Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
3. Doz olmayı düşünmüyorum, bugün hastaneye gittim maske takmıştım ama doktorlar dahil maske takmayan çok kişi vardı, hani hastanelerde maske zorunluluğu devam ediyordu? Anlamadım gerçekten.
suan ozel calisma alanlarinda maske yogunlugu daha fazla

maske ve mesafeyi onemseyen doktor yok denecek kadar az zaten ulkede de doktor da kalmadi

Dün oğlan rota 2. dozu, kedi iç dış parazit aşısını bende Biontech 4. doz aşı oldum....

Ölürsem öleyim daha da aşı olmam son kararım...
ası olmayanlar olarak azinlik oldugumuzu dusunmuyorum ...abi keske son dozu da olmasaydin :/ belki yanlis yonlendiriliyorum diye dusunecekler belki tepki alacagim ama iyi ki de asi olmamisim diyorum ...

bunca zaman virus u almis olsam bile ki cok yakinlarimda kac defa virus cikti bana gelmemesi mumkin degildi ...ona ragmen virus beni etkilemediyse niye asi olayim

cunku asi olmus olsam bile virus beni etkilesede etkilemese de yaymaya devam edecegim ... ben hep boyle dusundum ve ası olmadim ...

Siz etkilenmemişsiniz ama etkilenenler var. Ve aşı ile daha hafif atlatıyorlar. O yüzden herkes sizin gibi düşünse ölüm sayısı şu an çok çok yüksek olurdu. Ha zamanla sürü bağışıklığı olurdu belki aşısız ama bu hem yılları alırdı hem de nüfus baya azalırdı. Ayrıca covide yakalananlarda aşıya oranla vücut deformasyonu çok daha fazla. Pıhtı atma çok daha fazla. Siz aşı olmayabilirsiniz saygı duyarım ama aşı olanlar da enayi değil. Araştırıp oluyoruz.

3.doz biontech aşımı 1 ocakta olmuştum. Şimdi 4.hatırlatma dozu açılınca randevumu aldım direkt. Covid olduğumda ağır geçirdim, üstüne de otoimmun hastalığımın atağını geçirdim. Bir yıl boyunca kendime gelemedim... Tekrarı olsun istemiyorum, maske kullanmaya da tekrar başladım...

Kızımda 2.kez corona oldu evde şimdi,1 hafta karantinası var,eşi negatif çıktı bu arada.
Kesin iş yerinden filan kaptı herhalde,yada bayramda tatildelerdi oda olabilir.

3 doz biontech oldum. 3. Dozu 12 haftalık hamile iken olmuştum. İyi ki de olmuşum. 2 hafta önce covid oldum ve hafif grip gibi atlattım. Belli de aşım olmasaydı çok daha büyük zararlar atlatacaktım. 4. Dozumuda olacaktım lakin covid geçirdiğim içim çıkmıyor aşı. Üzüldüm bu duruma

Ben de aşısızım. Olmayi da düşünmüyorum.
Şubat ayinda covid geçirdik. Hafif gecirdim. En rahatsız oldugum belirti tat kaybiydi. O da cok uzun sürmeden geri geldi.
Bayramda dedemlerdeydik dedem halsizdi. 3 gun sonra pozitif cikti.
Biz 5 kisi gitmistik hicbirimize bulaşmadı şükür.

bende cok arastirdim olmamaya karar verdim oturdugum uerden vermis degilim karari bir cok yazi okudum aratirmalari asi verilerini de inceledim soylediklerinize saygi duyuyorum da

bir cok yakinim 2. veya 3. dozda fenalasti belki onlarda asi olmasaydi benim gibi etkilenmeyecekti yani demek istedigimi anlatamadim ben suan

yani sonuclari bilinmeden virus kapmis yada kapmamis herkesi asi olmaya cagirdilar belki kaptigim virus degil de asi beni oldurecek nerden bile biliyoruz

siz asi olmaktan memnunsunuz bende olmamaktan ikimizde virusten olmedik

Aşı olmadan kovid oldum. Bu sene ikincisi. İlki çok hafifti. İş arkadaşlarım kovid olduğu için test yaptırmıştım. Yoksa mümkünü yok anlamazdım. Ama bu sefer çok zorluyor. Ağır bir grip gibi düşünün. Beş yaşında asla hastalıktan anlamayan, bana çok düşkün, tepemde boza pişiren bir oğlum var. Cidden zorlanıyorum

Eşimde bende aşı olmadık
Eşim ve ben 2 kere ( bildigimiz ) korona olduk
Benim ilki hafif ikinci çok ağırdı
Eşimin tam tersi

Bende bir yıldır devam eden koku ve tad problemim var

Covid hakkinda cok suphelerim vardi gecen yillar da , kendime gore sorularim vardi herkesin oldugu gibi tabi ki asi olmak mi lazim Yoksa olmayalim mi ? O kadar cok bilgi arastirdik ki ..
Once asi karsitiydim. Ne zaman mecbur yaptilar oldum ucunude . ( kendime ulkeme gidebilmek icin )
Bana corona hic asi olmamis arkadasimdan gecti ayni sekilde hastaligi hafif gecirdik .
Ben asi oldum o olmadi ama ayni sekilde gecirdik . 3 oglum da asisizdi sadece bir gece atesleri oldu ikinci gun normal grip gibi gecirdi .
Bense her asidan sonra kendimi psikologik

Pandeminin başından beri maske, mesafe, hijyene çok dikkat ettik, aşılarımızı da olduk. Uzun bir süre kimseyle görüşmedik. Tam arkadaşlarla görüşmeye yeniden başladık, maske takmayı bıraktık, yaz da geldi corona falan kalmadı dedik, yeniden vaka sayıları artmış dendi inanmadık. Bayramda köye gittik, teyzemler hastaymış söylemedi. Çocuklar 2 gün ateşleri düşmedi, ilaçla düşmediği için alınlarına koltuk altlarına soğuk su ile bez koyduk, ilk gün hiç uyumadık. Grip gibi geçirdik biz bugün 8. gün, halsizlik, hafif burun akıntısı, boğaz kuruluğu vardı. Bir tek bende koku kaybı oldu. İlk kez bugün kendimi iyi hissediyorum, bugüne kadar halsizlik yorgunluk vardı. Çevremde de farklı farklı şehirlerde bir çok kişi covid oldu.

Ailede en ağır atlatan bendim koronayı ocakta olduk ve aşılıydık (kızım 3 yaşındaydı ona aşı gerekmiyor)
Benim ağrı eşiğim çok çok yüksek olmasına rağmen ölüyorum diye ağladığımı biliyorum..sadece vitamin takviyesi kullandım ki hergün içen bir aileyiz..
Böbreklerim,kasıklarım,sırtım kısaca heryerin felaket derecede ağrıyordu..sırtımdaki kemikleri sanki tutup tutup kırdılar etlerimi lime lime ettiler o derece bir ağrıydı..
Ve kalp sıkışması kalp çarpıntısı ishal nefes darlığı bunların hepsini yaşadım..karantinadayken sağlık bakanlığını arayıp acile gidebilir miyim diye sordum gidebilirsiniz dedikten sonra kendi arabamızla iki tane üst üste takılmış maskeyle eşim beni acile götürdü
Ve serum bağladılar en önemlisi kolumda damar bulunamadı neden diye sorduğumda koronalı insanlarda damar yolunun zor bulunuyor olmasıymış ayrıca doktorum eğer ishal olmasaydın yoğun bakımlık olurdun demişti ishalle atmışım daha çok..ve kesinlikle muz ve ya başka bir yiyecek ishali kesmiyor vücudumda biraz su kaybı vardı ishalden ötürü
Bunları neden anlattım aşı evet koruyor ama kobay gibi de kullanılıyoruz bu yazım da burda dursun

Merhaba arkadaşlar bende korona oldum bugün 7. Günüm şükür ki hafif atlattım fakat 4. Günde koku ve tat kaybı yaşadım 3 gündür bu problemi yaşıyorum bu sorunu yaşayan varmı ve tedavi için ne önerebilirsiniz

Ekim 2021 de delta varyantı oldum hala koku ve tat da problem yaşıyorum 5 ay sonra geldi ama nasıl geldi çürük soğan ve çürük sarımsak kokusu alıyorum 3 kez doktora gittim özel hepsi çözüm yok maalesef umarım çabuk gelir gerçi eskisi kadar etkisi yok diyorlar ama tabi yaşayan bilir geçmiş olsun benim de eşim bugün pozitif çıktı

Arkadaşlar lütfen genel bir saglik kontrolü yaptırın sonrasında nerede iz bıraktığını bilemezsiniz
17 yaşındaki tanıdığım şu an kalp kası iltihabindan yoğun bakımda. Doktor covide baglamis.
Başka bir yakınım gribim yaa diyip gitmedi ciğerlerine pıhtı attı bir sürü şey yaşadı vefat etti hastalığa inanmıyordu ufacık dikkat etmedi kızı cenazede intihar etti diye ağladı aşı yaptirmamis ve ilaç vs kullanmamış. Bilinen bir kronik hastalığı yoktu.
Su an hızla yoğun bakıma götürmüyor fakat hastalık gerçek sonrasında ciddi problemler bırakıyor eski saglik çok zor geriye geliyor. İnsan yapımı vs tartışalım bu saatten sonra aşı kavgasına da gerek yok ama hastalığı reddetmeyin kapınızı calmamis olması çalmayacak anlamına gelmiyor bir kere geldimi ezip geçmeden gitmiyor belirti anlamında bakmayın karaciğeriniz damarlarınız ne oldu bilmiyorsunuz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…