- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
Panik ve kaos havası yaratmak istiyorlar. Çok üzülüyorum yazık.. Sakin ve hijyen e herkes önem verse kurallara uysalar sorun ortadan kalkacak da. Kaos dan Panikten beslenen insanlar var.
Hali hazırda virüsü kapmış kuluçka dönemindeki insanlar istedikleri kadar hijyene önem versinler hanımefendi. Etrafta dolaştıkları sürece yaymaya devam edecekler. Hijyenik olmak iyi hoş ama bir yere kadar. İzolasyonun sağlanması gerekiyor; özellikle yurtdışı teması olan insanlar için. Türkiye'deki tüm vakalar yurtdışından gelme farkındaysanız.Panik ve kaos havası yaratmak istiyorlar. Çok üzülüyorum yazık.. Sakin ve hijyen e herkes önem verse kurallara uysalar sorun ortadan kalkacak da. Kaos dan Panikten beslenen insanlar var.
Onların kafa rahat olacaksa kapatsinlar TV yi sosyal medyayı gezsinler bizden uzaktaKimin nasıl baktığı zerre umrumda değil, davranışları umrumda ama. Aman ne olacak yeaaa diye hala gezmezse ölecek gibi davranan tipler yüzünden biz neden ekstra ekstra önlem alalım mesela? Hala bize gel, toplanıp çay içelim mesajları geliyor bu ne rahatlık yahu.
İğne vurmadilar bir komsumuzaBende ilk basta oyle düsünüyordum ama bu sabah saglik ocagina gittim kan vermeye. Doktor kızdi resmen niye geldin tv izlemiyormusun yazik degilmi ne acelen vardi. Saglik bakanligi raporlu hastalara bile hastaneye saglik ocagina gitmeyin eczaneden alin dedi dinlemedinmi dedi. Ozaman ben gidiyim dedim.gitme gelmişsin bir kere olan oldu dedi. Şok oldum.kan verdim saglik ocagindan kendimi nasil disari atacagimi sasirdim
Aynı şeyleri diyorum ama kelimeler farklıHali hazırda virüsü kapmış kuluçka dönemindeki insanlar istedikleri kadar hijyene önem versinler hanımefendi. Etrafta dolaştıkları sürece yaymaya devam edecekler. Hijyenik olmak iyi hoş ama bir yere kadar. İzolasyonun sağlanması gerekiyor; özellikle yurtdışı teması olan insanlar için. Türkiye'deki tüm vakalar yurtdışından gelme farkındaysanız.
Sakinlik de korumuyor virüsten. Herkes önlemini almalı bişey olmaz diye ortalıkta dolaşmamalı.
Tmm kapatsinlar sosyal medyayı panik oluyorlarsa gitsinler İtalya ya bizden uzağa biz panik yapıyoruz onları kafaları rahatlarHali hazırda virüsü kapmış kuluçka dönemindeki insanlar istedikleri kadar hijyene önem versinler hanımefendi. Etrafta dolaştıkları sürece yaymaya devam edecekler. Hijyenik olmak iyi hoş ama bir yere kadar. İzolasyonun sağlanması gerekiyor; özellikle yurtdışı teması olan insanlar için. Türkiye'deki tüm vakalar yurtdışından gelme farkındaysanız.
Sakinlik de korumuyor virüsten. Herkes önlemini almalı bişey olmaz diye ortalıkta dolaşmamalı.
İğne vurmadilar bir komsumuza
Bende gittigime bin pisman oldum valla
Açık havada olmakta bir sakınca yok. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol hoca da aynı fikirde. Genel olarak 1 metre mesafede olmak ve kalabalıktan uzak durmayı vurguluyor. Çocuklar da temiz hava alabilirler yani. Rica ederim. :)
4 günde indiğini söylüyorlarUst solunum yolu enfeksiyonu baslangicinda tuzlu su ile gargara yapmak ile virus atilabilir diyorsun ama 4 gun gibi bir sinirlama koymak yanlis.+herkesin bağışıklık sistemi bir degil. Yardımcı olabilir, destekler o ayri konu.
Alt solunum yolu enfeksiyonu olursa zaten solunum yetmezliğine sebep olabiliyor. Iste tehlike de orada basliyor.
Anladım da çok soğudu hava
Benim de bugün kan vermem gerekiyordu, yoğunluktan bugüne randevu vermişti doktor ama gitmedim. Çok ciddi birşey olmadıkça da gitmeyi düşünmüyorum hastanelere. Belim korkunç ağrıyor 2 gündür, bacağıma kadar vuruyor ağrısı neden kaynaklandığını bile bilmiyorum ama umarım sadece tutulmuştur da geçer kendiliğinden. Vallahi gidesim yok hiç.
Dozu yokmu bu insanların peki? Ben evimde oturuyorum ama kafayı da yemiyorum meselaKimin nasıl baktığı zerre umrumda değil, davranışları umrumda ama. Aman ne olacak yeaaa diye hala gezmezse ölecek gibi davranan tipler yüzünden biz neden ekstra ekstra önlem alalım mesela? Hala bize gel, toplanıp çay içelim mesajları geliyor bu ne rahatlık yahu.
Sirekli umre vurgusu yapılması güruh halinde olmalarından kaynaklanıyor.
Daha yeni basit bir viral enfeksiyon geçirdim ama atesim yoktu. Uc hafta surdu. 4 gun benim icin imkansiz gorunuyor.4 günde indiğini söylüyorlar
Bu virüs için
Covid-19 zaten yavaş ilerliyor
Ama kolay bulaşıyor
14 güne kadar çıkıyor kuluçka süresi
Buda taşıyıcı olsak bile farketmemize yol açar
Böylelikle çoğu insana temas edip bulaştırabiliriz
Maalesef
O yüzden 4 gün olması mantıklı geldi bana
Zaten vakaları incelediğimde hastaların hemen farketmediğini gördüm
Kesin bilgi değil tabi
Elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum
Böyledir demiyorum bakın
İhtimal veriyorum
Hocaları dinleyip kendi mantığıma uyan şeyleri paylaştım
Ama birileri tuzlu su yeter yaaa gibi bir paylaşım yaptığımı iddia ederek benle polemiğe girmeye çalıştı
Bu insanlar dediklerinizin alayı kendinden çok başta çocuğu yoksa kronik rahatsızlığı olan tanıdıkları ve yaşlı başlı anne babaları için endişeleniyorlar.Dozu yokmu bu insanların peki? Ben evimde oturuyorum ama kafayı da yemiyorum mesela
En son 18 idi.suan vaka kac
Şu İtalya'daki araştırma görevlisi kızın videosunu gördüm de böyle kriz durumlarında "fear appeal" yani korkutarak tutum değişikliği sağlama çok etkili bir yöntem değil, buna ek olarak "infodemi", yani sorunlara odaklanarak sürekli yanlış ve teyitsiz bilgi pompalamak ya da tek çözüm varmış gibi davranmak da kişilerin kaygı derecelerini kontrolsüzce artırabilir.
Bu "Rahat olun" demek değil ya da koronavirüsü ciddiye almamak değil. Söylenen şeylerin tamamı doğru (hatta az bile söylenmiş) olabilir ancak bunu aktardığınız kişiler doğru kişiler olmayabilir. Panik, hastalıktan daha az olmayan ciddi sorunlar doğurabilir. Bu kaygının bir adım ötesi ne olacak? "Artık çok geç hiçbir şey yapamayız" gibi söylemler olacak -ki bu tür bir durumda filmlerde gördüğünüz kıyamet günü paniği yaşanacaktır. Kontrol edilmesi çok muhtemel bir salgını kontrol dışına çıkarmamak için sakin bir şekilde mücadeleyi sürdürmeliyiz.
Mesela, bu araştırma görevlisi kızin videosunu seyretmenizin sizin için bir kârı var mı? Eğer zaten sorunu ciddiye alıyorsanız bunu seyretmeseniz de ciddiye alıyordunuz yok eğer inkâr halindeyseniz bu videoyu bir komplonun devamı olarak göreceksiniz. İki grup arasında olanlarda ise kaygı artacak. Virüs bulaşıcıdır, kaygı da öyle. Her ikisi için de önlem almamız önemli.