• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye’de İş Aramak

Çok üzücü bu durum ama çok haklısınız. Bir de şey var ama erkeklerde tüm ev işlerini kadınların üzerine yıkmış durumda.
Bir kadın çalışacaksa ev işi+ maaşlı iş yapmalı eğer çalışmamayıtercih ederse sadece ev işi. Çok adaletsiz bir durum bu, eşimle bu konuda çok savaş verdiğim için kanayan yaram 😭
Maalesef erkekler anlayış özürlü. Lafla da triple de yola gelmiyorlar. Hep bizim toplumun eski kadinlarinin yarattigi o hamaratlik o konfor alanlari yüzünden ataerkilligi kafadan atmalari mümkün olmuyor maalesef. En medenisi bile yemek yaparsa sana yardim ediyorum daha ne istiosun der sanki tek basina olsa yapmayacakmis gibi. Evdeki her is kadina zimmetliymis gibi. Cok soylenecek laf var da işte çözümü yok maalesef. Erkek cocuklarina is yaptirmadan büyüten analarin eseri bunlar hep. O yuzden konusmanin da bi anlami kalmiyor biz kendi içimizde söylendigimizle kalıyoruz.

Kadınlarda da gerçekten evlilik ve çocuk sevdası çok fazla bizim ülkede.onlar da haklı bir açıdan ama olan bizim gibilere de oluyor.önyargıya kurban gidiyoruz evlenmeyi bile düşünmüyorken.eee madem bizim gibiler için sözleşme imzalatsınlar şu kadar süre çocuk yapmayacağım yoksa tazminat ödeyeceğim diye.kimse önyargıya, varsayımlara kurban gitmesin.
böyle birşeyin hukuken hiçbir geçerliliği yok, o yüzden imzalatamazlar

Bana da “ailenden destek alıyor musun,baban ne iş yapıyor?” Diye soruyorlardı. İş hayatına atılmış birinin babasının ne iş yaptığı kimi alakadar eder? Babamdan destek almak istesem çalışmam zaten. Hatta belki babam yok yani olamaz mı? Tek mi yaşıyorsun? Kimle yaşıyorsun? Alakasız alakasız sorular. Verdikleri maaşlarda komedi zaten. Yaşın çok genç biz 28 yaş üstü arıyoruz falan filan. En sonunda maaşı iyi bir yer buldum da rahatladım. Emin olun bir şekilde bulunuyor ama bulana kadar da insanda öz saygı kalmıyor. Baktınız işveren saçmalamaya başladı lafınızı sakınmayıp görüşmeyi noktalandırın hiç ezilip büzülmeye gerek yok.

Bu bir Asistan ilanı. Ofis temizlemekle güne başlıyor, muhasebe işleri ve personel özlük işleri ile bitiriyorsun. Bu fırsatçılık değil mi? Yazık değil mi çalışanlara? Gerçekten umutlarımı kaybetmek üzereyim ve çok üzgünüm.

Eklentiler

• 1FC90DA3-A17D-4180-804C-D24CE2FC7ACC.jpeg
    1FC90DA3-A17D-4180-804C-D24CE2FC7ACC.jpeg
    83,9 KB · Görüntüleme: 94
Bu bir Asistan ilanı. Ofis temizlemekle güne başlıyor, muhasebe işleri ve personel özlük işleri ile bitiriyorsun. Bu fırsatçılık değil mi? Yazık değil mi çalışanlara? Gerçekten umutlarımı kaybetmek üzereyim ve çok üzgünüm.
Maas veriyor ya tovbe tovbe

Kadınlarda da gerçekten evlilik ve çocuk sevdası çok fazla bizim ülkede.onlar da haklı bir açıdan ama olan bizim gibilere de oluyor.önyargıya kurban gidiyoruz evlenmeyi bile düşünmüyorken.eee madem bizim gibiler için sözleşme imzalatsınlar şu kadar süre çocuk yapmayacağım yoksa tazminat ödeyeceğim diye.kimse önyargıya, varsayımlara kurban gitmesin.
Evlenip çoluk çocuğa karışınca buraya uğramayın bence siz,her konuda evliliğe,evli çocuk bakmayı seçen kadınlara sallıyorsunuz zira.
Konu sahibi maalesef böyle oluyor. Hicbir erkeğe demezler çocuk düsünüyormusun diye ama kadına soruyorlar,işin komiği bu özel hayat yani ne hakla,hangi cürretle soruluyor ben bunu anlamıyorum. İnsan arkadaşına sormuyor bunu,belki özel bir durumları vardır,beni ilgilendirmez diye ama elin ik görevlisi dan diye soruyor.
Benimde kızım doğmadan önce çalıştığım yerde,terfi edeceğim bölüme geçerken (yeni evlenmiştim) başıma benzeri bir muhabbet gelmişti,kibarca terslemiştim.
İşten ayrılmadan iş bulmak her zaman daha kolay oluyor,bu da bir gerçek,işsizsen zaten muhtaçsın,en ucuza sen çalışirsin kafası.
Umarım bulabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

Evlenip çoluk çocuğa karışınca buraya uğramayın bence siz,her konuda evliliğe,evli çocuk bakmayı seçen kadınlara sallıyorsunuz zira.
Konu sahibi maalesef böyle oluyor. Hicbir erkeğe demezler çocuk düsünüyormusun diye ama kadına soruyorlar,işin komiği bu özel hayat yani ne hakla,hangi cürretle soruluyor ben bunu anlamıyorum. İnsan arkadaşına sormuyor bunu,belki özel bir durumları vardır,beni ilgilendirmez diye ama elin ik görevlisi dan diye soruyor.
Benimde kızım doğmadan önce çalıştığım yerde,terfi edeceğim bölüme geçerken (yeni evlenmiştim) başıma benzeri bir muhabbet gelmişti,kibarca terslemiştim.
İşten ayrılmadan iş bulmak her zaman daha kolay oluyor,bu da bir gerçek,işsizsen zaten muhtaçsın,en ucuza sen çalışirsin kafası.
Umarım bulabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

Teşekkür ederim 🙏🏻 eski şirketime girerken iki iki uzmanı, bir ik müdürü ve en son olarak da amirim olacakmış o an haberim yoktu o kişiye doğurmayacağımı izah etmem gerekmişti ve en sonunda artık bu konu biraz özel demiştim sinirlenerek. Sadece o da değil işveren hep kendisine yontuyor, hiç ben ne verebilirim karşımdakine düşüncesi yok. Neden olsun ki verdiği maaşı hak edelim yeter (!).

Yani bir karılarına kuma yapmadıkları kalıyor tövbe estağfurullah gerçekten.
Onu diyecektim de ayıp olur diye benim bir patron onu da bekledi milletten söylemişimdir bana yapamaz da para veriyor diye insan yerine koymuyor birde onu eğlendirmemezi bekliyordu isleri gece yarısına kadar uzatıyordu kadin diyince dibi düşüyordu erkeklerden soğudum 50 yaşındaki kadinla birlikteydi kadin da bize hakaret ediyordu iğrenç ya evimde mutsuzum ama öyle daha çok mutsuzdum

Teşekkür ederim 🙏🏻 eski şirketime girerken iki iki uzmanı, bir ik müdürü ve en son olarak da amirim olacakmış o an haberim yoktu o kişiye doğurmayacağımı izah etmem gerekmişti ve en sonunda artık bu konu biraz özel demiştim sinirlenerek. Sadece o da değil işveren hep kendisine yontuyor, hiç ben ne verebilirim karşımdakine düşüncesi yok. Neden olsun ki verdiği maaşı hak edelim yeter (!).
sizn alanınızda mümkün değildir belki ama
ben girdiğim yerlerde her işi yapa yapa, her naneyi öğrendim.

evet maaşlar az, evet her işi yaptırıyorlar
ama mesela ben bana ne demedim tüm ithalat mevzuatını öğrendim
kalite süreçlerini öğrendim
satış öğrendim, ihale evrakı
SUT öğrendim, gerekli prgramları öğrendim, imalatta çalıştım, lab'da çalıştım, (benzer sektörlerde ama alakasız işlerde çalışarak)
her yerde her işi yapa yapa öğrendiğimde de dedim hadi güle güle, çok iş değiştirdim aslında.

bu şekilde kendi işimi kurdum
alanda benim kadar hukuk-muhasebe-mevzuat ve aynı zamanda işi pratiğini (çünkü üretimde çalışmış insan pek yok, o varsa akademik ortam görmüşü yok, herkesin bir yönleri eksik) kapsamlı bilen az, hatta yok gibi

demem o ki iş sizi ezecek gibiyse bir şekilde kendinizi korumaya almayı da öğrenmeniz gerekiyor.
ben baktım mesela her işimde başka sorunlar
kiminde doktor patron hegomanyası
kiminde plansız tatil belli değil izin belli değil sıkıntıları
kiminde küçük şirket görev tanımı belli değil

yurtdışında bambaşka apayrı şeyler
bu kadar biliyorum neden kendi işimi yapmayayım dedim.

Yıllar evvel kolejde işe başlarken bana nişanlilik evlilik durumları var mı diye sordular,yoksa olur demişlerdi.1 sene onların kölesi oldum resmen.Caliştim çok işe az maaşla.Sonra kpss ye zorladım oldu.Hayatin bin bir derdi arasında en azindan iş yönünden kafam rahat yaşıyorum şükür.2 çocukta yaptım.Kamu bu açidan çok rahatlık sunuyor.Özeller malesef bu şekilde

sizn alanınızda mümkün değildir belki ama
ben girdiğim yerlerde her işi yapa yapa, her naneyi öğrendim.

evet maaşlar az, evet her işi yaptırıyorlar
ama mesela ben bana ne demedim tüm ithalat mevzuatını öğrendim
kalite süreçlerini öğrendim
satış öğrendim, ihale evrakı
SUT öğrendim, gerekli prgramları öğrendim, imalatta çalıştım, lab'da çalıştım, (benzer sektörlerde ama alakasız işlerde çalışarak)
her yerde her işi yapa yapa öğrendiğimde de dedim hadi güle güle, çok iş değiştirdim aslında.

bu şekilde kendi işimi kurdum
alanda benim kadar hukuk-muhasebe-mevzuat ve aynı zamanda işi pratiğini (çünkü üretimde çalışmış insan pek yok, o varsa akademik ortam görmüşü yok, herkesin bir yönleri eksik) kapsamlı bilen az, hatta yok gibi

demem o ki iş sizi ezecek gibiyse bir şekilde kendinizi korumaya almayı da öğrenmeniz gerekiyor.
ben baktım mesela her işimde başka sorunlar
kiminde doktor patron hegomanyası
kiminde plansız tatil belli değil izin belli değil sıkıntıları
kiminde küçük şirket görev tanımı belli değil

yurtdışında bambaşka apayrı şeyler
bu kadar biliyorum neden kendi işimi yapmayayım dedim.
Migrenimsi hele ki son dönemde aslında işverende çok mağdur durumda. Asgari ücretli bir işcinin maliyet aylık 11 bin’in üstünde. Pandemiden beri irili ufaklı pek çok işletme battı. Bizim Çankırı’da fabrikamız var. Sanayi bölgesi olduğu için elektriği, doğalgazı uçuk fiyatlara veriyorlar. Hal böyle olunca işverende bir işçiden bir kaç iş yapmasını bekliyor. Bu tabii ki sömürme boyutuna gelirse çirkinleşiyor. Ama mesela babamın ofisindeki sekreter hem telefonlara bakıyordu, hem çay servisi yapıyordu. Bazen de toz almak gibi ufak tefek işlere bakıyordu. Babam vefat ettikten sonra sekreteri ve şöförünü ihtiyaç kalmadığı için işten çıkardılar.

c level asistanlık aslında iyi bir kariyer yolu olan bir iş. Ama tabi 40’lı yaşlara gelene kadar neler yaptığınız önemli. Mesela büyük kurumsal yerlerin c level asistanları hep birbirlerini tanır ve yardımcı olur. Hatta bildiğim kadarıyla dernekleri de var. Birbirlerini kurumsal ve iyi yerlere önerirler ve işsiz de kalmazlar. Fakat 40-45 yaş sonrasında artık bu alanda da ilerleme gerekiyor. Mesela c levelda gmy’ye bakılıyorsa Gm asistanlığına geçiş, ceo ofis müdürü, koordinatörü gibi daha iyi title’lar edinilmeli. Ayrıca kurumsal yerler için konuşuyorum o alanda çevreniz olmalı mesela enerji sektöründe çalışacaksınız enerji ile bağlantılı iş yapılacak kurumlarda özel kalemleri, asistanları tanımanız vs gerekir. O yüzden çevrenin ve iş bitiriciliğin çok önemli olduğu bir alan.

c level asistanlık aslında iyi bir kariyer yolu olan bir iş. Ama tabi 40’lı yaşlara gelene kadar neler yaptığınız önemli. Mesela büyük kurumsal yerlerin c level asistanları hep birbirlerini tanır ve yardımcı olur. Hatta bildiğim kadarıyla dernekleri de var. Birbirlerini kurumsal ve iyi yerlere önerirler ve işsiz de kalmazlar. Fakat 40-45 yaş sonrasında artık bu alanda da ilerleme gerekiyor. Mesela c levelda gmy’ye bakılıyorsa Gm asistanlığına geçiş, ceo ofis müdürü, koordinatörü gibi daha iyi title’lar edinilmeli. Ayrıca kurumsal yerler için konuşuyorum o alanda çevreniz olmalı mesela enerji sektöründe çalışacaksınız enerji ile bağlantılı iş yapılacak kurumlarda özel kalemleri, asistanları tanımanız vs gerekir. O yüzden çevrenin ve iş bitiriciliğin çok önemli olduğu bir alan.

Kısmen katılıyorum ancak o titleları malesef bize yedirmiyor özel sektör, herkesin koltuğu çok değerli yapışan kalkmıyor. Bir de bir işte ilerleme benim yeteneklerim kadar işverenin de takdirine bağlı ve malesef TR’de asistanlık halen her işi yapsın, çay da versin, santrale de baksın boyutundayken ilerlemek zor. Elbette istisnalar vardır ben de zaten o istisnaları bulabilmek için çabalıyorum.

Migrenimsi hele ki son dönemde aslında işverende çok mağdur durumda. Asgari ücretli bir işcinin maliyet aylık 11 bin’in üstünde. Pandemiden beri irili ufaklı pek çok işletme battı. Bizim Çankırı’da fabrikamız var. Sanayi bölgesi olduğu için elektriği, doğalgazı uçuk fiyatlara veriyorlar. Hal böyle olunca işverende bir işçiden bir kaç iş yapmasını bekliyor. Bu tabii ki sömürme boyutuna gelirse çirkinleşiyor. Ama mesela babamın ofisindeki sekreter hem telefonlara bakıyordu, hem çay servisi yapıyordu. Bazen de toz almak gibi ufak tefek işlere bakıyordu. Babam vefat ettikten sonra sekreteri ve şöförünü ihtiyaç kalmadığı için işten çıkardılar.
ben o dediklerini konunun başından beri belirtiyorum.

konuya hem işveren hem de senelerce çalışmış bir çalışan olarak bakabildiğimi düşünüyorum

bir kadına evlenecek misin, çocuk yapacak mısın ya da kocanın maaşı iyi sen niye çalışıyorsun gibi sorular sorulması hoş değil (bana da soruldu, evli olmadığım için babamın işi kardeşlerimin işleri, neden bebek yapmadığım vs vs)

ama güzel hanımlar
bu topraklarda çocukları hep hep hep kadınlar büyütüyor. sadece bebek değil ki anne, kardeş, kaynvalide herkes kadının üzerinde bakım olarak.
işveren de hayır kurumu sahibi değil
kadın evlense kıdem tazminatı alacak
işyerinde sürekli bebeği yüzünden idare edilme talep edecek (%90 böyle oluyor, kimse beni yemesin)
geç saate mesaiye kalsa kocası işyerini basabilir! alınması bırakılması sorun olabilir (az önce bir konuda vardı kim kimin arabasında hangi koltuğa oturmuş o bile sorun bu ülkede)
eh yani.

kişisel asistan olan hanımlar iş tanımımız bu değil diyor
doğrudur, belki işi o değildir
ama devil wears prada filminde de vardı, genelde asistanlar herşeyi yapması beklenen kişi oluyor
kaldı ki yabancı kültürde çayı kahvesini kendi alır insanlar bizde o kültür de yok...
yine bizim ülkemiz bir KOBİ cenneti -yani küçük hep işletmeler, aile şirketi. aile şirketi = herkes her işi yapar. düne kadar patronun karısının öğlenleri yemek yaptığı şirkette sen nasıl çay, günlük temizlik yapmıyor olacaksın mesela?

eskiden daha net evrak işi yapıyordu sadece belki, e çünkü 30 sene önce 10 parmak klavye bilgiyatar bilen ETA bilen az kişi vardı güzel ablacım. şimdi herkes iş arıyor. zamanın ruhu diye bir şey var.

bu kültüde yaşıyoruz
bu kültürün kadın-erkek iş bölümü böyle. iş piyasamızın gerçeği de bu.
hala burada çoğu kadın "kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz" diye rahaaaaat rahaaat geniiiiş geniiiiiş konuşabiliyorken, kültürümüz buyken sonra çıkıp "ama işveren kadından bık bık bık bekliyor" demek kimse kusura kalmasın da bana çok ikiyüzlü geliyor. evde durum Yozgatken işyerinde patrondan Oslo'ymış gibi davranmasını bekleyemezsin ki.

evinde de durumu Oslo olanlar arada kaynıyor, bunun da farkındayım. Ben de toplumsal çoğu norma uymuyorum, dolayısıyla dediğim gibi gittim kendi işimi kurdum...

benim c level asistan olan tanıdıklarım ing/ame dili ve edebıyatı mezunu
hep holding patronu asistanlığı yaptılar

45ten sonra da üst düzey emlak danışmanlığı filan gibi yerler açtılar

ben o dediklerini konunun başından beri belirtiyorum.

konuya hem işveren hem de senelerce çalışmış bir çalışan olarak bakabildiğimi düşünüyorum

bir kadına evlenecek misin, çocuk yapacak mısın ya da kocanın maaşı iyi sen niye çalışıyorsun gibi sorular sorulması hoş değil (bana da soruldu, evli olmadığım için babamın işi kardeşlerimin işleri, neden bebek yapmadığım vs vs)

ama güzel hanımlar
bu topraklarda çocukları hep hep hep kadınlar büyütüyor. sadece bebek değil ki anne, kardeş, kaynvalide herkes kadının üzerinde bakım olarak.
işveren de hayır kurumu sahibi değil
kadın evlense kıdem tazminatı alacak
işyerinde sürekli bebeği yüzünden idare edilme talep edecek (%90 böyle oluyor, kimse beni yemesin)
geç saate mesaiye kalsa kocası işyerini basabilir! alınması bırakılması sorun olabilir (az önce bir konuda vardı kim kimin arabasında hangi koltuğa oturmuş o bile sorun bu ülkede)
eh yani.

kişisel asistan olan hanımlar iş tanımımız bu değil diyor
doğrudur, belki işi o değildir
ama devil wears prada filminde de vardı, genelde asistanlar herşeyi yapması beklenen kişi oluyor
kaldı ki yabancı kültürde çayı kahvesini kendi alır insanlar bizde o kültür de yok...
yine bizim ülkemiz bir KOBİ cenneti -yani küçük hep işletmeler, aile şirketi. aile şirketi = herkes her işi yapar. düne kadar patronun karısının öğlenleri yemek yaptığı şirkette sen nasıl çay, günlük temizlik yapmıyor olacaksın mesela?

eskiden daha net evrak işi yapıyordu sadece belki, e çünkü 30 sene önce 10 parmak klavye bilgiyatar bilen ETA bilen az kişi vardı güzel ablacım. şimdi herkes iş arıyor. zamanın ruhu diye bir şey var.

bu kültüde yaşıyoruz
bu kültürün kadın-erkek iş bölümü böyle. iş piyasamızın gerçeği de bu.
hala burada çoğu kadın "kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz" diye rahaaaaat rahaaat geniiiiş geniiiiiş konuşabiliyorken, kültürümüz buyken sonra çıkıp "ama işveren kadından bık bık bık bekliyor" demek kimse kusura kalmasın da bana çok ikiyüzlü geliyor. evde durum Yozgatken işyerinde patrondan Oslo'ymış gibi davranmasını bekleyemezsin ki.

evinde de durumu Oslo olanlar arada kaynıyor, bunun da farkındayım. Ben de toplumsal çoğu norma uymuyorum, dolayısıyla dediğim gibi gittim kendi işimi kurdum...

Son çalıştığım şirkette mali işlerde 95 ya da 96 doğumlu genç bir personel kız vardı. Bu kız o zamanlar henüz bekardı ve çocuklu anneleri yerden yere vururdu “ e tabii işveren haklı bak X abla haftada iki gün izin aldı vs.” gibisinden. Sonra kendisi hastalık sebebiyle öyle izinler almak zorunda kaldı ki, evlilerinki yanında hiç kaldı. Yani çocuklu ve evliler izin almıyor sadece ama işverene nedense ilk onlar batıyor. Ya da bana “yaşın 37 olmuş çok geç kalmadan doğurmazsın di mi?” diyen işverenin aldığı bekar personel de bir senede evlenip doğurabiliyor yani bunun çözümü ne bilmiyorum yumurtalıklarımızı aldırmak mı?

Ben konumun başında ilk mesajımda gerektiğinde yemek servisi yaptığımı, bulaşığa bile girdiğimi zaten yazdım. Hangi ülkede yaşadığımın farkındayım bir Finlandiya profesyonelliği beklemiyorum elbette ama Yönetici Asistanı olarak açılmış ilana temizlik beklendiğini yazmak artık öeeeh yani insaf dedirtiyor bana. Yoksa mesleğin getirdiği esneklikleri hepimiz yaşadık.

Son çalıştığım şirkette mali işlerde 95 ya da 96 doğumlu genç bir personel kız vardı. Bu kız o zamanlar henüz bekardı ve çocuklu anneleri yerden yere vururdu “ e tabii işveren haklı bak X abla haftada iki gün izin aldı vs.” gibisinden. Sonra kendisi hastalık sebebiyle öyle izinler almak zorunda kaldı ki, evlilerinki yanında hiç kaldı. Yani çocuklu ve evliler izin almıyor sadece ama işverene nedense ilk onlar batıyor. Ya da bana “yaşın 37 olmuş çok geç kalmadan doğurmazsın di mi?” diyen işverenin aldığı bekar personel de bir senede evlenip doğurabiliyor yani bunun çözümü ne bilmiyorum yumurtalıklarımızı aldırmak mı?

Ben konumun başında ilk mesajımda gerektiğinde yemek servisi yaptığımı, bulaşığa bile girdiğimi zaten yazdım. Hangi ülkede yaşadığımın farkındayım bir Finlandiya profesyonelliği beklemiyorum elbette ama Yönetici Asistanı olarak açılmış ilana temizlik beklendiğini yazmak artık öeeeh yani insaf dedirtiyor bana. Yoksa mesleğin getirdiği esneklikleri hepimiz yaşadık.
hastalık istisna ve elde olan bir şey de değil çünkü ve kadın da hasta olabilir erkek de (onu da bahane eden, pek nanemolla olan tipler hariç).
Ama çocuk neredeyse her kadında ve bir tek kadınlarda (!) var...benim de çocuğum yok anlıyorum sizi ama işveren hastalık için rapor istiyor SGK ödüyor mesela, benim tüm işyerlerim öyle oldu ki kronik hastayım tek 1 gün bahane etmedim, tek 1 gün rapor almadım.
ama çocukta öyle birşey yok. gebe, iznini vermek zorundasın. çocuğu hasta, izin vermek zorundasın....evet batan çocuk oluyor. zamanında herkes çocuğu yüzünden işyerinde huzursuzluk çıkarmış, suistimal etmiş vs vs o kadar çok kadın görüyor ki çünkü...

belki direkt ilana yazmaları daha iyi değil mi?
hani o işverene hiç başvurmazsınız bile..uğraşmış yorulmuş olmazsınız.

ilan deyince, açık açık metres tutacağı kadın arayan ilan bile veren var. sinirimizi bozacaksak o kadar çok şey var ki. bozmamak belki en iyisi...

Konumu hortlatacağım daha doğrusu burayı ağlama duvarı gibi kullanmak istiyorum çünkü gerçekten umutsuz ve mutsuzum.

İş arama sürecinin adı üstünde bir süreç olduğunu bilmekle birlikte çok yoruldum.

Özgeçmişim kariyer sitelerinde açık ve İK firmaları da görüp arayabiliyor. Bir heyecan arıyor çok iyi bir adaysınız, deneyimlisiniz kesin 2. görüşmeye arayacağız diyor ve aramıyorlar. Bir süre sonra ben sorunca ya dönüş alamıyorum ya da firma bize dönmedi diyorlar. Yılbaşında kapanması gereken çok acil dedikleri ve sizi 2. görüşmeye kesin arayacağız dedikleri pozisyona yeni ilan çıkmışlar mesela. Neden?

Kira vermiyoruz ama o kadar. Tek maaş yetmiyor eşim eskiden hayal edemeyeceğimiz bir maaş alıyor ama aldığı gün puf gidiyor maaşı. Çünkü eskinin 15.000-20.000 maaşı şimdinin 5000’i oldu enflasyon sayesinde! Daha zam da almadı ve biz sürekli hazırdan yiyoruz, saç boyamdan tırnağıma adam karşılıyor. Allah var ses etmiyor ama ben utanıyorum.

Sadece maddi olarak da değil çalışmayı seviyorum, daha disiplinli, daha motive oluyorum çalışınca. Şu an bitik durumdayım gerçekten.

Back