Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aynen oyle canım.Neden açıklamıolar

Hayır yani şöyle bir durumda umreye gitmek nedir anlamadım dünya çalkalanırken .Dini bir vecibe değil kaldıki böyle bir durumda o da ertelenir.Keyfine turizm yapıp bir de hürmet bekleyen var.Neden ziyaret etmediniz, hayırlı olsuna gelinmezmi vs ..bıdı bıdı...ohoooo başlar hayırlı olsun ziyaretleri..gelsin virüsler gitsin coronalar.

Gittikçe çoğalıyo ama hangi şehirde olduğunu hala söylemiyolar. Asıl böyleyken daha tedirgin oluyo insan

Aynen oyle canım.Neden açıklamıolar
Çünkü o şehirde yaşayan kişiler panikle baska sehire gidecekler. Italyada durum bu olmuş ulkenin kuzeyi karantinaya alınacakken bütün ulke alındı. Ayrica şuanda umreden gelen insanlar dört bir taraftan yanı herkes postansiyel virüslü. Sizin sehrinizde olmasini bilmeniz ya da bilmemeniz önemli değil su saatten sonra

Bakan diyor ki "umreden yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. ". Bu ricayla minnetle olacak işmi?20000 kişiden bahsediyoruz devlet olarak zorunlu karantina olmalı madem gitmelerine izin verdin şimdide önlemi almak senin işin sinir oldum

Bence acıklanmalı

Panik ve stres insani aptallastirir. Dogru karar verme yetkisini kaybettirir.
Önlemlerinizi alin ve sakin olun.

Yasadigim ülkede enfekte olmus kisilerin sayisi dört bini gecti ve sekiz ölüm gerceklesti. Bu durumda sizler kafayi yerdiniz herhalde.. daha 6 kisi enfekte olmus bir durun yani.

Ha daha cok kisi enfekte olacak tabiki. Umreden gelen olmasa dahi olacakti. Bosuna sinirlenmeyin.
Virus bu sonucta yani. O 6 kisinin yaninda kimbilir bilincsiz kac kisi vardi ayni havayi icine ceken..
Birbirini suclamak veya günah kecisi aramak bir ise yaramaz su halde.
Strese stres katmayin bosuna.

Benim aldigim haberlere göre cogu kisi enfekte oldugunu dahi anlamiyormus ve bu süreci kolay atlatiyormus.

Vaka sayısı 6 olmuş hala daha millet gezerim hava almam.lazim derdinde pesss.Bakanlik okullari tatil etmiş evinizden cikmayin cocuklarinizi da cikarmayin diye ama bizim insanimiz sanki magarada yasiyormus gibi evde duramam muhabbeti yapiyor. Gezin gezin en sonunda sizler yuzunden karantinaya alinalim iki hafta sabretmeyelim aman .

Valla öyle ne diyelim ne yapalim bilmiyorum. Tek umreden gelenler değil az once gördüm haci sabanci ve sevgilisi gelmis yurt dışından fink atıyorlarmış yani kendimizi gerçketen hazırlamamız lazım, 2 haftadan büyük bişey olacak bu gidişle

Evinizden çıkmayın kim demiş buyurun gösterin ? Hangi bakan evinizden çıkmayın dedi? He öyleyse tatil etsinler iş yerlerini de kimse çıkmasın ? Ben küçük çocuğum olduğu için çalışmıyorum ama eşim gayetttt kalabalık bi yerde,eline her dakika para değerek çalışıyor. Kendi işi kapatamaz şu an. Tıklım tıklım da dolu ciro zerre düşmedi ? Ben eve kapanayım eeee nolcak? Eve mi getirmicek virüsü. Kapının önünde bırakıp girer eve söylerim. Çalışan binlerce insan var. Toplu taşıma kullanan da binlerce insan var. Hiç mi bulaşmayacak sanıyorsunuz ? Kendi doktorumla defalarca konuştum. Bana ne dedi biliyo musunuz ? O zaman daha gözükmemişti Türkiye’de. Eğer gelirse herkese bulaşacak istediğini yap dünyada bu virüsü geçirmeyen tek insan kalmayacak. İmkansız korunman. Oturup kafayı yiyebilirsiniz. Eski bi anksiyete hastası olarak be korkum ÖLÜM olmasına rağmen ben bu sefer kafayı yemicem. Atlattım o zıkkımı tekrar ağlayarak,ölümden korkarak geçiremem günlerimi. Siz istediğinizi yapabilirsiniz. Ama bu kadar bana gelmicek düşüncesinde olmayın. Herkes geçirecek çünkü bencede. Size de bana da o virüsü taşıyan birileri illaki olacak. Ne zaman olmaz ,? Hükümet kalkıp KİMSE evinden çıkmasın. İşlerine gitmesin dediği zaman bulaşmadıysa bize bulaşmaz. Bu kadar basit

Ha yurtdışı için,umre ziyareti için söylüyorsanız o ayrı. Onu yapanlar bilinçsiz olanlar. Düğün davetiyesi geldi tarihine bile bakmadım asla gitmem. Ve çok çok yakın birinin. Kapalı alanda,tıklım tıklım olan yerde,risk altında olanların yanında işim olmaz. Ama açık havada gayet dururum. Otobüse,dolmuşa binenler var. Ağız ağıza çalışanlar. Bulaşmasın kimseye isteniyosa her yer kapatılsın 2hafta. Keşke yapılsa 2 haftada kimseye bişey olmaz bence. Ama ekmek parası derdinde herkes. İki ucu boklu değnek misali.

Ya bende anlayamiyorum kimisi diyorki koronayi umursamiyorum olabilir umursama ama bu küresel bir sorun ve öleni var karantinasi var.Yani sorun sanki senin umursayip umursamam diyesim geliyor.tutuyorum kendimi.Birileri yurtdisindan umresinden eksik kalmayip birde ortalikta gezebiliyor neymis koronayi umursamiyormus.Umirsama ama tedbir alanlarada saygi duy demi.Veya ulusal tatil var gezmeye cikmayon deniliyor cikma iste cikma.Bu virus yayildiginda o oturdugun evin kapisina kaynak bile yapabilirler.Zorunlu olmadikca 2 hafta otursak ne var yani evimizde cok mu zor.

Okullar neden tatil edildi uzaktan egitimi test etmek icin mi ayrica illa birinin bana evden cikma demesine gerek yok.Birde dikkatimi cekti esim disarda bu virusu getirebilir demissiniz sanirim size geldikten sonrasının bir onemi yok yani siz disarda boyle bir durumda bu virusu yayma ihtimalinizi pek onemsemiyorsunuz.Neyse.Ben zorunlu durimlar diainda disari cikmaya cikmayarak hem kendimi hem de bende varsa cevremi korumayi planliyorum.iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…