Haha seni komik şey, aynen öyleBütün topiği okumadım ama kim ortalığı velveleye verdi onu anlamadım? Benim gördüğüm kadarıyla herkes birbirine tavsiyelerde bulunuyor, dikkat etmeyenleri eleştiriyor vs
Üzerine konuşulmasın mı istiyorsunuz siz? Hani şey gibi mi, bebekler gözlerini kapatınca görünmediklerini zannediyorlar ya, onun gibi sanırım :)
Durup durup bu cümleleri söylerken buluyorum kendimi.Yurt dışından dönenler üzerine düşeni yapsa kimseye bir şey olmayacak da işte... Virüsü getiren onlar endişe edenler biz... Ağzımdan kötü şeyler çıkacak da susuyorum.
Sen neden benim sorularıma cevap vermiyorsun?Ben böyle mi dedim?
Tedbir almayın mu dedim
Sadece tuzlu su mu dedim ya?
Ay şakasın cidden
Sen soruma niye cevap vermiyorsun ablacım?
Bak basitçe soruyorum
Corona virüsüne etkili değil ok
Peki neden tuzlu suyla gargara yapayım ?
Boşu boşuna boğazımı tahriş edeyim?
Söylesene bunu
Sen benim diplomamı boşver ben biliyorum kendimi inanma bende senin ne okuduğunu merak ettim diplomalı ev hanımı
Ya bunu açıkla yada sus lütfen artık
Küfür etmemek adına kendimi zor tutuyorum nasıl müslüman bunlar ya daha fazla birşey diyemiyorum susuyorum tek dilegim yayılmaması Allahım yar ve yardımcımız olsunSondakika da gördüm bu haberi simdi. Gerçekten saka gibi yaYa gerçekten varsa corona nasil baska insanlara bulastırmayı göze alıyolar. Düpedüz kul hakkıdır bu.
Pes dedim ve gözardı ettim. Anlamayana ben daha ne yapayımben olsam pes etmiştim şimdiye kadar:)))
Acaba toplu göç gibi 20 bin insan olduğundan olabilir mi vurgu?Yarısı karantina da..Bu 21bin kişi umrede iken de dışarı çıkmadı..Vaka sayısı 118 Arabistan da..risk var mı var..
Ama Avrupa dan gelip de hiç karantinada olmayan çok insan var.Onlarin sokakta olması daha büyük risk..
Sürekli umre vurgusunun yapılması iyi niyetli gelmiyor bana..bu konuda bari ayrısmayalım toplum olarak
Ha bide az önce bir akrabamın karantinaya alındığı haberin aldım, bide düşünmüyosunuz siz diyolar akrabam lan daha ne hayret bişeyBende sen gibi düşünüyorum da tebki alıyorum :)
Ay ben bile yoruldum , sen açıklamaktan yorulmadın haSen neden benim sorularıma cevap vermiyorsun?
Biyoloji okudum diyorsun, hani nerde kendi bilgin? Hani nerede yazdığın birşey var mı?
Hani nerede nerede? Turturmuşsun bir biyoloji diploması diye diye. Bana bilgin yok diyorsun ama senin benden bir farkın yok. Çünkü bu konuda kattığın ve yazdığın tek şey canan karatay'ın söyledikleri.
Allah aşkına bıraksana
Biyoloji mezunu insan "tuzlu suyla gargara yapın corona geçer hemi kuzum" mu der.
Ayrıca yine yanlış bildiğin birşey, tuzlu su doğru oranda karıştırıldığında boğazı tahriş etmez. Sen 5 yemek kaşığı tuz koyuyorsan e tabi normaldir Tahriş etmesi.
Tuzlu suyla gargara yapmak, boğaz ağrısına iyi gelir. Ağız kokusunu giderir. Boğaz enfeksiyonuna iyi gelir. Enfeksiyon nedir? Bağışıklık düşme sebebi. Peki corona virüs en çok kimi etkiler? Bağışıklığı düşük bireyleri. Bağışıklığı düşük ve bağışıklığını düşürmek istemeyen bireyler ne yapmalı?
Ellerini 30 saniye boyunca sabunla yıkamalı.
Sağlıklı ve dengeli beslenmeli.
1 metre kuralını uygulamalı.
Hasta insanla temas içerisinde olmamalı.
Eve geldiğinde ellerini güzelce yıkamalı,burnunu ve ağzını temizlemeli.
Bunlar bağışıklığı düşmemesi için yapılacak şeyler.
Ben bunun için tuzlu su gargarası yapmalarını önerdim, bu bir öneri. Bu bir önlem. Ben senin gibi kalkıp tuzlu su coronavirüsü yok eder demedim. Arada fark var fark. Anlamıyorsan ben ne yapayım.
İstersen haddini bil artık.
Diplomam yok, hali hazırda ülkenin en iyi üniversitelerinin birinde okuyorum. Araştırıyorum. Yabancı kaynaklardan yararlanıyorum. Belgesel izliyorum. Sağdan soldan televizyondan duyduklarımla burada kimseye ahkam kesmiyorum.
Ha şimdi o kadar araştıran, belgesel izleyen, yabancı kaynak karıştıran ben bilgisiz diplomalı ev hanımı oluyorum, sende biyoloji okumanıza rağmen tek bir tane kendi yorumunu kendi önerisi kendi fikri bulunmayan televizyondan duyduklarınla konuşan sen bilgili hanım oluyorsun ve beni aşağılama haddini bulunuyorsun.
Hadi oradan
Böyle bilgili olacaksam olmayayım, cahil kalayım.
Orada geleceğimiz yetişiyor.Büyük ihtimalle onu bekliyorlardı. Zemzem towers'dan sonra kyk yurdunda kalmak büyük bir onlar için büyük üzüntü.
Saç baş yoldurdu bana sağolsun. Anlamıyor bir türlüAy ben bile yoruldum , sen açıklamaktan yorulmadın ha
Boşver geç . Haberlerde tüm doktorlar anlatıyor asparagas tedavi yöntemleri türediğini. Hanımefendi azcık okusun , makaleleri.
Yazık günah. Halbuki onlar daha çok zorluk çekti. En çok onların gençleri anlaması gerekiyorken, en çok onların geleceği kazanmanın ne kadar zor olduğunu bilmesi gerekirken yine en çok onlar anlamıyor bizi.Orada geleceğimiz yetişiyor.
O yataklarda, banyolarda seneler çürütüp, doktor, hakim, bilim insanı, öğretmen, gazeteci olacaklar.
Bir mesleğin arkasında ne türlü zorluklar olduğunu o güruh bilmiyor ne yazık ki...
Hangi ülkeBurada vaka sayısı 1000 e ulaştı arkadaşlar lütfen ciddiye alın ve sokaklardan uzak durun bir hafta öncesine kadar burasıda Türkiye gibiydi insanlar sosyal hayatına devam etmişti ama şuan kaos hayalet şehir gibi gece boyu sokak lambaları bile yanmadı hayatımızda ilk defa böyle birşey yaşıyoruz ve çok tedirginiz
AvusturyaHangi ülke
Ben de onu diyorum aşırı panik arkadaşlarıma. Sonuçta burada en önemli olan şey bağışıklık ve bu kadar stres, panik, gerginlik bağışıklığı düşürüyor. Tamam sal çayıra yaşamasın kimse ama evde kendi kendine kafayı yemek de işe yaramıyor.asiri panik stres uzuntu tedirginlikden bagisilik sistemi etkilenip virusle savasamayacak insanlar.. stresin bagisiklik sistemi ustundeki inanilmaz etkisini cok yakinim olan birinde gordugumden bu gibi durumlarda ic karartici olmakdansa olumlu dusunme yontemini seciyorum kalabalikdan uzak dur hijyene dikkat et zorunlu degilse disari cikma evinde kafani dagitacak aktivitelerde bulun virusu kapmakdan kacin ama en onemlisi bagisiklik sistemini etkileyen tum olumsuzluklarida ekarte etmeye bak