Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sen ne kadar anlatmaya çalışırsan çalış anlamıyor malesef.
Kendisi yazdı şimdi de inkar ediyor
Zira kendisinin yazdığı yazı şu:
"Hemen sirkeli tuzlu suyla gargara yapın
Virüs girmişse ciğerlere girmeden vücuttan atılıyormuş
İlk 4 gün boğazda tutuyormuş virüs
Boğazı ağrıyan kuru öksürüğü olan bunu yapsın"
Hani virüs girince doktora gitmeyin boşuna, çare tuzlu suda

Ben biyolog olduğum için paylaştım
Herkesin kendi fikri evet de bilmeden konuşmak bilgi kirliliği yapıyor
Altını çiziyorum zaten kesin bilgi değil bunlar
Ben mantıklı buldum sadece

Sende dedin tuzlu su ayrıca
Sana soru sordum cevap yok
Tabi

Peki yapmayın siz bilirsiniz
Yanlış bilgi falan değil
Okuyun bence
Tahriş edilecek kadar yapmayın sadece
Neyse ya herkes okusun buraya yazmaya gerek yok

Yanlış bilgi hanımefendi okuduğum için böyle söylüyorum zaten.

Artık polemiğe girmiyorum
Kim ne istiyorsa yapsın
Heee tuzlu su yeter dedik
Evet evet öyle
Şu bilgi sahibi olmadan
Ne okudun hanfendi
Doktor eczacı biyolog olmayan insanlarla artık polemiğe girmiyorum
Çünkü anlamıyorsunuz
Virüs nedir haberiniz yok

Sende dedin tuzlu su ayrıca
Sana soru sordum cevap yok
Tabi
Ben cevabımı size verdim.
Tuzlu su, bağışıklığı düşmemesi için yapılır
Boğaz enfeksiyonu bağışıklığı düşürür, boğaz enfeksiyonuna yakalanmamak (dolaylı yoldan bağışıklığı düşürmemek için) için tuzlu suyla gargara yapılabilir. Coronavirüs bildiğimiz kadarıyla bağışıklığı düşük, kronik hastalığı olan ve yaşlı insanlara etki ediyor.
Ben senin bütün sorularını cevapladım, benim sorularıma cevap ver(e)medin?
Ya söylesene bir saat öncesine kadar ben doktor değilim, bildiklerimi paylaşıyorum diyen biriyken bir saat sonra hemen biyolog kesildin?
Ayrıca zoonotik virüslerin çoğu zararsızdır demişsin, hayır zararlıdır. Zoonotik virüsler dünyayı ve toplum sağlığını tehdit eden hayvandan insana geçen hastalıkların bütününe denir. Ayrıntılı bilgi için daha derin makalelere bakabilirsin. Sadece SARS, MERS yani kısaca Solunum yollarını etkileyen virüsler zararlı değildir, tümüne yakını zararlıdır. Mesela kuduz, mesela kırım Kongo, mesela ebola.
Ayrıca senin gibi sıkıştığında insanları aşağılayan biri muhatabım olamaz, zira sen önce bana 1 saat önce hiçbirşey ben bilgili değilim diyip bir saat sonra ben biyoloğğğuuummm demeni açıkla, sonra konuşalım. Tekrar gözardı ediyorum seni, muhatabım değilsin. İstesende olamazsın.

Tiramisucuğum
Hanımefendi 1 saat önce ben doktor değilim birşey bilmiyorum derken 1 saat sonra biyolog oldu. Onun bilgilerini tartışacak tücelikte insanlar değiliz biz. Polemiğe girme boşuna

Yıllardır faranjitim var.
Bizim iksir gargaramız 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karbonat ve birkaç damla limonu ılık suyla birleştirmektir.
Günde 1 koca bardak bitirdi mi, iltihabı büzüştürüyor pek iyi oluyor.

Onla bunu aynı kefede tutmak

Ya asla tutulmaz.
Sıradan boğaz enfeksiyonuna geçirirsin
Ya da enfeksiyona yakalanmayayım diye (mesela bu günlerde) gargara yapabilirsin.
Ama tutup tuzlu suyla corona ciğerlere inmeden geçer demek, akla mantığa sığmaz.
Hanımefendinin yazdıklarını gördün.
Abartıyor muyum? Hayııırrr.
Boşver bırak kendi kendisini tuzlu suyla tedavi etsin, ne diyeyim yani şimdi. Hem söylüyor hem söylediğini inkar ediyor.

Son düzenleme:
İnsanlara evde oturmak niye bu kadar zor geliyor anlamıyorum. Bakıyorsun instrgramda millet hala geziyor. Burda bizim sehirde (Almanyanin küçük bir yeri) dışarı sakin. Normalde çok insan gecer dışardan bugün kimse yok. Sanırsın pazar. Az da arabalar var. Bu çok iyi birsey. Insallah büyük şehirlerdede insanlar uyar. Yoksa bir kac haftaya kalmaz burdada sağlık sektörü çöker

Kızlar ah ah markete gittim dün yeminle bı kadının biri sırtımdaydı aramızda 1 metre mesafe bırakmamız gerek dedim. Vs vs kızdı. Bı tek bende maske eldiven vardı.
Kadın baktım benden ayrılmıyor bağırdım kızdım gene yok en sonunda ben gribim dedimde 1 metre mesafe açtı. Arkadan yaşlı. İ adam bana kızdı neden kızmışım diye ülkece perişan olucaz ne diyorsunuz dedim dipdibe durmanın anlamı yok korunmadan dışarı çıkmayın dedim.
Ama benle bir kavga ya tutustular.
Kasadaki kadın da ben kızdım diye o da atladı konuya.
Bana diyor ki besleme çek Allah de ne kızıyorsun. Şok oldum.
Tabi ben baya tepki verdim korunmasız gerek diye...
Ya biz nasıl korunacağız.
Çok rahat ve korunmak isteyen insanlara kafa tutuyorlar.
Bu olayı yaşamasam biri yazsa inanmazdım.

Millet gribim deyince açıldı mesafe bıraktı. Mecbur kaldım bu yalanı söylemeye yoksa dipdibe korunmamış insanlarla bekle kasa kuyruğunda.

Geçen gün kasiyerlere senin için çok önemli maske eldiven dedim. Bak sürekli temas halindesin dedim. Doktoru demiş ki maske takmana korunma gerek. Birde kafalarına göre yalan bulup sıyrılmaya çalışıyorlar.

İnşallah halimiz duman olmaz.

Evet haklısınız. Ben bu meslek gruplarından hiçbirine girmiyorum. Ama okuyan analiz eden meraklı bir insanım. İngilizce ve Türkçe kaynaklardan okuyorum. Bilgi yarıştırmak da değil amacım. Sizi haksız da çıkarmak değil. Sadece yazılanları düzeltmek istiyorum çünkü bu şekilde yapıp düzelebileceğini düşünenler olabilir. Ben sizin için değil de o kişiler için şöyle 2 ekran görüntüsü paylaşayım. Siz yine benle muhattap olmayın isterseniz.

Eklentiler

• 33C6F06E-68F6-4373-A342-13C6D7E00523.png
    367,8 KB · Görüntüleme: 21

İnsanlara laf anlatmak gerçekten zor. Mesafe isteyen aksırıp tıksırıp hapşırsın, o mesafe ister istemez açılır :))

Hanimlar dun haberlerde bi enfeksiyon ve viroloji uzmani kadin anlatti:
Yüzünüze aksıran, hapşiran ve öksüren olmadiği sürece,ellerinizi sürekli yıkayıp dikkat ettiğinizde risk hiç yok.İnsanlarla mesafe-yüzünüze ağzınıza ve gözünüze dokunmayin
Çok basit ama etkili yöntemler diye nakletti.
Panik yapmayın diyor kısaca
Hem bu sitete doktor da çoktu lütfen bizi aydınlatın

ablacım corona dan bahsettim
Diğer tiplerinden
Corana dediğin virüsler tek tip mi ya?
Allahım ya aç vikipediyi oku
Covid-19 şu an dünyayı yakıp kavuran
Evet diğer tipleri öldürücü değil
Diğer zoonatik virüsleri konuşmuyoruz burda
Coronaviridea familyasındakileri konuşuyorum ya
Sen bana kuduz diyorsun
Ya bu kadar bilgisiz olunmaz gerçekten kulaktan duyma Google profesörü
Tabiki herseyi bilemem
Bildiğim kadarı bu
Tuzlu su bağışıklık için yapılmaz
Bığaz enfeksiyonu olanlar yapması gerek
Diğer virüsleri engelliyorsa Covid-19 u da boğazdan akciğere geçmesini engelleyebilir kesin değil tabi
Neyi anlamıyorsun
Sen
Engelle ya
Bilmeden konuşma yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…