Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Panik ve kaos havası yaratmak istiyorlar. Çok üzülüyorum yazık.. Sakin ve hijyen e herkes önem verse kurallara uysalar sorun ortadan kalkacak da. Kaos dan Panikten beslenen insanlar var.

Bende ilk basta oyle düsünüyordum ama bu sabah saglik ocagina gittim kan vermeye. Doktor kızdi resmen niye geldin tv izlemiyormusun yazik degilmi ne acelen vardi. Saglik bakanligi raporlu hastalara bile hastaneye saglik ocagina gitmeyin eczaneden alin dedi dinlemedinmi dedi. Ozaman ben gidiyim dedim.gitme gelmişsin bir kere olan oldu dedi. Şok oldum.kan verdim saglik ocagindan kendimi nasil disari atacagimi sasirdim

Panik ve kaos havası yaratmak istiyorlar. Çok üzülüyorum yazık.. Sakin ve hijyen e herkes önem verse kurallara uysalar sorun ortadan kalkacak da. Kaos dan Panikten beslenen insanlar var.
Hali hazırda virüsü kapmış kuluçka dönemindeki insanlar istedikleri kadar hijyene önem versinler hanımefendi. Etrafta dolaştıkları sürece yaymaya devam edecekler. Hijyenik olmak iyi hoş ama bir yere kadar. İzolasyonun sağlanması gerekiyor; özellikle yurtdışı teması olan insanlar için. Türkiye'deki tüm vakalar yurtdışından gelme farkındaysanız.
Sakinlik de korumuyor virüsten. Herkes önlemini almalı bişey olmaz diye ortalıkta dolaşmamalı.

Onların kafa rahat olacaksa kapatsinlar TV yi sosyal medyayı gezsinler bizden uzakta
Benim eşimde bu kafa da kaynimda öyle diyorum ya bana bulaşmasın öyleyse

İğne vurmadilar bir komsumuza

Aynı şeyleri diyorum ama kelimeler farklı

Tmm kapatsinlar sosyal medyayı panik oluyorlarsa gitsinler İtalya ya bizden uzağa biz panik yapıyoruz onları kafaları rahatlar

Bende gittigime bin pisman oldum valla

Benim de bugün kan vermem gerekiyordu, yoğunluktan bugüne randevu vermişti doktor ama gitmedim. Çok ciddi birşey olmadıkça da gitmeyi düşünmüyorum hastanelere. Belim korkunç ağrıyor 2 gündür, bacağıma kadar vuruyor ağrısı neden kaynaklandığını bile bilmiyorum ama umarım sadece tutulmuştur da geçer kendiliğinden. Vallahi gidesim yok hiç.

Anladım da çok soğudu hava

4 günde indiğini söylüyorlar
Bu virüs için
Covid-19 zaten yavaş ilerliyor
Ama kolay bulaşıyor
14 güne kadar çıkıyor kuluçka süresi
Buda taşıyıcı olsak bile farketmemize yol açar
Böylelikle çoğu insana temas edip bulaştırabiliriz
Maalesef
O yüzden 4 gün olması mantıklı geldi bana
Zaten vakaları incelediğimde hastaların hemen farketmediğini gördüm
Kesin bilgi değil tabi
Elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum
Böyledir demiyorum bakın
İhtimal veriyorum
Hocaları dinleyip kendi mantığıma uyan şeyleri paylaştım
Ama birileri tuzlu su yeter yaaa gibi bir paylaşım yaptığımı iddia ederek benle polemiğe girmeye çalıştı

Rabbim sifa versin. sirt ustü dinlen ara ara benimde bacagima vuran bel agrim oluyor

Dozu yokmu bu insanların peki? Ben evimde oturuyorum ama kafayı da yemiyorum mesela

Sirekli umre vurgusu yapılması güruh halinde olmalarından kaynaklanıyor.

Haklı olabilirsiniz.. bana öyle geliyor dedim.Ama son 20 günde tüm dış hatlardan geleni ve gelecekleri hesaplarsak bu sayı umreden gelenleri geçer. Ben yanılıyorumdur umarım.. Bir de tesellim Arabistankiler'in orada iken dışarıya çıkmamalari diyanet'in otelinde kalmış olmaları ve vaka sayısının Avrupa ya göre az olması..

Daha yeni basit bir viral enfeksiyon geçirdim ama atesim yoktu. Uc hafta surdu. 4 gun benim icin imkansiz gorunuyor.

Hali hazirda bir tedavi yontemi paylaşılmadi daha. Dediğim gibi yardimci olabilir sadece. Herkes fikrini paylasiyor. Benim de es geçtiğim fikirler var ama ustelemeye gerek yok bence.

Dozu yokmu bu insanların peki? Ben evimde oturuyorum ama kafayı da yemiyorum mesela
Bu insanlar dediklerinizin alayı kendinden çok başta çocuğu yoksa kronik rahatsızlığı olan tanıdıkları ve yaşlı başlı anne babaları için endişeleniyorlar.

Bazı mangal yerleri var şehir dışlarında tek kişilik odalarda oturuyorsun. İşte sadece sen ve ailen gibi etrafı orman . İnsanlarla pek temasın yok. O tarz yerlere gidilir mi ki

Bu metin i alintilayip gruplarda paylaşabilir miyim? Telif hakkı size ait tabii

Halâ bakanın yalanladigi bilgiler geliyor..bu insanlar bir de enerjilerini bilgi yalanlamak için harcıyorlar.. soruşturma açılmasına da sevindim yalan paylaşım yapanlar için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…