- 21 Eylül 2019
- 326
- 380
- 43
Evet malesef istedilerKortizon tedavisi görüyor, doktoru diyor ki aşı olursa yan etkileri senin için tehlike arz ediyor ve bunu şirkete beyan etmesine rağmen şirket ilk dozu olacak mısın dedi ?
Evet malesef istediler
Evet malesef istediler
Kardeşim beni aradı işyeri tazminatsız işten çıkaracakmış aşı olmayanları dedi.Bakın tüp bebek tedavisi görenler bile bu konuda muaf size bu konuda anlatılmayan bir bölüm olmalı. Sağlık sebebi ile aşıya müsait olmayanlar asla zorlanamaz, bu insan haklarına aykırı ...
Kardeşim beni aradı işyeri tazminatsız işten çıkaracakmış aşı olmayanları dedi.
doktoruna sormuş oda biontec kesinlikle olma yan etkileri sende fazla olur , eğer mecburiyetin varsa sinovac fazla yan etki yapmıyor onu tercih et demiş.
yan etkileri olma ihtimali sebebiyle teşekküllü bir hstane tercih etti ve yalnız gitmedi. Durumunu anlatmış ve aşısını olmuş, sen biraz müşade altında bekle demişler. aşıdan sonra 10 dakika içinde fenalaşmış.
hemşireler de korkmuşlar bir daha olma biz de sana 2. Dozu yapamayız demişler.
beni işten atarlar o zaman bana imzalı bir kağıt verin demiş kardeşim. Öyle bir yetkimiz yok ama senin için boş kağıda yazıp öyle imzalayayım o da olmazsa işveren beni arasın demiş yoksa ölür kalırsın demişler .
İstanbulda Fabrika yazayım mı markasını. Satın alma müdürü oradaLütfen yanlış anlamayın ama bu yazdıklarınız akıl alır gibi değil. 360 K öğretmen aşı olmamış ve test yaptırmamış öğretmenlik yapıyorken kardeşinizin sektörünü merak ettim
İstanbulda Fabrika yazayım mı markasını. Satın alma müdürü orada
Kardeşim beni aradı işyeri tazminatsız işten çıkaracakmış aşı olmayanları dedi.
doktoruna sormuş oda biontec kesinlikle olma yan etkileri sende fazla olur , eğer mecburiyetin varsa sinovac fazla yan etki yapmıyor onu tercih et demiş.
ModeRNA bu talebinizi önceden tahmin etmiş 3 hastalığın aşısını bir arada sunmuş. Karma aşı üretmiş yani.Süper bağışıklık için mi , mega bağışıklık için mi geçerli bu dediğiniz, piyasaya hali hazırda çıkan tüm aşıları olalım bir karışıklık olmasın en iyisi.. yaşasın aşı kardeşliğimiz
Dileyen aşı olur dileyen aşı olmaz mı?
O yüzden mi aşı olmak istemeyenler her yerden köşeye sıkıştırılıyor?
O yüzden mi işverenler ya pcr ya aşı olursun ya da işsiz kalırsın diyor?
Daha dün İSKİ işçilere ihtar çekti. Ya aşı olursunuz ya da süresiz izne çıkarılırsınız diye evrak yolladı. Hatta işçilerin adına hastaneden aşı randevusu alıyor. Gitmeyenleri tespit edip, ücretsiz izne çıkarıyor.
Bilimsel makale olmaması firmanın verdiği bilgilerin doğruluğunu değiştiriyor mu? Firma daha önce sahtekarlıktan tarihin en büyük cezasını yediği için yeniden yalan beyanlarda bulunmamayı tercih etmiş. Adamlar kendi ürünlerine garanti vermiyor, bilinmeyen yan etkiler ortaya çıkabilir, 2 yıl daha takibi gerekir çünkü yeni bir teknoloji diyor. Bunu neden dikkate almayayım? İsteyen firmayı değil her lafı çelişki dolu kişileri dikkate alabilir, herkesin kendi tercihi. Ben aşı karşıtı değilim. Sadece aşı olduğu iddia edilen sıvıya mecbur edilmeye karşıyım.
Ayrıca FDA aşıya ruhsat vermiyor, yetkisi olmadığı halde acil kullanım onayı veriyor. ABD kendi ülkesinde bu onayı versin, beni bağlamaz. Bizim ülkemizde bu aşıların içeriğini araştıracak bilim adamları yok mu? Yoksa bilim kurulu denen kukla kurulu dağıtsınlar. ABD FDA ne emrederse onu yapalım. Japonya aşıların içeriğini araştırıp, sakıncalı gördüklerinin açıklamasını firmadan istiyor. Bizim yetkililer ne yapıyor? Bir gün A diyor, diğer gün B. Firmanın satış temsilcisi gibi davranıyor. Soru işaretlerini gidecek cevaplar veremiyor. Aşı zorunlu değil yeaaa deyip ya aşı ya pcr diye dayatıp aklımızla dalga geçiyor. Yetinmiyor, olmayan belirtilerden çocuklarda covid var yalanını sürdürmek için çocuklarımızı da pcr zulmüne maruz bırakıyor. Bu kadarı fazla artık.
İsteyen aşı olsun, 3 değil 33 doz olsun. Beni ilgilendirmiyor. Ama bize baskı yapılmasın. Sanki tercih hakkımız varmış gibi ya aşı ya pcr denilmesin. Aşı olanlar ya da olmak isteyenler benim yazdıklarımı göz ardı edebilir. Her kime güveniyorsanız onları okuyun, aşıya güveniyorsanız sizin korkacak bir şeyiniz yok. Ben de korkmuyorum.
Merhaba, size göre pandemi süreci rahatladıysa sorun yokTur. Geçen sene aşı yokken sayılar nasıldı onları karşılaştırın bence. Pandemi ilk patladığında dünyada aşı ile biten salgın yoktur toplum bağışıklıği ile yeni düzen sağlanacak diyen Mehmet Ceyhan beyefendinin röportajlarını yeniden izleyin.Merhabalar,size bir sorum olacak.
Halkın büyük bir kısmı aşı olmayı reddetseydi pandemiye karşı planınız ne olacaktı ? Yani ne gibi bir önlem alacaktınız sağlık sistemini corona belasından kurtarmak için ?
Aşı karşıtlarının bu konudaki görüşünü merak ediyorum.Çünkü aşıdan önce herkes ''pandemi bitsin'' diye diretiyordu.Şimdi aşı sayesinde pandemi bir nebze hafifledi,buna rağmen insanlar bu kez de aşıya karşı.Peki pandemiyi bitirecek çözüm sizce ne idi ?
Sadece merak ediyorum,çünkü etrafımdaki aşı karşıtlarına bu soruyu sorduğumda kimse cevap veremiyor.Sizin fikriniz nedir ?
Konudan bağımsız ama Hpv aşısı ile alakalı bir şey sormak istiyorum . Ben hpv geçirdim bu süreçte baya da bir doktora gittim bu hastalık üzerine ihtisas yapmış ama hpv aşısının hamilelere önerildiğine dair hiç bir şey duymadım. Hatta 40 yaşına kadar yapılabilir ama koruyuculuğunun ilk cinsellik öncesinde yapıldığında olduğu kadar olmayacağını, koruyuculuğunun baya düştüğünü söylüyor doktorlar. Ayrıca o aşı komple kansere veya hpv nin tüm türlerine karşı da korumuyor ki. 100 tane farklı türü var o meretin. Hpv nin zararlı olan türlerinden sadece 2 tanesine karşı koruyor , aşının korumadığı bi yaklaşık 15 20 farklı zararlı türü daha var sanıyorum ki. Benim geçirdiğim mesela bu aşının içinde olmayan bir türüydü. Hamileyken o aşının önerilmesine oldukça şaşırdım bu nedenle .mRNA aşılarda etkinliğini arttırmak için adjuvan madde kullanılmıyor bu sebeple mRNA hücre çekirdeğine girmiyor ve insan genini etkileyen bir aşı değildir.
Astra Zeneca ve Sputnik-V aşıları pıhtı atmasına sebep olduğu öne sürülen aşı bu ama bu aşıda Türkiye'de uygulanmıyor. Yani pıhtı atıyor saçmalığını bir kenara bırakın.
Biontech'te var olan olarak bilinen ama aslında Sinovac'da alüminyum hidroksit adjuvan madde bulunmaktadır. Hamilelikte tetanoz aşısı olunuyor, Hepatit aşısı olunuyor bu adjuvan madde bu aşılarda da var? eee ne olacak şimdi hadi o aşıları da olmayın... HPV aşısında da alüminyum hidroksit bulunuyor bu aşılar hamilelikte öneriliyor bu etken madde sorun ise bu 3 aşıda olunmamalı.
Tetanoz aşısını dün oldum ve bu etken maddeden dolayı da örnek verdim az aşı içeriği hakkında bilginiz olsaydı da neden Tetanoz örneğini verdiğimi anlasaydınız keşke. Unutmuşum adamlar aşı içeriğini sır gibi saklıyor...
yani böyle bilimsel içi dolu bir duruş beklerim. İçeriği okunmamış borsaya bildirilen makaleyi buraya link verip nasılsa İngilizce yapıştır gitsin kimse de okumaz okusa da anlamaz modundan bir sıyrılıp böyle dolu dolu gelmenizi rica ederim.
Aşı olsanız bana ne olmasanız bana ne...
Aşı olanı dalgaya alırken bu sebeple biraz dikkat edin, ben hamile eşime aşı yaptırdım ve bebeğimiz kıymetli bebek(eşim 45 yaşında) tüm sorumluluk bana ait. Sizin gibi gidip adamlar ne kazanıyor bu işte iyi para varmış diye bakmadım, it gibi makale okudum, bir sürü yabancı video izledim, doktor görüşü aldım. Olmayan İngilizcenizle sağda solda gördüğünüz mali tabloyu buraya bilimsel akademik kaynak diye de sunmadım.
Aşı olanlarda siz ölürken sizi biz gömeceğiz diye mi dalga geçsin, aşının içeriğini açıklamıyormuş. Sanırsın abla yemek yapacak tarif saklıyor adamlar.
Dileyen aşı olur dileyen olmaz bu kadar basit.
Sizce rahatladıysa size göre sorun yokTur. Geçen sene aşı yokken sayılar nasıldı onları karşılaştırın bence. Pandemi ilk patladığında dünyada aşı ile biten salgın yoktur toplum bağışıklıği ile yeni düzen sağlanacak diyen Mehmet Ceyhan beyefendinin röportajlarını yeniden izleyin.
Konudan bağımsız ama Hpv aşısı ile alakalı bir şey sormak istiyorum . Ben hpv geçirdim bu süreçte baya da bir doktora gittim bu hastalık üzerine ihtisas yapmış ama hpv aşısının hamilelere önerildiğine dair hiç bir şey duymadım. Hatta 40 yaşına kadar yapılabilir ama koruyuculuğunun ilk cinsellik öncesinde yapıldığında olduğu kadar olmayacağını, koruyuculuğunun baya düştüğünü söylüyor doktorlar. Ayrıca o aşı komple kansere veya hpv nin tüm türlerine karşı da korumuyor ki. 100 tane farklı türü var o meretin. Hpv nin zararlı olan türlerinden sadece 2 tanesine karşı koruyor , aşının korumadığı bi yaklaşık 15 20 farklı zararlı türü daha var sanıyorum ki. Benim geçirdiğim mesela bu aşının içinde olmayan bir türüydü. Hamileyken o aşının önerilmesine oldukça şaşırdım bu nedenle .
Anladım bende şaşırmıştım hamilelikte öneriliyor diyince .Orada noktalama işareti eksikliği yapmışım ben içeriğinde alüminyum hidroksit olan aşıları yazdım. Hamilelikte önerilen hepatit ve tetanoz. HpV hamilelikte öneriliyor mu bu konuda bir bilgiye sahip değilim.
İşin içinde olduğunuz için size sormak istiyorum bu da aklımı karıştıran bir sebep aşı olup kısa süre sonra covid kapanlar oluyor . Aşı olmazdan önce hiç covid olmayıp aşıdan sonra covid . Bunun bir sebebi var mı ? Ölü hücreli aşı canlı hücreli aşı farkeder mi bu konuda ?Hanımefendi ben stajyer doktorum.Yoğun bakımdaki bir sürü Corona hastasını gördüm,bir kısmının muayenesini kendim yaptım.Oturduğum yerden konuşmuyorum.Kaç tane çocuğun Corona sonrası multisistem organ yetmezliğine girdiğine bizzat tanık oldum.Covid sonrası yoğun bakım döneminin de diğer birçok hastalığa kıyasla ağır gittiğini gördüm,hocalarım da benzer fikirde.Hepsi Corona yüzünden birkaç yıl içinde sistem yetmezliklerinin,yoğun bakım ihtiyacının iyice katlanacağını düşünüyor,çünkü zannedildiği gibi Corona sadece geçirildiği dönemde etkili değil,Corona sonrası birkaç ay remisyona girmiş gibi durup aniden kötüleşen hasta sayısı çok fazla.
Sağlıkta size göre bana göre olmaz.Toplum sağlığı,hastane yükü ön planda olmak zorunda karar aşamasında.Evet aşı size göre anlamsız,değersiz,doğru değil,tamam peki yoğun bakım yükünü nasıl azaltacağız sorum bu.Çünkü ülkede şu an yoğun bakıma düşen hasta sayısı yüzünden motor kazalarına bile yer yok.Sorum şu,hastanelerde nasıl yer açacağız ? 7/24 çalışacak sağlık çalışanlarını daha kaç yıl izinsiz/istifa yasağı ile çalıştıracağız ? Yoksa pandeminin başında sürü bağışıklığını seçen İngiltere gibi ''tüh yapmasaydık keşke hadi 5641545. lockdown zamanı'' mı diyeceğiz ?