Sen neden benim sorularıma cevap vermiyorsun?
Biyoloji okudum diyorsun, hani nerde kendi bilgin? Hani nerede yazdığın birşey var mı?
Hani nerede nerede? Turturmuşsun bir biyoloji diploması diye diye. Bana bilgin yok diyorsun ama senin benden bir farkın yok. Çünkü bu konuda kattığın ve yazdığın tek şey canan karatay'ın söyledikleri.
Allah aşkına bıraksana
Biyoloji mezunu insan "tuzlu suyla gargara yapın corona geçer hemi kuzum" mu der.
Ayrıca yine yanlış bildiğin birşey, tuzlu su doğru oranda karıştırıldığında boğazı tahriş etmez. Sen 5 yemek kaşığı tuz koyuyorsan e tabi normaldir Tahriş etmesi.
Tuzlu suyla gargara yapmak, boğaz ağrısına iyi gelir. Ağız kokusunu giderir. Boğaz enfeksiyonuna iyi gelir. Enfeksiyon nedir? Bağışıklık düşme sebebi. Peki corona virüs en çok kimi etkiler? Bağışıklığı düşük bireyleri. Bağışıklığı düşük ve bağışıklığını düşürmek istemeyen bireyler ne yapmalı?
Ellerini 30 saniye boyunca sabunla yıkamalı.
Sağlıklı ve dengeli beslenmeli.
1 metre kuralını uygulamalı.
Hasta insanla temas içerisinde olmamalı.
Eve geldiğinde ellerini güzelce yıkamalı,burnunu ve ağzını temizlemeli.
Bunlar bağışıklığı düşmemesi için yapılacak şeyler.
Ben bunun için tuzlu su gargarası yapmalarını önerdim, bu bir öneri. Bu bir önlem. Ben senin gibi kalkıp tuzlu su coronavirüsü yok eder demedim. Arada fark var fark. Anlamıyorsan ben ne yapayım.
İstersen haddini bil artık.
Diplomam yok, hali hazırda ülkenin en iyi üniversitelerinin birinde okuyorum. Araştırıyorum. Yabancı kaynaklardan yararlanıyorum. Belgesel izliyorum. Sağdan soldan televizyondan duyduklarımla burada kimseye ahkam kesmiyorum.
Ha şimdi o kadar araştıran, belgesel izleyen, yabancı kaynak karıştıran ben bilgisiz diplomalı ev hanımı oluyorum, sende biyoloji okumanıza rağmen tek bir tane kendi yorumunu kendi önerisi kendi fikri bulunmayan televizyondan duyduklarınla konuşan sen bilgili hanım oluyorsun ve beni aşağılama haddini bulunuyorsun.
Hadi oradan
Böyle bilgili olacaksam olmayayım, cahil kalayım.