- 21 Eylül 2019
- 326
- 380
- 43
Çubuklarla mı yaptınız evde nasıl yapılır ki hastanede yaptıklarında acı eşiğim yüksek olmasına rağmen zor dayandım test eziyetine .Bize geçen yıl form dolduruldu okuldan , bu işlemi yapabilmeleri için Bir süre okulda yaptılar sonradan eve haftada iki test verdiler evde kendimiz yapmabilmemiz için .
Sanırım böyle bir yol izlenecek Tr de de .
Bu sene başı o formu doldurmadım kabul etmedim çünkü zaten bu testin doğruluğuna inanmıyorum .
Pcr testleri güvenilmez olduğu için bu haberlere de güvenmiyorum.Endişe etmişdim.Korkulan oldu! Aynı sınıftaki iki öÄrenci koronavirüse yakalandı
Ankaraâda Ãankaya Lisesinde bulunan bir sınıfta iki öÄrencide koronavirüse rastlanılması sonucu sınıf karantinaya alındı.www.mynet.com
Son Dakika: Bakan Koca'dan 'Okullarda PCR Testi' açıklaması
SaÄlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda PCR testinin belirtisiz vaka yaygınlıÄını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacaÄını duyurdu. Bakan Koca, uygulamayla ilgili detayları da açıkladı.www.mynet.com
Yanlış anlaşılmasın tetanoz birinci dozu oldum. Bir ay sonra da gel ikinci dozu yapalım dediler. Toprakla uğraşan herkesin 10 senede bir olması gerekiyor. Benim olma sebebim ise balıkta iğnelerin sürekli batması ve aşı konusunda farkındalık...
Evet o formu doldurup kabul ettiğimiz için , bir süre çocuklarımıza okulda o test yapıldı ama bakıldı uğraşılacak gibi degil çünkü eğitim saatleri azalıyor , evlere vermeye başaladılar .Çubuklarla mı yaptınız evde nasıl yapılır ki hastanede yaptıklarında acı eşiğim yüksek olmasına rağmen zor dayandım test eziyetine .
aşılıların 13 kat fazla bulaştırdığı çalışmanın makalesini paylaşır mı bu bilgiden emin olan biri ?
ama dünkü gibi borsa linki çıkmasın. alakasız oluyor, konu dağılıyor.
***** hanımlar ingilizceden çevirdiğim için bazı anlam düşüklükleri olmuş olabilir kusuruma bakmayın. bir de mümkün mertebe yalınlaştırıp, anlaşılabilir olması için sadeleştirdim, makale olduğu için ancak bu kadar bilim dilinden arındırabildim :)) lütfen anlamadığınız yeri sorun,seve seve yanıtlarım*****
BUYRUN HANIMLAR,SON ZAMANLARDA FORUMU BİLE İKİYE BÖLEN BİR KONUYU ARAŞTIRDIM, İYİ OKUMALAR! :))
''Covid-19'a karşı geliştirilen aşılar gerçekten bizi viral enfeksiyondan koruyor mu? vücuda alınan viral yükü azaltıyor mu? asemptomatik(farkında olmadan,belirtisiz bir şekilde hastalık geçirme) covid enfeksiyonunu önlüyor mu? ''
-Birkaç çeşit COVID-19 aşısı, bilindiği üzere semptomatik COVID-19 enfeksiyonunu önlemede etkinlik göstermiştir. Ancak bunun yanında asemptomatik enfeksiyon da SARS-CoV-2'nin bulaşmasına katkıda bulunur.
-Özellikle COVID-19 mRNA aşıları için elde edilen veriler, aşılamanın semptomatik enfeksiyonun yanı sıra asemptomatik enfeksiyonu da azalttığını ve dolayısıyla bulaşmayı azaltacağını düşündürmektedir. Nitekim;
1.Katılımcıların her dozdan önce SARS-CoV-2 RNA için nazofaringeal sürüntü testi yaptığı mRNA-1273 (Moderna COVID-19 aşısı) çalışmasının tam haliyle yayınlanmamış bir analizinde,aşılamanın ve plasebo verilmesinin ilk dozunu takiben; aşılanan bireylerin 14'Ünde asemptomatik enfeksiyon tespit edilirken,plasebo verilen grupta 38 asemptomatik enfeksiyon tespit edildi. (yüzde 0,1'e karşı yüzde 0,3 anlamına geliyor)
2.Başka bir gözlemsel çalışma yine COVID-19 mRNA aşısının asemptomatik enfeksiyonu azaltabileceğini öne sürmüştür. Örnek olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde haftalık SARS-CoV-2 polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi uygulanan ve yaklaşık 3000'i en az bir mRNA aşı dozu alan yaklaşık 4000 işçi üzerinde yapılan bir çalışmada, 1000 kişi- gün başına enfeksiyon oranı , tam olarak aşılanmışlar için 0.04 (ikinci dozdan en az 14 gün sonra), kısmen aşılanmışlar için 0.19 (ilk dozdan sonra ancak ikincinin alınmasından önce en az 14 gün) ve aşılanmamış katılımcılar için 1.38 idi.
PCR ile doğrulanmış enfeksiyon için tahmini aşı etkinliği, tam aşılama için yüzde 90 ve kısmi aşılama için yüzde 80'di.
3.Benzer şekilde, İsrail'deki ulusal COVID-19 aşılama kampanyasını izleyen geriye dönük bir çalışmada, iki doz BNT162b2 (Pfizer-BioNTech COVID-19 aşısı) alınması, asemptomatik enfeksiyon için aşı etkinliği ile yüzde 90 oranında ilişkilendirildi
4.Aşılanmış bir kişide enfeksiyon meydana gelse bile, bu kişinin başkalarına bulaştırma olasılığı daha düşük olabilir gibi görünmektedir. İngiltere Halk Sağlığı tarafından en az bir üyesi SARS-CoV-2 enfeksiyonu olan 550.000'den fazla haneyi içeren yayınlanmamış bir çalışmada, hane halkından 2. bir bireye bulaş oranı aşılanmamış indeks vakalar için yüzde 10 iken, aşılarını almış indeks vakalar için yüzde 5,7 ve 6,3 idi. (pozitif testten en az 21 gün önce ilk aşı dozu (sırasıyla astrazeneca ve biontech.)
Her ne kadar bu sonuçların yorumlanması, bazı potansiyel karışıklıklar (hane içi temaslılar arasında bilinmeyen aşılama oranı dahil) tarafından sınırlı olsa da, aşılamanın bulaşma riski üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu olasılığını artırmaktadır.
Diğer çalışmalar, aşılamadan sonra enfeksiyon meydana gelse bile , aşılanan bireylerin mukozalarında biriken viral RNA miktarının, aşılanmamış bireylerin mukozalarında biriken viral RNA miktarından daha düşük düzeyde olacağını ileri sürmektedir. Daha düşük viral RNA seviyeleri ise, üst solunum yollarında saptanabilir bulaşıcı virüs olasılığının daha düşük olacağını ve dolayısıyla daha az bulaştırıcılık özelliğine sahip olmasıyla ilişkilendirilmiştir.
Kaynakça:
Eki Görüntüle 2895319
uptodate de kimmiş,neyin nesiymiş diyenler için,google'a yazıp bu görseli görebilirsiniz :))
fabrikalarda çalışanlardan da işe girişte tetanoz aşısı isteniyor bildiğim kadarıyla.
bence olunmasın. en fazla kol-bacak kesilir. hatta bağışıklığı yüksek olanlarda kesilen kollar-bacaklar yeniden bile çıkabilir.
Süper bağışıklık için mi , mega bağışıklık için mi geçerli bu dediğiniz, piyasaya hali hazırda çıkan tüm aşıları olalım bir karışıklık olmasın en iyisi.. yaşasın aşı kardeşliğimiz
Gerçekten , tetanoz aşısıyla covid -19 aşısını bir tutmanıza şaşırdımfabrikalarda çalışanlardan da işe girişte tetanoz aşısı isteniyor bildiğim kadarıyla.
bence olunmasın. en fazla kol-bacak kesilir. hatta bağışıklığı yüksek olanlarda kesilen kollar-bacaklar yeniden bile çıkabilir.
Bakın bende şuan cenazeden geldim. Eşimin ananesi annesi teyzeleri dayısı hepsi kovid oldu. Ananeyi kaybettik.Kayınvalidem çok ağır geçirdi. Hepsi aşılıydı. Bana eşime çocuklarıma diğer kuzenlerine bulaşmadı. Hepimiz aşısızız.Şimdi aşılı insanlar böyle bulaştırma ölüme sebebiyet verebilir sorun yok. Teste gerek yok Ama lafa gelince aşısızlar virüs bulaştırıyor. Bunu size yazdım çünkü burada muhatap almaya değer bulmadığım biontech pazarlamacısının sözlerine ithafen yazdım.Bu işten bir çıkarı var ki sanırım aşısızlara su bile verilmesin diyecek. Çoğu yorumu bu yönde.
Tabi istemsizce espriye vurmuşken kimseye sebep olmak istemem . Aşı olmadı ondan öldü diyorlar sonra. Biz Bağışıklık için doğal beslenme planı uyguluyoruz . Paketli gıdaları hayatımızdan çıkaralı uzun seneler oldu. En son doğal un için köyden getirdiğim buğdayı öğütecek değirmen bile buldum . Salçamız tarhanamız sebzemiz zeytinyağımız peynir yumurta tavuk yoğurt hepsi köyden geliyor.
bağışıklığımız güçlü olmasa ve genetik trombofili hastası olmasam bu kadar düşünmezdim sanırım ..
Benim görüşüm aşıyı isteyen olur, istemeyen olmaz kimse kimseyi zorlayamaz
Aşının bulaştırma konusunda bir koruyuculuğu yok neden ısrarla bunu yazıyorlar anlamıyorum.
Yeniliyorum ;
- aşı olmanız virüs bulaştırmanıza engel değil
- aşı oldunuz diye virüs size bulaşmayacak diye bir garanti de yok bilimsel istatistiklere göre ölüm oranınız düşük aynı zamanda virüs bulaşırsa ağır bir seyir geçirme şansınız da düşük
- aşı olmak en doğal hak ise olmamakta aynı oranda en doğal haktır
Bu sebeplerle bir konuyu savunurken hiç bir bilimsel gerçekliği olmayan, dedikodu haberleri paylaşıp insanları korkutarak etkilenmemeli kimse.
Örnek Biontech aşı içeriğini paylaşmıyor diye suçlanıyor yahu Coca Cola 150 senedir içeriğini paylaşmıyor? Elinizden Cola eksik olmuyor bu nasıl olacak? Ticari sır denen bir kavram var. Her ne ise...
Aşı ol veya olma diye zorlanamaz değil mi?
Gerçekten , tetanoz aşısıyla covid -19 aşısını bir tutmanıza şaşırdım
Zaten birbirimize kutuplaşacak düşman olacak bir olay yok. Olay hepimizi ilgilendiriyor . Hepimiz aynı kötü yolda, doğru bir yol arayiş içindeyiz .Vallahi benim hoşuma gitti esprisi. Bir konuyu bir birbirimize düşmanca yaklaşmadan kutuplaşmadan tatlı tatlı atışarak bile olsa tartışabilmek, konuşabilmek ne güzel.
Gerçekten , tetanoz aşısıyla covid -19 aşısını bir tutmanıza şaşırdım
Ben tam bilmiyorum geçen annem söyledi, gerçekten ikinci aşısını olmayan otobüs , tren vs . gibi ulaşımlardan yararlanamıyor mu ?
Vallahi benim hoşuma gitti esprisi. Bir konuyu bir birbirimize düşmanca yaklaşmadan kutuplaşmadan tatlı tatlı atışarak bile olsa tartışabilmek, konuşabilmek ne güzel.
aşı olma zorunluluğu yoktur diyoruz, duyuyoruz.. Yine de karşılaştığımız sıkıntılar yok mu? kardeşim yıllardır çalıştığı şirketin “aşı olmayanı tazminatsız çıkarırım” tehdidi sebebiyle aşı olmak zorunda kaldı. İlk aşısında acilde sabahladı . Doktoru onu etkilerine karşı uyarmıştı, kortizon tedavisi görüyordu. 2. Aşıdan muaf yazısı verdi hstanede. işyeri bu durumu kabul etmeseydi işsiz kalacaktı.Bakın şunu kaçırıyorsunuz, kimse aşı zorunlu demiyor. Altını ısrarla çiziyorum dileyen olur dileyen olmaz.
Aşı ol veya olma diye zorlanamaz değil mi?
aşı olma zorunluluğu yoktur diyoruz, duyuyoruz.. Yine de karşılaştığımız sıkıntılar yok mu? kardeşim yıllardır çalıştığı şirketin “aşı olmayanı tazminatsız çıkarırım” tehdidi sebebiyle aşı olmak zorunda kaldı. İlk aşısında acilde sabahladı . Doktoru onu etkilerine karşı uyarmıştı, kortizon tedavisi görüyordu. 2. Aşıdan muaf yazısı verdi hstanede. işyeri bu durumu kabul etmeseydi işsiz kalacaktı.
bu bir psikolojik zorlama değil midir?
Aşı olursan ölmezsin yada hafif hastalanırsın, aşı olmazsan seni aç bırakırız sürünürsün tehdidine gerek var mıdır ?
aşı olma zorunluluğu yoktur diyoruz, duyuyoruz.. Yine de karşılaştığımız sıkıntılar yok mu? kardeşim yıllardır çalıştığı şirketin “aşı olmayanı tazminatsız çıkarırım” tehdidi sebebiyle aşı olmak zorunda kaldı. İlk aşısında acilde sabahladı . Doktoru onu etkilerine karşı uyarmıştı, kortizon tedavisi görüyordu. 2. Aşıdan muaf yazısı verdi hstanede. işyeri bu durumu kabul etmeseydi işsiz kalacaktı.
bu bir psikolojik zorlama değil midir?
Aşı olursan ölmezsin yada hafif hastalanırsın, aşı olmazsan seni aç bırakırız sürünürsün tehdidine gerek var mıdır ?
keşke ilk dozdan önce bu yazıyı alsaymış.
nadiren de olsa bazı kişilere hastalıkları nedeniyle aşı önerilmiyor. bu da çok normal.
nasıl ki herkes novalgin, asprin içemiyorsa herkesin aşı olması da hastalıkları nedeniyle mümkün olamaz.
bizim ülkemizdeki açıklık, insanların sırf anti-x olmak için böyle özel durumları para karşılığı kendileri için kullanmaları. öyleleri var olduğu için gerçekten sorunu olanlara da şüphe ile yaklaşılıyor.