çok garibime gidiyor yavBilmeseler iyi öğretirsin, taharet muslukları yok yani hiç yok ülkelerinde yok
Ben hiç gitmedım Herkes ne kazar guzel oldugunu anlatıp duruyorHayatımda avrupada ender merak ettiğim yerlerden biriydi Venedik, bir kış zamanı gittik.
Yeminle kusacak çöp kovası aradım durdum!
Tüm şehir lağım kokuyor lağım!
O sular arasında şehir, gondollar falan hikaye.
Kanalizasyonlar oraya dökülüyor herhalde ki b.k kokusu içinde yaşayıp musmutlu hayatlarına devam ediyorlar.
Şehirler, yerler falan tertemiz, baştan sona gezdik gerçi hakkını yemeyeyim ama, adamlarda beden temizliği olmadıktan sonra, yerde çöp olmasa nolur...
Ay bilmiyorum benim eski sevgilim yabancıydı hep alıyorduAy ben o adamların duşuna falan inanmıyorum
Gündüz işte mıçacak akşama duş alacak ölme eşeğim ölmeeeeepisler pissss
Onların olmayan taharet musluğu yüzünden psikolojim bozuldu İtalya’da
Evet ben de onu diyorum, sonuçta keyfi olmasa bile en azından iş için çıkmak zorunda insanlar.Sürekli elini yüzünü yıkamak zorunda olduğum bir bebeğim olmasaydı yanımda, ya da eve getireceğim virüsler benden başkasını etkilemeyecekse küçük bebek ya da yaşlı anlamında ben de senin gibi çıkardım mutlaka. Temiz hava almak da şart. İnsanlarla çok iç içe olmadan, sürekli elini yüzünü dezenfekte ederek gezersin, eve dönünce de duşunu alır temizlenirsin ne olacak. O kadar büyük bir yayılma yok zaten şu an Türkiye'de
Ben hiç gitmedım Herkes ne kazar guzel oldugunu anlatıp duruyor
Kapalı avmler sinek avlıyor, açık avmdeki mağazalar da %50 küçülüyor. Ben de tam aksi halk olarak iyi bir şekilde yönettiğimizi düşünüyorum, herkes çok dikkatli. Özellikle italyada olanlar bu işi ciddiye almamızı sağladıGenç, yaşlı, çocuk fark etmez
Ölümlerin yüzdelik oranları beni hiç ilgilendirmiyor, her yaştan yüzlerce insan öldü mü öldüherkes silkelenip dikkat etmeli, avm ler cafeler dolu, tatil planları gırla birileri ölmeyi bayılmak sanıyor galiba anlamıyorum insanları
Kapalı avmler sinek avlıyor, açık avmdeki mağazalar da %50 küçülüyor. Ben de tam aksi halk olarak iyi bir şekilde yönettiğimizi düşünüyorum, herkes çok dikkatli. Özellikle italyada olanlar bu işi ciddiye almamızı sağladı
Tuvaletlerin hemen yanında küçük bi duş başlığı oluyodu kaldığımız otellerde, ordan hemen hallediyoduk. 4 otel değiştirmiştik bir tanesinde yoktu sadece, siz de öyle birine denk geldiniz galiba. Yemekleri için de son gün artık açlıktan peynir ekmekle karnımızı doyurmuştuk ben de hiç sevmedim hala neden bu kadar övüldüğüne anlam veremiyorumVenedik güzel aslında, yaz mevsiminde gittim ben, tarihi eserlerinin hepsi çok güzel, kanal kokusu falan almadım belki mevsimdendir. Ama işte taharet musluğu yok, adam gibi yemek yok, çay yok falan bana göre değil
Ben de Venezia nin önünden geçtim orasida kalabalıktıBugün önünden geçtim marmara park ın mahşer yeri gibiydi yolun karşısında migros avm var orası da öyleydi, bir tek metrobüs sakindi, c.tesi öğlen saati yarı yarıya boştu
Tuvaletlerin hemen yanında küçük bi duş başlığı oluyodu kaldığımız otellerde, ordan hemen hallediyoduk. 4 otel değiştirmiştik bir tanesinde yoktu sadece, siz de öyle birine denk geldiniz galiba. Yemekleri için de son gün artık açlıktan peynir ekmekle karnımızı doyurmuştuk ben de hiç sevmedim hala neden bu kadar övüldüğüne anlam veremiyorum
Diğer konu da gidip açık havada avmlerde çay içiyorlar galiba. Cirolar kan ağlıyor
Bunu bilen futurist oldu:) diye baslamak istiyorum duzen degisir belki. Belki bu kapitalist sisteme bir son verilir calisma saatleri ve sartlari asgari duzeye iner esnek calisma saatlerinin fazla mesai olmadigi insanca calisma kosullarina gidilir belki evden calisma artar farkli calisma sekilleri gelistirilir. Ama ne olur caresizlik nedir anlayin cocugu birakacak kimse yoksa yoktur gerekirse issizlikle cezalandirilir ama cocugu birakacak yer yoktur. Toplumsal donusumden geciyoruz kendimiz hasta olmasak bile hasta etmeyelim diye dusunuyoruz hastanede yer kalmayinca 2 evrak 2 dosya 2 saat fazladan calismanin onemi kalmayacak genis bakalim mevzuyaYalniz siz olayi anlamamissiniz. Konu cocuklara verilen izin degil cocuklu kadinlara kafadan izin verilip geri kalan cocuksuz kadinlara ve erkeklere caniniz cehenneme der gibi hem is yüklerinin arttirilmasi hem de izinlerin bile yasaklanmasi! Konu bu! Cocugumuz yok diye neden benim canim korunmuyor ustune bir de milletin is yukunu cekiyorum? Eger bunun mantikli oldugunu dusunuyorsaniz biraz vicdaninizi sorgulayin.
Nasıl ya, İtalya'da mı aç kaldınız?Yemekleri için de son gün artık açlıktan peynir ekmekle karnımızı doyurmuştuk ben de hiç sevmedim hala neden bu kadar övüldüğüne anlam veremiyorum
Şu satırları okurken bile tekrar gidesim geldi çünkü balayı ve ilk yurtdışı deneyimimdi :) artık tedbirliyim birkaç kutu konserve, ekşi mayalı ekmek götüreceğimGrand Canal da kaldım, iyi bir oteldi ama yoktu muslukİtalya’nın tarihi yerleri çok güzel San Marco meydanı, katedral, kütüphane, mahkemeler Venedik iyiydi, oradan Murano’ ya geçtim cam fabrikalarına falan beğendim ama abartılı bir durumu yok ve evet yemekleri çok çok kötü en kötüsü de İngilizce bilip ısrarla anlamamış gibi yapan garsonlar, mecburuz sanki italyanca bilmeye ama itiraf edeyim yurt dışı insanı değilim ben, çayımı içeceğim, beyaz peynirimi, zeytinimi, mis gibi ekmeğimi yiyeceğim arkadaş yapamam oralarda ben, birazda benden ötürü yani hepten kötülemiş olmayayım
Bu sadece bizim millette yok bence.
Ünlü bir basketbolcu da ne coronası yeaa minvalinde dalga geçerek bütün mikrofonlara dokunmuştu. Sonra corona kaptı
Sağlık konusunda dalga geçilmesini doğru bulmuyorum, evet ölüm oranı %2, kurtulma oranı %98. Ama kimse %2nin içerisine girmeyeceğini garanti edemez.
Vallahi kaldık. Her gittiğim cafede çok yabancı ve rahatsız edici bi koku aldım, sanırım domuz etiydi. Hatırladığım kadarıyla 2-3 defa pizza 4-5 defa makarna yedim. Pizzalar kötüydü, makarnalar azıcıktı doymadım :)Nasıl ya, İtalya'da mı aç kaldınız?
Bunu yeni duydumKıbrsta son dakika acıklaması olmus basbakanlıktan kısa sürede sokaga cıkma yasagı baslıcakmıs vaka sayısı 5 günde 30 a yükselmiş.ay Kıbrıs'tan gelen giden oldumuydu ülkemize
Kıbrıs tada biz küçük yeriz toplu taşıma yok deniyorduŞuan tlcde korona virüs belgeseli var olayı ciddiye almayanlar ne hale getirmiş
Ay ben de İtalya'da doyduğuma üzülüyordum daha fazla yiyemeyeceğim diyeVallahi kaldık. Her gittiğim cafede çok yabancı ve rahatsız edici bi koku aldım, sanırım domuz etiydi. Hatırladığım kadarıyla 2-3 defa pizza 4-5 defa makarna yedim. Pizzalar kötüydü, makarnalar azıcıktı doymadım :)
Öyle çok seçici biri de değilim taylandda o pislik ortamda bile tıka basa doymuşluğum var ama italya dondurma hariç hiç bana hitap etmedi