Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben 12. Gundeyim dün Dr a gittim alt fırlamış - d dimer değerini de Dr garipsedi çünkü kan sulandirici kullaniyordum bu ikisi belirtilerini anlayamadığım şeylerdi öksürük için ilaçlara devam daha iyiyim.
Birde birden aşırı yoruluyorum 1 ay kadar sürer diyorlar

Ben 12. Gundeyim dün Dr a gittim alt fırlamış - d dimer değerini de Dr garipsedi çünkü kan sulandirici kullaniyordum bu ikisi belirtilerini anlayamadığım şeylerdi öksürük için ilaçlara devam daha iyiyim.
Birde birden aşırı yoruluyorum 1 ay kadar sürer diyorlar
Limonlu su işe yaramıyor mu kan sulanması için?

Limonlu su işe yaramıyor mu kan sulanması için?

Ben Dr değilim yorumlayamam ama limon / bol su / 1 tür ilaç bana yetmemiş Dr beğenmedi ve değiştirdi. Belkide garantiye almak istemistir.
Ztn ilk pozitif çıktığında başlamıştım aşı yaptirdigimda da kullanmıştım hatta midem için tedavi gördüğüm Dr a sordum oda kullan dedi bir yandan da mide tedavisi suruyor

Doktor efendiler eylemde, iyi okuyun yazacaklarımı ...

Akciğer CA olan babamı 2 senedir elimizden geldiğince izole ettik, eve giriş çıkışlarda maksimum özen gösterdik ta ki düne kadar. Perşembe günü kendi ihtiyaçlarını gören babamın dün sabah itibari ile yarı bilinç kaybı yaşadı. Hemen 112'yi aradık, bunun beyin sıçramasından olabileceğini hastaneye götürmeleri gerektiğini söylediler. Peki dedik 2 tane bayan bir de ambulansı kullanan arkadaş. ilk sorum geliyor ;

- Bilinci kapalı babamı ambulansa taşımak için kimden yardım alacağız ?

Ambulanslarda bulunan Paramedik / Acil Ambulans Bakım Teknikeri ve Acil Tıp Teknisyeni, kritik durumda bulunan hastaların ilk müdahalesini yaptıktan sonra güvenli bir şekilde hastaneye ulaşmasını sağlar.

görev tanımı bu arkadaşların.

Ev bahçeli direk girişten babamı ambulansa taşıdık peki apartman olsaydı ne olacaktı ? Komşulardan mı yardım isteyecektik ? Zaten 2 paramedik bayan ve şoför yardımcı oldu. Ben ve kardeşim 5 kişi taşıdık. Hadi bu kısmı atlattık.

Dedik ki takibi üniversitede oluyor oraya gidelim mi maalesef dediler biz en yakın hastaneye götürürüz oradan ihtiyaç duyulursa sevk ederler.

Hastaneye gittik müşahedeye aldılar, tüm bilgileri vermemize rağmen tomo, mr vs hepsi daha 1 hafta önce çekilmesine rağmen tekrarlandı. PCR testi yapıldı. 2 saat sonra yani saat 16:00 gibi doktorun bana açıklaması ;

- şu anda hafta tatili
+- ben saatime bakınca aynı cümleyi yeniledi (16:00)
- şu anda hafta tatili, amcayı sevk edebileceğimiz hiç bir kurum yok, hiç bir yerde sizi kabul etmez. Şuraya bir imza atın alın eve götürün.

O anda soramıyorsunuz?

Belediyeyi aradık hasta nakil aracı istedik ve eve döndük. Bilinci yarı kapalı olduğu için beslenemeyecek diye hemen evde bakım hizmetlerini aradık tabii bu arada saat 17:00 oldu bize verilen cevap doktorlar için mesai bitti palyatif bakım ekibi çalışıyor ama doktor biz serum vb yazmadığı için ekibin elinden bir şey gelemeyeceği cevabı verildi.

Biz bunları yaşarken bir telefon geldi ve test sonucu en yüksek risk grubunda olan babamın covid pcr testi pozitif geldi.

Bu test sonucu gelmeden özel hastaneleri de aradık hepsinin yoğum bakım ve bakım servislerinin dolu olduğu cevabını aldık ki covid pozitif sonrası kapılar zaten kapandı.

Şimdi başta sağlık bakanına sonra sağlık çalışanlarına soruyorum; Ben bu 75 yaşındaki babama 3 gün oruç mu tutturayım?

Sizin sağlık devriminizin de, şehir hastanelerinin de Allah bildiği gibi yapsın.

Damar yolunu açtıktan sonra babama el sürmeyen sağlık çalışanları ben hasta bakıcı değilim, babamın ağzını yüzünü hiç gocunmadan silerim ama siz ne halt edersiniz? benim o odada olma hakkım yokken hastalara dokunmamak adına her hasta ile bir yakını orya alıyorsunuz. Hepiniz yaşadıklarımı yaşamanız dileği ile ...

şimdi diyeceksiniz ki baban covid pozitif diğer kısımları neden yazdın.

evde 16 günlük bir bebeğim var, ben babamın dibinden ayrılmadım her şeyini ben yaptım çok yakın temasım oldu. Fakat bizim süper sonik sağlık bakanlığımız ben 3 doz aşı oldum diye beni karantinaya al kendini demiyor. gerekçe de 3 doz aşı olmam. Bakanlıktan arayan bayana dedim ki 3 doz aşı oldum diye ben virüs yaymayacak mıyım? Dikkat edin, sosyal mesafe zart zurt ama karantina da değilsiniz dedi kapadı.

yani 3 doz aşınız var ise karantinaya girmiyorsunuz, 3 doz aşı oldunuz diye virüsü de yaymıyorsunuz. aşı olmadınız diye uçağa binemezken geri kalan tüm ulaşım araçlarını kullanabiliyorsunuz.

daha ne diyeyim.... ey sağlık bakanı her gün bir twit atıp vık vık edeceğine kafası çalışan bir ekip kurda şu benim sorularıma cevap versin...
Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun 🤲

Ben Dr değilim yorumlayamam ama limon / bol su / 1 tür ilaç bana yetmemiş Dr beğenmedi ve değiştirdi. Belkide garantiye almak istemistir.
Ztn ilk pozitif çıktığında başlamıştım aşı yaptirdigimda da kullanmıştım hatta midem için tedavi gördüğüm Dr a sordum oda kullan dedi bir yandan da mide tedavisi suruyor
Anladım çok geçmiş olsun . Ben şuan sadece limonlu su içmeye çalışıyorum günde 3 kez fln ama siz öyle diyince korktum.

Anladım çok geçmiş olsun . Ben şuan sadece limonlu su içmeye çalışıyorum günde 3 kez fln ama siz öyle diyince korktum.

Yoo ne benim ne başkasının yorumuyla korkmayın ama kan verin bilim herseydir
Ben d dimer den çok alt den korktum 6 katına çıkmış ve çok iyiydi üst sınıra bile geldiğini bilmem karaciğerim yorulmuş

Yoo ne benim ne başkasının yorumuyla korkmayın ama kan verin bilim herseydir
Ben d dimer den çok alt den korktum 6 katına çıkmış ve çok iyiydi üst sınıra bile geldiğini bilmem karaciğerim yorulmuş
Üzüldüm 😕 inşallah atlatırsınız bir an evvel. Ben 4. Günümdeyim şimdilik hafifledi gibi olunca şikayetlerim doktora gitmedim . İnşallah biter gider bir an evvel . 🙏

Oğlumla birlikte covid geçirdik . 15 Şubat haftası oğlum inanılmaz huzursuzdu geceleri. Sürekli ağlıyor uyumuyor vs vs . 15 i gece ağlayarak uyandı sakinleşmedi sabaha kadar da ara ara ağladı uyumadık . Sabah uyandığımız zaman burnu tıkalı gibiydi bir gariplik vardı üşüttüğünü düşündüm . Akşam acile gittik zaten 10 şubatta başında dikişleri aldırmıştık ve hala şişlik vardı ona bakılması ve soğuk algınlığına bakılsın diye . Doktor üşütmüş çok az boğazı da kızarmış antibiyotik gereksiz dedi grip ilacı vardı . 2 gün sonra öğlen uykusunda uyandığında nefesinde koku vardı ( ilk kez böyle bir şey oldu şaşırdım) cumartesi günü sabah çocuk doktorumuza gittik oda aynı şeyi söyledi antibiyotik vermedi ateşi yoktu zaten eve geri döndük . Akşama benim inanılmaz bir baş ve boğaz ağrım başladı . Oğluma çoraplarını bile giydiremez oldum gücüm tamamen bitti . Beynim şuan arabadan inmen lazım diyordu vücudum inmiyordu vs Üşüttüğümü düşündüm sinüzit oldum zannettim . Pazar günü öğleden sonra dayamadık acile gittim doktor muayene etti sinüzit olabilir antibiyotik vereyim dedi . Pazartesi sabah yataktan kalkamadım hayatımda böyle bir kas eklem boğaz baş ağrım olmamıştı . Annemle babam covid oldun dediler o zaman aklıma geldi . Öğlen nefes darlığı burun tıkanıklığı öksürük hapşuruk mide bulantısı başladı . Oğlumu korumaya çalıştım sonra aklıma geldi hesapladım ki ilk olan oğlum . Test verdim . Evde karantina olayı olmadı zaten fark edene kadar günlerce eşimle aynı odaya yattık oğlum sürekli ağladı uyumadı onun aramıza aldık filan . Hesabıma göre dikişlerini aldırdığımız gün veya bir sonraki gün oyun alanından kaptı oradan bana geçti . Salı sesim gitti öksürük çok arttı öksürük kriz geçirir hale geldim Kustum . 12. Günüm bugün biraz daha iyiyim ama çok yoruluyorum nefesim bazen zorluyor halsizim tabi ki . Oğlum için çok şükür iyi ama gece uyku sorunu var sürekli uyku bölünüyor . 3. Aşıyı tam 3 ay önce olmuştuk böylece geçti gitti ama izleri çok ağır .

Son düzenleme:
Oğlumla birlikte covid geçirdik . 15 Şubat haftası oğlum inanılmaz huzursuzdu geceleri. Sürekli ağlıyor uyumuyor vs vs . 15 i gece ağlayarak uyandı sakinleşmedi sabaha kadar da ara ara ağladı uyumadık . Sabah uyandığımız zaman burnu tıkalı gibiydi bir gariplik vardı üşüttüğünü düşündüm . Akşam acile gittik zaten 10 şubatta başında dikişleri aldırmıştık ve hala şişlik vardı ona bakılması ve soğuk algınlığına bakılsın diye . Doktor üşütmüş çok az boğazı da kızarmış antibiyotik gereksiz dedi grip ilacı vardı . 2 gün sonra öğlen uykusunda uyandığında nefesinde koku vardı ( ilk kez böyle bir şey oldu şaşırdım) cumartesi günü sabah çocuk doktorumuza gittik oda aynı şeyi söyledi antibiyotik vermedi ateşi yoktu zaten eve geri döndük . Akşama benim inanılmaz bir baş ve boğaz ağrım başladı . Oğluma çoraplarını bile giydiremez oldum gücüm tamamen bitti . Beynim şuan arabadan inmen lazım diyordu vücudum inmiyordu vs Üşüttüğümü düşündüm sinüzit oldum zannettim . Pazar günü öğleden sonra dayamadık acile gittim doktor muayene etti sinüzit olabilir antibiyotik vereyim dedi . Pazartesi sabah yataktan kalkamadım hayatımda böyle bir kas eklem boğaz baş ağrım olmamıştı . Annemle babam covid oldun dediler o zaman aklıma geldi . Öğlen nefes darlığı burun tıkanıklığı öksürük hapşuruk mide bulantısı başladı . Oğlumu korumaya çalıştım sonra aklıma geldi hesapladım ki ilk olan oğlum . Test verdim . Evde karantina olayı olmadı zaten fark edene kadar günlerce eşimle aynı odaya yattık oğlum sürekli ağladı uyumadı onun aramıza aldık filan . Hesabıma göre dikişlerini aldırdığımız gün veya bir sonraki gün oyun alanından kaptı oradan bana geçti . Salı sesim gitti öksürük çok arttı öksürük kriz geçirir hale geldim Kustum . 12. Günüm bugün biraz daha iyiyim ama çok yoruluyorum nefesim bazen zorluyor halsizim tabi ki . Oğlum için çok şükür iyi ama gece uyku sorunu var sürekli uyku bölünüyor . 3. Aşıyı tam 3 ay önce olmuştuk böylece geçti gitti ama izleri çok ağır .
Cok gecmis olsun,cok uzuldum,insallah bir an evvel sagliginiza kavusursunuz❤🌼

Cok gecmis olsun,cok uzuldum,insallah bir an evvel sagliginiza kavusursunuz❤🌼
Umuyorum ki bir an önce eski Halime dönmek istiyorum. Yardıma muhtaç küçük çocuğum var gücümün ona kendime evimize yetişmesi lazım . Eski gücümü sağlıklı günlerimi özlüyorum

Umuyorum ki bir an önce eski Halime dönmek istiyorum. Yardıma muhtaç küçük çocuğum var gücümün ona kendime evimize yetişmesi lazım . Eski gücümü sağlıklı günlerimi özlüyorum
Dilerim en kisa zamanda hic kovid yasamamisa donersiniz,Allah yardimciniz olsun❤

Acik havada maske takan zaten pek gormuyordum ama serbest oldu.
Ayrica Hes kodu da hicbir kurumda sorulmayacakmis.
Pozitifler de cirit atar artik...
Tam bunu yazmaya girmistim.. hadi hayirli ugurlu olsun😐 gundem
Korona degil artik zaten, 3. Dunya savasi oldu.. Allah sonumuzu hayir eyleye

Bir anlamda da karantina kalkmış oldu.
Hadi avm vs adım atmam ama hastahaneye gitmek zorunda olan kroniklere ve hamile sağlık çalışanlarına çok yazık oldu. Hes kodu olmadan pozitifer ayrılmaz cunku imkansız
Birde gariban özel sektör çalışanları 3 5gun dinlemiyordu simdi kimse izin vermez

Acik havada maske takan zaten pek gormuyordum ama serbest oldu.
Ayrica Hes kodu da hicbir kurumda sorulmayacakmis.
Pozitifler de cirit atar artik...
Kapalı alanda da takan görmez olmuştum ben bırak açık alanı . Dışarda bile maske takarken kaptık artık bundan sonra allaha emanet olduk .

X