- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
Sen ne kadar anlatmaya çalışırsan çalış anlamıyor malesef.Ust solunum yolu enfeksiyonu baslangicinda tuzlu su ile gargara yapmak ile virus atilabilir diyorsun ama 4 gun gibi bir sinirlama koymak yanlis.+herkesin bağışıklık sistemi bir degil. Yardımcı olabilir, destekler o ayri konu.
Alt solunum yolu enfeksiyonu olursa zaten solunum yetmezliğine sebep olabiliyor. Iste tehlike de orada basliyor.
Ben biyolog olduğum için paylaştımDaha yeni basit bir viral enfeksiyon geçirdim ama atesim yoktu. Uc hafta surdu. 4 gun benim icin imkansiz gorunuyor.
Hali hazirda bir tedavi yontemi paylaşılmadi daha. Dediğim gibi yardimci olabilir sadece. Herkes fikrini paylasiyor. Benim de es geçtiğim fikirler var ama ustelemeye gerek yok bence.
Sende dedin tuzlu su ayrıcaSen ne kadar anlatmaya çalışırsan çalış anlamıyor malesef.
Kendisi yazdı şimdi de inkar ediyor
Zira kendisinin yazdığı yazı şu:
"Hemen sirkeli tuzlu suyla gargara yapın
Virüs girmişse ciğerlere girmeden vücuttan atılıyormuş
İlk 4 gün boğazda tutuyormuş virüs
Boğazı ağrıyan kuru öksürüğü olan bunu yapsın"
Hani virüs girince doktora gitmeyin boşuna, çare tuzlu suda
Peki yapmayın siz bilirsiniz
Yanlış bilgi falan değil
Okuyun bence
Tahriş edilecek kadar yapmayın sadece
Neyse ya herkes okusun buraya yazmaya gerek yok
Ne okudun hanfendiYanlış bilgi hanımefendi okuduğum için böyle söylüyorum zaten.
Ben cevabımı size verdim.Sende dedin tuzlu su ayrıca
Sana soru sordum cevap yok
Tabi
TiramisucuğumYanlış bilgi hanımefendi okuduğum için böyle söylüyorum zaten.
Yıllardır faranjitim var.Ben cevabımı size verdim.
Tuzlu su, bağışıklığı düşmemesi için yapılır
Boğaz enfeksiyonu bağışıklığı düşürür, boğaz enfeksiyonuna yakalanmamak (dolaylı yoldan bağışıklığı düşürmemek için) için tuzlu suyla gargara yapılabilir. Coronavirüs bildiğimiz kadarıyla bağışıklığı düşük, kronik hastalığı olan ve yaşlı insanlara etki ediyor.
Ben senin bütün sorularını cevapladım, benim sorularıma cevap ver(e)medin?
Ya söylesene bir saat öncesine kadar ben doktor değilim, bildiklerimi paylaşıyorum diyen biriyken bir saat sonra hemen biyolog kesildin?
Ayrıca zoonotik virüslerin çoğu zararsızdır demişsin, hayır zararlıdır. Zoonotik virüsler dünyayı ve toplum sağlığını tehdit eden hayvandan insana geçen hastalıkların bütününe denir. Ayrıntılı bilgi için daha derin makalelere bakabilirsin. Sadece SARS, MERS yani kısaca Solunum yollarını etkileyen virüsler zararlı değildir, tümüne yakını zararlıdır. Mesela kuduz, mesela kırım Kongo, mesela ebola.
Ayrıca senin gibi sıkıştığında insanları aşağılayan biri muhatabım olamaz, zira sen önce bana 1 saat önce hiçbirşey ben bilgili değilim diyip bir saat sonra ben biyoloğğğuuummm demeni açıkla, sonra konuşalım. Tekrar gözardı ediyorum seni, muhatabım değilsin. İstesende olamazsın.
Ya asla tutulmaz.Yıllardır faranjitim var.
Bizim iksir gargaramız 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karbonat ve birkaç damla limonu ılık suyla birleştirmektir.
Günde 1 koca bardak bitirdi mi, iltihabı büzüştürüyor pek iyi oluyor.
Onla bunu aynı kefede tutmak
Artık polemiğe girmiyorum
Kim ne istiyorsa yapsın
Heee tuzlu su yeter dedik
Evet evet öyle
Şu bilgi sahibi olmadan
Ne okudun hanfendi
Doktor eczacı biyolog olmayan insanlarla artık polemiğe girmiyorum
Çünkü anlamıyorsunuz
Virüs nedir haberiniz yok
Bı adam umreden gelen kızını almış karantinadan gitmiş diye de haber vardı.Umreciler kaçmaya çalışıyormuş.Sinirlerim alt üst oluyor artık madem yaptın bir hata otur oturduğun yerde ayyy
Kızlar ah ah markete gittim dün yeminle bı kadının biri sırtımdaydı aramızda 1 metre mesafe bırakmamız gerek dedim. Vs vs kızdı. Bı tek bende maske eldiven vardı.
Kadın baktım benden ayrılmıyor bağırdım kızdım gene yok en sonunda ben gribim dedimde 1 metre mesafe açtı. Arkadan yaşlı. İ adam bana kızdı neden kızmışım diye ülkece perişan olucaz ne diyorsunuz dedim dipdibe durmanın anlamı yok korunmadan dışarı çıkmayın dedim.
Ama benle bir kavga ya tutustular.
Kasadaki kadın da ben kızdım diye o da atladı konuya.
Bana diyor ki besleme çek Allah de ne kızıyorsun. Şok oldum.
Tabi ben baya tepki verdim korunmasız gerek diye...
Ya biz nasıl korunacağız.
Çok rahat ve korunmak isteyen insanlara kafa tutuyorlar.
Bu olayı yaşamasam biri yazsa inanmazdım.
Millet gribim deyince açıldı mesafe bıraktı. Mecbur kaldım bu yalanı söylemeye yoksa dipdibe korunmamış insanlarla bekle kasa kuyruğunda.
Geçen gün kasiyerlere senin için çok önemli maske eldiven dedim. Bak sürekli temas halindesin dedim. Doktoru demiş ki maske takmana korunma gerek. Birde kafalarına göre yalan bulup sıyrılmaya çalışıyorlar.
İnşallah halimiz duman olmaz.
Yalandır bu duyumBı adam umreden gelen kızını almış karantinadan gitmiş diye de haber vardı.
Karantina da durmak istemiyorlar.
Ben cevabımı size verdim.
Boğaz enfeksiyonu bağışıklığı düşürür, boğaz enfeksiyonuna yakalanmamak (dolaylı yoldan bağışıklığı düşürmemek için) için tuzlu suyla gargara yapılabilir. Coronavirüs bildiğimiz kadarıyla bağışıklığı düşük, kronik hastalığı olan ve yaşlı insanlara etki ediyor.
Ya söylesene bir saat öncesine kadar ben doktor değilim, bildiklerimi paylaşıyorum diyen biriyken bir saat sonra hemen biyolog kesildin?
Ayrıca zoonotik virüslerin çoğu zararsızdır demişsin, hayır zararlıdır. Zoonotik virüsler dünyayı ve toplum sağlığını tehdit eden hayvandan insana geçen hastalıkların bütününe denir. Ayrıntılı bilgi için daha derin makalelere bakabilirsin. Sadece SARS, MERS yani kısaca Solunum yollarını etkileyen virüsler zararlı değildir, tümüne yakını zararlıdır. Mesela kuduz, mesela kırım Kongo, mesela ebola.
Ayrıca senin gibi sıkıştığında insanları aşağılayan biri muhatabım olamaz, zira sen önce bana 1 saat önce hiçbirşey ben bilgili değilim diyip bir saat sonra ben biyoloğğğuuummm demeni açıkla, sonra konuşalım. Tekrar gözardı ediyorum seni, muhatabım değilsin. İstesende olamazsın.
[/
Ben diyorum ki bilgiler
ablacım corona dan bahsettimBen cevabımı size verdim.