Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bu arada almanya da 8 ölümün birinin hikayesi de pek garip geldi bana.
Hali hazirda yeni vefat eden bir adami corona virusune test etmisler ve positif cikmis. Yani ölümü bilmem x durumundan degil de sonradan corona yüzünden oldugu ortaya cikmis. Valla bu habere gülesim gelmedi de degil yani..

Ortada dönen komplo teorilerine inanasim geliyor arada..

Zaten birkac aile de garipsedi ve youtube da konusanlar oldu. Mesela cocugu karantinaya alinan var .. ama öteki cocugu okula gitmesine ve ailesinin normal hayatlarina devam edilmesine izin verilmisti.

ilginc yani insan hayret etmiyor degil..

Camasir suyunu evinize sokmayin, nefes aldikcâ cigerlerinize zarar verir ve bogazi tahris eder.

Yok tamam ölebilirler ve evet sayenizde aldigimiz tüm önlemlere rağmen aşırı derecede gerildim
Panik olmayalım sakin kalalım diye yazıyordum ama anlaşılan tersi etkili oluyor..
Ok..hepimiz öleceğiz hepimiz..oldumu?

Yahu yok sizi germek istemedim
Hatta bende sizin gibi düşünüyordum, tüm önlemleri aldık artık ne olursa olsun diyordum
Ta ki belgeselleri izleyene kadar
Açıkçası psikolojim bozuldu sizin gibi
Amacım sizi germek değildi yani kusura bakmayın

O da birsey mi bugun 21 bin kisi gelecek umreden. atesi olmayanlari belirti gostermeyenleri karantinaya almayacaklarmis. Kendilerini 14 gun boyunca evde izole etmeleri tembihlenecekmis. Eyvahlar olsun
Umarım dinlerler ya. :/

almanyada misal iki es doktor ise ve cocuklarin bakima ihtiyaci var ise ozaman ögretmenleri veya bir ögretmen bakmak zorundaymis cocuklara..
mecbur mus yani. yardimlarinizi bekliyoruz dediler ama hukuki olarak mecburlar mis.

türkiyede böyle birsey varmi?

bütün ülkeler gecikmeli olsa dahi vs hemen hemen ayni seyleri uyguluyor fark ettigim kadariyla..

Ama bence şuana kadar krizi en iyi yöneten ülkeler arasındayız.
Zira Corona'da SARS gibi Çin'den çıkmasına rağmen Çin Hükümeti Corona'yı Dünya Sağlık Örgütü'ne vakalardan 3 4 hafta sonra bildirmiş.
Ha kriz yönetiyor ama insanları da paniğe sürüklüyor o ayrı.
Bu arada hayır öyle bir uygulama yok. Benim 2 ebeveynimde çalışıyor, bu yüzden kardeşime ben bakacağım.

Çin e o virüsü getiren İtalya ya getirmeyecek mi? Bu bir oyun. Önce maskeleri sattılar şimdi de koruyucu aşıları satacaklar.

Sorun değil sizde haklisiniz ve evet maalesef hepimizin psikolojisi bozuldu üstelik ben Ingiltere yaşıyorum ve burada hükümet aşırı derecede rahat hicbir önlem alınmadığı gibi başbakan ülkede bu virüse karşı bizlerin bağışıklık kazanacağı yönünde bir açıklama yaparak ve ölümlere seyirci kalarak halkı değil virusu koruyor.okullar dahil hicbir yer kapanmadi tek söyledikleri ateşiniz yüksekse evinizde kendinizi izole edin..Iyilesme yoksa sessizce olmemizi bekliyorlar..iste gerginliğimin ve panik olmamin nedeni biraz da bu..Sürekli mutasyon geçiren bir virus var ve 16 ve 20 yaşında çocuklarım var haliyle artık korkmaya başladım

evet baska ülkere göre iyi yönetiyor gözüküyor türkiye.
ama ben artik tamamiyla virusun öldürme konusundan süphe duyuyorum..

altinda baska seyler yatiyor sanki. o yüzden sordum bu ögretmen konusunu.. acaba ayni mi diye türkiyede. aklimda bambaska teoriler ucusuyor cunki

neyse önümüzde di aylar hepbirlikte dünyaca daha cok bilgimiz olacak bu konu hakkinda.
yapacak birsey yok dedigim gibi herkes önlemini alsin sakin kalsin yeterli.

almanyada durum sakin suan alisveris cilginligi haricinde. ama cinde gördügümüz üzere insanlar korkudan birbirine saldirdi. türkiyede de öyle olmasin. hepimiz potansiyel tasiciyiz sonucta.
piskopat olmadiktan sonra kimse bile isteye baskasina birsey bulastirmaz bilincli bir sekilde. ha salakligindan bulastiri o ayri. insan sinir oluyor ama nefret yaymayalim mümkünse.

vatandaşına türbe duvarlarını yalayın diyen İran mı aşı bulmuş :)))

Bu gibi soru işaretlerin varsa 2 güzel belgesel var nasıl yayıldığı, neden bu kadar hızlı yayıldığı hakkında.
İstersen bir onları izle, aslında yine Çin hükümeti suçlu. Sars'ı da aylar sonra bildirmişler mesela.
Ben en çok umreden gelenlerden korkuyorum ya, 14 gün kendinizi kapatın diye uyarılacaklarmış ama olmaz ki öyle. İllaki birinde vardır ya kuluçka süresi içindeyse ya başkasına bulaştırırsa falan. Kendimi alıkoyamıyorum düşünmekten :/

evet almanyada da benzer sekilde.

hastanelere gitmeyin deniliyor. aile hekimize de gitmeyin deniliyor. bakim evlerine de gitmeyin deniliyor.
bizim ölmemizi mi istiyorlar yoksa hastenede ve bakim evlerinde ki insanlari mi öldürmek istiyorlar kafam allak bullak oldu

bazi test yapan kisilerin sonuclari dahi cikmiyor uzun sürüyormus.. telefonlara cikan yetkililer yokmus.

sacma sapan isler yani ..
bu virusun varligina inanip inanmamak arasinda gidip geliyorum artik resmen..
aklimda bin bir soru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…