- Konu Sahibi meredithgrey
Yani sözleşme olarak kadınlara imzalatılabilir.ama hamile kalsa illaki yine ara verecek.çocuklu bir kadın da nöbete pekala kalabilir yeter ki kocası sorumluluk almayı bilsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yani sözleşme olarak kadınlara imzalatılabilir.ama hamile kalsa illaki yine ara verecek.çocuklu bir kadın da nöbete pekala kalabilir yeter ki kocası sorumluluk almayı bilsin.
Degismez bence.. en azindan bizler gormeyiz yani o zamanlariNeler neler değişti.eskiden kadınlar sırf pantolon giydi diye saldırıya uğruyordu, hatta sadece sokakta yalnız geziyor diye tutuklanıyordu.sokaklarda.şimdi neredeyse çıplak gezen kadınlar var, her yere giden kadınlar var.nerelerden nerelere geldik bu neden değişmesin ki.
Düzenleme yapılsa bile baştan kadın personeli işe almak zorunda değil ki işteSadece vardiyalı işte mi yapıyorlar sizce bu ayrımı? Bakın konu sahibi beyaz yaka nitelikli personel. Çocuğu yok,vardiyalı da çalışmayacak. Yine de çocuk istiyor musun diye soru geliyor. İşverenleri bu kadar tepeye çıkaran bizim ülkedeki kuralsızlıklar ve kanunsuzluklar. Avrupada annelerin çalışma saatleri düzenlenmiş durumda. Bizde onu yapan bir mekanizma mı var? Ha size göre olmamalı ama bana göre olmalı mesela. Doğrusu olması. Ama ben sizin gibi düşünen çok kadın görüyorum. O yüzden şaşırmıyorum.
ama ona bakarsanız yurtdışında çoğu yerde paternity leave de var. İşe ara vermeyi sadece kadın üzerinden değerlendirmeyinYani sözleşme olarak kadınlara imzalatılabilir.ama hamile kalsa illaki yine ara verecek.
Bence de yetişmez.ben kırk yılda bir yemek yaptırıyorum onda da ben söylemesem, iteklemesem ne tuz koyacak ne yemeğin altına bakacak yanacak kömür olacak.baskasını bulsan o da aynı.gel de müdahale etme.içim içimi yiyor kendimi tutmaya çalışırken.Degismez bence.. en azindan bizler gormeyiz yani o zamanlari
Düzenleme yapılacak kadar gelişmiş bir düzeye ulaşırsak kadın almayalım erkek alalım sadece demeyecek seviyeye de gelmiş olurlar otomatik olarak. Kadına düşman olmamayı öğrenirler.Düzenleme yapılsa bile baştan kadın personeli işe almak zorunda değil ki işte
43 yaşında bir personel bence altın çağındadır. Hem işin her boyutunu bilir, hem artık yaşı ve tecrübesi gereği daha sakin ve soğukkanlı davranır, hem de öngörüsü yüksektir, her olasılığı hesap edebilir.. Daha pek çok avantajı var bunun. Yaş, eğitim, tecrübe gibi özellikler cv'de rahatça görünüyor ve değiştirilemiyor olmasına rağmen neden görüşmeye çağırıp bir de bu özellikleri sorun ederler hiç anlamıyorum. Ayıp resmen.Annem ve tanıdığım tüm kadınlar hem çalıştı hem bizi büyüttü. Ben en azından bu şekilde büyüdüm ve çalışmayı da gerçekten çok seviyorum. Son kullanma tarihim gelmedi daha en üretken zamanımdayım gibi geliyor. Evet çok yorulmuştum ama dinlendim şarjımı doldurdum ve istiyorum çalışmayı.
Ayy evet çocuklu kadınlar verimsiz en harikası sensinKadın düşmanlığı farklı mesele.sen demişsin ki alacağı verime bakıyorlar yurtdışında, bizimkiler sığ.ben de dedim ki eee bizimkiler de çoluk çocuk olursa işe gelemez diye verime bakıyorlar.dediğin mantıklı değil dedim.adamın çok mu umrunda senin özel hayatın.
Her kadının böyle olduğunu nereden cikariyorsun ?Hayy aklına bin yaşa.geçen bir konuda bundan bahsettim diye bir sürü beğenmedim geldi.bizim hastanede kadınları haftasonu sabah mesaisine getiremiyoruz ya sabah.tamam anladim evlilik çoluk çocuk gece nöbeti tutmamaya okey zaten herkes ki onun bile olmaması gerek çocuk belli bir yaştan büyükse.4,5 saatlik sabah mesaisine bile gelmiyor millet.sanki evli değil de sakat bizim kadınlar.
Kolu bacağı olmayan insanlar futbol oynuyor, basketbol oynuyor ,bizim kadınlar evliyim diye sabah mesaisine gelemiyor.sonra birileri burada konu açıyor kocam bana para verirken laf soktu diye.millet de eee çalişsaydın diyene kizıyor.neden velenince bakımımız bir erkeğin üstüne geçsin ki.bu durumda sanki hiç böyle bir durum yokmuş gibi bir saygı beklenmeye devam ediliyor.
Hem o mesleğin gereklerini karşılamaya yanaşma hem de hiçbirşey yokmuş gibi erkeklerle eşit muamele bekle.
O konu ülkeyle alakalı.kısaca herşeyin başı ekonominin iyi olması.o da bizde yok.ama ona bakarsanız yurtdışında çoğu yerde paternity leave de var. İşe ara vermeyi sadece kadın üzerinden değerlendirmeyin
Patronlara söyle bunu o zaman .ben kabul etsem ne olacak ?O dedigini eskiden yapiyorlardi artik yasak. Hatta gebe isci isten cikartmak bile can yakar.
Ferhanscim doğanın duzeni üremek üzerine kurulu.
Yoo ben nedense çoluklu çocuklu insanlara düşmanım nedenini bilmiyorum bile.Ferhans Hanım siz kadın düşmanı mısınız?
Bu is bir ahlak meselesi. Yetismis olanlarin ahlakini degistiremeyiz ama kendi cocuklarimizi daha ahlakli yetistirebiliriz. Bir kadin olarak ileride sende anne olacaksin. Kabul etsem ne olacak diyorsun ya yetistirdigin cocuga dogru ile yanlisi ogreteceksinPatronlara söyle bunu o zaman .ben kabul etsem ne olacak ?
Neden çokmu kardeşin var yoksa..Yoo ben nedense çoluklu çocuklu insanlara düşmanım nedenini bilmiyorum bile.
Yok kadınlara da düşmansin. Ama bu sadece sende değil çoğu insanda var malesefYoo ben nedense çoluklu çocuklu insanlara düşmanım nedenini bilmiyorum bile.
Bilmiyorum ki valla.kendimi bildim bileli evli ve çoluklu çocuklu insanlara gıcık oluyorum.acaba kıskanıyorum da farketmiyor muyum diye kaç defa evlenmeye de çalıştım ama yok daha fena gicık oldum.nedenini ben bile bilmiyorum.Ferhans senin alerjin filanmı var çocuklara karşı,anlatta bilelim madem.
İstediğin gibi birisimi denk gelmedi karşına,yada senmi çok seçici davranıyorsun acaba.Bilmiyorum ki valla.kendimi bildim bileli evli ve çoluklu çocuklu insanlara gıcık oluyorum.acaba kıskanıyorum da farketmiyor muyum diye kaç defa evlenmeye de çalıştım ama yok daha fena gicık oldum.nedenini ben bile bilmiyorum.
Önce aramızdaki patronlara söylemeyi uygun buldu bencePatronlara söyle bunu o zaman .ben kabul etsem ne olacak ?
Hiç terapi almayı düşündün mü ? Bence bir psikoterapi almalısın derinlerde ne varBilmiyorum ki valla.kendimi bildim bileli evli ve çoluklu çocuklu insanlara gıcık oluyorum.acaba kıskanıyorum da farketmiyor muyum diye kaç defa evlenmeye de çalıştım ama yok daha fena gicık oldum.nedenini ben bile bilmiyorum.