Şu satırları okurken bile tekrar gidesim geldi çünkü balayı ve ilk yurtdışı deneyimimdi :) artık tedbirliyim birkaç kutu konserve, ekşi mayalı ekmek götüreceğim
İtalyadan sonra birkaç ülke daha görme fırsatım oldu, araya çocuk girdi ama biraz büyütüp tekrar görmek istiyorum ya. Napoliye gitmedim mesela aklım orada kaldı
Nasıl ya, İtalya'da mı aç kaldınız?
Bence de.Dünyada geyiği yapilmayacak tek sey insan hayati olmalı. Yok ekonomisi, iş yükü bilmemnesi hepsine çare bulunur da ölüme çare bulunmaz, birlestirilen 9 günlük bayram tatillerinde ekonomi cokmuyorsa, mevcut durumda da evden calisma imkani olan herkes buna yonlendirilip, diger sektorlerde de bir hafta izin verilse hastaligin bu kadar hizli yayiliminin önüne gecilir. Ama yok biz milletce hala zaruri nedenlerle izne cikarilanlardan bize kalacak iş yükünün derdindeyiz. Bence hala buyuk cogunluk durumun ciddiyetini kavramış değil.
Aslında pizzanın aslı o, bizdeki hamur pizzalara alıştığımız için değişik geliyor. Ben İtalya'da doyunca üzülüyordum, o öğün biraz daha yiyemeyeceğim diye.Evvettt hem de dibine kadar aç kaldım pizzaları rezalet güya pizzanın ana vatanı, kafana at kafan yarılır o kadar gevrek, makarna yerim diyorsun kafam kadar tabakta bir avuç makarna o da aldenteher yerde bardakta meyva simit bile yok, naneli limonataya bayılırım dedim ama o kadar acı ki içilmiyor. Ekmek diyorsun galeta geliyor, kahvaltı da abidik gubidik kokulu peynirleeerrrr içki içmem ben ama orada dayandım roze şaraba ve limoncello ya nereye gitsek her yerde domuz yağı var, garsona söylüyorsun yok yemekte diyor ama buram buram kokuyor birde hizmet sektörleri bizim gibi değil Venediğin göbeğinde restoranlarda pis masalar pis tabaklar lekeli bardaklar gördüm yemek yenmez orda zaten yıkanmıyorlar
sanki evlenip çocuk doğuran bize soruyor valla.birara bekar vergisi falan diye saçmalıyorlardı.aynı zihniyetin ürünü sanırım bunlar.bir kişi kalsın evde çocuğa baksın işler ciddileşirse buna tamam ama bundan fazlası insanlık dışı.Aynen oyle. Su anda sahsen benim calistigim yerde benim hem can guvenligim yok hem de bu arkadaslarin is yuku ustume bindi. Neden cocugum yok! Yaziklar olsun diyorum sadece.
Umreye gitmelerine neden izin verdiler ,ben onu anlamıyorum zaten ;olacağı buydu .Umreden donen biri pozitif cikmis vaka sayisi 6 oldu
Hadi döndüler, niye kontrolsüzce alınıyorlar?Umreye gitmelerine neden izin verdiler ,ben onu anlamıyorum zaten ;olacağı buydu .
14 gun nerede bekletceklerHadi döndüler, niye kontrolsüzce alınıyorlar?
Ev karantinası sağlayacaklar?14 gun nerede bekletcekler
Geçen hafta bi tanidik umreden geldi markette gördük gayet rahat dolaşıyorduUmreden ne zaman dönüş yapmaya başladı vatandaslarmz birde bunlar kontrol ediliyormu
Anlarlar inşallahEv karantinası sağlayacaklar?
Gerçekten sokağa salmaları mantıklı mı bu kadar tedbir alınırken?
Aa ciddimisiniz?nasıl rahat gezio hani evde 14 gün tutulacaklardıGeçen hafta bi tanidik umreden geldi markette gördük gayet rahat dolaşıyordu
İşte ben de annemi Haseki ye götürdüğüm de orası yeni havaalanına yakın başka odaya goturuyorlardi havaalanında çalışıyormuş Amerika dan gelmiş birilerini öksürük ateş şüphesi dediler yanımızdan geçip gittilerHadi döndüler, niye kontrolsüzce alınıyorlar?