Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Haha seni komik şey, aynen öyle

Yurt dışından dönenler üzerine düşeni yapsa kimseye bir şey olmayacak da işte... Virüsü getiren onlar endişe edenler biz... Ağzımdan kötü şeyler çıkacak da susuyorum.
Durup durup bu cümleleri söylerken buluyorum kendimi.
Gerçekten nasıl halka karışırsın, nasıl karantinaya uymazsın?
3 aydır varolan bir virüs, belki zorunlu belki eğitime belki de gezmeye gittin ama bir zahmet dönünce kimse ile irtibata geçmeden kapanacaksın!
Böyle tanıdığım olsa yeminle Çin gibi gidip kapısını kaynaklarım, bir kıçlarını kıramadılar ya!

Burada vaka sayısı 1000 e ulaştı arkadaşlar lütfen ciddiye alın ve sokaklardan uzak durun bir hafta öncesine kadar burasıda Türkiye gibiydi insanlar sosyal hayatına devam etmişti ama şuan kaos hayalet şehir gibi gece boyu sokak lambaları bile yanmadı hayatımızda ilk defa böyle birşey yaşıyoruz ve çok tedirginiz

Sen neden benim sorularıma cevap vermiyorsun?
Biyoloji okudum diyorsun, hani nerde kendi bilgin? Hani nerede yazdığın birşey var mı?
Hani nerede nerede? Turturmuşsun bir biyoloji diploması diye diye. Bana bilgin yok diyorsun ama senin benden bir farkın yok. Çünkü bu konuda kattığın ve yazdığın tek şey canan karatay'ın söyledikleri.
Allah aşkına bıraksana
Biyoloji mezunu insan "tuzlu suyla gargara yapın corona geçer hemi kuzum" mu der.
Ayrıca yine yanlış bildiğin birşey, tuzlu su doğru oranda karıştırıldığında boğazı tahriş etmez. Sen 5 yemek kaşığı tuz koyuyorsan e tabi normaldir Tahriş etmesi.
Tuzlu suyla gargara yapmak, boğaz ağrısına iyi gelir. Ağız kokusunu giderir. Boğaz enfeksiyonuna iyi gelir. Enfeksiyon nedir? Bağışıklık düşme sebebi. Peki corona virüs en çok kimi etkiler? Bağışıklığı düşük bireyleri. Bağışıklığı düşük ve bağışıklığını düşürmek istemeyen bireyler ne yapmalı?
Ellerini 30 saniye boyunca sabunla yıkamalı.
Sağlıklı ve dengeli beslenmeli.
1 metre kuralını uygulamalı.
Hasta insanla temas içerisinde olmamalı.
Eve geldiğinde ellerini güzelce yıkamalı,burnunu ve ağzını temizlemeli.
Bunlar bağışıklığı düşmemesi için yapılacak şeyler.
Ben bunun için tuzlu su gargarası yapmalarını önerdim, bu bir öneri. Bu bir önlem. Ben senin gibi kalkıp tuzlu su coronavirüsü yok eder demedim. Arada fark var fark. Anlamıyorsan ben ne yapayım.
İstersen haddini bil artık.
Diplomam yok, hali hazırda ülkenin en iyi üniversitelerinin birinde okuyorum. Araştırıyorum. Yabancı kaynaklardan yararlanıyorum. Belgesel izliyorum. Sağdan soldan televizyondan duyduklarımla burada kimseye ahkam kesmiyorum.
Ha şimdi o kadar araştıran, belgesel izleyen, yabancı kaynak karıştıran ben bilgisiz diplomalı ev hanımı oluyorum, sende biyoloji okumanıza rağmen tek bir tane kendi yorumunu kendi önerisi kendi fikri bulunmayan televizyondan duyduklarınla konuşan sen bilgili hanım oluyorsun ve beni aşağılama haddini bulunuyorsun.
Hadi oradan
Böyle bilgili olacaksam olmayayım, cahil kalayım.

Sondakika da gördüm bu haberi simdi. Gerçekten saka gibi ya Ya gerçekten varsa corona nasil baska insanlara bulastırmayı göze alıyolar. Düpedüz kul hakkıdır bu.
Küfür etmemek adına kendimi zor tutuyorum nasıl müslüman bunlar ya daha fazla birşey diyemiyorum susuyorum tek dilegim yayılmaması Allahım yar ve yardımcımız olsun

Acaba toplu göç gibi 20 bin insan olduğundan olabilir mi vurgu?
20 bin insan bırakın coronayı, her türlü virüsü bir ülkeye sokabilir.
Kavimler göçü gibi mübarek...

Ay ben bile yoruldum , sen açıklamaktan yorulmadın ha
Boşver geç . Haberlerde tüm doktorlar anlatıyor asparagas tedavi yöntemleri türediğini. Hanımefendi azcık okusun , makaleleri.

Büyük ihtimalle onu bekliyorlardı. Zemzem towers'dan sonra kyk yurdunda kalmak büyük bir onlar için büyük üzüntü.
Orada geleceğimiz yetişiyor.
O yataklarda, banyolarda seneler çürütüp, doktor, hakim, bilim insanı, öğretmen, gazeteci olacaklar.

Bir mesleğin arkasında ne türlü zorluklar olduğunu o güruh bilmiyor ne yazık ki...

Ay ben bile yoruldum , sen açıklamaktan yorulmadın ha
Boşver geç . Haberlerde tüm doktorlar anlatıyor asparagas tedavi yöntemleri türediğini. Hanımefendi azcık okusun , makaleleri.
Saç baş yoldurdu bana sağolsun. Anlamıyor bir türlü
Coronaya yakalanırsa tuzlu suyla tedavi eder artık kendi kendisini. Göz ardı ettim artık ne yazarsa yazsın biyoloji okuyan hanım

Yazık günah. Halbuki onlar daha çok zorluk çekti. En çok onların gençleri anlaması gerekiyorken, en çok onların geleceği kazanmanın ne kadar zor olduğunu bilmesi gerekirken yine en çok onlar anlamıyor bizi.

Ayrıca merak ediyorsan bilgimi
Corona virüsleri zoonatik virüslerdir
Yani hayvandan insana geçen
Genelde risk bulundurmaz
Ama bazı çeşitleri Sars-Cov ,Covid-19 yani şu an dünyaya yayılan türü solunum yolu enfeksyonlarına yol açıp öldürücü olabilir
Özellikle bağışıklığı düşük insanlarda tehlikelidir
Gençler ve yaşlılarda bronşit zatürre gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabilir
Ben kimseye tedbir almayın sokağa çıkın hayatınıza devam edin bir tuzlu gargara herseyi bitirir demedim
Benim yazdıklarım ortada
Virüs boğazdan içeriye girmedikçe atılabilir diyorum ve arkasındayım
Boğaz enfeksiyonuna yol açan diğer virüsler atılabiliyorsa Covid-19 da da mümkün olabilir
Buda benim yorumum
Ama virüs vücuda işlemiş akciğere inmişse artık yapılacak birşey yok
Ben böyle düşünüyorum
Kesin değil bir ihtimal
Anladın mı?

asiri panik stres uzuntu tedirginlikden bagisilik sistemi etkilenip virusle savasamayacak insanlar.. stresin bagisiklik sistemi ustundeki inanilmaz etkisini cok yakinim olan birinde gordugumden bu gibi durumlarda ic karartici olmakdansa olumlu dusunme yontemini seciyorum kalabalikdan uzak dur hijyene dikkat et zorunlu degilse disari cikma evinde kafani dagitacak aktivitelerde bulun virusu kapmakdan kacin ama en onemlisi bagisiklik sistemini etkileyen tum olumsuzluklarida ekarte etmeye bak

Hangi ülke

Herkesin anlayışına bırakılmaması gereken sosyal mesafe nedir, nasıl yapılmalıdır? Bir kısmını sizler için çevireceğim. Yeşil ışık herkese iyi gelen şeylerken sarı ışık biraz daha dikkatle yapılması gereken, kırmızı ışık kesinlikle kaçınılması gerekenler.

Kesinlikle kaçının: Grup toplantıları, yatıya kalmalar, oyun buluşmaları, konserler, tiyatrolar, spor organizasyonları, kalabalık satış mağazaları, AVMler, spor merkezleri, misafirler, evinizde çalışmasına gerek olmayan işçiler, toplu taşımalar.

Dikkatle yapın: yerel, kalabalık olmayan bir restoranda yemek yemek, küçük çaplı market alışverişleri, dışarı çıkmak, ilaç kullanmak, parkta tenis oynamak, kütüphaneye gitmek, seyahat etmek

Güvenle yapabilecekleriniz: yürüyüşe çıkmak, bahçede olmak, dolap boşaltmak, güzel bir kitap okumak, müzik dinlemek, yemek pişirmek, ailecek birlikte oyun oynamak, arabayla gezintiye çıkmak, arkadaşını ya da yaşlı bir komşunu kontrol etmek/bakmak

Ben de onu diyorum aşırı panik arkadaşlarıma. Sonuçta burada en önemli olan şey bağışıklık ve bu kadar stres, panik, gerginlik bağışıklığı düşürüyor. Tamam sal çayıra yaşamasın kimse ama evde kendi kendine kafayı yemek de işe yaramıyor.

stresle nasıl baş edeceğiz tamam evden çıkmiyorum ama babam illa çıkmanin peşinde bende aileme ziyarete gelmiştim cuma günü döneceğim. Uçak biletimi değişemiyorum asla ulaşamadım firmaya evde delireceğim kendi evimde olsam daha guvende hissederim ama degilim ve uykularim kaçıyor evet stres bas düşmanı ama nasil yeneceğim bunu etrafimdaki kisiler asiri rahat ben 7 24 kendimi kolonyayla dezenfektenle yıkıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…