Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bilmeseler iyi öğretirsin, taharet muslukları yok yani hiç yok ülkelerinde yok
çok garibime gidiyor yav insan ister istemez kendini yıkama isteği duyuyor. bunlar nasıl yıkamıyor inanılır gibi değil. biz yine iyiymişiz. taharet musluğunu geçtim birde sıcak su hatti cektiriyoruz

Ben hiç gitmedım Herkes ne kazar guzel oldugunu anlatıp duruyor

Ay ben o adamların duşuna falan inanmıyorum
Gündüz işte mıçacak akşama duş alacak ölme eşeğim ölmeeeeepisler pissss
Onların olmayan taharet musluğu yüzünden psikolojim bozuldu İtalya’da
Ay bilmiyorum benim eski sevgilim yabancıydı hep alıyordu
Pis hiç görmedim ama yada sevdiğim için bana temiz geliyordu adam
Tabi herkes aynı değil
Taharet musluğu olmaması çok kötü tabi

Evet ben de onu diyorum, sonuçta keyfi olmasa bile en azından iş için çıkmak zorunda insanlar.

Bugün mesela elimi hiç ağzıma yüzüme götürmedim. Biranın yanında getirilen çerezleri yemedim, ki normalde affetmem. Ama elimle yiyeceğim diye hiç yeltenmedim bile. Ara ara tuvalete gidip elimi kolumu yıkadım, kolonyalandım. Eve geldim kıyafetlerimi çıkarıp kenara ayrı bir yere koydum, yine dirseklerime kadar yıkanıp kolonya sürdüm. Daha napayım.

Ben hiç gitmedım Herkes ne kazar guzel oldugunu anlatıp duruyor

Venedik güzel aslında, yaz mevsiminde gittim ben, tarihi eserlerinin hepsi çok güzel, kanal kokusu falan almadım belki mevsimdendir. Ama işte taharet musluğu yok, adam gibi yemek yok, çay yok falan bana göre değil

Kapalı avmler sinek avlıyor, açık avmdeki mağazalar da %50 küçülüyor. Ben de tam aksi halk olarak iyi bir şekilde yönettiğimizi düşünüyorum, herkes çok dikkatli. Özellikle italyada olanlar bu işi ciddiye almamızı sağladı

Bugün önünden geçtim marmara park ın mahşer yeri gibiydi yolun karşısında migros avm var orası da öyleydi, bir tek metrobüs sakindi, c.tesi öğlen saati yarı yarıya boştu

Venedik güzel aslında, yaz mevsiminde gittim ben, tarihi eserlerinin hepsi çok güzel, kanal kokusu falan almadım belki mevsimdendir. Ama işte taharet musluğu yok, adam gibi yemek yok, çay yok falan bana göre değil
Tuvaletlerin hemen yanında küçük bi duş başlığı oluyodu kaldığımız otellerde, ordan hemen hallediyoduk. 4 otel değiştirmiştik bir tanesinde yoktu sadece, siz de öyle birine denk geldiniz galiba. Yemekleri için de son gün artık açlıktan peynir ekmekle karnımızı doyurmuştuk ben de hiç sevmedim hala neden bu kadar övüldüğüne anlam veremiyorum

Diğer konu da gidip açık havada avmlerde çay içiyorlar galiba. Cirolar kan ağlıyor

Bugün önünden geçtim marmara park ın mahşer yeri gibiydi yolun karşısında migros avm var orası da öyleydi, bir tek metrobüs sakindi, c.tesi öğlen saati yarı yarıya boştu
Ben de Venezia nin önünden geçtim orasida kalabalıktı
Genelde orda Araplar olur orda çok ama yurtdışından gelirler Irak'tan falan bu hafta uçuşlar kapalı yoklardi tranway da

Grand Canal da kaldım, iyi bir oteldi ama yoktu musluk İtalya’nın tarihi yerleri çok güzel San Marco meydanı, katedral, kütüphane, mahkemeler Venedik iyiydi, oradan Murano’ ya geçtim cam fabrikalarına falan beğendim ama abartılı bir durumu yok ve evet yemekleri çok çok kötü en kötüsü de İngilizce bilip ısrarla anlamamış gibi yapan garsonlar, mecburuz sanki italyanca bilmeye ama itiraf edeyim yurt dışı insanı değilim ben, çayımı içeceğim, beyaz peynirimi, zeytinimi, mis gibi ekmeğimi yiyeceğim arkadaş yapamam oralarda ben, birazda benden ötürü yani hepten kötülemiş olmayayım

Bunu bilen futurist oldu:) diye baslamak istiyorum duzen degisir belki. Belki bu kapitalist sisteme bir son verilir calisma saatleri ve sartlari asgari duzeye iner esnek calisma saatlerinin fazla mesai olmadigi insanca calisma kosullarina gidilir belki evden calisma artar farkli calisma sekilleri gelistirilir. Ama ne olur caresizlik nedir anlayin cocugu birakacak kimse yoksa yoktur gerekirse issizlikle cezalandirilir ama cocugu birakacak yer yoktur. Toplumsal donusumden geciyoruz kendimiz hasta olmasak bile hasta etmeyelim diye dusunuyoruz hastanede yer kalmayinca 2 evrak 2 dosya 2 saat fazladan calismanin onemi kalmayacak genis bakalim mevzuya

Şu satırları okurken bile tekrar gidesim geldi çünkü balayı ve ilk yurtdışı deneyimimdi :) artık tedbirliyim birkaç kutu konserve, ekşi mayalı ekmek götüreceğim
İtalyadan sonra birkaç ülke daha görme fırsatım oldu, araya çocuk girdi ama biraz büyütüp tekrar görmek istiyorum ya. Napoliye gitmedim mesela aklım orada kaldı

Dünyada geyiği yapilmayacak tek sey insan hayati olmalı. Yok ekonomisi, iş yükü bilmemnesi hepsine çare bulunur da ölüme çare bulunmaz, birlestirilen 9 günlük bayram tatillerinde ekonomi cokmuyorsa, mevcut durumda da evden calisma imkani olan herkes buna yonlendirilip, diger sektorlerde de bir hafta izin verilse hastaligin bu kadar hizli yayiliminin önüne gecilir. Ama yok biz milletce hala zaruri nedenlerle izne cikarilanlardan bize kalacak iş yükünün derdindeyiz. Bence hala buyuk cogunluk durumun ciddiyetini kavramış değil.

Kıbrsta son dakika acıklaması olmus basbakanlıktan kısa sürede sokaga cıkma yasagı baslıcakmıs vaka sayısı 5 günde 30 a yükselmiş.ay Kıbrıs'tan gelen giden oldumuydu ülkemize

Nasıl ya, İtalya'da mı aç kaldınız?
Vallahi kaldık. Her gittiğim cafede çok yabancı ve rahatsız edici bi koku aldım, sanırım domuz etiydi. Hatırladığım kadarıyla 2-3 defa pizza 4-5 defa makarna yedim. Pizzalar kötüydü, makarnalar azıcıktı doymadım :)
Öyle çok seçici biri de değilim taylandda o pislik ortamda bile tıka basa doymuşluğum var ama italya dondurma hariç hiç bana hitap etmedi

Kıbrsta son dakika acıklaması olmus basbakanlıktan kısa sürede sokaga cıkma yasagı baslıcakmıs vaka sayısı 5 günde 30 a yükselmiş.ay Kıbrıs'tan gelen giden oldumuydu ülkemize
Bunu yeni duydum

Ay ben de İtalya'da doyduğuma üzülüyordum daha fazla yiyemeyeceğim diye Kilo alıp döndüğüm tek ülke herhalde İtalya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…