anımız riskli.

Trafikteyken, otobüste ya da kendi aracınızla giderken sürekli kaza yapma ihtimalinizi düşünüyor musunuz? Düşünseniz hayat cehennem olurdu değil mi? Ama aracınızı kullanırken tedbirli olup kurallara uyuyorsunuz, otobüsten inerken otobüs tam durmadan inmiyorsunuz, metro beklerken sarı çizgiyi geçmiyorsunuz vs. Bunlara rağmen kaza yapıp ölme riskiniz var mı var. Bu da onun gibi. Önleminizi alın zihninizi boşaltın.

Haberleri izlemeyin. Onlar kendilerine malzeme buldu. Kendilerini İzletmek için en dikkat çekici sekilde haber yapıyorlar. Birkaç tane TV doktoru var her alanda uzmanlar konu ne olursa olsun çıkıp konuşuyorlar onların derdi de kendilerini gündemde tutmak. Şu an haberleri vs. izlemenin insana panikletmekten başka yaptığı birşey yapmayın. Sağlık bakanını ve amacı show olmayan bildiğiniz doktorlari takip etmek yeterli. Zaten onlar da şu an için panik yapacak bir durum olmadığını defalarca söylediler.

Daha ülkemizde görülen ölüm vakası yok insanlar bu halde birde ölüm vakası olsa ne olacak acaba stokladıları kolonyaları içmeye falan başlarlar heralde.Hep bir galeyana gelme durumumuz var. Sadece bu konuda değil ki her zaman böyleyiz.Tedbirlerimizi alacağız,eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayıp sonra Allah’a emanet edeceğiz. Yapacak başka da birşey de yok zaten biz tedbir aldığımız halde bizi bulursa da takdir-i ilahi

Arkadaşlar abartmayın ben de binlerce öğrencinin olduğu bi kampüste çalışıyorum. Ofisi sık havalandırıyoruz, insanlarla çok yakın temasa girmiyoruz, ortamı dezenfekte ediyoruz. Yapacak bişey yok başka. Kalp hastası ve 78 yaşında olan bir babam var, kendisine uyarıları yaptık, asıl risk yüksek olan onlar. Ama 103 yaşındaki kadın bile yakalanıp iyileşti yani

Allah ım korusun herkesi öncelikle yavrularımızı. Kendimden eşimden annemden babamdan çok en çok yavrularım çocuklarım için korkuyorum bu virüsten yarın okula göndermek istemiyorum mesela
Cocuklara etki etmiyor cok sükür neyseki. Onlar sadece tasiyici. 65 yas üstü, erkekler ve solunum rahatsizliklari olanlar en riskli gruplar.

Allah evlatlarimizi korusun. Insallah cok fazla yayilmadan kurtuluruz bu beladan
Canim cocuk bebek ölümü hic yok panik yapma. Ben yurtdisindayim biliyorsun. Burda hersey cok detayli paylasiliyor. Cocugu olanlar korkmasin. Asil yaslisi olan ya da solunumla ilgili baska sikintilari olanlar dikkat etsin.

Off ya Türkiyede bunun bilgisi niye verilmiyor? Cocuklar riskli grup degil. Onlar tasiyici olabilir. Onlara bulasinca ya cok hafif geciriyorlarmis yada hic belirti bile göstermeden gecip gidiyormus.

100 den sonra o teyze resetlemistir ya 3 gibi dusun sen onu:)

Vaka hangi ilde açıklandı mı?

Kizlar az o ce haberleri izledim iranli ve çinli bilim adamlari ilacini bulmuslar çinliler burun spreyi tarzinda ,iranlilarda aşi tedavi olarak bulmuş nisan ayına kadar cogaltacaklar sanırım , şuan ulkemiz en iyi halde ilerlemedigi surece korkmayalim insallah ilerlemeyecekte

Bu yıl mevsimlik gripten ölenlerin sayısı 500-600 bin civarında, corono ise 3 bin. Dünya sağlık örgütü verileri bunlar. Rota olup ölme ihtimaliniz coronodan çok daha yüksek. Ben şu stokçuları zaten hiç anlamıyorum. Biz genel olarak istifçi milletiz, şuan hiç yoksa herkesin evinde buzlukta yaza yetecek dondurulmuş sebze, konserve zaten vardır. Millet kafayı yemiş

Trafik kazasında ölme ihtimaliniz coronadan ölme ihtimalinizden kat kat daha fazla.
Trafik kazası bulaşıcı değil yalnız. Karantina durumu yok, ülke genelinde değil. İhtimaller her zaman var ama yayılım oranı bu kadsr yüksek salgını ben hayatımda görmedim. Doğal olarak en çok çocuğum için korkuyor ve gereklş önlemleri alıyorum. Elimden gelse fanusa koyup hep yanımda gezdirip dezenfektanlarla yıkarım.

Aynen öyle bu olaydan bıle kar elde etmeye calısıolar

aaa nerdeymiş o vaka, ben artık tv yi kapattım da, her yerde bir uzman uç noktaları konuştuğu için geriliyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…