Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kapalı alanda da takan görmez olmuştum ben bırak açık alanı . Dışarda bile maske takarken kaptık artık bundan sonra allaha emanet olduk .
Kapali alanda burnu disarda olanlar vardi ama genelde takiliyordu burada. Ama acik alanda takanlar sayılıydı.
Hes kodu kalkmasini hic mantikli bulmadim.
Hes koduna ragmen denetim olmadigindan pozitifler cikiyordu disariya. Artik kimse kimseyi evde de tutamaz....

Karantina bitti artık kimse evde durmayacak . Zaten nasıl durulsun ki kim denetleyecekti . Kafama takmak istemiyorum ya valla şuan herkes ne hali varsa görsün modundayım. Covid bana tükenmişlik hissi bıraktı . Çocuğa bez bile sipariş verecek gücüm yok Oğlum desen covid olduğu hafta sürekli uyanmaya başladı 15 gün oldu uyuduğumuz gece yok resmen

Herkes ne hali varsa gorsun tabi ama olan yine biz dikkat edenlere olacak
Cok gecmis olsun. Ben de covidken asiri halsiz ve enerjisiz kaldim. 1 ay oldu yeni yeni toparlıyorum.

Cok gecmis olsun. Ben de covidken asiri halsiz ve enerjisiz kaldim. 1 ay oldu yeni yeni toparlıyorum.
Olacak tabi ki korkuyorum yaaa öyle olup hemen gitti diye birşey yok yemin ediyorum yapışıyor bize

Çok geçmiş olsun kan verdiniz mi benim ummadığım degerler çok oynamıştı
Hes koduna çok şaşkın ve üzgünüm
Ölen öldü kalan sağlar bizimdir

olan bizim gibi çok aşırı dikkat edenlere olacak herkes meskesiz cirit atınca bugüne kadar geldik şükür bi bitse artık valla covid olmadım ama ruh hastası oldum herkese Allah şifa versin benim gibi olmamışları ve dikkat edenleri korusun Allah 'ım

5. Gün zirve yapmıştı ama ben öncesinde 36 saate yakın uyumadım eşim hastalanınca korktum sonra pozitif olduğumuzu öğrendik o yüzden fenalaşmis olabilirim ama 6. Gün sabah çok iyi uyandım
Bende 2 gündür kuru bir öksürük var başka bir belirti kalmadı öksürük uzun sürebiliyor diyorlar bazen de hapşurma geliyor

Bende 2 gündür kuru bir öksürük var başka bir belirti kalmadı öksürük uzun sürebiliyor diyorlar bazen de hapşurma geliyor

Evet ben 15.gundeyim hala öksürüyorum ilaç kullanıyorum çünkü ne gece uyuttu ne gündüz rahat verdi daha iyiyim en azından dışarı çıkabilirim tikanmiyorum

Çok geçmiş olsun kan verdiniz mi benim ummadığım degerler çok oynamıştı
Hes koduna çok şaşkın ve üzgünüm
Ölen öldü kalan sağlar bizimdir
Hayir kan vermedim. 11 martta randevum var o zaman baktiricam tum degerlere.
Size de cok gecmis olsun.

Hes kodunu kaldirmak bence karantinayi kaldirmak demek. Akil sir erdiremedim.

Tabiki maske takmaya devam edeceğiz yoksa her ay yeniden covid oluruz böyle giderse

Herkes kendi önlemini alacak sanırım bundan sonra. Zaten açık havada ben maske takan kimseyi görmüyordum,bende takmıyordum yanımda yabancı biri yoksa şayet,kimseye temas etmiyorsam ,çocuklara da taktırmıyordum.
Karantina ve hes kodu konusu dışında birşey değişmedi gibi.
Hes koduda zaten awm vb yerlerde sadece yapmış olmak için yapılmış bir uygulamaydı. Pekala başkasının hes kodu ile girilirdi kim biliyor ki o hes kodunun sizin olduğunu? Kontrol edilmiyordu ki size ait olup olmadiğı.
Okullarda kapanma olmaması konusunda da şunu söyleyebilirim, yakın zamanda kızımın sınıfında 2 pozitif vaka vardı,hatta sınıf kapatıldıktan sonra 1 vaka daha çıktı. 18 kişilik sınıfta sadece 3 kişi hastalandı. Kapanmasaydı tedbiren 2 gün göndermezdim kızımı,duruma göre karar verirdim sonrasında da o hafta ne yapacağıma. Şu an değişen birşey yok benim için,hastalanan olursa göndermem 2 gün diye düşünüyorum. Kızım hafif ateşlendi sadece 1 gece, o dönem test yaptırmadim ama dışarı çıkmadı,evden online derslerine devam etti. Onun dışında bir sorunu olmadı. Beslenmesine dikkat ettim,meyve sulari,hasta çorbalari ile sorunsuz geçti. Öksürmedi,ateşlenmedi tekrar.
Hala kalabalıga karışmayacağım,banka,hastane vb yerlerde maskemi de takacağım zaten bir süre daha ama ısrar, zorlama olmayacak gibi. Avm yine alternatif olmayacak,açık hava tercih edeceğim ki bu zamana kadar da sogukta olsa cıktık sahilde yürüdük,açık havada vakit geçirdik, kapalı alanlara girmedik özellikle haftasonları kalabalık günlerde.
Sabah ogs'yi hgs ile değiştirmek üzere bankaya uğradım(bu ay sonunda bitiyor süresi ),maske konusu kişilerin insiyatifindeydi benim gördüğüm kadariyla. Maskesizlere takın denmedi.
Öte yandan telefonuma sağlik bakanligindan mesaj geliyor testiniz pozitif diye ben test yaptırmadım bu arada,bir karışıklık var sanıyorum ama arayan soran olmadı sağlık bakanliğından yada asmden, Arasalardı diyecektim ben test yaptırmadim diye,ben pozitifken her gün aramışlardı,testin sonucunun ertesi günü kapıya gelip ilac bırakmışlardı. Gün aşırıda aramıştı asmdeki ebe. Şu an uygulama nasıl bilemiyorum ama ilaç verilmiyor sanırım zaten artık. Dolayısıyla bir şekilde artık zaten sürü bağışıklığına gidiliyordu tescillendi diye düşünüyorum.
Hakkımızda hayırlısı.

Ne söyleyecek sözüm var, ne de yazmaya gücüm.

İnsanlar el yıkamayı yeniden öğrenmişti...

Ben maske takmaya devam edeceğim ...
ben bide açık kapalı alan fark etniyo çift maske takıyorum ve eldiven kullanıyorum

Bende 5.gunde gece 38 ustu ates ve halsizlik vardi. Öksürük kuru olmadi bende. Balgamli öksürük vardi.
Bugün benim 5. Günüm hastalık belirtisi vereli ama iyileştim gibi duruyor pek bir belirti kalmadı . Bugün evde yapılan antijen testinden yaptık burundan sürüntü ile yapılandan pozitif çıktı. Evdeki testler genelde negatif çıkıyomuş benim belirtilerim geçmesine rağmen neden pozitif çıktı ki yanlış olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…