Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Şu satırları okurken bile tekrar gidesim geldi çünkü balayı ve ilk yurtdışı deneyimimdi :) artık tedbirliyim birkaç kutu konserve, ekşi mayalı ekmek götüreceğim :KK70:
İtalyadan sonra birkaç ülke daha görme fırsatım oldu, araya çocuk girdi ama biraz büyütüp tekrar görmek istiyorum ya. Napoliye gitmedim mesela aklım orada kaldı

Aslında dediğim gibi ben yurt dışı insanı değilim sorun o, İtalya’dan sonra İspanya’ya gittim, Almanya ve Yunanistan’ a da en çok Yunanistanda rahat ettim çünkü kültürleri bize çok yakın. Rabbim muhafaza eylesin ülkemi başka yerde yaşayamam ben🙈 çaysız memleket mi olur yaw🙈

Avrupada tahret muslugu yok evet ama insanlar gayet temiz. Oyle dusundugunuz gibi evlerdeki kuvete dalip cikmiyolarlar 😅 Bir cok evde kuvet bile yok, dusakabin var. Evleri de temiz ve duzenli. En azindan benim gorduklerim oyleydi.

Amerika'da da tahret muslugu yokmus. Insanlari temizmidir degilmidir bilemiyorum.. Esim gitti ben hic gitmedim.

Simdi gruplarda okuyorum tuvalet kagidi icin kavga etmeyin. Tuvalet kagidi bittiyse panik yapmayin, Muslumanlar gibi su kullanin. Onlar yuz yillardir bu is icin su kullaniyor yaziyorlar 😂

Nasıl ya, İtalya'da mı aç kaldınız? :skandal:

Evvettt hem de dibine kadar aç kaldım pizzaları rezalet güya pizzanın ana vatanı, kafana at kafan yarılır o kadar gevrek, makarna yerim diyorsun kafam kadar tabakta bir avuç makarna o da aldente😂😂 her yerde bardakta meyva simit bile yok, naneli limonataya bayılırım dedim ama o kadar acı ki içilmiyor. Ekmek diyorsun galeta geliyor, kahvaltı da abidik gubidik kokulu peynirleeerrrr 😂😂😂 içki içmem ben ama orada dayandım roze şaraba ve limoncello ya😂😂nereye gitsek her yerde domuz yağı var, garsona söylüyorsun yok yemekte diyor ama buram buram kokuyor😂 birde hizmet sektörleri bizim gibi değil Venediğin göbeğinde restoranlarda pis masalar pis tabaklar lekeli bardaklar gördüm yemek yenmez orda zaten yıkanmıyorlar😂🙈😂

Dünyada geyiği yapilmayacak tek sey insan hayati olmalı. Yok ekonomisi, iş yükü bilmemnesi hepsine çare bulunur da ölüme çare bulunmaz, birlestirilen 9 günlük bayram tatillerinde ekonomi cokmuyorsa, mevcut durumda da evden calisma imkani olan herkes buna yonlendirilip, diger sektorlerde de bir hafta izin verilse hastaligin bu kadar hizli yayiliminin önüne gecilir. Ama yok biz milletce hala zaruri nedenlerle izne cikarilanlardan bize kalacak iş yükünün derdindeyiz. Bence hala buyuk cogunluk durumun ciddiyetini kavramış değil.
Bence de.
Hala iptal edilmeyen düğünler, nişanlar var.
Hayır sadece kendilerini değil çevresindeki çocuğu, genci, yaşlıyı, hastayı riske atıyorlar farkında değiller.

Evvettt hem de dibine kadar aç kaldım pizzaları rezalet güya pizzanın ana vatanı, kafana at kafan yarılır o kadar gevrek, makarna yerim diyorsun kafam kadar tabakta bir avuç makarna o da aldente😂😂 her yerde bardakta meyva simit bile yok, naneli limonataya bayılırım dedim ama o kadar acı ki içilmiyor. Ekmek diyorsun galeta geliyor, kahvaltı da abidik gubidik kokulu peynirleeerrrr 😂😂😂 içki içmem ben ama orada dayandım roze şaraba ve limoncello ya😂😂nereye gitsek her yerde domuz yağı var, garsona söylüyorsun yok yemekte diyor ama buram buram kokuyor😂 birde hizmet sektörleri bizim gibi değil Venediğin göbeğinde restoranlarda pis masalar pis tabaklar lekeli bardaklar gördüm yemek yenmez orda zaten yıkanmıyorlar😂🙈😂
Aslında pizzanın aslı o, bizdeki hamur pizzalara alıştığımız için değişik geliyor. Ben İtalya'da doyunca üzülüyordum, o öğün biraz daha yiyemeyeceğim diye.
Bilmiyorum yani ben her ülkede güzel yerim ama İtalya'da fazla fazla yiyorum :KK70: Utanmasam paket yaptırıp uçakla ravioli falan getireceğim :KK70:

covid- 19 virüsü görüldü diyorlar ama hangi bölgede görüldü bilinmiyor belki burnumun dibinde neden bu gizlilik sanki birileri resmen pskolojik baskı yapıyor dışarı çıkmak istemiyorum , insanlar yam yam gibi marketleri sömürmüşler zannedersin savaş çıktı tövvvvbeeee yaaa :KK43:

Aynen oyle. Su anda sahsen benim calistigim yerde benim hem can guvenligim yok hem de bu arkadaslarin is yuku ustume bindi. Neden cocugum yok! Yaziklar olsun diyorum sadece.
sanki evlenip çocuk doğuran bize soruyor valla.birara bekar vergisi falan diye saçmalıyorlardı.aynı zihniyetin ürünü sanırım bunlar.bir kişi kalsın evde çocuğa baksın işler ciddileşirse buna tamam ama bundan fazlası insanlık dışı.

Yaw he he... Her sey taharete kaldiysa dagilabiliriz. Bizde de herkes wc den ciıkarken ellerini kesin yikar, ayaklarini hastane lavabolarinda yikayan hic yok. Maskeyi birak, yuzune dogru oksuren, hapşıran hic yok.

Bu kadar önlemin alınmasının sebebi olasi durumda devlet hastanelerinin yeterli kalmayacak olmasi, makinelerin bile sayılı olmasi. O zaman durumlar daha iyi anlaşılacak galiba. Unla, kolonya ile gunu kurtarmaya bakiyor millet. Bu duruma hazir degiliz, umarım da o gunleri gormeyiz.

Bulaştırmamak adina maskeni tak, selpaga aksir oksur, sonra imha edip elını dezenfekte et ya da yika. Su basit uc dort seyi bile yapmiyorUZ.

Bu zamanda düğün, konser, tatil düşünen bir kesim var onlara hicbir sey demiyorum. Sadece yazık.

Anladığım kadarıyla testin sonuçlanması bir kaç gün sürüyor, geçen biri burada demişti çünkü umreden gelen birinde var diye... O zaman sayının artmasına hazırlıklı olmalıyız.

Umreden ne zaman dönüş yapmaya başladı vatandaslarmz birde bunlar kontrol ediliyormu

Hadi döndüler, niye kontrolsüzce alınıyorlar?
İşte ben de annemi Haseki ye götürdüğüm de orası yeni havaalanına yakın başka odaya goturuyorlardi havaalanında çalışıyormuş Amerika dan gelmiş birilerini öksürük ateş şüphesi dediler yanımızdan geçip gittiler

X