• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye’de İş Aramak

Sende haklisin.. zaten ben sunu anlamiyorum
Mesela.. evlenince kadinlar neden is birakiyor? Cocuktan sonra bir sure az calismayi dogru buluyorum ben mesela.. bu da yine dedigin gibi turk aile yapisiyla ilgili, esit sorumluluk alinmadigi icin..

Türkiye'de kaç şirketin bünyesinde kreş var veya var mı ? Asgari ücretle çalışan bir çalışan, maaşının yüzde kaçını vererek çocuğunu uzun saatler bırakabileceği bir kreş bulabiliyor ?

İşi bırakıp, evinde çocuğuna bakmayı tercih eden herkes kendi hesaplamalarını yapıyor.

Bu arada çocuğuna bakmak için işi bırakan kadınlar olması, işsiz kadın nüfusunu da sıfırlamıyor. Sorun çok daha temelde ve başka bir noktada.

Türkiye'de kaç şirketin bünyesinde kreş var veya var mı ? Asgari ücretle çalışan bir çalışan, maaşının yüzde kaçını vererek çocuğunu uzun saatler bırakabileceği bir kreş bulabiliyor ?

İşi bırakıp, evinde çocuğuna bakmayı tercih eden herkes kendi hesaplamalarını yapıyor.

Bu arada çocuğuna bakmak için işi bırakan kadınlar olması, işsiz kadın nüfusunu da sıfırlamıyor. Sorun çok daha temelde ve başka bir noktada.
Okumadin bence.. evlenen diyorum cocugu olan demiyorum🙄

Bende öyle düşünüyom hatta yazdım ailesel bir sebeb olabilir,bu kadar nefret düşmanlık varsa temelde bişilervar demektir.,

Kesinlikle bir insan neden çocuklu ailelere düşmn olsun ki.

Ne çocuklara ne de çocuklu ailelere düşman olduğunu sanmıyorum.

İşyerinde ortalığı ayağa kaldıran bir çocuğa denk gelmiştir belki; üzerine de bu konuyu görünce yazıp rahatlamak istemiş olabilir.

Evli personellerin bazılarının, izin ve mesai konusunda; bekar personellerin hakkına girmesine olan tepkisini de yanlış cümlelerle ifade etmiş.İlk cümlesi tepki çekince, sonraki mesajları da aynı şekilde değerlendirilmiş.

Okumadin bence.. evlenen diyorum cocugu olan demiyorum🙄

Okudum tontriko tontriko . Senin yorumun üzerinden, konuştuğumuz bu forumda fikir paylaşımında bulundum.

Erkek çalışanlar, askerlik nedeniyle işten ayrılırken birikmiş tazminat haklarını alabiliyorlar.

Kadınlara da, evlilik sebebiyle 1 yıl içerisinde işten ayrılınca; birikmiş tazminatlarını alma hakkı tanınıyor. Bu sebeple işten ayrılmak kişinin yararınaysa, işten ayrılmayı seçiyor.

Ne çocuklara ne de çocuklu ailelere düşman olduğunu sanmıyorum.

İşyerinde ortalığı ayağa kaldıran bir çocuğa denk gelmiştir belki; üzerine de bu konuyu görünce yazıp rahatlamak istemiş olabilir.

Evli personellerin bazılarının, izin ve mesai konusunda; bekar personellerin hakkına girmesine olan tepkisini de yanlış cümlelerle ifade etmiş.İlk cümlesi tepki çekince, sonraki mesajları da aynı şekilde değerlendirilmiş.
Daha öncede hep çocuklara ve kadınlara karşı tavrı hep böyleydi.
İş yerindede sıkıntılı bence.

Her ortamın bir oryantasyon süreci var,kullanılan programlar bile farklı. 10 yıl tecrübesi olan insan dahi farklı bir programda sekteye uğrar. Benim eski genel müdürüm,eğitim yanında tipe bakardı :) komik gelecek ama doğru. Görüşme odaları, içerden dışarı göstermeyecek şekilde. 2 kişiyi camdan görüp elemişti mesela

Yillar yillaaar önce bir işe gireyim demiştim, maaşi yuksek degildi ama sevdigim bir işti. Goruşmeye gittiğimde eşimin meslegini sormuştu ve eşin iyi kazaniyordur neden geldin demişti adam. 🤷

Yillar yillaaar önce bir işe gireyim demiştim, maaşi yuksek degildi ama sevdigim bir işti. Goruşmeye gittiğimde eşimin meslegini sormuştu ve eşin iyi kazaniyordur neden geldin demişti adam. 🤷
Bana kaynananla aran nasıl diye soran oldu

Kadınlarda da gerçekten evlilik ve çocuk sevdası çok fazla bizim ülkede.onlar da haklı bir açıdan ama olan bizim gibilere de oluyor.önyargıya kurban gidiyoruz evlenmeyi bile düşünmüyorken.eee madem bizim gibiler için sözleşme imzalatsınlar şu kadar süre çocuk yapmayacağım yoksa tazminat ödeyeceğim diye.kimse önyargıya, varsayımlara kurban gitmesin.

Yani sözleşme olarak kadınlara imzalatılabilir.ama hamile kalsa illaki yine ara verecek.

Bu uste yazdigin iki durum insan haklarina aykiri oldugu icin yasal olarak sozlesme yapilamaz, hukuki bir gecerliligi olmaz. Nasil ki ben Ferhans benim kolemdir, yazili bir sozlesme yapsam gecerli olmayacaksa, bu da olmaz. Ne munasebet.

Yoo ben nedense çoluklu çocuklu insanlara düşmanım nedenini bilmiyorum bile.

Stabil bir hayati olan, seven sevilen bir kadin olmayi kendinize itiraf edemediginiz kadar cok istediginizi, ama elde edemediginiz ve elde etmeniz sadece size bagli olmadigi icin hissettiginiz basarisizlik/caresizlik hissini ofke ile yansittiginizi dusunuyorum.

Kullanıcı adı değiştirmende sorun yok ama yıllardır vivelamour’la başka isimler arasında gidip geldiğin için bacadan atıp aşağıda tutup bacaya tıkıp çıkarasım gelebilir 🤣🤣🤣🤣

Aboooooov 🤣🤣🤣🤣🤣 o zaman şeyyapalım bu kalsın 🤣🤣🤣 nasıl fikir? Korkmadım ya nickimi sevdim ondan :ıslık:

Tuhaf tuhaf baktim bende beni gelinine mi ne benzetti gömlek firmasında yaşça bizden büyük biriydi ik daki mi artık ik varmıydi oyle sordu iste

Bana da son görüşmelerimden birinde kullandığınız ilaç var mı dedi adam. Pat diye dedi hem de. Tövbe estağfurullah gerçekten. Eğer bunu antidepresan olarak sorduysa ya da ruh durumumu merak ediyorsa yapar bir Kişilik Envanteri testi öyle alır veya almaz.

Bana da son görüşmelerimden birinde kullandığınız ilaç var mı dedi adam. Pat diye dedi hem de. Tövbe estağfurullah gerçekten. Eğer bunu antidepresan olarak sorduysa ya da ruh durumumu merak ediyorsa yapar bir Kişilik Envanteri testi öyle alır veya almaz.
Kullansan sanki safız diycez hemen yok doktor sanki ameliyata alacak alerjin var mi diyede sorsun millet iyice kafayı yedi ya ise almayacak ya bahane ben 20 li yaşlardayken tipimde iyiydi hic sıkıntı çekmedim her yer aliyordu

Yüzünüze tatlı bir tebessüm kondurup "ne ilacı" diye sormadınız mı ? 😂

Benim konumu biliyorsun 45 günde isten cikarildim iste yönetimden kadinla görüştüm dedim ki beni niye ise aldiniz bana referans olan eski mudurlerim açıklama bekler bana dedi ki beni referans yaz pardon dedim bana referans olacakmış

Kullanıcı adı değiştirmende sorun yok ama yıllardır vivelamour’la başka isimler arasında gidip geldiğin için bacadan atıp aşağıda tutup bacaya tıkıp çıkarasım gelebilir 🤣🤣🤣🤣
İyi ki mune değilim
Ben olsam bir daha nick değişimine geldiğinde nickini eşeğinkulağı yaparım 😂😊

Back