Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Tam tersi, simdi eve haps olma zamani. Yada en azindan bir araya gelinmesi önlenmeli.
Sen genç ve bu hastaligi rahat atlatabilirsin. Ancak aynisi yaslilari için yada saglik sorunlari yasayanlar için geçerli degil.

Bu virüs üstelik herkesde ayni septomlara yol açmaz. Bazeleri virusü tasidigini bile bilmezler. Kulukça zamanida oldukça uzun.

Yasadigim ülkedede okullar kapandi. Restoranlar, cafeler,.. kapandi. Huzur evlerine ziyaretçi yasaklandi. Cocuklari oldukça anneanne, dede, babaanne gibi yasli figürler ile temastan uzak tutulmasi rica edildi.

Evet sinir krizi yasamamaliyiz fakat halen mantikli düsünmeliyiz. Bu hastalik ciddiye alinmali.

Çok sevdiğim bir arkadaşımın düğünü var hafta sonu. Çoğu kişi gidecek ama ben gitmeyi düşünmüyorum. Gitmemek daha iyi olur değil mi :KK43:

Grip virusu de surekli ayni virus degil. Surekli farkli virusler. Bu kadar abartilmasinin altinda farkli sebepler oldugunu dusunuyorum. Ilaci da coktan bulunmustur ama millete eziyet edilmesi lazim piyasa surulmeden once.

Ekonomik kayip dünya çapinda o kadar büyük ki, herhangi bir ilacin çikmasi bu kayibi o kadar kolay yok etmez. Her yerde okullar kapandi. Festivaller,.. iptal edildi. Uçaklar iptal ediliyor, millet tatile çikmiyor,..

Bu ekonomik bir facia. Ha kim bilir ilk basta bu neden ile bu virüs piyasaya sürülmüs olabilir. Yaslilar azalsin, ilaç para yapsin diye. Ancak su anki durum öyle degil artik. Artik durum cigirindan çikti.

Çok sevdiğim bir arkadaşımın düğünü var hafta sonu. Çoğu kişi gidecek ama ben gitmeyi düşünmüyorum. Gitmemek daha iyi olur değil mi :KK43:

Bende gitmezdim. Ne olur ne olmaz. Arkadasina durumu açiklayabilirsin. Benimde aklima dügün sezonu geldi. Korkarim bu virüs baya yayilacak Türkiyede. Ögrenciler otobüs pesinde, bu dügün dernek olaylari,.. Keske devlet bu konudada kisitlamalar getirseydi.

Tam tersi, simdi eve haps olma zamani. Yada en azindan bir araya gelinmesi önlenmeli.
Sen genç ve bu hastaligi rahat atlatabilirsin. Ancak aynisi yaslilari için yada saglik sorunlari yasayanlar için geçerli degil.

Bu virüs üstelik herkesde ayni septomlara yol açmaz. Bazeleri virusü tasidigini bile bilmezler. Kulukça zamanida oldukça uzun.

Yasadigim ülkedede okullar kapandi. Restoranlar, cafeler,.. kapandi. Huzur evlerine ziyaretçi yasaklandi. Cocuklari oldukça anneanne, dede, babaanne gibi yasli figürler ile temastan uzak tutulmasi rica edildi.

Evet sinir krizi yasamamaliyiz fakat halen mantikli düsünmeliyiz. Bu hastalik ciddiye alinmali.
Ülkemizdeki önlemler zaten yayılmaması adına.
Diğer avrupa ülkelerinin almadığı önlemleri alarak, başından bıçak gibi kesmek için yapılan şeyler.

Abartılıyor, evet.
Mümkünse abartılsın zaten.
Eğer incelenirse ilk iki hafta 3 5 vakası olan ülkelerin, 2 hafta sonra binlerce vakası olması dolayısıyla abartılsın!
Siz neredesiniz bilmiyorum ama burada 2 vaka demek olası 100 vaka demek.
İlk defa bu ülkede doğru bir şey yapıldığını düşünüyorum, sadece okulların kapatılması hiçbir şey değiştirmez aslında.
Bayağı resmi olarak tüm kurumların sosyal izolasyona katılması gerekir.

Bende gitmezdim. Ne olur ne olmaz. Arkadasina durumu açiklayabilirsin. Benimde aklima dügün sezonu geldi. Korkarim bu virüs baya yayilacak Türkiyede. Ögrenciler otobüs pesinde, bu dügün dernek olaylari,.. Keske devlet bu konudada kisitlamalar getirseydi.

Evet ya, arkadaşım eski iş yerimden. Bir başka arkadaşım da arayıp geliyorsun dimi düğüne, çok özledim görüşürüz diyor. Nasıl gidelim virüs salgını var diyorum. Kendi babası da kanser hastası arkadaşımın ve aynı evde yaşıyorlar. Yani düğünde toplu taşımada virüs kapıp eve götürdüğünü düşünmek bile istemiyorum. Bence sen de gitme daha sonra durumlar düzelince evine gideriz hayırlı olsuna dedim. Yapacak birşey yok şu an.

Ben de bunu söylüyorum.
Insanlar neden panik yapti bukadar..Medya haberleri ve durumun ciddiyetinden dolayi..Domuz gribinde asla boyle bir durum yasanmadi..Burda bir belirsizlik var..Insanlara panik olmayin dicekler elbette ama elde mi..Ben gayet paniğim şahsen..

Ülkemizdeki önlemler zaten yayılmaması adına.
Diğer avrupa ülkelerinin almadığı önlemleri alarak, başından bıçak gibi kesmek için yapılan şeyler.

Abartılıyor, evet.
Mümkünse abartılsın zaten.
Eğer incelenirse ilk iki hafta 3 5 vakası olan ülkelerin, 2 hafta sonra binlerce vakası olması dolayısıyla abartılsın!
Siz neredesiniz bilmiyorum ama burada 2 vaka demek olası 100 vaka demek.
İlk defa bu ülkede doğru bir şey yapıldığını düşünüyorum, sadece okulların kapatılması hiçbir şey değiştirmez aslında.
Bayağı resmi olarak tüm kurumların sosyal izolasyona katılması gerekir.

Bir avrupa ülkesinde yasiyorum. Dedigim gibi burda bar kafe ve diskoteklerde yasaklandi. Yani insanlar toplu sekilde duracagi yerler. Okullarda o neden ile yasaklandi, fazla trafik olmasin onlari birakmak ile almak ile diye.

Ve bunlari ülkeyi, ayni italya gibi tamamen kapatmamak adina yapiyorlar. Öyle diyorlar. Yani umuluyor ki bu önlemler ile, "lockdown" yani ülke kapatilmasi yasanmaz.

Ve Türkiye çok farkli ve zor bir yer. Zaten çalisma sartlari zor. Mesai saatleri insafli degil. Cok fazla insan var. Cok fazla toplu tasima kullanlar var,.. Ülkeyi kapatmak o kadar kolay olmaz.

Ancak yaslilar kendine bakmali. Kendini karantinaya alsinlar. Mümkünse evlatlar alis veris yapsin ve kapida biraksin. Bu abartili gelebilir fakat Italyadaki görüntüleri gördükten sonra bende kendi annem babam için korkuyorum. Ziyaretlerine gitmiyorum. Kaç defa aradim tembih ettim onlarda kimseye ziyarete gitmesinler diye. Evlerinde biraz yemek stoklasinlar diye.

Evet ya, arkadaşım eski iş yerimden. Bir başka arkadaşım da arayıp geliyorsun dimi düğüne, çok özledim görüşürüz diyor. Nasıl gidelim virüs salgını var diyorum. Kendi babası da kanser hastası arkadaşımın ve aynı evde yaşıyorlar. Yani düğünde toplu taşımada virüs kapıp eve götürdüğünü düşünmek bile istemiyorum. Bence sen de gitme daha sonra durumlar düzelince evine gideriz hayırlı olsuna dedim. Yapacak birşey yok şu an.

Aa evet kesinlikle! Babasi zaten bagisikligi düsük. Sonradan pisman olmakta var. Keske gitmeseydim diye. Bencede bir müddet sonra evine gidebilirsiniz. Evet üzücü çift için fakat bazen hayatta bencil olacaksin.

Tamam siz gezin ama insanların önlemlerini birleyi olmadan baskıkamayı yaftalamayın
Griple coronayı aynı kefeye koyuyorsunuz pes

Valla benim kimseyi yaftaladigim yok. Isteyen kendini eve de hapsedebilir. Bir grip turu oldugu icin ayni kefeye koyuyorum ben. Iyi gunler.

Evet 80 yas uzerinde olduruculugu %14 civarinda bu bir gercek. Bu hastaliktan olenler de belli bir yas grubunda zaten. Herkes tabi ki hijyen anlaminda önlemini almali ancak ortaligi velveleye vermenin de bir anlami oldugunu dusunmuyorum.
Ebola cok daha tehlikeliydi ancak bu kadar kaos ortami yaratilmamisti.

Insanlar neden panik yapti bukadar..Medya haberleri ve durumun ciddiyetinden dolayi..Domuz gribinde asla boyle bir durum yasanmadi..Burda bir belirsizlik var..Insanlara panik olmayin dicekler elbette ama elde mi..Ben gayet paniğim şahsen..
Ebola virusu coronadan cok daha tehlikeli oldugu halde boyle bir kaos yasanmadi. Isin tuhaf tarafi panik olmayin diyen de yok. 1 saatlik ana haber bultenleri tamamen coronadan olusuyor ve bu bana hic normal gelmiyor.

Evet 80 yas uzerinde olduruculugu %14 civarinda bu bir gercek. Bu hastaliktan olenler de belli bir yas grubunda zaten. Herkes tabi ki hijyen anlaminda önlemini almali ancak ortaligi velveleye vermenin de bir anlami oldugunu dusunmuyorum.

Hiç araştırdınız mı bu konuyu? Mesela TLC güzel bir belgesel yaptı, ebola ve sars çok daha öldürücüydü fakat yayılma hızı bu virüs kadar hızlı değildi. Önlemlerin sebebi bu. Kaos ortamı yaratanlar da var elbette ama devlet gayet yerinde önlemler alıyor. Ne fazla abartmak iyi ne de hiçbir şey okumadan etmeden "bize bişey olmaz yeeaaaa, domuz gribinden de ölmedik zaten" kafasında bazı kimseler bu da iyi değil. Okuyup araştırıp tedbirimizi almalı, devletin aldığı tedbirlere yardımcı olmamız gerek. Sadece kendimiz için değil tüm ülke için.

Bi tek sallamayan korkmayan benim herhalde 😅
Ben de varim umurumda bile degil Corona
Beni asil korkutan corona'nin sebep olacagi ekonomik kriz , issiz kalacak olan insanlar , mahvolacak olan aileler
Ben de bu yuzden geceleri uyku uyuyamiyorum , insallah bu hastaligi bu kadar abartip bu hale getiren medya , devletler vs de geceleri uyuyamiyordur , hepsine gunde bi milyon kere bela okur durumdayim

Ebola virusu coronadan cok daha tehlikeli oldugu halde boyle bir kaos yasanmadi. Isin tuhaf tarafi panik olmayin diyen de yok. 1 saatlik ana haber bultenleri tamamen coronadan olusuyor ve bu bana hic normal gelmiyor.

Ana haber bültenlerinin bu haberlerden oluşması çok iyi çünkü hala el yıkamayı bilmeyen, sokaklara tükürerek yürüyen sürüyle insan var. Kırk yılın başı bir durumda yayın yasağı getirilmedi boşverin doya doya yayınlasınlar 😂

Valla benim kimseyi yaftaladigim yok. Isteyen kendini eve de hapsedebilir. Bir grip turu oldugu icin ayni kefeye koyuyorum ben. Iyi gunler.
Corona grip değil ki, ciğere yerleşen bir virüs.
Semptomları grip, aslında ağır zatürre diyebiliriz.
Dolayısıyla çoklu organ yetmezliği ile ölümcül oluyor.
Mesele bu, griple denk tutmak komik olmuş.

Ama ebola bu kadar çabuk yayilmiyordu. Asil korku, yayilma hizi. Yani insanlar çabuk bu hastaliga yakalanmasi ve hastaneler buna yetisememesi. Yani birden 1000 kisi bu hastaliga agir sekile yakalanirsa, hastane sistemi çöker. Italyada bir doktor "artik kim yasadigini, kim öldügüne karar veriyoruz neredeyse. Yetisemiyoruz çünkü. Bazen kosa kosa gidiyoruz son anda birinin nefes yollarini açmayi" diyordu.

Ve evet yaslilar daha çok ölmeye meyilli olabilir fakat gençlerdende ölenler var. Azda olsa. Ölen yaslilarda hepsi saglik sorunlu insanlar degil. Hatta "yasli" bile degil. 50+ aslinda yasli degil. Cinde biri diyordu "Komsum 54 yasinda fit olmasina ragmen öldü, ancak hastanede baska bir adam 84 yasinda olmasina ragmen hastaliktan kurtuldu".

Artik baze teorileri geride birakilim ve gerçekleri kabul edelim. Panik degil ama önlem almamiz lazim.

Ana haber bültenlerinin bu haberlerden oluşması çok iyi çünkü hala el yıkamayı bilmeyen, sokaklara tükürerek yürüyen sürüyle insan var. Kırk yılın başı bir durumda yayın yasağı getirilmedi boşverin doya doya yayınlasınlar 😂

Evet yayin yasagi gelmemesi de ayri enteresan bi konu. Eli kulagindadir.

Ama ebola bu kadar çabuk yayilmiyordu. Asil korku, yayilma hizi. Yani insanlar çabuk bu hastaliga yakalanmasi ve hastaneler buna yetisememesi. Yani birden 1000 kisi bu hastaliga agir sekile yakalanirsa, hastane sistemi çöker. Italyada bir doktor "artik kim yasadigini, kim öldügüne karar veriyoruz neredeyse. Yetisemiyoruz çünkü. Bazen kosa kosa gidiyoruz son anda birinin nefes yollarini açmayi" diyordu.

Ve evet yaslilar daha çok ölmeye meyilli olabilir fakat gençlerdende ölenler var. Azda olsa. Ölen yaslilarda hepsi saglik sorunlu insanlar degil. Hatta "yasli" bile degil. 50+ aslinda yasli degil. Cinde biri diyordu "Komsum 54 yasinda fit olmasina ragmen öldü, ancak hastanede baska bir adam 84 yasinda olmasina ragmen hastaliktan kurtuldu".

Artik baze teorileri geride birakilim ve gerçekleri kabul edelim. Panik degil ama önlem almamiz lazim.
Video doğru ise 1 gündür ölü olan kızkardeşiyle olan İtalyan adamın videosu mevcut.
Hiçbir yetkiliye ulaşamadığını, kardeşini gelip almadıklarını, kendisinin de muhtemel hasta olduğunu söylüyor ve sesini sosyal medyadan duyuruyor.

Çünkü hastaneler dolu, yeterli solumum cihazı yok.
Diğer klinikler boşaltılıp corona için yer açılıyor ve ne hekimler ne ekipmanlar tüm vakalara bakmaya yetişemiyor.
Diğer hastalıkları olanlara gerekli müdahale yapılamıyor.
Ve böylece bir ülke çöküyor.
Bu sebeple izolasyon önemli, yoksa sanmıyorum 1 ya da 10 bin ölümle rakamsal olarak devletin ilgilendiğini.
Rakamlardan çok öte, candan da öte durum söz konusu, ülke varlığı!
Sağlık gittiği anda, artık o ülkeden bahsedemeyiz.

Allah akıl fikir versin..

X