- Konu Sahibi meredithgrey
-
Nasıl aykırı olayım da dikkat çekeyim diye ipe sapa gelmez laflar yazmışsın. Senin çalışma hayatında karşılaştığın 2-3 vaka geneli yansıtmaz. Öbür türlü bende örnek verebilirim. Evime gündeliğe gelen kadın kocasından şiddet gördüğü için boşanmış. 2 çocuğuna tek başına aslan gibi bakıyor. Bütün çocuklu kadınlar işten kaçmıyor. Hele ki ülkenin ekonomisi bu durumdayken çoğunluk var gücüyle çalışıyor. Ama hamilelik ve 2 yaş altı bebek büyütmek bambaşka bir olay. Benim 20 seneyi aşkın çalışma hayatım oldu. Öncesinde eğitim hayatım. Yaşadığım hiç bir zorluk bebek büyütmenin yanına yaklaşamaz. Ne uyuduğum saat belli, ne uyandığım saat.Yoo ben nedense çoluklu çocuklu insanlara düşmanım nedenini bilmiyorum bile.
Bana göre ailede sıkıntı var yoksa neden düşman olup gıcık olsun,derine inersek anne baba kardeş arasında onun sıkıntısı.Hiç terapi almayı düşündün mü ? Bence bir psikoterapi almalısın derinlerde ne var
Bence kiskaniyor.. kendisi bunlari elde edemedigi icin.. ciddiyimBana göre ailede sıkıntı var yoksa neden düşman olup gıcık olsun,derine inersek anne baba kardeş arasında onun sıkıntısı.
Neden edemesinki,yaşamadan nerden bilecek bunuda,gerçi kızımızda huzurlu değil bana göre.Bence kiskaniyor.. kendisi bunlari elde edemedigi icin.. ciddiyim
Cunku bir cok topikte hamile kalmaya calistigini soyledi.. kalamadigini soyledi.. ayni zamanda cocuklara gicik kaptigini anlayacagmz msjlari vardi.. ben sordum neden dengesiz konuusyorsun diye.. psikiyatri ilac yazdi ondan oluyor dedi.. az oncede sordum cevap vermedi.. bazi tespitleri dogru ama bu kadar kindar olmasini anlayamiyorum bendeNeden edemesinki,yaşamadan nerden bilecek bunuda,gerçi kızımızda huzurlu değil bana göre.
Evlenmeye çalıştınız evlenemediniz mi anlayamadım. Bence sıkıntının sebebi ailenizden kaynaklanıyor olabilir. Ailesel sorunlarınız vardır,farkında olmadan sizin bilinçaltınıza yerleşmiştir. Tedavi olmayı düşünmediniz mi hiç?Bilmiyorum ki valla.kendimi bildim bileli evli ve çoluklu çocuklu insanlara gıcık oluyorum.acaba kıskanıyorum da farketmiyor muyum diye kaç defa evlenmeye de çalıştım ama yok daha fena gicık oldum.nedenini ben bile bilmiyorum.
Dul ve kısır olmasını istiyorlar sanırımBekar görümceme de ticaret odası mülakatında evlenip bu ilçeden ya ayrılırsan demişler (daha ufak bir ilçede yaşıyor). Nişanlı olsaydı evlenecek diye almazlardı, evli olsa çocuk yapar diye almazlardı. Ne istiyor bu işverenler kadının ne yapmasını istiyor?
Ben kendimi tanıtırım sana
Bana da öyle geliyor tabi bir uzmandan yardım alsa çok iyi olur .Bana göre ailede sıkıntı var yoksa neden düşman olup gıcık olsun,derine inersek anne baba kardeş arasında onun sıkıntısı.
Onlara da yollu gözüyle bakıyorlar. Diğer erkek personelin aklını çeler diye düşünüyorlar (!) nasıl bir şeyse bu.Dul ve kısır olmasını istiyorlar sanırım
Kadınlarda da gerçekten evlilik ve çocuk sevdası çok fazla bizim ülkede.onlar da haklı bir açıdan ama olan bizim gibilere de oluyor.önyargıya kurban gidiyoruz evlenmeyi bile düşünmüyorken.eee madem bizim gibiler için sözleşme imzalatsınlar şu kadar süre çocuk yapmayacağım yoksa tazminat ödeyeceğim diye.kimse önyargıya, varsayımlara kurban gitmesin.
Bir sene uzun bi gap 30 yasinda da olsan bunu dunyanin neresinde olursan ol sorgularlar. Hatta uniyi bitirdin 1 yil iş bulamadin bunu da sorgularlar. Bu turkiyeye ozgu bisey degil. Annelik konusu tam fecaat onlara neymiş ne garip insanimiz var ya. Belli ki anne olmak istemiyorsun tüp bebek masraflarini yikacaksin sanki onlara ne salaklar.
Yapamadıkları ya da yapmadıkları için soruyorlar zaten.100 çocuklu kadına sor türkiyede kaç kişi gece vardiyasını kabul edecek ? Onlar da çok meraklı değildir bunları sorgulamaya.millet parasına bakar.
Bence irkimiz yok olsun, onlara en guzel ceza olurOnlara da yollu gözüyle bakıyorlar. Diğer erkek personelin aklını çeler diye düşünüyorlar (!) nasıl bir şeyse bu.
Biz olmasak mağara adamlarına döner erkekler,ne güzel olur,hak ettikleri gibiBence irkimiz yok olsun, onlara en guzel ceza olur
Aaaa vivelamour da güzeldiiiii ama
Bende öyle düşünüyom hatta yazdım ailesel bir sebeb olabilir,bu kadar nefret düşmanlık varsa temelde bişilervar demektir.,Evlenmeye çalıştınız evlenemediniz mi anlayamadım. Bence sıkıntının sebebi ailenizden kaynaklanıyor olabilir. Ailesel sorunlarınız vardır,farkında olmadan sizin bilinçaltınıza yerleşmiştir. Tedavi olmayı düşünmediniz mi hiç?
Kesinlikle bir insan neden çocuklu ailelere düşmn olsun ki.Bana da öyle geliyor tabi bir uzmandan yardım alsa çok iyi olur .
Takilmamaya çalış, arkadaş sırf 'kolay hamile kalıyor muyum yoksa sorunum var mi' denemesi yapmak için evlilik dışı hamile kaldı,onu da aldırdı.Arkadaşlar iyi misiniz? Çocuk sahibi olmak, evlenmek çalışmaya engel bir şey mi? Suç mu? Kendinizi övmek için mi böyle yazıyorsunuz anlamadım, bir kadın isterse çocuk sahibi de olabilir, ücretsiz izne de ayrılabilir, hiç evlenmeyebilir de ve bunlar işvereni ilgilendirmez. Çalışanların da hakları vardır. Bunların yasalarla düzenlenmesi gerekir. Bu önyargıların, varsayımların kime yöneltiği değil ki sorunumuz bir sözleşme imzalatıp çözelim. Sorun cinsiyete ve yaşa dayalı bu ayrımcılığın var olması. Konuyu açan hanımefendiye yöneltilen sorular yanlış, çocuk sahibi olmayı düşünse de düşünmese de çok yanlış ve yakışıksız sorular bunlar, ABD'de dava açmak ve kazanmak için yeterli neden olacak bir durum. Ülkemizde de işverenlerin yaş, cinsiyet, kişisel görüş, sağlık, ırk, cinsel yönelim, medeni durum gibi konularda ayrımcılık yapmasına engel olacak yasalar gerekli.
"Kadınlarda evlilik ve çocuk sevdası çok fazla bizim ülkede, onlar da haklı" ne demek? Bu kadınlar birbiri ile mi evlenip hamile kalıp çocuk yapıyor? Karşılarında da bir erkek var, demek ki erkekler de kadınlar kadar evlenip çocuk yapıyor (mantıken eşit olması lazım zaten sayının). Çok cinsiyetçi ve yanlış yere odaklanan bir ifade olmuş. Toplumumuzda aileler çocuklarına anne ve baba olarak eşit bakım verip eşit ev sorumluluğu alacak şekilde biçimlendirilemiyor ve bu yüzden kadınlara daha fazla sorumluluk düşüyor deseydiniz belki anlardım ama bu hiç olmamış.
Kadınlarda da gerçekten evlilik ve çocuk sevdası çok fazla bizim ülkede.onlar da haklı bir açıdan ama olan bizim gibilere de oluyor.önyargıya kurban gidiyoruz evlenmeyi bile düşünmüyorken.eee madem bizim gibiler için sözleşme imzalatsınlar şu kadar süre çocuk yapmayacağım yoksa tazminat ödeyeceğim diye.kimse önyargıya, varsayımlara kurban gitmesin.
Ya evet gerçekten neyin travması neyin kafası ben hiçbi şey anlamıyorum o üyedenTakilmamaya çalış, arkadaş sırf 'kolay hamile kalıyor muyum yoksa sorunum var mi' denemesi yapmak için evlilik dışı hamile kaldı,onu da aldırdı.
Beğenmedim at geç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?