Ama dünde duzce de oldu ya aynisi baba kucuk kızını hastaneden kacırmıs diye. Şükür negatif cikmis kızın testi ama dünden sonra bugun yine olunca bana yalan gibi gelmedi he insallah yalan haber olsun böyle dusuncesiz insanlar ulkemizde yaşamıyor olsunYa lutfen her habere itibar etmeyin inanin cok kirli bilgiler var
Bizimkilerde hep viyana daAvusturya
Ben bu dönemde paraya bakmaz bir an önce evime gitmenin yolunu arardım. Mesafe uzak sanırım o yüzden mi uçakla gidiyorsunuz? Bilet yok mu?stresle nasıl baş edeceğiz tamam evden çıkmiyorum ama babam illa çıkmanin peşinde bende aileme ziyarete gelmiştim cuma günü döneceğim. Uçak biletimi değişemiyorum asla ulaşamadım firmaya evde delireceğim kendi evimde olsam daha guvende hissederim ama degilim ve uykularim kaçıyor evet stres bas düşmanı ama nasil yeneceğim bunu etrafimdaki kisiler asiri rahat ben 7 24 kendimi kolonyayla dezenfektenle yıkıyorum
Eki Görüntüle 2605576
Herkesin anlayışına bırakılmaması gereken sosyal mesafe nedir, nasıl yapılmalıdır? Bir kısmını sizler için çevireceğim. Yeşil ışık herkese iyi gelen şeylerken sarı ışık biraz daha dikkatle yapılması gereken, kırmızı ışık kesinlikle kaçınılması gerekenler.
Kesinlikle kaçının: Grup toplantıları, yatıya kalmalar, oyun buluşmaları, konserler, tiyatrolar, spor organizasyonları, kalabalık satış mağazaları, AVMler, spor merkezleri, misafirler, evinizde çalışmasına gerek olmayan işçiler, toplu taşımalar.
Dikkatle yapın: yerel, kalabalık olmayan bir restoranda yemek yemek, küçük çaplı market alışverişleri, dışarı çıkmak, ilaç kullanmak, parkta tenis oynamak, kütüphaneye gitmek, seyahat etmek
Güvenle yapabilecekleriniz: yürüyüşe çıkmak, bahçede olmak, dolap boşaltmak, güzel bir kitap okumak, müzik dinlemek, yemek pişirmek, ailecek birlikte oyun oynamak, arabayla gezintiye çıkmak, arkadaşını ya da yaşlı bir komşunu kontrol etmek/bakmak
otobusle imkansiz 14 saat suruyor ucak biletimi almistim ama musteri temsilcileri corona nedeniyle yogun sabah beri ariyorum asla ulaşamıyorum yeni bilette alamiyorum disari cikmak asla istemiyorum kafayı yemek uzereyimBen bu dönemde paraya bakmaz bir an önce evime gitmenin yolunu arardım. Mesafe uzak sanırım o yüzden mi uçakla gidiyorsunuz? Bilet yok mu?
Anladım. Geçmiş olsun ya umarım bir an önce evimize dönersiniz. Sakin kalmaya çalışın, mümkünse annenizin babanızın başının etini yiyin dışarı çıkmasınlar.otobusle imkansiz 14 saat suruyor ucak biletimi almistim ama musteri temsilcileri corona nedeniyle yogun sabah beri ariyorum asla ulaşamıyorum yeni bilette alamiyorum disari cikmak asla istemiyorum kafayı yemek uzereyim
sadece güvenli yapabileceklerimizi yapıyorum havalar da soğudu yürüyüşe falan çıkmadık tabii...
Ama çocuklar sıkılmaya başladı havalar açarsa -doğa ile iç içe Bir yerdeyiz.. -çıkarız inşallah
Teşekkürler paylaşım için
Siz onemminizi almissiniz evdesiniz bence stress yapmayin ya evdede El yikamak yeterki dezenfektan disari cikanlar icin daha uygunstresle nasıl baş edeceğiz tamam evden çıkmiyorum ama babam illa çıkmanin peşinde bende aileme ziyarete gelmiştim cuma günü döneceğim. Uçak biletimi değişemiyorum asla ulaşamadım firmaya evde delireceğim kendi evimde olsam daha guvende hissederim ama degilim ve uykularim kaçıyor evet stres bas düşmanı ama nasil yeneceğim bunu etrafimdaki kisiler asiri rahat ben 7 24 kendimi kolonyayla dezenfektenle yıkıyorum
Yani sonuçta siz kendi tedbirinizi aldıktan sonra yapabileceğiniz başka bir şey yok. İstediğiniz kadar stres yapın bu değişmeyecek. Bir yere kadar bize bağlı sadece, gerisini kontrol edemeyiz hiç birimiz.stresle nasıl baş edeceğiz tamam evden çıkmiyorum ama babam illa çıkmanin peşinde bende aileme ziyarete gelmiştim cuma günü döneceğim. Uçak biletimi değişemiyorum asla ulaşamadım firmaya evde delireceğim kendi evimde olsam daha guvende hissederim ama degilim ve uykularim kaçıyor evet stres bas düşmanı ama nasil yeneceğim bunu etrafimdaki kisiler asiri rahat ben 7 24 kendimi kolonyayla dezenfektenle yıkıyorum
Anlamadım canım?Ha bide az önce bir akrabamın karantinaya alındığı haberin aldım, bide düşünmüyosunuz siz diyolar akrabam lan daha ne hayret bişey
Ben şimdi kayni aradım aman diyor taziye yapacaklar gitmeseler tokalasmasalar olmazmış 7 gün onlardaDevlet bu süreci çok iyi yönetiyor.
Umarım halk olarak biz de elimizden geleni yapar tedbirleri bir üst seviyeye çıkarmış oluruz.
Umreci,yurtdışı girişli vs diye ayrım yapmaksızın herkesten sağduyu bekliyorum kendimce.
Kendini, çocuklarını, çevresini, ülkesini düşünen yurda girdiği andan itibaren kendini izole etmeli, etsin inşallah.
Zaten umreden gelenler hava değişimi yaşadıklarından dolayı muhakkak grip olacaklardır, bu hep böyle olur.Umuyorum dikkatli olurlar.
Küçük bir yer olan memleketimden aldığım haberler de biraz rahatlattı beni. Umreciler direkt alınmış evlere, kontrol altındalarmış.
Tabii uymayan olursa dilerim Allahtan cezasını da kendinden bulsun, başkasına sıçramasın. Bu vebal de ona yeter zaten.
Şu 3 hafta ölümsüz geçsin inşallah sonrası düşüş olacaktır diye umut ediyorum.
Sosyal medya bilgi çöplüğü. Bilgileri bizzat bakanlıktan duymadıysam inanmıyorum.
Panik olanlar ve rahat olanların arasındaki o dengeli kısımdayım.
Tedbir benden takdir Allahtan.
İnşallah atlatacağız bu günleri.
Ellerinizi yıkayın
Panik ve kaos havası yaratmak istiyorlar. Çok üzülüyorum yazık.. Sakin ve hijyen e herkes önem verse kurallara uysalar sorun ortadan kalkacak da. Kaos dan Panikten beslenen insanlar var.Çok normal çünkü fevrran edip ortalığı falan yıkmamız lazım onlarla beraber
Sirekli umre vurgusu yapılması güruh halinde olmalarından kaynaklanıyor.Yarısı karantina da..Bu 21bin kişi umrede iken de dışarı çıkmadı..Vaka sayısı 118 Arabistan da..risk var mı var..
Ama Avrupa dan gelip de hiç karantinada olmayan çok insan var.Onlarin sokakta olması daha büyük risk..
Sürekli umre vurgusunun yapılması iyi niyetli gelmiyor bana..bu konuda bari ayrısmayalım toplum olarak
Ben amugurumi de örüyorum vakit buldukça letgoya dolaba falan ekledim ama satamadımHer yanımız saksı dolu; bunları insta üzerinden alış-verişe de döktüm çünkü yapıyorum sonu gelmiyor, 20yi bulmuş, geçmiştir muhtemelen. :)))
(İkinci eklediğim türden yapıyorum insta için, boyamalar ve daha özenli çalışmalar)
Kitap çok ilgimi çekmediği sürece maalesef okumuyorum, nadiren elime aldığımda sararsa devamı geliyor. Net okuyucusu-genel izleyici kitlesi oldum çıktım iyice. Bu da sanırım öğrenme yolu ve keyif farkı.
Evde de yapacak çok şey var, insan kendini tanısın bulsun yeter ki.
Kardeşim de kitap okur full, bir yandan yeni yemek tarifleri dener; onun stili o da. :)
İşte biri diyoki bana sizin umrunuzda değil hafife alıyosunuz diyo da akrabam karantina da benim bilip bilmeden konuşuyolar işte, napalım ortalığı mı yıkalımAnlamadım canım?
Herkes Kriz peşindeİşte biri diyoki bana sizin umrunuzda değil hafife alıyosunuz diyo da akrabam karantina da benim bilip bilmeden konuşuyolar işte, napalım ortalığı mı yıkalım
Kimin nasıl baktığı zerre umrumda değil, davranışları umrumda ama. Aman ne olacak yeaaa diye hala gezmezse ölecek gibi davranan tipler yüzünden biz neden ekstra ekstra önlem alalım mesela? Hala bize gel, toplanıp çay içelim mesajları geliyor bu ne rahatlık yahu.İşte biri diyoki bana sizin umrunuzda değil hafife alıyosunuz diyo da akrabam karantina da benim bilip bilmeden konuşuyolar işte, napalım ortalığı mı yıkalım
Ust solunum yolu enfeksiyonu baslangicinda tuzlu su ile gargara yapmak ile virus atilabilir diyorsun ama 4 gun gibi bir sinirlama koymak yanlis.+herkesin bağışıklık sistemi bir degil. Yardımcı olabilir, destekler o ayri konu.Ayrıca merak ediyorsan bilgimi
Corona virüsleri zoonatik virüslerdir
Yani hayvandan insana geçen
Genelde risk bulundurmaz
Ama bazı çeşitleri Sars-Cov ,Covid-19 yani şu an dünyaya yayılan türü solunum yolu enfeksyonlarına yol açıp öldürücü olabilir
Özellikle bağışıklığı düşük insanlarda tehlikelidir
Gençler ve yaşlılarda bronşit zatürre gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabilir
Ben kimseye tedbir almayın sokağa çıkın hayatınıza devam edin bir tuzlu gargara herseyi bitirir demedim
Benim yazdıklarım ortada
Virüs boğazdan içeriye girmedikçe atılabilir diyorum ve arkasındayım
Boğaz enfeksiyonuna yol açan diğer virüsler atılabiliyorsa Covid-19 da da mümkün olabilir
Buda benim yorumum
Ama virüs vücuda işlemiş akciğere inmişse artık yapılacak birşey yok
Ben böyle düşünüyorum
Kesin değil bir ihtimal
Anladın mı?