• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye’de İş Aramak

Maasli kole ariyorlar da ondan. Hele bide kadinsan yandin.
Üniversitedeki teorik bilgimi pratige dokmek icin staj yapmak istedim ve okulum istege bagli staj sigortamizi karsiliyordu. Dusunun isverenin cebinden 1 kurus cikmayacak. Tecrubesizsin dediler. Almadilar
Evlendim, bu sefer is tecrubem vardi, 25 yasindaydim(yaş konusunu yazdiginiz icin belirtmek istedim). Cocuk yaparsin dediler. Hatta birisi bana seninle ayni yasta kizim var, xx firmasinda calisiyor, torun bekliyorum. Sana cocuk yapma diyemem ama ise de alamam dedi.
Bir yer buldum sigorta yok, yol yok, yemek yok. Mesaiye kalınacak, cumartesi full calisilacak. Ve bana saydigi isleri bir ofiste 3 kisi yapiyor ben tek basima ustlenecekmisim. Karsiliginda da is ogrenmis olacakmisim. Aklinca beni kandirmaya calisiyordu. Kabul ediyorum, yarin tekrar goruselim deyip numarasini engellemistim. O zamanki asgari ucretten elime kalacak olan net tutar 1000tl olacakti birde.

Bu ulkede is ahlaki ve insana saygı yok. Maas veriyorlarsa iligine kadar somurmeleri lazim.
Ise almalari icin cocugunuz olmayacak, genc olacaksiniz ama tecrübeniz olacak(nasil olacaksa), izin almani gerektirecek hastaligin olmayacak. Kisacasi robot olacaksin. Hepimiz ayni durumdayiz. Isverenler kole ariyor.
Kadınlarda da gerçekten evlilik ve çocuk sevdası çok fazla bizim ülkede.onlar da haklı bir açıdan ama olan bizim gibilere de oluyor.önyargıya kurban gidiyoruz evlenmeyi bile düşünmüyorken.eee madem bizim gibiler için sözleşme imzalatsınlar şu kadar süre çocuk yapmayacağım yoksa tazminat ödeyeceğim diye.kimse önyargıya, varsayımlara kurban gitmesin.

Bizim insanimizda is ahlaki yok, sen yurt disina git ordada onlara muhtac olacak kitleyi ise alip asgari ucreti dahi vermeyip birde mesai disinda kalmani beklerler.

Maalesef cok
Is az para mantigi var bizim insanimizda..

Bana kalirsa bir is bulmadan eski isini birakman hata olmus…keske bulup biraksaydin.. en azindan bir isim var ama canim
Isterse sartlarimi
Kabul ederseniz gelirim
Size izlenimi
Olurdu.. ama artik olan olmus..

Buarada hic sasirmadim kadinin birinin seni cocuktan vurmasina.. cocugun olsaydida mesela.. ee bu cocuk hasta olacak okul tatili olacak o zaman napacaksin diye sana lafi sokacaklardi.. kisaca kadin olmak zor cocuklu cocuksuz garip seylere maruz kaliyor kadinlar.

eger gercekten calismak istiyorsan sektor degistirmeyi dene derim…evden cagri metkezi isleri filan var onlara bak belki hosuna gider.. seviyenin altinda dahi olsa akmasada damlar en azindan.

Kadınlarda da gerçekten evlilik ve çocuk sevdası çok fazla bizim ülkede.onlar da haklı bir açıdan ama olan bizim gibilere de oluyor.önyargıya kurban gidiyoruz evlenmeyi bile düşünmüyorken.eee madem bizim gibiler için sözleşme imzalatsınlar şu kadar süre çocuk yapmayacağım yoksa tazminat ödeyeceğim diye.kimse önyargıya, varsayımlara kurban gitmesin.
Boyle bir sozlesme dogru degil efendim, hatta yasak! Bu yuzden yasal bir yaptirimi olamaz. Ayrica cocuk vs bunlari soramaz.. konu sahibi icin demiyorum
Ama diyelim birisi imzaladi ve kazara hamile kaldi🙄 koskoca bir sirketin hani bize soz vermistin demesi ne kadar gulunc olur😐😂

Boyle bir sozlesme dogru degil efendim, hatta yasak! Bu yuzden yasal bir yaptirimi olamaz. Ayrica cocuk vs bunlari soramaz.. konu sahibi icin demiyorum
Ama diyelim birisi imzaladi ve kazara hamile kaldi🙄 koskoca bir sirketin hani bize soz vermistin demesi ne kadar gulunc olur😐😂
Öyle de onların da sorması suç ama elimizden birşey geliyor mu?

Bir sene uzun bi gap 30 yasinda da olsan bunu dunyanin neresinde olursan ol sorgularlar. Hatta uniyi bitirdin 1 yil iş bulamadin bunu da sorgularlar. Bu turkiyeye ozgu bisey degil. Annelik konusu tam fecaat onlara neymiş ne garip insanimiz var ya. Belli ki anne olmak istemiyorsun tüp bebek masraflarini yikacaksin sanki onlara ne salaklar.

Ev
Evlilik ve çocuk sevdası mı? Hanım efendi bunlar yaşamımızın bir parçası değil mi ? Napalım ne istersiniz kimse evlenmesin çocuk yapmasın sadece patronu için mi yaşasın?

Ev

Evlilik ve çocuk sevdası mı? Hanım efendi bunlar yaşamımızın bir parçası değil mi ? Napalım ne istersiniz kimse evlenmesin çocuk yapmasın sadece patronu için mi yaşasın?
Benim bir patron af dilerim bize pavyon kadinlari gibi davranıyorsun ssk maas veriyor kac kez burnum kanadı kapana sıkışmış gibiydim

o kadar zor ki sizi çok iyi anlıyorum özellikle iş hayatına bir sebepten ara verildi mi evde otururken iş bulmak çok daha zor çalışırken iş bulmak daha kolay :/

Evet gerçekten çok yorucu. Bundan önce de iş aradığım dönemler oldu, sürecin zorluğunu bilmiyor değilim ama bu kadar yıprattığını unutmuşum.

Bir sene önce problemli işyerimden kendi isteğimle ayrıldım. Yirmi senedir çalışıyorum C level asistanım ve bu yirmi senenin sonunda biraz dinlenmek istedim ve dinlendim de. Sonbaharda da iş aramaya başladım ama gerçekten bizim insanımızla bu çok zor.

Yaşım 43, çocuk sahibi olmamay tercih ettim ve istisnasız her görüşmede (sadece bir istisna oldu o da global bir şirketti) neden anne olmadığımı konuşuyoruz. Çocuk düşünüyor muyum diye soruluyor, verdiğim cevap tatmin etmiyor. Yaşım zaten başlı başına bir dezavantaj söylememe gerek var mı bilmiyorum kadınlara 40’dan sonra o kadar az şans veriliyor ki. Benim son kullanma tarihim gelmedi çalışmak istiyorum ve çok üzülüyorum. Özgeçmişime bakılıyor ve aranmıyorum ya çok kalifiye kalıyorum az maaş vermek isteniyor ya da yaşlı olduğum düşünülüyor sanırım.

Yurtdışında bu konuları sormak yasak, yaşı gündeme getirmek falan adaya hakarer sayılıyor ama güzel ülkemde işveren seni köle gibi gördüğünden o görüşmede ne saçmalarsa sineye çekmenizi bekliyorlar.

Bu arada belirteyim linkedin ve kariyer.net üzerinden ilerliyorum yani her ilana başvuruyor değilim seçiyorum da ama durum bu.

Örneğin geçtiğimiz günlerde bir firma aradı ön görüşme yaptık, cvmi patrona sunacağını söyledi. Sonra yeniden aradı patron bey bir sene ara verdiğim için acaba işi yapabilir miyim diye endişelenmiş 🤦🏻‍♀️ Bakın beş sene olsa anlarım bu süre ama bir sene. İnsanlar ara verebilir, hastalık olur doğum olur vs. Neden unutalım işimizi?

Diğer bir görüşmede çocuk düşünmediğimi söyledim “böyle diyip işe giriyorlar sonra doğuruyorlar” dedi hemcinsim. Bakım hemcinsim dedi bunu. Ben 43 yaşındayım belki istesem de çocuğum olmayacak bu terör bir dursun artık ya.

Tecrübeme dayanarak profesyonel insanlarla çalışmak istiyorum şimdiye kadar da büyük ökçekli şirketlerde çalıştım ama hevesim kırılıyor. Tek maaşla geçinmek zaten zor bir de eşimin üzerine tüm yükleri bindirmek istemiyorum ama dediğim gibi pes etmek üzereyim. Artık tüm masrafları kısıp, alışverişlerden, kuaförden vs. vazgeçip çalışamayacağımı kabullenmeyi düşünmeye başladım. Ama bu beni depresyona sokacak biliyorum. Hemen pes etme diyeceksiniz haklısınız ama özgeçmişimi görüntüleyen 10 şirketten 9’u aramıyor artık özgüvenimi de etkilemeye başladı bu.

Gördüğünüz gibi uyku düzenim de bozuldu kedilerle gece yaşayıp gündüz sızıyorum. Öyle bir yazmak istedim okuyanlara teşekkür ederim.
Buna ageism deniyor, yurtdışında çoğu yerde suç ama maalesef Türkiye yaşa takıntılı bir ülke, insanları yaşına göre yargılayıp, yaşına göre kategoriye koyuyorlar. Rezalet

Ev

Ben sevmiyorum nedense çoluklu çocuklu insanlar.benim sevmemem önemli değil de çoluk çocuk düşünmeyen kişiler de bu muameleye maruz kalıyor.konu sahibi tercih etmeyeceği şeyler için fırsat kaçırmak istemiyor doğal olarak.nasıl ayrım yapılacak benim çözümüm de yasalara aykırı bulunuyor.normal akış değil tercih ayrıca.normal akiş büyümektir, yaşlanmaktır.

Ben de iş hayatıma 6 aylık ara verdim. İş arıyorum ve görüşmeler oluyor. Ama iş şartları gerçekten berbat. Bu 6 aylık arada 1 ay bir isyerinde calisma durumum da oldu. Verdikleri maaş bir şeye benzemiyordu. Maaş yol parasına gidiyordu, olmadı ayrıldım. 5 senedir evli olduğumu duyunca size dedikleri gibi çocuk sorusu gündeme geliyor. Çocuk dusunmedigime inandiramiyorum kimseyi :) fena da olmayan bir cv'm var ve artık kendi kariyerimden daha düşük işlere bakmaya başladım. Kurumsal hayat cidden berbat. Azıcık maaşa cok iş yaptirmayi hedefleyen şirketlerle dolu.

Arkadaşlar iyi misiniz? Çocuk sahibi olmak, evlenmek çalışmaya engel bir şey mi? Suç mu? Kendinizi övmek için mi böyle yazıyorsunuz anlamadım, bir kadın isterse çocuk sahibi de olabilir, ücretsiz izne de ayrılabilir, hiç evlenmeyebilir de ve bunlar işvereni ilgilendirmez. Çalışanların da hakları vardır. Bunların yasalarla düzenlenmesi gerekir. Bu önyargıların, varsayımların kime yöneltiği değil ki sorunumuz bir sözleşme imzalatıp çözelim. Sorun cinsiyete ve yaşa dayalı bu ayrımcılığın var olması. Konuyu açan hanımefendiye yöneltilen sorular yanlış, çocuk sahibi olmayı düşünse de düşünmese de çok yanlış ve yakışıksız sorular bunlar, ABD'de dava açmak ve kazanmak için yeterli neden olacak bir durum. Ülkemizde de işverenlerin yaş, cinsiyet, kişisel görüş, sağlık, ırk, cinsel yönelim, medeni durum gibi konularda ayrımcılık yapmasına engel olacak yasalar gerekli.

"Kadınlarda evlilik ve çocuk sevdası çok fazla bizim ülkede, onlar da haklı" ne demek? Bu kadınlar birbiri ile mi evlenip hamile kalıp çocuk yapıyor? Karşılarında da bir erkek var, demek ki erkekler de kadınlar kadar evlenip çocuk yapıyor (mantıken eşit olması lazım zaten sayının). Çok cinsiyetçi ve yanlış yere odaklanan bir ifade olmuş. Toplumumuzda aileler çocuklarına anne ve baba olarak eşit bakım verip eşit ev sorumluluğu alacak şekilde biçimlendirilemiyor ve bu yüzden kadınlara daha fazla sorumluluk düşüyor deseydiniz belki anlardım ama bu hiç olmamış.

Ben de iş hayatıma 6 aylık ara verdim. İş arıyorum ve görüşmeler oluyor. Ama iş şartları gerçekten berbat. Bu 6 aylık arada 1 ay bir isyerinde calisma durumum da oldu. Verdikleri maaş bir şeye benzemiyordu. Maaş yol parasına gidiyordu, olmadı ayrıldım. 5 senedir evli olduğumu duyunca size dedikleri gibi çocuk sorusu gündeme geliyor. Çocuk dusunmedigime inandiramiyorum kimseyi :) fena da olmayan bir cv'm var ve artık kendi kariyerimden daha düşük işlere bakmaya başladım. Kurumsal hayat cidden berbat. Azıcık maaşa cok iş yaptirmayi hedefleyen şirketlerle dolu.
Çoluk çocuk sevdası hemcinslerimiz yüzünden diyorum tepki çekiyorum valla.ne varsa bu çocuklarda bu kadar.ne işe yarıyor hala anlamam 1 tane yaşlanınca kapımı çalsın dersin tamam da.

Çoluk çocuk sevdası hemcinslerimiz yüzünden diyorum tepki çekiyorum valla.ne varsa bu çocuklarda bu kadar.ne işe yarıyor hala anlamam 1 tane yaşlanınca kapımı çalsın dersin tamam da.
Ferhans senin alerjin filanmı var çocuklara karşı,anlatta bilelim madem.

Ferhans Hanım siz kadın düşmanı mısınız?

Ben sevmiyorum nedense çoluklu çocuklu insanlar.benim sevmemem önemli değil de çoluk çocuk düşünmeyen kişiler de bu muameleye maruz kalıyor.konu sahibi tercih etmeyeceği şeyler için fırsat kaçırmak istemiyor doğal olarak.nasıl ayrım yapılacak benim çözümüm de yasalara aykırı bulunuyor.normal akış değil tercih ayrıca.normal akiş büyümektir, yaşlanmaktır.
Bak gene damarina basiyon milletin😐😂 gebe kalmaya calisan sen degil miydin😐😂 bak ilaclardan sacmaliyorum deme artik inanmam😂

Oldu olacak herkes robot gibi sadece calismak icin yasasin.. bi cip takilsin is yerinin bize uygun gordugu yerlerde kalalim 😐😂

Bence kadinlarda çalışmama sevdasi var. Bence de degil veriler de öyle turkiyede kadinlarin 4te1i çalışıyor sadece resmi kayitlar da boyle. Cocuk doguranda is dunyasindan elini eteğini cekme sevdasi başlıyor. Sorun bu, yoksa cocuk dogur ve kariyerine devam et bu on numara bi eylem. Ama erkeklerin uzerine yikilmis bi toplumuz sonra vay efendim niye esit degiliz. Is veren de biliyor haliyle cocuk yapan kadinin gidici olduğunu. Mesele bu yani.

Senin anlayamacagin kadar derin mevzular canim😐😂 sen niye takiyorsun ki cocuk ne ise yariyor? Vakti zamaninda sen cocuk degil miydin?

Bence kadinlarda çalışmama sevdasi var. Bence de degil veriler de öyle turkiyede kadinlarin 4te1i çalışıyor sadece resmi kayitlar da boyle. Cocuk doguranda is dunyasindan elini eteğini cekme sevdasi başlıyor. Sorun bu, yoksa cocuk dogur ve kariyerine devam et bu on numara bi eylem. Ama erkeklerin uzerine yikilmis bi toplumuz sonra vay efendim niye esit degiliz. Is veren de biliyor haliyle cocuk yapan kadinin gidici olduğunu. Mesele bu yani.
Ama erkekler doguramiyor napalim biz ustleniyoruz bu isleri😐😂 yani kadin ayri erkek ayri.. ayrica kabul edelim ki calisan kadin 2 kat fazla yoruluyor cocugu varsa..neden boyle bilmem ama keske boyle olmasa..

Buarada calisan bir anneyseniz.. cocugunuz yokmus gibi calismanizi, calismiyormus gibi anne olmaniz beklenir.. ciddi manada kadinlar icin uzucu bir durum

Back