Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Çubuklarla mı yaptınız evde nasıl yapılır ki hastanede yaptıklarında acı eşiğim yüksek olmasına rağmen zor dayandım test eziyetine .

Pcr testleri güvenilmez olduğu için bu haberlere de güvenmiyorum.
İki lise çocuğu kalp krizinden öldü peşpeşe. O da aşıdan olmalı.

Satılmış kalemler ve sözde yetkililer ortamı hazırlama görevini güzel yapıyor.
Ama doğruların er geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Her şey ayan beyan ortaya çıktığında hesaplaşacağız.

fabrikalarda çalışanlardan da işe girişte tetanoz aşısı isteniyor bildiğim kadarıyla.
bence olunmasın. en fazla kol-bacak kesilir. hatta bağışıklığı yüksek olanlarda kesilen kollar-bacaklar yeniden bile çıkabilir.

Çubuklarla mı yaptınız evde nasıl yapılır ki hastanede yaptıklarında acı eşiğim yüksek olmasına rağmen zor dayandım test eziyetine .
Evet o formu doldurup kabul ettiğimiz için , bir süre çocuklarımıza okulda o test yapıldı ama bakıldı uğraşılacak gibi degil çünkü eğitim saatleri azalıyor , evlere vermeye başaladılar .
Haftada iki test verdiler çocuk başına . Bizler çocuklarımıza haftada iki bu testi yaptık . Eğer pozitifse zaten okula bildiriyoruz .
Eğer çocuğunuzun sınıfında bir pozitif vaka çıkarsa pcr testi yaptırmanız gerekiyor çok kapsamlı laboratuvar sonuçları .

aşılıların 13 kat fazla bulaştırdığı çalışmanın makalesini paylaşır mı bu bilgiden emin olan biri ?
ama dünkü gibi borsa linki çıkmasın. alakasız oluyor, konu dağılıyor.

tabi ki bu sorduğum konunun yanıtı ve kanıtı yok, çünkü gerçek değil.
fakat tam tersinin doğruluğunu anlatan makaleyi sevgili Otrera aşağıdaki mesajında, düzgün türkçe çevirisi ile paylaşmıştı.

dışarıdan veya burada yazmadan okuyanlar için tarafsız bilgi olarak kalmasını isterim.
gerçekler önemli.

Süper bağışıklık için mi , mega bağışıklık için mi geçerli bu dediğiniz, piyasaya hali hazırda çıkan tüm aşıları olalım bir karışıklık olmasın en iyisi.. yaşasın aşı kardeşliğimiz

tetanoz aşısı çıkalı epey oldu ama ya, covidin hırsını ondan almayın, o masum.

Gerçekten , tetanoz aşısıyla covid -19 aşısını bir tutmanıza şaşırdım

Bakın şunu kaçırıyorsunuz, kimse aşı zorunlu demiyor. Altını ısrarla çiziyorum dileyen olur dileyen olmaz.

Aşının bulaştırma konusunda bir koruyuculuğu yok neden ısrarla bunu yazıyorlar anlamıyorum.

Yeniliyorum ;

- aşı olmanız virüs bulaştırmanıza engel değil
- aşı oldunuz diye virüs size bulaşmayacak diye bir garanti de yok bilimsel istatistiklere göre ölüm oranınız düşük aynı zamanda virüs bulaşırsa ağır bir seyir geçirme şansınız da düşük
- aşı olmak en doğal hak ise olmamakta aynı oranda en doğal haktır

Bu sebeplerle bir konuyu savunurken hiç bir bilimsel gerçekliği olmayan, dedikodu haberleri paylaşıp insanları korkutarak etkilenmemeli kimse.

Örnek Biontech aşı içeriğini paylaşmıyor diye suçlanıyor yahu Coca Cola 150 senedir içeriğini paylaşmıyor? Elinizden Cola eksik olmuyor bu nasıl olacak? Ticari sır denen bir kavram var. Her ne ise...

Aşı ol veya olma diye zorlanamaz değil mi?

Vallahi sağlık bakanının açıklamalarını bu kadar etkili, açıklayıcı ve olumlu yönde bulmuyorum. Kesinlikle katılıyorum

Ben tam bilmiyorum geçen annem söyledi, gerçekten ikinci aşısını olmayan otobüs , tren vs . gibi ulaşımlardan yararlanamıyor mu ?

Vallahi benim hoşuma gitti esprisi. Bir konuyu bir birbirimize düşmanca yaklaşmadan kutuplaşmadan tatlı tatlı atışarak bile olsa tartışabilmek, konuşabilmek ne güzel.
Zaten birbirimize kutuplaşacak düşman olacak bir olay yok. Olay hepimizi ilgilendiriyor . Hepimiz aynı kötü yolda, doğru bir yol arayiş içindeyiz .
Herkesin düşüncesi farkli olabilir ama herkesin istediği bir . O da insanların şu virüslerden en yakın zamanda kurtulması .

Vallahi benim hoşuma gitti esprisi. Bir konuyu bir birbirimize düşmanca yaklaşmadan kutuplaşmadan tatlı tatlı atışarak bile olsa tartışabilmek, konuşabilmek ne güzel.

benim burada amacım hiçbir zaman kutuplaşmak olmadı :)
ben sadece öne attığı iddialarda bilimsel temel olmayan, çalışması yapılmamış, konu komşudan duydukları ile bilimsel verileri kötüleyenleri anlayamıyorum.
iki tarafta eşit şekilde bilimsel temelli verilerle tartıştıkça, tartışmak iyidir. beyin açar :)

Bakın şunu kaçırıyorsunuz, kimse aşı zorunlu demiyor. Altını ısrarla çiziyorum dileyen olur dileyen olmaz.

Aşı ol veya olma diye zorlanamaz değil mi?
aşı olma zorunluluğu yoktur diyoruz, duyuyoruz.. Yine de karşılaştığımız sıkıntılar yok mu? kardeşim yıllardır çalıştığı şirketin “aşı olmayanı tazminatsız çıkarırım” tehdidi sebebiyle aşı olmak zorunda kaldı. İlk aşısında acilde sabahladı . Doktoru onu etkilerine karşı uyarmıştı, kortizon tedavisi görüyordu. 2. Aşıdan muaf yazısı verdi hstanede. işyeri bu durumu kabul etmeseydi işsiz kalacaktı.
bu bir psikolojik zorlama değil midir?

Aşı olursan ölmezsin yada hafif hastalanırsın, aşı olmazsan seni aç bırakırız sürünürsün tehdidine gerek var mıdır ?

keşke ilk dozdan önce bu yazıyı alsaymış.
nadiren de olsa bazı kişilere hastalıkları nedeniyle aşı önerilmiyor. bu da çok normal.
nasıl ki herkes novalgin, asprin içemiyorsa herkesin aşı olması da hastalıkları nedeniyle mümkün olamaz.
bizim ülkemizdeki açıklık, insanların sırf anti-x olmak için böyle özel durumları para karşılığı kendileri için kullanmaları. öyleleri var olduğu için gerçekten sorunu olanlara da şüphe ile yaklaşılıyor.

Kortizon tedavisi görüyor, doktoru diyor ki aşı olursa yan etkileri senin için tehlike arz ediyor ve bunu şirkete beyan etmesine rağmen şirket ilk dozu olacak mısın dedi ?

durun durun ben soru sordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…