- 25 Temmuz 2017
- 2.508
- 6.467
Evet hatta eşim ordan virüs getirmediniz demi falan dediAa ciddimisiniz?nasıl rahat gezio hani evde 14 gün tutulacaklardı
Hadi döndüler, niye kontrolsüzce alınıyorlar?
14 gun nerede bekletcekler
Umreden donen biri pozitif cikmis vaka sayisi 6 oldu
En azından şu gelecek son partiyi karantinaya alsalar bari.Cidden ben de şaşkınım, neden gelenlerden 14 gün karantinaya girmelerini "rica" ettiklerini anlamadım. Herkes aynı bilince sahip değil ki. Mesela S sassyassyy nin kardeşi gelmiş, bilinçli insanlar kendilerini karantinaya aldılar ama herkes aynı bilinçte değil. Umreden gelen mevlit okutup onlarca insan toplayacak evine ve millet de gidecek. Nasıl yayılmasın? Uçaktan iner inmez karantinaya alınsalardı keşke
Pes bu kadarına artkEvet hatta eşim ordan virüs getirmediniz demi falan dedi
Adam güldü geçti
Asıl bu yıl umre ziyareti olmamaliydi gelenlerin hangisine laf anlatacaksın
En azından şu gelecek son partiyi karantinaya alsalar bari.
Önceden dönenleri de tek tek test etmeleri gerekir aslında.
Turkiyeye nasil girdi bu virus. Çinden onca insan geldi hepsini nereye koycaklar pekiKoskoca devletin tesisi mi yok yahu? En kötü alıp bir tesiste misafir etsinler 14 gün ne olacak ki?
Turkiyeye nasil girdi bu virus. Çinden onca insan geldi hepsini nereye koycaklar peki
En güzelini yapıyosunuz bence kim ne derse desin. Kapalı alanda tıklım tıklım değilseniz tabi. 3 4 gündür oğlumla hep dışardayız. Açık alanda güneşin altındayız. İnsanlarla aramızda mesafe var ağız ağıra değiliz. İstediği gibi koşup oynuyor bol bol hayvan seviyor bizi de güldürüyor. Kendimizi eve kapatıp sürekli sinir stres içinde olmaktan daha keyif verici ve vücudumuz için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Doktorlar açık alana çıkın,güneşten bol bol yararlanın diyolar zaten. Hatta bi profesör karantina hasta olmayan insanları korur ama hasta olan insanı öldürür dedi. Kapalı alan,korku,stres,yanlızlık hastalığın insan vücuduna daha hızlı etki etmesine neden olur dedi. Kendinizi kapatmayın ama önlemlerinizi alın,bizde dışarda maske takmıyoruz dedi. Böyle şeylerde psikolojinin ve insan beyninin her şeyden önce geldiğini düşünüyorum. İnsan beyninin gücü ortada. Her zaman iyi düşünmek gerektiğine inanıyorum. Vitaminlerimizi içiyoruz ailecek. Ellerimizi bol bol yıkıyoruz. Dezenfektan var yanımızda. Eve gelince hemen kıyafetlerimiz yıkandı. Bide banyo yaptık. Banyonun vücumuzdaki tümmmmm pislikleri,kötülükleri attığına da inandık bol bol. Daha ne yapalım ? Benim için hükümet çıkıp evden çıkmayın uyarısı vermedikçe bu böyle devam etcek. Hele havalar güzel olduğu sürece. Bol bol gülüp eğlenmeye çalışcam kimse kusura bakmazsa. Kalkıp konsere gitmem atıyorum starbucksta ağız ağıza oturmam. Temizliğinden emin olmadığım kişiyle oturmam. Geçen bi arkadaşım geldi mesela dolmuşa bindi geldi ellerini bile yıkamadı. Biz en kötü antiseptik ıslak mendille siliyoruz. O da çok önemli değilse öyle rahat etmediysek dur bi silelim diyoruz. Yoksa direk yıkama. Ellerim acıyo artık. Normalde de hep kurudur zaten sık sık yıkadığım için. Kalkıp bunları yapmam ama evde tıkılıp küçük bi çocukla sinir krizi geçirmek istemem. Hem ona yazık hem bana. Zaten dünyada geçirmeyecek kimse olacağına inanmıyor uzmanlar. Önemli olan olabildiğince bağışıklık güçlendirmek. Psikolojiyi iyi tutmak. Hijyen. Bunları yaptıktan sonra hala bulaşıyorsa Allah’ın taktiri valla başka bişey değil .Evet ben de onu diyorum, sonuçta keyfi olmasa bile en azından iş için çıkmak zorunda insanlar.
Bugün mesela elimi hiç ağzıma yüzüme götürmedim. Biranın yanında getirilen çerezleri yemedim, ki normalde affetmem. Ama elimle yiyeceğim diye hiç yeltenmedim bile. Ara ara tuvalete gidip elimi kolumu yıkadım, kolonyalandım. Eve geldim kıyafetlerimi çıkarıp kenara ayrı bir yere koydum, yine dirseklerime kadar yıkanıp kolonya sürdüm. Daha napayım.
Alerjiniz olabilir benmde camasr suyuna alerjim var bogazm agrır gıcıklanır öksürük tutar2 gündür sesim kısıldı öksürüyorum boğazım gıcıklanıyor. 1 haftadır dışarıya çıkmadım hiç küçük bebeğim var zaten öyle çok çıkamadım da doğduğundan beri perşembe günü çok fazla çamaşır suyu ile uğraştım evi çamaşır suyu ve sirkeli suyla sildim dip köşe temizledim ertesi gün sesim gitmişti acaba çamaşır suyu yüzünden midir nedendir
20000 kişiden sadece 1inde olması imkansız
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Şu dönemde bağışıklığın güçlü olması lazım. Gereğinden fazla stres, endişe, korku tam aksine bağışıklığı düşüren şeyler.En güzelini yapıyosunuz bence kim ne derse desin. Kapalı alanda tıklım tıklım değilseniz tabi. 3 4 gündür oğlumla hep dışardayız. Açık alanda güneşin altındayız. İnsanlarla aramızda mesafe var ağız ağıra değiliz. İstediği gibi koşup oynuyor bol bol hayvan seviyor bizi de güldürüyor. Kendimizi eve kapatıp sürekli sinir stres içinde olmaktan daha keyif verici ve vücudumuz için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Doktorlar açık alana çıkın,güneşten bol bol yararlanın diyolar zaten. Hatta bi profesör karantina hasta olmayan insanları korur ama hasta olan insanı öldürür dedi. Kapalı alan,korku,stres,yanlızlık hastalığın insan vücuduna daha hızlı etki etmesine neden olur dedi. Kendinizi kapatmayın ama önlemlerinizi alın,bizde dışarda maske takmıyoruz dedi. Böyle şeylerde psikolojinin ve insan beyninin her şeyden önce geldiğini düşünüyorum. İnsan beyninin gücü ortada. Her zaman iyi düşünmek gerektiğine inanıyorum. Vitaminlerimizi içiyoruz ailecek. Ellerimizi bol bol yıkıyoruz. Dezenfektan var yanımızda. Eve gelince hemen kıyafetlerimiz yıkandı. Bide banyo yaptık. Banyonun vücumuzdaki tümmmmm pislikleri,kötülükleri attığına da inandık bol bol. Daha ne yapalım ? Benim için hükümet çıkıp evden çıkmayın uyarısı vermedikçe bu böyle devam etcek. Hele havalar güzel olduğu sürece. Bol bol gülüp eğlenmeye çalışcam kimse kusura bakmazsa. Kalkıp konsere gitmem atıyorum starbucksta ağız ağıza oturmam. Temizliğinden emin olmadığım kişiyle oturmam. Geçen bi arkadaşım geldi mesela dolmuşa bindi geldi ellerini bile yıkamadı. Biz en kötü antiseptik ıslak mendille siliyoruz. O da çok önemli değilse öyle rahat etmediysek dur bi silelim diyoruz. Yoksa direk yıkama. Ellerim acıyo artık. Normalde de hep kurudur zaten sık sık yıkadığım için. Kalkıp bunları yapmam ama evde tıkılıp küçük bi çocukla sinir krizi geçirmek istemem. Hem ona yazık hem bana. Zaten dünyada geçirmeyecek kimse olacağına inanmıyor uzmanlar. Önemli olan olabildiğince bağışıklık güçlendirmek. Psikolojiyi iyi tutmak. Hijyen. Bunları yaptıktan sonra hala bulaşıyorsa Allah’ın taktiri valla başka bişey değil .
Psikolojik olarak çöktüm artık herseyde mikrop var gibi görmeye başladım yüreğim daralıyor panik atak gibi kurmaya başladım ya şöyle olursa ya böyle olursa diye korku da değil bu çünkü biliyoruz ki eceli gelen zaten sebebi bu olacaksa önüne gecemeyiz ne yaparsak yapalım ama benim paniğe kapılma sebebim bebeğim var bensiz duramayan büyükte bir oğlum var bana bulaşmış olsa onlara ne olur yada onlara bulaşırsa ben onlar olmadan ne yaparım nasıl dayanırım falan filan hava güzelse güneş varsa yani birazcık duzeliyorum moralim yerine geliyor ama gece herkes uyuyunca yine kemirmeye başlıyor vesveseler ve hava bozuksa benimde bütün yaşam enerjim sıfırlanıyor herşey kötü olacak gibi hissediyorum kendimi yetersiz hissetme herşeyin benim yüzümden olduğu gibi tuhaf ruh haline giriyorum bana ne oluyor ya 2. Kez anne oldum uzun yıllar sonra ama stressiz bir gün geçmedi bebeğimi doya doya rahat şekilde büyütme planları yaparken bu illet cıktı Allah ım sen koru evlatlarımızıAlerjiniz olabilir benmde camasr suyuna alerjim var bogazm agrır gıcıklanır öksürük tutar